Àfrica
Destinació
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Benín es troba en el Golf de Guinea i ofereix al viatger una de les millors experiències que existeixen sobre el contacte amb ètnies a Àfrica Occidental, les quals han conservat gairebé intactes les seves tradicions ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú. En aquest recorregut oferim una immersió per aquest místic món. Realitzarem un itinerari de descobriment i aprenentatge acompanyats d’un expert del vudú de parla hispana, aprofitant que se celebra el festival mundial del vudú.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 02 GENER 2023
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Hotel
2 COTONOU – GANVIE – PORTO NOVO – COTONOU E Hotel
3 COTONOU – COVE E Hotel local
4 COVE – ABOMEY E Hotel local
5 ABOMEY E Hotel local
6 ABOMEY – POSSOTOMÉ E Hotel local
7 POSSOTOMÉ – OUIDAH E Hotel local
8 OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel local
9 OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel local
10 OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel local
11 OUIDAH – GRAND POPO E Hotel local
12 GRAND POPO – COTONOU E Hotel / Vol
13 VOL COTONOU / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

02 Gen. | Vol Ciutat d’origen / Cotonou
Sortida en vol de línia regular amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada de matinada, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit en Cotonou.

03 Gen. | Cotonou – Ganvie – Porto Novo – Cotonou
Esmorzar i sortida cap a Ganvié, el nom de la qual significa “llibertat en les aigües”, un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental. La tradició diu que es va fundar arran del tràfic d’esclaus. Els seus pobladors eren agricultors Adja i els seus veïns Fon els utilitzaven per a vendre’ls als esclavistes. Sabent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, els Adja van decidir instal·lar-se enmig de la llacuna formant la ciutat lacustre de Ganvié. Podrem recórrer el mercat flotant, veure les cases de bambú i conèixer la peculiar manera de pescar que tenen els seus habitants. Tot això fa d’aquesta visita una experiència única. A continuació, sortida cap a Porto Novo, la capital política del país, que va ser fundada per portuguesos i que conserva un cert aire colonial i on també visitarem el museu d’història. En acabar el recorregut d’avui, posarem rumb a la pròxima Cotonou.

04 Gen. | Cotonou – Cové
Després d’esmorzar, sortirem en ruta cap al nord, abandonant la costa beninesa. La nostra meta en el dia d’avui és aconseguir la regió on habita l’ètnia holi, una de les més interessants que habita en el sud del país. També coneguts com Orohi, tenen el seu origen a Nigèria i estan emparentats amb els yoruba. Podrem observar, especialment en les persones més majors, els senyals d’identitat més característiques d’aquest grup ètnic: les escarificacions (3 en cada galta) i els tatuatges en les dones. A més, va ser una de les últimes ètnies de la regió a practicar el canibalisme ritual; pràctica abolida formalment fa 4 dècades. La visita de poblats holi ens permetrà, a més, apreciar la seva arquitectura aprofitant els elements del seu entorn, especialment, el bambú. Finalitzades les visites d’avui, trasllat al nostre allotjament per a passar la nit.

05 Gen. | Cové – Abomey
Esmorzar. Continuarem la nostra ruta amb destinació a la capital de les antigues amazones fon, en l’antic regne el Dahomei, situada en el centre del país. Abans d’arribar a Abomey podrem visitar el poble subterrani de Agonglo, que servia als guerrers Fon per a amagar-se en l’època de les guerres entre ètnies. Es compon de 56 cases subterrànies que daten d’entre els segles XVII i XVIII. Arribada a Abomey i temps lliure.

06 Gen. | Abomey
Esmorzar. Dia destinat a visitar la capital de l’antic regne de Abomey i els seus nombrosos temples. Abomey (Donen Donen en idioma fon) significa “en el ventre de la serp”. És coneguda com el santuari de religions tradicionals com el vudú. Podem visitar el barri dels ferrers on trobarem dotzenes de fetitxes a les cases, el Museu d’Història o el mercat nocturn.

07 Gen. | Abomey – Possotomé
Esmorzar i sortida cap a Possotomé, un poblet de pescadors i agricultors situada a la vora del llac Ahémé, d’on s’extreu l’aigua mineral del país. Descobrirem la cultura del poble realitzant una caminada d’1 hora per a conviure amb els pescadors, que encara utilitzen el mètode de pesca ancestral. A la tarda prendrem un bot per a navegar pel llac Ahémé. Coneixerem les divinitats de l’aigua i les tècniques de pesca tradicionals per a després poder cuinar un menjar local, el dakouin.

08 Gen. | Possotomé – Ouidah
Esmorzar i sortida cap a Ouidah, un poble costaner habitat per pobladors de l’ètnia Fon. Visitarem el museu (l’edifici del qual era antigament el fort portuguès) que posseeix un gran nombre d’objectes i il·lustracions d’importància i que ens ajudarà a comprendre millor el vudú.

09 a 11 Gen. | Ouidah. Festival del vudú
Esmorzar. Dies dedicats a aprofundir en la cultura vudú i les seves tradicions.

Ouidah és famós per moltes raons, entre elles, per acollir des de temps immemorials el “Temple de les Pitons”. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i sobretot de la continuïtat de la seva ètnia. Són protegides per sacerdots iniciats, i en la seva religió està prohibit matar-les o molestar-les. No hem d’oblidar la “porta de no retorn” construïda amb els fons de la UNESCO per a recordar el miserable tràfic d’esclaus. Gaudirem del Festival Mundial del Vudú, on cada any persones de la comunitat, curiosos i turistes acudeixen per a gaudir d’aquesta religió poc coneguda, així com per a observar o participar en els seus ritus i les seves danses. El Vudú apareix en el segle XVI en el poble de Tado, a la vora de la desembocadura del riu Bufó, a la frontera entre Benín i Togo. Avui dia podem parlar d’aproximadament set milions d’adeptes repartits entre Benín o països com Cuba, el Brasil, Haití o fins i tot els Estats Units.

12 Gen. | Ouidah – Grand Popo
Esmorzar i sortida cap a Grand Popo. Podrem visitar aquest particular lloc situat a la frontera amb Togo. Un lloc privilegiat entre les sorres daurades del golf de Guinea i les llacunes interiors on desemboca el riu Bufó. En aquest lloc els pescadors amarren els seus vaixells de colors després de la seva jornada de treball. A l’interior de la llacuna, la població autòctona guarda gelosament els secrets ancestrals de la seva religió encara desconeguts. Al matí prepararem una petita motxilla per a realitzar una excursió pel riu Bufó. Farem una parada per a descobrir els poblats de fetitxes situades en les ribes del riu i ens endinsarem en els canals per a admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que s’amaguen entre la vegetació d’aquests petits poblats construïts amb fusta. Després de la visita amb el nostre bot a motor, seguirem el viatge fins a arribar a la desembocadura del riu Bufó, l’anomenada Boca del Rei (són 19 km d’anada i volta; en total 38 km). Comprarem menjar (gambes, crancs, etc) per a preparar un pícnic.

13 Gen. | Grand Popo – Cotonou
Esmorzar. Posarem rumb a Cotonou, la ciutat més important del país i capital econòmica de Benín. Visitarem els punts més destacats de la ciutat i tindrem temps lliure per a realitzar les últimes compres, en el cas que sigui del vostre interès. A última hora del dia, trasllat a l’aeroport.

14 Gen. | Vol Cotonou / Ciutat d’origen
De matinada, ens embarcarem en el nostre vol de tornada a casa, amb escala intermèdia. Arribada a la nostra ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 6 a 12 persones 1.850 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 285 €
Taxes Aèries (Aprox.) 425 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals amb Royal Air Maroc fent escala intermèdia.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Recorregut en vehicle 4×4 o minivan segons tamany del grup.
Allotjament en hotels i albergs amb esmorzar inclòs.
Guia de parla hispana durant tot el recorregut. Guia especialista en Vudú.
Barcassa a Ganvie i al riu Mono.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visat Benín (50 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari