Àfrica
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Benín es troba al golf de Guinea i ofereix al viatger una de les millors experiències que hi ha sobre el contacte amb ètnies a l’Àfrica Occidental, les quals s’han conservat gairebé intactes les seves tradicions ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú.

En aquest recorregut oferim una immersió per aquest místic món. Farem un itinerari de descoberta i aprenentatge acompanyats d’un expert del vudú de parla hispana.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
03 GEN VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Hotel
04 GEN COTONOU – ABOMEY E Hotel
05 GEN ABOMEY E Hotel
06 GEN ABOMEY – POSSOTOMÉ E Hotel
07 GEN POSSOTOMÉ – OUIDAH E Hotel
08 GEN OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel
09 GEN OUIDAH. FESTIVAL DEL VUDÚ E Hotel
10 GEN OUIDAH – GRAND POPO E Hotel
11 GEN GRAND POPO E Hotel
12 GEN GRAND POPO – GANVIÉ – COTONOU E Hotel
13 GEN COTONOU – PORTO NOVO – COTONOU E Hotel
14 GEN VOL COTONOU / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

03 GEN.- Vol Ciutat d’origen / Cotonou
Sortida en vol de línia regular amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada de matinada, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Cotonou.

04 GEN.- Cotonou – Abomey
Esmorzar i sortida cap a Abomey. Abans d’arribar podrem visitar el poble subterrani de Agonglo, que servia als guerrers Fon per amagar-se en l’època de les guerres entre ètnies. Es compon de 56 cases subterrànies que daten d’entre els segles XVII i XVIII. Arribada a Abomey.

05 GEN.- Abomey
Esmorzar. Dia destinat a visitar la capital de l’antic regne d’Abomey i els seus nombrosos temples. Abomey (Dan Dan en idioma fon) significa “al ventre de la serp”. És coneguda com el santuari de religions tradicionals com el vudú. Podem visitar el barri dels ferrers on trobarem dotzenes de fetitxes a les cases, el Museu d’Història o el mercat nocturn.

06 GEN.- Abomey – Possotomé
Esmorzar i sortida cap a Possotomé, un llogaret de pescadors i agricultors situada a la vora del llac Ahémé, d’on s’extreu l’aigua mineral del país. Descobrirem la cultura del poble fent una caminada d’1 hora per conviure amb els pescadors, que encara utilitzen el mètode de pesca ancestral.
A la tarda prendrem una pinassa per navegar pel llac Ahémé. Coneixerem les divinitats de l’aigua i les tècniques de pesca tradicionals per després poder cuinar un dinar local, el dakouin.

07 GEN.- Possotomé – Ouidah
Esmorzar i sortida cap a Ouidah, un poble costaner habitat per pobladors de l’ètnia Fon. Visitarem el museu (l’edifici era antigament el fort portuguès) que posseeix un gran nombre d’objectes i il·lustracions d’importància i que ens ajudarà a comprendre millor el vudú.

08 GEN.- Ouidah. Festival Mundial del Vudú
Esmorzar. Dia dedicat a aprofundir en la cultura vudú i les seves tradicions.

Ouidah és famós per moltes raons, entre elles, per acollir des de temps immemorials el “Temple de les Pitons”. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i sobretot de la continuïtat de la seva ètnia. Són protegides per sacerdots iniciats, i en la seva religió està prohibit matar-les o molestar-les. No hem d’oblidar la “porta de no retorn” construïda amb els fons de la UNESCO per recordar el miserable tràfic d’esclaus.

09 GEN.- Ouidah. Festival Mundial del Vudú
Esmorzar. Podrem seguir gaudint del Festival Mundial del Vudú, on cada any persones de la comunitat, curiosos i turistes acudeixen per gaudir d’aquesta religió poc coneguda, així com per observar o participar en els seus ritus i les seves danses.
El Vudú apareix al segle XVI en el llogaret de Tado, a la vora de la desembocadura del riu Mono, a la frontera entre Benín i Togo. Avui dia podem parlar d’aproximadament set milions d’adeptes repartits entre Benin o països com Cuba, Brasil, Haití o fins i tot Estats Units.

10 GEN.- Ouidah – Grand Popo
Esmorzar i sortida cap a Grand Popo. Podrem visitar aquesta particular llogaret situat a la frontera amb Togo. Un lloc privilegiat entre les sorres daurades del golf de Guinea i les llacunes interiors on desemboca el riu Mono. En aquest lloc els pescadors amarren els seus vaixells de colors després de la seva jornada de treball. A l’interior de la llacuna, la població autòctona guarda gelosament els secrets ancestrals de la seva religió encara desconeguts.

11 GEN.- Grand Popo
Esmorzar. Al matí prepararem una petita motxilla per fer una excursió pel riu Mono. Farem una parada per descobrir els llogarets de fetitxes situades als marges del riu i ens endinsarem en els canals per admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que s’amaguen entre la vegetació d’aquestes petites aldees construïdes amb fusta.
Després de la visita amb la nostra pinassa de motor, seguirem el viatge fins arribar a la desembocadura del riu Mono, l’anomenada Boca del Rei (són 19 km d’anada i tornada, en total 38 km). Comprarem menjar (gambes, crancs, etc) per preparar un pícnic. Retorn a l’hotel i allotjament.

12 GEN.- Grand Popo – Ganvié – Cotonou
Esmorzar i sortida cap a Ganvié, el nom significa “llibertat a les aigües”, un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental.
La tradició diu que es va fundar arran de la tracta d’esclaus. Els seus pobladors eren agricultors Adja i els seus veïns Fon els utilitzaven per vendre’ls als esclavistes. Sabent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, els Adja van decidir instal·lar-se al mig de la llacuna formant la ciutat lacustre de Ganvié. Podrem recórrer el mercat flotant, veure les cases de bambú i conèixer la peculiar manera de pescar que tenen els seus habitants. Tot això fa d’aquesta visita una experiència única. En acabar el recorregut posarem rumb a Cotonou.

13 GEN.- Cotonou – Porto Novo – Cotonou
Esmorzar. Sortida cap a Porto Novo, la capital del país, que va ser fundada per portuguesos i que conserva un cert aire colonial. Podrem visitar la ciutat, el museu d’història i tindrem temps per fer les últimes compres abans de marxar.

14 GEN.- Vol Cotonou / Ciutat d’origen
Trasllat a l’aeroport de matinada i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.720 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 250 €
Taxes Aèries (Aprox.) 365 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals amb Royal Air Maroc fent escala intermèdia.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Recorregut en vehicle 4×4 o minivan segons tamany del grup.
Allotjament en hotels i albergs amb esmorzar inclòs.
Guia de parla hispana especialista en Vudú.
Barcassa a Ganvie i al Riu Mono.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat Benín (50 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari