Àsia
Destinació
11 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Bangladesh és, pràcticament en la seva totalitat, el Delta on desemboquen alguns dels rius més importants provinents de l’Himàlaia. Es tracta d’un país encara per descobrir que proporciona una fantàstica oportunitat per conèixer la vida dels seus habitants a la vora dels seus rius i canals. En aquesta ruta explorem primer les mesquites i palaus de la seva capital, Dhaka, prosseguint després en vaixell pels seus rius, i descobrint la seva imponent naturalesa salvatge a Sundarbans, on coincidim amb les celebracions hinduistes del Festival Rash Mela. Acabarem amb un seguit de visites centrades en l’arquitectura i restes arqueològiques Patrimoni de la Humanitat.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 07 NOVEMBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
07 NOV VOL CIUTAT D’ORIGEN / DHAKA A bord
08 NOV ARRIBADA A DHAKA. DIA LLIURE Hotel
09 NOV VISITA A DHAKA I EMBARCAMENT EN EL “ROCKET” E / D / S Barco
10 NOV DESEMBARCAMENT A HULARHAT – BAGERHAT – MONGLA E / D / S Hotel
11 NOV MONGLA – SUNDARBANS E / D / S Barco
12 NOV SUNDARBANS E / D / S Barco
13 NOV SUNDARBANS (FESTIVAL RASH MELA) – KHULNA E / D / S Hotel
14 NOV KHULNA – PHUTIA – RAJSHAHI E / D / S Hotel
15 NOV RAJSHAHI – PAHARPUR – MAHASTHANGARH – BOGRA E / D / S Hotel
16 NOV BOGRA – JAMUNA RIVER CHAR – DHAKA E / D / S Hotel
17 NOV VOL DHAKA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

07 NOV.- Vol Ciutat d’origen / Dhaka
Sortida de l’aeroport de Barcelona o Madrid amb destinació a Dhaka amb escales intermèdies. Nit a bord de l’avió.

08 NOV.- Arribada a Dhaka. Dia lliure
Arribada del vol a Dhaka, on et rebrà el guia a l’aeroport. Trasllat a l’hotel a prop del centre històric per descansar. Resta del dia lliure per visitar el centre històric de Dhaka al teu aire.

09 NOV.- Visites a Dhaka. Trasllat i embarcament al vaixell a pales ‘Rocket’
Després de l’esmorzar la visita se centrarà en el casc vell i nou de Dhaka, incloent les següent visites: l’edifici del Parlament Nacional (de l’arquitecte americà Louis Khan), el palau Ahsan Manzil (Pink Palace – Palau Rosa, per la seva estrident façana), el carrer ‘Hindu Street’, plena de vida i comerços, el fort de Lalbagh (imponent encara que incompleta construcció del segle XVII que s’alça al costat del riu Buriganga), la Mesquita Tara Masjid (Star Mosque), el temple nacional de Dhakeswari , l’Església Armènia, la Universitat de Dhaka i alguns museus si el temps ho permet. Dinarem autèntic menjar tradicional de Bangladesh. Abans de la posta de sol ens dirigirem cap a l’embarcador de Sadarghat, on embarcarem en el ‘Rocket’, un vaixell a pales de gairebé 100 anys d’antiguitat, vestigi de l’era colonial anglesa. El vaixell iniciarà la seva travessia cap al sud i passaràs la nit a bord en la teva cabina.

10 NOV.- Desembarcament a Hularhat – Bagerhat – Mongla
A primera hora del matí podràs gaudir de les agradables vistes de les ribes del riu mentre el vaixell circula lentament sortejant illes fins arribar a Hularhat, l’embarcador on finalitza la seva travessia més o menys cap a les 10 del matí. Aquí t’esperarà un transport privat per dirigir-te fins a Bagerhat (1 hora), Patrimoni de la Humanitat, on podràs visitar totes les mesquites que queden en peu de la ciutat anomenada Khalifatabad, que va tenir la seva esplendor al segle XV. Les visites inclouen la Mesquita dels 60 pilars, la Mesquita dels 9 pilars i les Mesquites Rono Bijoypur i Singair.

A part de les mesquites també visitaràs el mausoleu de Khan Jahan Ali, a qui se li atribueix la fundació de la ciutat i la islamització de la regió, així com el temple Hindú de Kodla Moth, del segle XVII. Trasllat per la tarda a la ciutat de Mongla (1 hora), just al costat del parc natural de Sundarbans, on passarem els propers dies.

11 NOV.- Mongla – Sundarbans
Després de l’esmorzar sortirem d’hora a navegar en un petit vaixell privat a través dels canals del delta format per la desembocadura del Brahmaputra i els seus afluents principals. Arribarem a l’estació forestal de Kotka sobre les 16:00 de la tarda, on desembarcarem i farem una petita caminada a través dels seus boscos per apropar-nos a les formes de vida salvatge que hi viuen. Nit al vaixell.

12 NOV.- Sundarbans
Molt d’hora al matí sortirem en una petita embarcació per navegar els estrets canals i zones inundades dels boscos del delta del Brahmaputra. En aquesta hora tan especial la selva es desperta i comença a cobrar vida. Després de prendre l’esmorzar, sortirem a caminar de nou per la selva per descobrir la seva fauna i els seus racons amb més encant. Al migdia el vaixell ens portarà fins al santuari de Kachikhali, on farem una altra caminada per finalment fer una barbacoa a l’aire lliure per sopar. Nit al vaixell.

13 NOV.- Sundarbans (Festival Rash Mela) – Khulna
Sortirem d’hora pel matí a visitar l’illa de Dubla, situada a la badia de Bengala. Molts pescadors hi viuen i el lloc és famós pel peix dessecat. Aquí podrem gaudir del Festival de Rash Mela i observar l’estil de vida dels pescadors. Retorn al vaixell començant el viatge de tornada pels canals envoltats del bosc de Sundarbans. Prenem el menjar i, després d’un llarg viatge, arribada a Mongla. Trasllat de Mongla a Khulna en vehicle privat i nit en hotel a Khulna.

FESTIVAL RASH MELA

Bangladesh és una terra de celebració on es produeixen molts festivals durant tot l’any. Un dels més destacats és el FESTIVAL RASH MELA, amb una important connotació religiosa. Se celebra cada any durant el mes de Kartik amb l’arribada del Purnima, nom que es dóna a la lluna plena en sànscrit. El Rash Mela és festejat per la societat hindú Manipuri a Bangladesh en honor a la deïtat Krishna i el seu amor etern per Radhika.

Encara que se celebra principalment a Sundarbans, el festival té molt seguiment en altres llocs com Patuakhali, Kuakata o Cooch Behar, a l’estat de Bengala Occidental, a l’Índia.

Amb el pas del temps el festival ha pres la forma de celebracions comunals, encara que en temps antics es limitava només a la reialesa i les famílies de l’alta societat.

Les celebracions comencen amb el ball dels nens davant centenars de devots. Vestits com Krishna, els nens representen la notòria joventut d’aquesta deïtat. Les cites d’amor de Krishna i Radhika es representen a través de la música i dansa tradicional Manipuri. També es fan representacions del Rash Nritya, un ball d’estil Manipuri realitzat per noies joves que fan servir la roba tradicional.

Durant el festival, els pescadors i hindús Manipuri aprofiten per prendre un Bany Sagrat a les aigües de Sundarbans.

14 NOV.- Khulna – Puthia – Rajshahi
Avui toca matinar per poder agafar el tren que surt de Khulna a les 06:30 del matí i arriba a Rajshahi a les 13:10. Des de l’estació, trasllat al teu hotel, on tindràs temps de descansar una mica per sortir després a dinar i cap a Puthia, localitat molt propera, on podràs visitar diversos temples (Shiva, Guvinda i Jaganyath) i el palau reial (Rajbari). Tornada a Rajshahi per sopar i passar la nit al teu hotel.

15 NOV.- Rajshahi – Paharpur – Mahasthangarh – Bogra
Després de l’esmorzar sortiràs d’hora en transport privat en direcció a Paharpur (3 hores) passant primer per la Mesquita de Kusumba, pertanyent a l’època medieval. Un cop a Paharpur, podràs visitar el Sompur Mahavihar, patrimoni de la UNESCO per tractar-se a una de les restes de temple budista vijara més antics del planeta. Després dinar en un restaurant local trasllat de nou per carretera fins a Mahasthangarh (2 hores), les ruïnes arqueològiques més antigues de Bangladesh, datades del segle III a.C. Aquí podràs visitar el Museu de la ciutat, la ciutadella i algun altre lloc d’interès de la ciutat antiga fins a finalment ser traslladat a Bogra (30 minuts) per passar la nit.

16 NOV.- Bogra – Jamuna River Char – Dhaka
Després d’esmorzar trasllat en vehicle privat per desplaçar-te fins a les petites ‘char’ (illes en el riu) del riu Jamuna. Aquí agafarem un vaixell per descobrir la incessant baralla dels habitants d’aquestes terres contra l’erosió del riu. Després de la visita, sortirem de nou per carretera en direcció a Dhaka, amb una parada per sopar pel camí. Arribarem a Dhaka a última hora. Trasllat a l’hotel per descansar abans del trasllat a l’aeroport.

17 NOV.- Vol Dhaka / Ciutat d’origen
De matinada, trasllat a l’aeroport i sortida del vol de tornada a la Ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 4 persones 1.840 €
Suplement Individual (només en hotels) 135 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 390 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 16
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport en vehicle privat amb A/C, un trajecte en vaixell de vapor, trasllats en barco a Sundarbans i un trasllat en tren (Khulna – Rajshahi).
Entrades als llocs a visitar.
Guia local de parla anglesa durant tot l’itinerari a Bangladesh.
Taxes d’entrada a parcs, permisos i impostos.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat (50 € aprox.).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació