Àfrica
Destinació
9 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Benín es troba al golf de Guinea i ofereix al viatger una de les millors experiències que hi ha sobre el contacte amb ètnies a l’Àfrica Occidental, les quals s’han conservat gairebé intactes les seves tradicions ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
29 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Hotel
30 DES COTONOU – DASSA E Hotel
31 DES DASSA – NATITINGOU E Hotel
01 GEN NATITINGOU – POBLATS TATASOMBA – PARAKOU E Hotel
02 GEN PARAKOU – ABOMEY E Hotel
03 GEN ABOMEY – GRAND POPO E Alberg
04 GEN GRAND POPO E Alberg
05 GEN GRAND POPO – OUIDAH – GANVIE – COTONOU E Hotel
06 GEN VOL COTONOU / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

29 DES.- Vol Ciutat d’origen / Cotonou
Sortida en vol amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada a Cotonou, recepció per part del guia, trasllat a l’hotel i allotjament.

30 DES.- Cotonou – Dassa
Esmorzar. Sortida amb destinació a Dassa, un poble de pelegrinatge cristià. El paisatge d’avui canvia a poc a poc fins al relleu muntanyós de Dassa i Savalou. Visita del mercat de Mandioca i Garrí.

31 DES.- Dassa – Natitingou
Esmorzar. Sortida aviat al matí cap a Natitingou per carretera asfaltada admirant el bell paisatge i els poblats entre els camps de blat de moro i nyam, els Baobabs, nere i karité, propis de la sabana arbrada que s’alternen amb els camps de cotó. Farem escala a Djugu per menjar i posteriorment pararem pel camí per visitar en ruta el Taneka Koko. Després de la visita, continuarem la jornada fins Natitingou. A l’arribada, si el temps ens els permet, visitarem el Museu dedicat a les Civilitzacions del lligadora.

01 GEN.- Natitingou – Aldea Tatasomba – Parakou
Esmorzar. Dia d’exploració barrejant-nos amb la població Tamberman. Els també anomenats Somba, viuen el dels voltants de tota la cadena muntanyosa que separa Togo i Benín, a les dues bandes de la frontera. Les seves cases de banc, trucades tata, s’assemblen a fortaleses i simbolitzen tota la cosmogonia Somba.
Estan protegides per les seves grans fetitxes que representen l’esperit dels ancestres i els animals matats durant les cerimònies.
Tenim tot el dia per apropar-nos millor a aquest fabulós poble, entendre els seus costums i compartir un moment de la seva vida. Després de la visita sortim cap a Parakou, una ciutat de barreja ètnica (yoruba, Bariba, haoussa, peul …), capital dels grans guerrers que van ser en el seu temps els Bariba. Allotjament.

02 GEN.- Parakou – Aboumey
Esmorzar. D’hora al matí arribarem l’antiga i històrica ciutat d’Abomey, capital del regne de les amazones fon (a l’antic Dahomey). Fundada pels exiliats de Ghana, la major mostra de les seves cultures és el Palau Imperial i el seu Museu.
Ciutat coneguda com el Santuari de les religions tradicionals, el vudú, es poden veure dotzenes de fetitxes a les cases del barri dels ferrers, en els nombrosos temples decorats amb dibuixos estridents i únics. Abans d’arribar podrem visitar el poble subterrani de Angonglo que servia als guerrers Fon a amagar-se en l’època de les guerres ètniques.

03 GEN.- Abomey – Grand Popo
Després de l’esmorzar visitarem la major mostra de cultures al Palau imperial i el seu museu. Sortirem cap a la ciutat dels Popo. El poble està situat en un lloc privilegiat entre les sorres daurades del Golf de Guinea i les llacunes interiors on desemboca el riu Mono, on els pescadors amarren els seus vaixells de colors després de la seva lluita contra el mar. A l’interior de la llacuna, la població guarda secrets ancestrals i la seva religió tradicional.
Si estem disposats podrem organitzar a la tarda la visita als espectaculars i coloristes ritus Vudú que en el seu temps van ser exportats cap al nou món com Cuba, Haití i Brasil.

04 GEN.- Grand Popo
Al matí preparem un petit equipatge per anar de viatge al riu Mono on farem una parada per descobrir les aldees fetitxes. En les seves ribes entrarem pels canals de la llacuna per poder admirar els santuaris fetitxe i les ofrenes que guarden en els poblats de fusta entre l’espessa vegetació. Després de la visita amb la nostra pinassa de motor, seguirem el viatge fins arribar a la desembocadura del riu Mono, l’anomenada Boca del Rei (són 19 km d’anada i tornada, en total 38 km). Aquest dia comparem menjar (gambes o crancs) i farem un pícnic.

05 GEN.- Grand Popo – Ouidah – Ganvie – Cotonou
Esmorzar i sortida cap a Ouidah, un poble costaner de la costa beninesa on els seus pobladors són de l’ètnia Fon. Aquest poble és famós per moltes raons, entre elles, per acollir des de temps immemorial el “Temple de les Pitons”. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i sobretot de la continuïtat de la seva ètnia. Són guardades per sacerdots iniciats i en la seva religió està prohibit matar-les o molestar-les. Visita del Museu que era l’antic fort portuguès. No hem d’oblidar la “porta de no retorn” construïda amb els fons de la UNESCO per recordar l’esclavisme.
Seguirem la jornada fins arribar a la ciutat lacustre més gran d’Àfrica: Ganvie. Ganvie significa “llibertat a les aigües” i el seu origen es remunta a l’època del tràfic d’esclaus. Recorrerem el Mercat flotant envoltat de cases de bambú i descobrirem la peculiaritat de la seva forma de “recol·lectar” els peixos. Continuació fins Cotonou.

06 GEN.- Vol Cotonou / Ciutat d’origen
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada fent escala intermèdia. Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 1.665 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 245 €
Taxes Aèries (Aprox.) 365 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals amb Royal Air Marroc fent escala intermèdia.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Recorregut en vehicle 4×4 o minivan segons el tamany del grup.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana i guia local al País Tatasomba.
Barcassa a Ganvie i al riu Mono.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat Benín.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari