Àsia
Destinació
13 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Bhutan, també conegut com la “terra del Drac del Tro” o “l’últim Shangri-La”, és un dels països més aïllats del planeta i s’ha conservat al marge del món des de la seva independència el 1949 fins fa uns pocs anys. En aquest petit regne travessat per la serralada de l’Himàlaia s’aixequen monestirs budistes i Dzong, a més de bells pobles situats en les seves valls.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
26 DES VOL BARCELONA / KATHMANDÚ A bord
27 DES ARRIBADA A KATHMANDÚ Hotel
28 DES KATHMANDÚ E Hotel
29 DES KATHMANDÚ E Hotel
30 DES VOL KATHMANDÚ / PARO – THIMPHU D / S Hotel
31 DES THIMPHU E / D / S Hotel
01 GEN THIMPHU – PUNAKHA – WANGDUE E / D / S Hotel
02 GEN WANGDUE – PARO E / D / S Hotel
03 GEN PARO. MONESTIR DE TAKTSANG E / D / S Hotel
04 GEN PARO – HAA VALLEY – PARO E / D / S Hotel
05 GEN VOL PARO / KATHMANDÚ E Hotel
06 GEN VOL KATHMANDÚ / ESTAMBUL E Hotel
07 GEN VOL ESTAMBUL / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

26 DES.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / KATHMANDÚ
Sortida en vol regular amb destinació Kathmandú, amb connexió intermèdia. Nit a bord.

27 DES.- ARRIBADA A KATHMANDÚ
Arribada a Kathmandú, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel.
Kathmandú, la capital del Nepal, es troba enmig d’un espectacular vall. Aquesta ciutat alegre i colorista com poques posseeix bellíssims monuments i racons, a més de mercats i carrers com Makhan Tole, en la qual encara es respira molt profundament l’ambient d’una localitat nepalesa de l’Edat Mitjana. Destaca la plaça Durbar, que situada al cor de l’antiquíssima ciutat, és el nucli històric fonamental. Altres monuments d’interès són el Palau Reial, conegut com Hanuman Dhoka i residència de l’antiga dinastia Malla, a més de l’elegant pagoda de Narayana Mandir.
Als barris del sud de la capital, molt menys freqüentats, poden contemplar-se vells santuaris i atrotinats edificis que proporcionen un ambient diferent al que ja visitat. A 6 km trobem la ciutat de Patan, un veritable santuari d’art religiós i profà. S’estén a l’altra banda del riu Bagmati des Kathmandú i es prea dels seus temples i artesans, a més d’haver acollit la creació de les belles obres que decoren la sorprenent plaça Durbar, plena de la major mostra d’arquitectura newari del Nepal. Nit a Kathmandú.

28 DES.- KATHMANDÚ
Esmorzar. Dia lliure a Kathmandú.

29 DES.- KATHMANDÚ
Esmorzar. Dia lliure a Kathmandú.

30 DES.- VOL KATHMANDÚ / PARO – THIMPHU
Trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol amb destinació a Paro. Aquest és un dels millors vols que es poden fer a la regió de l’Himàlaia. Gaudirem de fascinants vistes i d’un espectacular descens a la ciutat de Paro.
A l’arribada a Paro, recollida de l’equipatge, tràmits d’immigració i benvinguda per part del nostre representant local. De seguida notarem l’aire fred, fresc i net de les muntanyes que envolten la ciutat.
Sortida per carretera cap a Thimphu (2.400 m), la capital de Bhutan, amb una parada en ruta a Chuzom, on conflueixen els rius Paro i Thimphu. Podem trobar tres estils diferents de estupes: tibetana, nepalès i bhutanesa. Poc abans d’arribar a Chuzom visitarem el temple Lhakang Tschgang, construït al segle XV com a resultat de la visita de Balaha, l’excel·lent cavall, una manifestació de Chenrezing (el Buda compassiu). El camí segueix per una zona estreta que s’obre a la vall de Thimphu.
A la tarda farem una passejada pel mercat local a peu. Més tard ens dirigirem a Buddha Point (Kuenselphodrang), l’estàtua més gran de Buda al país, des d’on hi ha una vista espectacular de la vall.

31 DES.- THIMPHU
Esmorzar i visita de la Biblioteca Nacional, que conserva una vasta col·lecció d’antics textos i manuscrits budistes, alguns d’ells de més de cent anys, així com una altra col·lecció de llibres de la cultura i religió a l’Himàlaia (tancat els dimecres). Visitarem l’Institut de Zorig Chusum, conegut com el Centre de Belles Arts, on es pot estudiar la pintura Thangka i altres arts tradicionals.
Finalment coneixerem el Museu Tèxtil, obert el 2001, que és un fascinant testimoni de les tradicions vives de Bhutan.
A la tarda, visita del Memorial Chorten, envoltat contínuament de gent, murmurant mantres i fent girar els molinets d’oració. La construcció d’aquest edifici va ser ordenada pel tercer rei de Bhutan, sa majestat Jigme Dorji Wangchuk, l’anomenat pare de l’Bhutan modern. Va ser erigida en 1974 en commemoració a la pau i prosperitat en el món, després de la mort del rei. Més tard descobrirem la impressionant fortalesa-monestir de Trashichhoedzong, que alberga la Secretaria de l’Estat, la sala del tron ​​de la seva majestat i diverses oficines governamentals. Acabarem el dia amb la visita a un centre d’artesania local i el basar.

01 GEN.- THIMPHU – PUNAKHA – WANGDUE
Sortida per carretera a Punakha passant pel coll Dochu-la (3.088 m). Farem una breu parada per observar les vistes panoràmiques, el chorten i les banderes d’oració, que decoren sempre els punts més alts de la carretera. Si el temps ho permet podrem admirar alguns dels principals pics de l’Himàlaia: Masagang (7.158 m), Tsendagang (6.960 m), Terigang (7.060 m), Jejegangphugang (7.158 m), Kangphugang (7.170 m), Zongphugang (7.060 m ) i el Gangkar Puensum (7.497 m), el pic més alt en Bhutan.
Pel camí farem una breu excursió al Temple Chimi Lakhang, situat en un turó al centre de la vall. Aquest temple dedicat al Lama Drukpa Kuenley és també conegut com el temple de la fertilitat. Es diu que resant aquí, les parelles que no aconsegueixen tenir fills seran beneïdes amb un en poc temps.
A l’arribada a Punakha visitarem el Punakha Dzong, la residència d’hivern del Je Khenpo (sacerdot principal) i els monjos de Tashichhodzong. Aquest lloc va ser construït el 1637 estratègicament a la confluència dels rius Pho Chhu i Mo Chhu. Allotjament en hotel a Punakha o Wangdue.

02 GEN.- WANGDUE – PARO
Esmorzar i visita del monestir Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang, situat enmig d’una pineda amb vistes a la vall de Punakha i Dzong de Wangdue Phodrang. El temple alberga una estàtua de bronze de Avalokiteshvara de 5 metres d’altura, una de les més grans de Bhutan.
Continuació fins Simtokha Dzong, o “Fortalesa de les Joies abandonades”, famosa per la qualitat del treball de la seva fusta, efectuat a la torre central. Va ser construït el 1627, de manera que és el més antic del país. En l’actualitat alberga l’Institut d’Estudis de Llengua i Cultura.
Arribada a Paro. A la tarda, visita de l’antiga torre de vigilància Ta Dzong (tancada diumenges i dilluns), construïda al segle XVII. L’edifici acull des de 1968 el Museu Nacional, on es conserven una extraordinària col·lecció de pintures antigues thangkas, tèxtils, armes, armadures, objectes de la llar i una rica varietat d’objectes naturals i històrics. Acabarem les visites del dia amb el monestir Rinpung Dzong, construït el 1646 per Shabdrung Ngawang Namgyal, el primer governant de Bhutan.

03 GEN.- PARO. MONESTIR DE TAKTSANG
Al matí excursió al Monestir de Taktsang, també conegut com el “Niu del Tigre” (5 hores caminant aprox.). El monestir es troba penjat d’una paret de 900 metres sobre la vall de Paro i és indubtablement el monestir més famós de Bhutan, a més d’un dels centres de pelegrinatge més venerats del món.
Deu el seu nom a la història de la seva fundació. Al segle VIII, Guru Rinpoche arribo a Taktsang d’una manera miraculosa, volant a lloms d’una tigressa de Khenpajong. Segons la tradició, la tigressa era una forma presa per un dels consorts del Mestre per a l’ocasió. En el camí cap a la ciutat de Paro, visitarem Kyichu Lhakhang, un antic monestir que reflecteix la introducció del Budisme a Bhutan.

04 GEN.- PARO – HAA VALLEY – PARO
Sortida per carretera per passar el coll de Chele-la (4.200 m), on si el temps acompanya, podrem observar el Pic Chomolari i el Jichu Drakey. Descendim per un bosc de pins i rododendres fins arribar a Haa, on veurem el seu Dzong (visita exterior). Després, visitarem els monestirs de Lhakang Karpo (Temple Blanc) i Lhakang Nagpo (Temple Negre), el santuari central no difereix molt del que hi ha a Lhasa. Toranda a Paro i allotjament.

05 GEN.- VOL PARO / KATHMANDÚ
Trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada a Nepal. Arribada a l’aeroport de Kathmandú i trasllat a l’hotel. Temps lliure per gaudir de la ciutat de Kathmandú i la seva vall. Nit en hotel.

06 GEN.- VOL KATHMANDÚ / ESTAMBUL
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per a la sortida del vol de tornada a Estambul. Nit a Estambul.

Nota: la companyia Turkish Airlines ha modificat l’operativa del vol d’Istanbul a Barcelona, ​​i si no notifica un altre canvi, el 6 de gener farem nit a Istanbul. L’hotel a Istanbul i els trasllats, els proporciona la companyia Turkish Airlines, però s’ha de gestionar un visat per entrar a Turquia, que té un cost actual de 20 USD (no inclòs en el preu).

07 GEN.- VOL ESTAMBUL / BARCELONA
A primera hora del matí, trasllat a l’aeroport, i sortida del vol a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.545 €
Suplement Habitació Individual 290 €
Visat Bhutan 40 €
Taxes Aèries (Aprox.) 335 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics Kathmandú / Paro / Kathmandú.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en base habitacions dobles en hotels amb esmorzar inclòs.
Pensió completa durant la ruta a Bhutan.
Guia acompanyant de parla hispana a Bhutan.
Entrades i visites als monuments segons programa.
Taxes turístiques governamentals a Bhutan.
Visat de Bhutan (40 €).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat de Nepal. Es tramita a l’arribada a l’aeroport (30 USD aprox. i 2 fotografies).
Visat Turquia. Es gestiona online abans de la sortida (20 USD aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari