Àsia, Pròxim Orient
Destinació
12 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquest viatge al Regne d’Aràbia Saudita, el guardià espiritual dels dos santuaris més sagrats del món islàmic, La Meca i Medina, és molt més que un viatge al bressol de l’Islam. En aparença un territori desèrtic i desolat, Aràbia Saudita ha vist creuar per les seves terres una part important de la història antiga de l’home, com les caravanes de la Ruta de l’Encens, el pas del qual per l’Oasi d’Al Ula procedents de Iemen a la recerca de les costes mediterrànies carregades d’aquest preuat producte van deixar un llegat d’incalculable valor. Obert al món des de 2019, el Regne és un contrast de l’antic i el modern, amb gratacel que s’obren pas entre barris tradicionals enmig de paisatges desèrtics, elevades muntanyes o la costa del Mar Roig.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 28 DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
28 DES VOL BARCELONA / RIYADH Hotel
29 DES RIYADH E Hotel
30 DES RIYADH – USHAIQER – BURAYDAH E Hotel
31 DES BURAYDAH – FAYD – HAIL E Hotel
01 GEN HAIL – OASIS JUBBAH – HAIL E Hotel
02 GEN HAIL – AL ULA E Hotel
03 GEN AL ULA E Hotel
04 GEN AL ULA – WADI DISI – TABUK E Hotel
05 GEN TABUK – MAGHA’ER SHUAIB – MAGNA – TABUK E Hotel
06 GEN TABUK – HISMA – TABUK. VOL A JEDDAH E Hotel
07 GEN JEDDAH E Hotel
08 GEN VOL JEDDAH / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

28 DES | Vol Barcelona / Riyadh
Embarcament en el vol regular amb destinació a Riyadh. Després de realitzar els tràmits d’entrada necessaris ens traslladarem al nostre allotjament en el centre de la ciutat. Nit en hotel.

29 DES | Riyadh
Després d’esmorzar sortirem a recórrer la ciutat visitant alguns dels llocs més interessants. Al contrari del que pugui semblar, Riyadh és una ciutat polsosa i no especialment glamourosa comparada amb altres capitals de la Península Aràbiga, però, per contra, posseeix un patrimoni històric bastant important en comparació. Durant el nostre recorregut visitarem Qasr Al-Masmak, el forta-ciutadella de tova i argila des del qual el rei Abdulaziz Al Saud va conquistar i va unir els diferents regnes i províncies que conformen l’Aràbia Saudita actual en 1902; el palau Al Murabba, antiga llar i cort del rei Abdulaziz, i el Museu Nacional, que allotja segles d’història i cultura àrabs. També visitarem Deera Souq, un soc tradicional on trobarem tot tipus d’articles. A la tarda visitarem Al-Diriyah, bressol del primer estat saudita i llar ancestral de la família reial, considerada Patrimoni Mundial de la UNESCO. Malgrat que gran part del lloc encara està restaurant-se, hi ha alguns llocs històrics que es poden visitar per fora. Nit en hotel.

30 DES | Riyadh – Ushaiqer – Buraydah
Al matí després d’esmorzar sortirem en el nostre vehicle privat en direcció a Ushaiqer, un poble beduí en el cor de la regió del Najd habitat des de fa més de 1.500 anys, envoltat per gruixuts murs que tanquen un laberint de carrerons sinuosos, senderes i passarel·les de fusta que s’entrecreuen entre centenars de cases de tova. Després de la visita ens endinsarem en Al-Qassim, la província que alberga alguns dels pobles tradicionals més ben conservats d’Aràbia Saudita. La primera parada serà en Al Mithnab, un poble tradicional amb més de 384 cases restaurades, inclòs un mercat majlis, que destaca per la preservació de l’arquitectura tradicional que es va fer en el seu moment. Continuarem el recorregut cap a la ciutat de Unaizah, on veurem la casa Al-Bassam. Després de la visita continuarem fins a Buraydah on ens instal·larem en el nostre allotjament. Nit en hotel.

31 DES | Buraydah – Fayd – Hail
Després d’esmorzar sortirem cap a la ciutat de Hail fent una primera parada en el major mercat d’enganyifes del món als afores de Buraydah. Tots els dies, a partir de les sis del matí, aquest mercat cobra vida amb venedors i compradors intercanviant riales per camells, ovelles, cabres i articles com a cadires de muntar, cabestres i mantes. El mercat és pur enrenou, amb milers de camells agitant-se en els seus corrals oxidats, homes de tot arreu carregant les seves compres en la part posterior de les seves camionetes i els crits dels animals barrejats amb sorra, calor i olor. Després de la visita continuarem cap a les restes arqueològiques de la ciutat preislàmica de Fayd i des d’allà continuarem fins a Hail. A primera hora de la tarda arribarem a la ciutat de Hail que, protegida pels seus tres castells, la Fortalesa De A’arif, el Castell Barzan i el Castell Al-Qishlah, és una de les parades importants en la ruta de peregrinació cap a la Meca. En el seu moment aquesta ciutat va ser la capital de tot el desert àrab i llar de llegendes com la del poeta àrab Hatim Al Tai, l’altruisme i la generositat del qual li va fer mereixedor d’un lloc en els relats de “Les mil i una nits”. Tarda lliure i nit en hotel.

01 ENA | Hail – Jubbah – Hail
Començarem el dia visitant l’exterior del Fort-Castillo Qishlah, un edifici de tova amb murs de 8 metres d’altura i vuit torres de vigilància, construït com a caserna general de les tropes del rei Abdul Aziz per a protegir el nord del regne. Continuarem la visita per Hail acostant-nos a la històrica fortalesa de Aarif, enfilada en el cim d’una muntanya en el cor de la ciutat. Hail és coneguda amb la producció de Dallahs (cafeteres tradicionals) i pels carrers de la ciutat es poden veure artesans que poden fer d’aquests objectes veritables obres d’art. A continuació, ens dirigirem cap al nord a la recerca de l’Oasi de Jubbah, on ens acostarem a visitar Jabal Umm Sinman, un lloc amb les obres d’art rupestre neolítiques més importants d’Orient Mitjà datades al voltant del 5500 a.C., quan gran part d’aquesta àrea era un llac interior i els habitants tallaven els animals de caça que arribaven fins a les aigües. Abunden talles de cabres munteses, orix i camells, així com importants inscripcions tamúdicas que daten de l’any 1000 a.C. Després de la visita, tornarem al nostre allotjament en Hail. Nit en hotel.

02 ENA | Hail – Al Ula
Al matí ens dirigirem cap a Al-Ula, Arribarem a Al Ula i disposarem de la tarda lliure per a descansar o explorar el casc vell de la ciutat. Nit en hotel.

03 ENA | Al Ula
Després d’esmorzar començarem la nostra jornada visitant l’antic oasi de Dedán, el lloc on va florir un regne des d’almenys el segle VI fins al segle II a. C. Aquí, els reis de Dedan primer i més tard els de Lihyan, van regnar sobre un territori que s’estenia en el seu apogeu des de la ciutat de Iathrib (actual Medina) fins al Llevant. Entre els llocs més interessants a visitar està la necròpoli del segle V a.C. que els lihyanites van excavar a diferents altures en el vessant de la muntanya. Al voltant d’un quilòmetre al sud del lloc d’excavació principal de Dedan hi ha dues tombes excepcionals situades a uns 50 metres sobre el wadi on es va centrar l’antic oasi. Aquestes són les úniques tombes que estan decorades amb dos lleons tallats cadascuna, mostrant la importància dels seus amos, ja siguin governadors o persones influents. Després de la visita ens dirigirem cap a Jabal Ikmah, per a veure la “biblioteca a l’aire lliure” més gran del país, un lloc en l’època visitat per tots aquells que desitjaven deixar les seves inscripcions i ofrenes en el camí a través de la ruta de l’encens i que arribat fins als nostres dies en un gran estat de conservació. A la tarda visitarem una de les formacions geològiques més famoses, Jabal Alfil, també coneguda com Elephant Rock. Nit en hotel.

04 ENA | Al Ula – Tabuk
Al matí visitarem Madain Saleh, també coneguda com Hegra. Abans del seu declivi, aquesta ciutat va arribar a ser la segona més important de l’imperi nabateo ja que va anar aquí on confluïa gran part del comerç procedent d’Àsia que tenia com a destí principal les grans ciutats europees del moment. Gràcies a l’encens, el gingebre, el pebre, el sucre o el cotó, es van pastar grans fortunes que es van reflectir en grans temples i edificis excavats en la pròpia roca. Igual que a Petra, Jordània, els nabateus van usar els massissos d’arenisca per a construir tombes colossals i panteons dedicats a grans homes de l’època i les seves famílies. Així, Hegra es va convertir ràpidament en una gran necròpoli a cel obert amb un total de 131 tombes, la més antiga de les quals data del segle I a.C i la més recent de l’any 70 d.C. Amb l’expansió de l’imperi romà per Orient Mitjà, la influència dels nabateus va començar a diluir-se fins que en el segle I a.C, la ciutat va ser abandonada i relegada a l’ostracisme més absolut. Durant el nostre recorregut per tota aquesta gran àrea, visitarem entre altres llocs les tombes Lihyan, Jabal Alahmar, Al Faqir, Al Sanea, Al Bint o Jabal Ithbil. En finalitzar la visita ens posarem en marxa de nou i ens dirigirem cap a Tabuk, fent una parada per a visitar Wadi Qaraqir, també conegut com Wadi Desi. Es tracta d’un canó d’uns quinze quilòmetres de llarg que travessa Jebel Qaraqir, un massís d’arenisca que durant molt de temps va ser un secret ben guardat entre els exploradors, abans que es construís la carretera que condueix a la pròxima ciutat de Dissah i les imatges de satèl·lit estiguessin disponibles per al públic, la qual cosa dificultava la seva localització i accés. Després de la visita continuarem la ruta cap a Tabuk. Nit en hotel.

05 ENA | Tabuk – Magha’er Shuaib – Magna – Tabuk
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a la costa. La nostra primera parada del dia serà el poble d’Al-Balad des d’on visitarem Magha’er Shuaib, un lloc en ple desert amb façanes i tombes tallades en la roca pels nabateos igual que van fer en Hegra o Petra, i que va ser on Moisès va viure durant diversos anys després de la seva fugida d’Egipte. Prop d’aquí també podem visitar el Pou Bir Al-Sa’idani, el lloc al qual suposadament Moisès va anar a buscar aigua neda més arribar procedent del Mar Roig i on va conèixer al profeta Shu’ayb, que en veure la seva generositat va decidir casar-ho amb una de les seves filles. Després de la visita continuarem cap a la població de Magna, una agradable ciutat costanera situada en el Golf De Aqaba enfront de les costes d’Egipte i les muntanyes de la península del Sinaí. Aquí visitarem el lloc de Ayn Moosa, un palmerar amb una deu de dotze fonts que es creï pot ser l’Oasi De Elim, el lloc on segons la Bíblia Hebrea els israelites van acampar després del seu èxode d’Egipte. A continuació, sortirem en direcció sud recorrent la costa occidental del país al costat del Mar Roig en cerca a la recerca de les restes del Catalina, un hidroavió americà caigut en els anys 30 prop de Ras Al-Sheikh Hameed, que visitarem si és possible. Des d’aquest lloc tindrem una preciosa vista de la mar Rojo amb la Muntanya Sinaí de fons. Continuant el nostre viatge pel litoral saudita, tornarem a la ciutat de Tabuk. Nit en hotel.

06 GEN | Tabuk – Hisma – Tabuk. Vol a Jeddah
Després d’esmorzar ens dirigirem en tot terrenys 4×4 cap a Jibal Hisma, un desert amb un paisatge que ens recordarà al Wadi Rum jordà. Explorarem el seu paisatge lunar i al migdia tornarem a Tabuk. Tindrem temps lliure per a acostar-nos a visitar el seu castell construït cap al 3500 a. C. A continuació, prendrem un vol domèstic fins a Jeddah, la ciutat més cosmopolita de tot el país i històrica porta d’entrada per a comerciants i pelegrins arribats per mar. Nit en hotel.

07 GEN | Jeddah
Després d’esmorzar tindrem tot un dia per davant per a descobrir aquesta interessant ciutat.
Entre altres coses, alberga les úniques quatre mesquites del país que permeten l’entrada a visitants no musulmans: la Mesquita Al Taqwa, la Mesquita Al Rahma al Mar Roig, la Mesquita del Rei Fahd, d’estil marroquí, i la Mesquita del Rei Saud, una estructura de gairebé 10.000 metres quadrats dissenyada per l’arquitecte egipci Abdel Wahed Al Wakil, considerat l’autoritat viva més destacada en arquitectura islàmica moderna. Una visita obligada en Jeddah és el barri d’Al Balad, el centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Les cases d’aquest històric barri van ser construïdes de coral i reforçades amb fusta, amb balcons tallats i acolorides finestres abatibles, una característica de l’estil arquitectònic del barri. Entre els llocs que més destaquen tenim la Casa Al Nassif, la Casa Al Jamjoom, la Casa Al Baeshen, la Mesquita Al Qabal, la Mesquita Al Shafi’i, les Cases Donar Al Banaja i Al Zahed. Altres llocs també molt interessants per a visitar són la Corniche, la Font del Rei Fahd o la Mesquita Al Rahma, anomenada també la mesquita flotant ja que està construïda sobre la mar Rojo i ancorada a la riba a través d’una passarel·la. Nit en hotel.

08 GEN | Vol Jeddah / Barcelona
D’hora al matí un trasllat ens portarà fins a l’aeroport on prendrem el nostre vol de tornada. Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 3.595 €
En base a grup de 10 a 11 persones 3.635 €
En base a grup de 8 a 9 persones 3.915 €
En base a grup de 6 a 7 persones 4.435 €
Suplement Habitació Individual 975 €
Taxes Aèries (Aprox.) 301 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona / Riyadh i tornada des de Jeddah (connexió a Estambul), amb la companyia Turkish Airlines.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en minibús amb aire condicionat durant la ruta.
Tour en vehicles 4×4 per el recorregut a Wadi Hisma.
Allotjament i esmorzar en hotels de classe turista en base habitacions dobles.
Entrades i guies locals en la visita de Al Ula (Hegra i Dedan).
Guia de la casa VIT de parla hispana.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació fins a 3.000 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Aràbia Saudita (120 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades excepte les especificades com a incloses.
Passeig amb 4×4 a Wadi Disi.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari