Europa
Destinació
15 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Us proposem un viatge a Azerbaidjan, Geòrgia i Armènia per descobrir a fons les perles del Gran Caucas. Durant l’itinerari visitarem monestirs, pedres històriques immenses, milers de creus de pedra anomenades “Khachkar”, paisatges de muntanya, castells, boscos, preciosos nuclis antics, restes arqueològiques i un dels majors llacs d’altitud al món, el llac Sevan. Aquest viatge ens permetrà descobrir els tresors artístics i delícies culinàries d’aquesta regió.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DIÀRIES 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / BAKÚ Hotel
2 BAKÚ – GOBUSTAN – BAKÚ E Hotel
3 BAKÚ – SHAMAJA – SHEKI E Hotel
4 SHEKI – LAGODEJI (FRONTERA) – TIBLISI E Hotel
5 TIBLISI E Hotel
6 TIBLISI – MTSJETA – SADAKHLO (FRONTERA) – FILETOVO – DILIJAN E Casa local
7 DILIJAN – SEVAN – GEGHARD – GARNI – EREVAN E Hotel
8 EREVAN E Hotel
9 EREVAN – ZVARTNOTS – ECHMIADZIN – EREVÁN E Hotel
10 EREVAN – KHOR VIRAP – CELLER DE VI – NORAVANK – EREVAN E Hotel
11 EREVAN – SAGHMOSOVANK – PARC DE LLETRES – GYUMRI E Hotel
12 GYUMRI – BAVRA – VARDZIA – AJALTSIJE E Hotel
13 AJALTSIJE – BORJOMI – GORI – UPLISTSIJE – GUDAURI E / S Hotel
14 GUDAURI – STEPANTSMINDA – TIBLISI E Hotel
15 VOL TIBLISI / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

DIA 01.- Vol Ciutat d’origen / Bakú
Sortida en vol regular amb destinació Bakú. Arribada a Bakú, i trasllat a l’hotel. Nit a Bakú.

DIA 02.- Bakú – Gobustan – Bakú
Esmorzar. Al matí, viatjarem per la costa del Mar Caspi, fins al desert volcànic, al sud de Bakú. Hi ha milers de pintures rupestres, de l’Edat de Pedra, que representen escenes de caça, animals, persones i vaixells.
El parc nacional de Gobustán, és una àrea protegida que es troba al Sud-oest de Bakú, i els gravats rupestres a les pedres de l’època de l’Edat de Pedra, van ser descoberts en els anys trenta del segle XX, a la Reserva Natural. Mereixen menció especial, les coves formades fa milers d’anys, sent el més antic, de fa deu mil anys, en què apareixen els dibuixos realitzats per l’home de l’Edat de pedra, la qual cosa, ens mostren, un clar exemple de com era l’art d’aquell llavors, com a exemple d’això, en els gravats surten els animals, vaixells i escenes de caça. A continuació, tornada a Bakú, on visitarem el Carreró dels Màrtirs, amb les seves magnífiques vistes sobre la badia de Bakú.

A la tarda, gaudirem d’una visita guiada a peu a Bakú, on coneixerem la ciutat medieval emmurallada, “Icheri Sheher”, amb els seus carrerons estrets, caravanserais històrics, mesquites i el Palau dels Shirvan Shas. El palau dels governants de l’Estat de Shirvan, es troba en el punt més alt del nucli antic. El complex del Palau dels Shirvanshakhs, va ser l’última residència dels governants d’Estat de Shirvan. En els temps medievals, aquest estat era l’estat més poderós a l’Azerbaidjan. El Palau dels Shirvanshahs, està compost de diversos edificis. Per tal de proporcionar una millor il·luminació del palau, a la part sud-oriental, l’edifici va ser construït en diferents nivells.
Veurem també el símbol de la ciutat: la Torre de la Donzella (exterior), del segle XII. Al desembre de l’any 2000, va ser inclòs en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

DIA 03.- Bakú – Shamaja – Sheki
Esmorzar. Avui deixarem Bakú, i sortirem cap a les muntanyes del Caucas, al nord-oest de l’Azerbaidjan, el sec paisatge dóna pas a una zona de muntanya densament arbrada. De camí, coneixerem la ciutat de Shamajai, que va ser un cop capital de Shirvan. Visitarem la mesquita de divendres de Shemajá, que es considera la primera mesquita al Caucas després de la Mesquita del divendres de Derbent, construïda l’any 734. Visitarem el poble Lahij, famós per la seva artesania del coure. Continuació fins a Sheki. Visita a peu de Sheki, on coneixerem el Palau de Khan, el caravanserai, botigues d’artesania local i el basar.
El Sheki Khan Saray, és una bellesa de dos pisos, és el palau que sorprèn amb el seu magnífic interior i exterior. El palau està ricament pintat amb dibuixos anecdòtics que mostren escenes de caça i de guerra, així com complexes figures geomètriques i vegetals. Al centre de la sala d’estar, hi ha una vidriera enorme d’un multi-color de mosaic de vidre (on van utilitzar fins a 5.000 peces de vidre, per un metre quadrat).
Després farem una passejada per la ciutat antiga, i entrarem a la casa d’artesans, on podrem veure les exposicions de shebeke, els mocadors típics kelagai, i molta artesania més.
En acabar, anirem al llogaret de Kish, per visitar una església d’Albània, del Caucas (l’església més antiga al Caucas, que data del segle 1. Es tracta d’un temple d’arquitectura albanesa al Caucas, que s’erigeix ​​en la part alta d’un promontori, als afores de la localitat de Shaki.

DIA 04.- Sheki – Lagodeji (Frontera) – Tbilisi
Esmorzar. Avui visitarem el basar local, i ens traslladarem a la frontera amb Geòrgia. A la frontera, ens trobarem amb el nostre corresponsal de Geòrgia, que ens acostarà fins a Tbilisi.

DIA 05.- Tbilisi
Esmorzar i visita de la capital de Geòrgia, Tbilisi, amb tota la seva bellesa, els seus carrers estrets amb cases de colors, balcons tallats, barris antics i excel·lents mostres d’arquitectura moderna. Comencem el recorregut des de l’Església de Meteji, i gaudim de la vista espectacular del nucli antic. Passejarem per les belles carrers estrets, i visitarem els principals llocs d’interès de la ciutat. Després gaudirem del magnífic panorama de la ciutat vella, i passant a través de la Fortalesa de Narikala, visitarem els històrics Banys de Sofre, d’on procedeix el nom de la capital.

DIA 06.- Tbilisi – Mtsjeta – Sadajlo – Filetovo – Dilijian
Esmorzar. Avui creuarem la frontera d’Armènia, però abans ens aproparem fins a la propera ciutat museu de Mtsjeta, seu de l’Església Ortodoxa i Apostòlica Georgiana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Veurem la Catedral de Svetitskhoveli, construïda al segle XI, peça important de la història cristiana, i el Monestir de Jvari (segles VI-VII), Església de Santa Creu que custodia la creu de fusta sagrada que va portar Santa Nino abans que Mtsjeta es convertís al Cristianisme. En acabar la visita, continuarem el nostre viatge fins a Armènia. Arribarem a la frontera cap a les 15.30h, on canviarem de guia i de vehicle, i després de les formalitats frontereres, continuarem cap a Fioletovo, on tindrem l’oportunitat de gaudir del te de “samоvar” i dolços dels molocanes, que són una minoria nacional que deriva de Rússia i que no van acceptar el cristianisme ortodox, perquè s’oposen a la veneració d’icones. Se’ls coneix així perquè tenen prohibit provar l’alcohol i perquè antigament bevien llet de manera ritual, els dimecres i els divendres (molokan significa “bevedor de llet”), tot i els dejunis imposats pels ortodoxos “. Continuació fins Dilijan. La gent diu: “Si al Paradís havia muntanyes, boscos i deus d’aigües minerals, seria Dilijan”.

DIA 07.- Dilijan – Sevan – Geghard – Garni – Erevan
Esmorzar. Sortida cap al famós llac Sevan, el llac alpí més gran del món. Aquest enorme llac muntanyós que ocupa el 5% de l’àrea de superfície d’Armènia, està situat a uns 2.000m sobre el nivell del mar, i és el segon major llac d’aigua dolça del món. El més famós monument cultural aquí, és el monestir Sevanavank, prop de la ciutat de Sevan, a la costa nord-oest. Inicialment el monestir, es trobava en una illa, però la caiguda del nivell d’aigua, el va convertir en una península. Sortida cap al monestir de Geghard, parcialment excavat a la muntanya adjacent, envoltada per penya-segats, inclosos per la UNESCO a la llista del Patrimoni de la Humanitat.
El complex monàstic va ser fundat al segle IV per Gregorio l’Il·luminador, en el lloc d’una deu sagrat, a l’interior d’una caverna. Encara que hi ha inscripcions que es remunten als anys 1.160, l’església principal va ser construïda en 1.215. Sortida cap a Garni (a 32 km), un poble que és famós pel seu temple Garni, que va ser construït al segle I després de Crist, pel rei Tiridates I d’Armènia i probablement va ser dedicat al déu hel·lenístic Mitra. Tindrem l’oportunitat de gaudir d’un concert de duduk. Continuarem fins Erevan, on passarem la nit.

DIA 08.- Erevan
Esmorzar. Avui visitarem Erevan. Erevan, és una ciutat fundada l’any 782a.C. a l’oest del que avui és Armènia, sent així una de les ciutats més antigues del món. Durant el circuit, anem a veure la Plaça de la República, que inclou la Casa del Govern, i la Galeria d’Art Nacional. Juntament amb tots els monuments principals de la capital, veurem també, la “Estàtua del Gat” del famós escultor Fernando Botero, situada al museu a l’aire lliure, i centre d’art modern Cafesjian, en cascada, etc. Visitarem també, el Museu d’Història d’Armènia. Aquí hi ha les importants col·leccions arqueològiques des de l’Edat de Pedra i l’Edat Mitjana, fins als nostres dies. Visitarem també Tsitsernakapert, monument dedicat a les víctimes del genocidi armeni. En 1.995, un petit museu circular subterrani, va ser obert al costat del monument, on es pot apreciar i aprendre informació bàsica dels fets ocorreguts en 1.915 fins al voltant de 1.922.

DIA 09.- Erevan – Zvartnots – Echmiadzin – Erevan
Esmorzar. Avui viatjarem fins Erevan, i de camí, visitarem l’església de Santa Hripsime de Etchmiatsín, que es considera una de les 7 meravelles d’Armènia. Arribada al gran complex monàstic de Etchmiatsín, seu dels catòlics d’Armènia, i la primera catedral del cristianisme, que es compon de diversos edificis o grups d’edificis, que daten dels segles IV, V, VI, VII i XVII. Seguirem fins Erevan, i abans d’arribar, pararem per visitar les ruïnes de la catedral de Zvartnots, que daten del segle VII. La construcció de la catedral va començar a 642, en una època en la que gran part d’Armènia es trobava sota el control bizantí. Zvartnots va romandre en peu fins a finals del segle X. Des de l’any 2000, el complex religiós de Etchmiatsín i el jaciment arqueològic de Zvartnots, es troben a la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

DIA 10.- Erevan – Khor Virap – Celler de vi – Noravank – Erevan
Esmorzar. Excursió al monestir de Khor-Virap (segles 4-17º). El monestir de Khor-Virap, té una gran història, tant religiosa com mundial. Està situat a la vall d’Ararat, és el punt més proper a la bíblica muntanya Ararat, on va parar l’arca de Noè. La importància és que està connectat amb Gregorio El Il·luminador, que va introduir el cristianisme a Armènia, i es considera el primer Catòlic d’Armènia.
El Mt. Ararat, és el pic més alt de Turquia, però pertany a l’Armènia històrica, i és visible des de gran part d’Armènia. En l’Armènia actual, l’Ararat és un símbol omnipresent. Segueix apareixent en el seu escut d’armes, i no hi ha casa que no tingui una foto, quadre, o gravat amb la silueta de la muntanya. La pèrdua de la seva muntanya sagrada, és encara avui motiu de nostàlgia i malenconia per als armenis. De camí, visitarem un celler de vi, per provar el vi de raïm autòctones, i el monestir de Noravank – centre religiós i cultural del segle XII. Noravank ( “Nou Monestir”), es troba en un lloc inaccessible, envoltat d’una impressionant natura.

DIA 11.- Erevan – Saghmosovank – Parc de lletres – Gyumri
Esmorzar. El dia comença amb la sortida des Erevan, cap a Saghmosavank, o el monestir dels salms, a una vintena de quilòmetres d’Erevan, correspon al segon període del desenvolupament de l’arquitectura medieval armènia, al segle XIII. Des d’aquí, sortida cap al parc dedicat a l’alfabet armeni, i continuació fins a la ciutat de Gyumri. Tour per la ciutat de Gyumri, amb un passeig pel barri vell, i el mercat local. Gyumri, va patir un terratrèmol desastrós en 1.988, que va destruir la ciutat; tot i això, podrem veure el renaixement de la ciutat, amb els seus edificis nous i antics.

DIA 12.- Gyumri – Bavra – Vardzia – Akhaltsikhé
Esmorzar. Sortida cap a la frontera de Bavra. Arribada cap a les 11h. Canvi de guia i vehicle, i continuació del nostre viatge per Geòrgia. Continuarem cap al sud, per visitar Vardzia. Vardzia, és un gran complex de coves, que va arribar a tenir més de 3.000 coves, i a allotjar més de 50.000 persones. Va ser construït durant el govern de la Reina Tamar, una gran governant del país al segle XII. És sens dubte un lloc sorprenent, amb les seves coves excavades i connectades per llargs túnels, tots ells excavats a mà fa més de 800 anys, una deu natural que sorgeix de la roca, i bells frescos que encara es mostren amb el brillant colorit amb el que van ser pintats.

DIA 13.- Akhaltsikhé – Borjomi – Gori – Uplistsije – Gudauri
Continuarem el viatge cap a la petita ciutat de Gori (ciutat natal del famós líder soviètic José Stalin), fundada per un dels més grans reis de Geòrgia, David el Constructor (1089-1125). De camí, passarem per Borjomi, la famosa ciutat balneària, on provarem l’aigua mineral que surt de la terra. A continuació, visitarem la ciutat rupestre de Uplistsije (literalment “fortalesa del Senyor”), un dels assentaments urbans més antics de Geòrgia, i punt clau de la famosa Ruta de la Seda, per la seva posició estratègica. És un complex tallat en un alt banc rocós al costat del riu Mtkvar, i que conté diverses estructures, que daten des de l’Edat del Ferro, fins a l’Edat Mitjana. Cases, temples, palaus, carrers i escales tallats a la roca, van constituir aquesta impressionant i inexpugnable ciutat, fins que al segle XIII, fora arrasada pels mongols i posteriors terratrèmols, que van contribuir al seu abandó. Avui dia, és un dels llocs d’interès més visitats de Geòrgia. Seguim cap al nord, per la Carretera Militar de Geòrgia, i gaudirem del paisatge espectacular de la grandesa indescriptible de les magnífiques muntanyes del Caucas. De camí, passarem pel complex arquitecínico de Ananuri, i el dipòsit d’aigua de Jinvaly, de sorprenent bellesa. Arribada a Gudauri, la famosa estació d’esquí situada a 2.000 – 2.200 metres sobre el nivell del mar.

DIA 14.- Gudauri – Stepantsmina – Tbilisi
Esmorzar. Avui ens dirigirem cap a Kazbegui. Una impressionant via al llarg del riu Térek, ens portarà a Kazbegui (Stepantsminda), la principal ciutat de la regió. Al centre del poble, agafarem cotxes locals, i mitjançant belles valls, i boscos, arribarem a Guergueti, església de la Trinitat, situada a 2.170m. sobre el nivell del mar. Si el temps ho permet, podrem admirar, un dels més grans glaceres del Caucas-Mt Kazbegui (5.047m). En acabar, tornada a Kazbegui, on tornarem a fer una parada perquè un mestre del lloc ens expliqui més sobre la iconografia del lloc i la “Teka”, artefactes artesanals de tela. A la tarda sortida cap a Tbilisi.

DIA 15.- Vol Tbilisi / Ciutat d’origen
Esmorzar i dia lliure fins a l’hora determinada per a realitzar el trasllat a l’aeroport. Vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 1.895 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.995 €
En base a grup de 6 a 7 persones 2.220 €
En base a grup de 2 a 5 persones 2.480 €
Suplement Individual 440 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat amb conductor segons itinerari.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana i entrades als tres països (a partir de 4 viatgers).
Conductor de parla anglesa (nivell bàsic) i entrades només a Armènia (per a grups de 2 a 3 persones).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Guia de parla hispana durant tota la ruta, ni entrades a Geòrgia ni Azerbaidjan (per a grups de 2 a 3 persones).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació