Àsia, Pròxim Orient
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquest viatge al Regne d’Aràbia Saudita, el guardià espiritual dels dos santuaris més sagrats del món islàmic, La Meca i Medina, és molt més que un viatge al bressol de l’Islam. En aparença un territori desèrtic i desolat, Aràbia Saudita ha vist creuar per les seves terres una part important de la història antiga de l’home, com les caravanes de la Ruta de l’Encens, el pas del qual per l’Oasi d’Al Ula procedents de Iemen a la recerca de les costes mediterrànies carregades d’aquest preuat producte van deixar un llegat d’incalculable valor. Obert al món des de 2019, el Regne és un contrast de l’antic i el modern, amb gratacel que s’obren pas entre barris tradicionals enmig de paisatges desèrtics, elevades muntanyes o la costa del Mar Roig.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 27 DESEMBRE 2022
DÍAS ITINERARIO ALIM. ALOJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / RIYADH Hotel
2 RIYADH. VOL A AL JOUF (SAKAKA) E / D Hotel
3 SAKAKA – DOMAT AL JANDAL – JUBBAH – HAIL E / D Hotel
4 HAIL – AL ULA E / P Tented Camp
5 AL ULA (MADAIN SALEH, DEDAN) E / D Tented Camp
6 AL ULA – WADI DISI – TABUK E / P Hotel
7 TABUK (MAGHA’ER SHUAIB, HISMA, MAGNA) E / P Hotel
8 TABUK. VOL A JEDDAH E / D Hotel
9 JEDDAH E / D Hotel
10 VOL JEDDAH / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / PICNIC = P

27 DES | Vol Ciutat d’origen / Riyadh
Embarcament en el vol regular amb destinació a Riyadh. Després de realitzar els tràmits d’entrada necessaris, trasllat al nostre allotjament. Nit en hotel.

28 DES | Riyadh. Vol a Al Jouf (Sakaka)
Després d’esmorzar realitzarem un tour de dia complet amb el nostre guia local, visitant alguns dels llocs més interessants. Al contrari del que pugui semblar, Riyadh és una ciutat polsosa i no especialment glamourosa comparada amb altres capitals de la Península Aràbiga, però, d’altra banda, posseeix un patrimoni històric bastant important en comparació. Durant el nostre recorregut visitarem Qasr Al-Masmak, el forta-ciutadella de tova i argila des del qual el rei Abdulaziz Al Saud va conquistar i va unir els diferents regnes i províncies que conformen l’Aràbia Saudita actual en 1902; el Museu Nacional, que allotja segles d’història i cultura àrabs; i Deera Souq, un soc tradicional on trobarem tot tipus d’articles.
A la tarda visitarem Al-Diriyah, bressol del primer estat saudita i llar ancestral de la família reial, considerada Patrimoni Mundial de la UNESCO. Malgrat que gran part d’Al-Diriyah encara està restaurant-se, hi ha alguns llocs històrics que es poden visitar per fora. A última hora de la tarda trasllado a l’aeroport per a prendre el vol a Sakaka, la capital de la província d’Al Jouf. Sopar i allotjament. Nit en hotel.

29 DES | Sakaka – Domat Al Jandal – Jubbah – Hail
Al matí després d’esmorzar sortirem en el nostre vehicle privat per a visitar les misterioses pedres verticals Arrajajil i el Fort Zaabal.
Arrajajil abasta tres quilòmetres quadrats i es tracta d’una zona funerària datada en el 4500 a.C. Els conjunts de 4 “columnes” de pedra en peus amb una pedra circular al costat i una sala per a realitzar els rituals indiquen el seu caràcter sagrat. També es van trobant en el lloc moltes eines neolítiques, així com gran quantitat d’imatges tallades en la roca. El Fort Zaabal és un antic castell construït fa tres segles sobre les ruïnes d’un castell nabateo. Té només una entrada i quatre torres formant una talaia de 50 metres que permetia la defensa del lloc i l’observació completa de tot el perímetre d’oasi i deserts.

A continuació, visitarem les ruïnes de Domat Al Jandal i la Mesquita d’Omar. Domat al-Jandal es troba a 38 km de Sakaka. També coneguda com Al-Jawf o Al-Jouf és una antiga ciutat d’origen nabateo i capital històrica de la província del mateix nom, en el nord-oest d’Aràbia Saudita. En aquest lloc es creuaven la ruta de Mesopotàmia al Mar Roig i les de Petra i Bosra al sud d’Aràbia. En el segle III a. C. la reina Zenobia va intentar prendre l’inexpugnable i impressionant Castillo de Marid que domina orgullosament les ruïnes nabateas i l’immens oasi.
La Mesquita Omar bin al-Khattab és sens dubte el monument més emblemàtic de la província d’Al Jouf. Sent una mesquita encara en ús, el temple ens trasllada als temps de la seva fundació en l’època del Califa Omar. Podria ser una de les mesquites més antigues del món. Conserva el seu bell minaret de pedra encara en peus, mentre passejar per les seves sales d’oració amb els seus bells pilars i nínxols permet imaginar temps remots.
Ens dirigim a l’oasi de Jubbah, on ens acostarem a visitar Jabal Umm Sinman, un lloc amb les obres d’art rupestre neolítiques més importants d’Orient Mitjà datades al voltant del 5500 a. C., quan gran part d’aquesta àrea era un llac interior i els habitants tallaven els animals de caça que arribaven fins a les aigües. Abunden talles de cabres munteses, órix i camells, així com importants inscripcions que daten de l’any 1000 a. C. Després de la visita, continuarem cap al nostre allotjament en Hail. Nit en hotel.

30 DES | Hail – Al Ula
Després d’esmorzar començarem el dia amb la vista del Fort-Castillo Qishlah, un edifici de tova amb murs de 8 metres d’altura i vuit torres de vigilància, construït com a caserna general de les tropes del rei Abdul Aziz per a protegir el nord del regne. Continuarem el tour per Hail acostant-nos a la històrica fortalesa de Aarif, enfilada en el cim d’una muntanya en el cor de la ciutat. A continuació, ens dirigirem cap a Al Ula, creuant el desert. Esmorzo tipus pícnic en ruta. Arribada a Al Ula i allotjament en campament.

31 DES | Al Ula (Madain Saleh, Dedan)
Després d’esmorzar començarem una jornada en la qual visitarem l’antic oasi de Dedán, el lloc on va florir un regne des d’almenys el segle VI fins al segle II a. C. Aquí, els reis de Dedan primer i més tard els de Lihyan, van regnar sobre un territori que s’estenia en el seu apogeu des de la ciutat de Iathrib (actual Medina) fins al Llevant. Entre els llocs més interessants a visitar està la necròpoli del segle V a. C. que els lihyanitas van excavar a diferents altures en el vessant de la muntanya.

Ens dirigirem primer cap a Madain Saleh, també coneguda com Hegra. Abans del seu declivi, aquesta ciutat va arribar a ser la segona més important de l’imperi nabateo ja que va anar aquí on confluïa gran part del comerç procedent d’Àsia que tenia com a destí principal les grans ciutats europees del moment. Gràcies a l’encens, el gingebre, el pebre, el sucre o el cotó, es van pastar grans fortunes que es van reflectir en grans temples i edificis excavats en la pròpia roca. Igual que a Petra, Jordània, els nabateos van usar els massissos d’arenisca per a construir tombes colossals i panteons dedicats a grans homes de l’època i les seves famílies. Així, Hegra es va convertir ràpidament en una gran necròpoli a cel obert amb un total de 131 tombes, la més antiga de les quals data del segle I a. C. i la més recent de l’any 70 d. C. Amb l’expansió de l’imperi romà per Orient Mitjà, la influència dels nabateos va començar a diluir-se fins que en el segle I a. C., la ciutat va ser abandonada i relegada a l’ostracisme més absolut. Durant el nostre recorregut per tota aquesta gran àrea, visitarem entre altres llocs Qasr Bint (Palacio de les Filles), Diwan, Qasr Farid. Nit en campament.

01 ENE | Al Ula – Wadi Disi – Tabuk
Després d’esmorzar ens posarem en marxa de nou i ens dirigirem cap a Tabuk, fent una parada per a visitar Wadi Qaraqir, també conegut com Wadi Desi. Es tracta d’un canó d’uns quinze quilòmetres de llarg que travessa Jebel Qaraqir, un massís d’arenisca que durant molt de temps va ser un secret ben guardat entre els exploradors, abans que es construís la carretera que condueix a la pròxima ciutat de Dissah i les imatges de satèl·lit estiguessin disponibles per al públic, la qual cosa dificultava la seva localització i accés. Esmorzo tipus pícnic en ruta. Realitzarem un tour en 4×4 per la vall i després de la visita continuarem cap a Tabuk. Nit en hotel.

02 ENE | Tabuk (Magha’er Shuaib, Hisma, Magna)
Després d’esmorzar ens acostarem a visitar el castell de Tabuk, construït cap al 3500 a. C. i després ens dirigirem en tot terrenys 4×4 cap a la costa. En ruta travessarem Jibal Hisma, un escenari natural inigualable que ens recordarà al Wadi Rum jordà. La nostra primera parada del dia serà el poble d’Al-Balad des d’on visitarem Magha’er Shuaib, un lloc en ple desert amb façanes i tombes tallades en la roca pels nabateos igual que van fer en Hegra o Petra, i que va ser on Moisès va viure durant diversos anys després de la seva fugida d’Egipte. Esmorzo tipus pícnic en ruta. Continuarem cap a Wadi Tayb i la població de Magna, una agradable ciutat costanera situada en el Golf de Aqaba enfront de les costes d’Egipte i les muntanyes de la península del Sinaí. A continuació, sortirem en direcció sud recorrent la costa occidental del país al costat del Mar Roig cap a Ras Al-Sheikh Hameed. Des d’aquest lloc tindrem una preciosa vista de la mar Rojo amb la Muntanya Sinaí de fons. Continuant el nostre viatge pel litoral saudita, passant per la ciutat de Sharma, tornarem a Tabuk. Nit en hotel.

03 ENE | Tabuk. Vol a Jeddah
Després d’esmorzar, prendrem un vol domèstic fins a Jeddah, la ciutat més cosmopolita de tot el país i històrica porta d’entrada per a comerciants i pelegrins arribats per mar. Trasllat a l’hotel. Després de l’esmorzar, visitarem el museu d’art Abdul Rauf Khalil (que consta d’una mesquita, una façana de castell i sales de patrimoni saudita, islàmic i mundial) i la Corniche. La zona costanera del Mar Roig de Jeddah s’ha anat desenvolupant al llarg de 80 km convertint-se en un lloc de passeig, trobada, relax i diversió per a locals i visitants. Nit en hotel.

04 ENE | Jeddah
Després d’esmorzar tindrem tot un dia per davant per a descobrir aquesta interessant ciutat a mà del nostre guia local. Una visita obligada en Jeddah és el barri d’Al Balad, el centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Les cases d’aquest històric barri van ser construïdes de coral i reforçades amb fusta, amb balcons tallats i acolorides finestres abatibles, una característica de l’estil arquitectònic del barri. Entre els llocs que més destaquen tenim la Casa Al Nassif (construïda l’any 1850 per una família molt influent de comerciants), la Casa Al Jamjoom, la Mesquita Almaemar, el vell soc d’or. Altres llocs també molt interessants que podrem visitar a la tarda són la Font del Rei Fahd o la Mesquita Al Rahma, anomenada també la mesquita flotant ja que està construïda sobre la mar Rojo i ancorada a la riba a través d’una passarel·la. Sopar en un restaurant en la Corniche i nit en hotel.

05 ENE | Vol Jeddah / Ciutat d’origen
A primera hora del matí, trasllat fins a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada. Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones des de Barcelona 4.245 €
En base a grup a partir de 6 persones des de Madrid 4.165 €
Suplement Habitació Individual 645 €
Taxes Aèries (Aprox.) 305 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vol Ciutat d’origen / Riyadh i tornada des de Jeddah (connexió a Estambul), amb la companyia Turkish Airlines.
Vols domèstics Riyadh / Al Jouf i Tabuk / Jeddah. Tarifa i horaris segons disponibilitat (podrien aplicar-se suplements).
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat amb aire condicionat durant la ruta.
Tour en vehicles 4×4 per el recorregut a Wadi Disa i Wadi Hisma.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs. Allotjament en campament amb banys compartits a Al Ula.
Dinars en restaurants locals durant la ruta.
Entrades per a les visites i monuments indicats.
Guia local de parla anglesa durant tota la ruta.
Guia acompanyant expert en Orient Pròxim de parla hispana (a partir de 6 persones).
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació fins a 3.000 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Aràbia Saudita (130 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Sopars en els hotels (opcional 25 USD per sopar).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari