Àsia
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Bhutan, també coneguda com la “terra del Drac del Tro” o “l’últim Shangri-La”, és un dels països més aïllats del món i s’ha conservat al marge del món des de la seva independència el 1949 fins fa uns pocs anys. En aquest petit regne travessat per la serralada de l’Himàlaia s’aixequen monestirs budistes i Dzong, a més de bells pobles situats en les seves valls.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’ABRIL 2021 A ABRIL 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KATHMANDÚ
2 ARRIBADA A KATHMANDÚ Hotel
3 VOL KATHMANDÚ / PARO  – THIMPHU D / S Hotel
4 THIMPHU E / D / S Hotel
5 THIMPHU – PUNAKHA – WANGDUE E / D / S Hotel
6 WANGDUE – PARO E / D / S Hotel
7 PARO. MONESTIR DE TAKTSANG E / D / S Hotel
8 PARO – HAA VALLEY – PARO E / D / S Hotel
9 VOL PARO / KATHMANDÚ E Hotel
10 VOL KATHMANDÚ / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Kathmandú
A l’hora prevista, presentació en l’aeroport per a prendre el vol destino Kathmandú, amb connexió intermèdia. Nit a bord.

Dia 02 | Arribada a Kathmandú
Arribada a Kathmandú, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. La capital de Nepal es troba enmig d’una espectacular vall. Aquesta ciutat alegre i colorista com poques posseeix bellíssims monuments i racons, a més de mercats i carrers com Makhan Tole, en la qual encara es respira molt profundament l’ambient d’una localitat nepalesa de l’Edat mitjana. Destaca la Plaça Durbar, que situada en el cor de l’antiquíssima ciutat, és el nucli històric fonamental. Altres monuments d’interès són el Palau Real, conegut com Hanuman Dhoka i residència de l’antiga dinastia Malla, a més de l’elegant pagoda de Narayana Mandir. En els barris del sud de la capital, molt menys freqüentats, poden contemplar-se vells santuaris i atrotinats edificis que proporcionen un ambient diferent al ja visitat. A 6 km trobem la ciutat de Trompellot, un veritable santuari d’art religiós i profà. S’estén a l’altre costat del riu Bagmati des de Kathmandú i es prea dels seus temples i artesans, a més d’haver acollit la creació de les belles obres que decoren la sorprenent plaça Durbar, repleta de la major mostra d’arquitectura newari de Nepal.

Dia 03 | Vol Kàtmandu / Paro – Thimphu
Trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol amb destinació a Paro. Aquest és un dels millors vols que es poden fer a la regió de l’Himàlaia. Gaudirem de fascinants vistes i d’un espectacular descens a la ciutat de Paro. A l’arribada a Paro, recollida de l’equipatge, tràmits d’immigració i benvinguda per part del nostre representant local. De seguida notarem l’aire fred, fresc i net de les muntanyes que envolten la ciutat.
Sortida per carretera cap a Thimphu (2.400 m), la capital de Bhután, amb una parada en ruta en Chuzom, on conflueixen els rius Paro i Thimphu. Podem trobar tres estils diferents de estupas: tibetana, nepalesa i butanesa. Poc abans d’arribar a Chuzom visitarem el temple Lhakang Tschgang, construït en el segle XV com a resultat de la visita de Balaha, l’excel·lent cavall, una manifestació de Chenrezing (el Buda compassiu). El camí segueix per una zona estreta que s’obre a la vall de Thimphu. A la tarda realitzarem un passeig pel mercat local. Després ens dirigirem a Kuenselphodrang, l’estàtua més gran de Buda al país, des d’on hi ha excel·lents vistes de la vall.

Dia 04 | Thimphu
Esmorzar i visita de la Biblioteca Nacional, que conserva una vasta col·lecció d’antics textos i manuscrits budistes, alguns d’ells de més de cent anys, així com una altra col·lecció de llibres de la cultura i religió a l’Himàlaia (tancat els dimecres). Visitarem l’Institut de Zorig Chusum, conegut com el Centre de Belles arts, on es pot estudiar la pintura thangka i altres arts tradicionals. Finalment coneixerem el Museu Tèxtil, obert en 2001, que és un fascinant testimoniatge de les tradicions vives de Bhután. A la tarda visita del Memorial Chorten, envoltat contínuament de gent murmurant mantres i fent girar els molinets d’oració. La construcció d’aquest edifici va ser ordenada pel tercer rei de Bhután, la seva majestat Jigme Dorji Wangchuk, l’anomenat Pare del Bhután modern. Va ser erigida en 1974 en commemoració a la pau i prosperitat en el món, després de la mort del rei. Més tard descobrirem la impressionant fortalesa-monestir de Trashichhoedzong, que alberga la Secretaria de l’Estat, la sala del tron de la seva majestat i diverses oficines governamentals. Acabarem el dia amb la visita a un centre d’artesania local i el basar.

Dia 05 | Thimphu – Punakha – Wangdue
Sortida per carretera a Punakha passant pel serral Dochu-La (3.088 m). Realitzarem una breu parada per a observar les vistes panoràmiques, el chorten i les banderes d’oració que decoren sempre els punts més alts de la carretera. Si el temps ho permet podrem admirar alguns dels principals pics d’aquesta zona dels Himalayas: Masagang (7.158 m), Tsendagang (6.960 m), Terigang (7.060 m), Jejegangphugang (7.158 m), Kangphugang (7.170 m), Zongphugang (7.060 m) i el Gangkar Puensum (7.497 m), el pic més alt en Bhután.
Pel camí farem una breu excursió al Temple Chimi Lakhang, situat en una lloma en el centre de la vall. Aquest temple dedicat al Lama Drukpa Kuenley és també conegut com el temple de la fertilitat. Es diu que resant aquí, les parelles que no aconsegueixen tenir fills seran beneïdes amb un en poc temps. A l’arribada a Punakha visitarem el Punakha Dzong, la residència d’hivern del Je Khenpo (sacerdot principal) i els monjos de Tashichhodzong. Aquest lloc va ser construït en 1637 estratègicament en la confluència dels rius Pho Chhu i Mo Chhu. Allotjament en hotel en Wangdue o Punakha.

Dia 06 | Wangdue – Paro
Esmorzar i visita del monestir Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang, situat enmig d’una pineda amb vista a la vall de Punakha i Wangduephodrang. El temple alberga una estàtua de bronze de Avalokiteshvara de 5 metres d’altura, una de les més grans de Bhután. Continuació fins a Simtokha Dzong, la “Fortalesa de les Joies abandonades”, famosa per la qualitat del treball de la seva fusta, efectuat a la torre central. Va ser construït en 1627, per la qual cosa és el més antic del país. En l’actualitat alberga l’Institut d’Estudis de Llengua i Cultura. A la tarda, visita de l’antiga torre de vigilància Ta Dzong (tancada diumenges i dilluns), construïda en el segle XVII. L’edifici acull des de 1968 el Museu Nacional, on es conserven una extraordinària col·lecció de pintures antigues thangkas, tèxtils, armes, armadures, objectes de la llar i una rica varietat d’objectes naturals i històrics. Acabarem les visites del dia amb el Monestir Rinpung Dzong, construït en 1646 per Shabdrung Ngawang Namgyal, el primer governant de Bhután.

Dia 07 | Paro – Monestir de Taktsang
Al matí excursió al Monestir de Taktsang, també conegut com el “Niu del Tigre” (5 hores caminant aprox.). El monestir es troba penjat d’una paret de 900 metres sobre la Vall de Paro i és indubtablement el monestir més famós de Bhután, a més d’un dels centres de peregrinació més venerats del món. Deu el seu nom a la història de la seva fundació. En el segle VIII, Guru Rinpoche va arribar a Taktsang d’una manera miraculosa, volant a lloms d’una tigressa de Khenpajong. Segons la tradició, la tigressa era una forma presa per un dels consorts del Mestre per a l’ocasió. En el camí cap a la ciutat de Paro, visitarem Kyichu Lhakhang, un antic monestir que reflecteix la introducció del Budisme al país.

Dia 08 | Paro – Haa Valley – Paro
Sortida per carretera per a passar el serral de Chele-La (4.200 m), on si el temps acompanya, podrem observar el Pic Chomolari i el Jichu Drakey. Descendim per un bosc de pins i rododendros fins a arribar a Haa, on veurem el seu Dzong (visita exterior). Després, visitarem els monestirs de Lhakang Karpo (Temple Blanc) i Lhakang Nagpo (Temple Negre), el santuari central del qual no difereix molt del qual existeix en Lhasa. Tornada a Paro.

Dia 09 | Vol Paro / Kathmandú
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol amb destinació Kathmandú. Arribada i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure per a gaudir de la ciutat de Kathmandú i la seva vall.

Dia 10 | Vol Kathmandú / Ciutat d’origen
Esmorzar. A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.640 €
Suplement Temporada Alta 295 €
Suplement Habitació Individual 260 €
Suplement Aeri Sortides Setembre, Octubre i Novembre 220 €
Visat Bhután 40 €
Taxes Aèries (Aprox.) 350 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics Kathmandú / Paro / Kathmandú.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Assistència a l’aeroport en castellà pel trasllat del primer dia. La resta de trasllats a Kathmandú són amb assistència en anglès.
Allotjament als hotels indicats o similars en habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Pensió completa durant la ruta a Bhutan.
Guia acompanyant de parla hispana durant la ruta a Bhutan
Entrades i visites als monuments segons programa.
Taxes turístiques governamentals obligatòries a Bhutan.
Visat de Bhutan (40 €).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat de Nepal. Es tramita a l’arribada a l’aeroport (30 USD aprox. i 2 fotografies).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Suplements en hotels durant Nadal.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari