Amèrica del Sud
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Bolívia, terra de quítxues i aymaras, és un país senzillament espectacular que sorprèn des del primer dia a tot viatger que s’endinsa en ell per a descobrir-ho. En aquest sentit, la ruta que us proposem recorre alguns dels llocs més sorprenents que un pugui imaginar, amb paisatges espectaculars replets de deserts, volcans, guèisers, salessis o llacunes on habiten multitud d’espècies d’animals i plantes. I tot això sense oblidar el ric patrimoni històric de ciutats com Sucre, Potosí (totes dues declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO) o la capital La Paz. Deixant enrere les terres planes de Santa Cruz, arribarem fins a l’altiplà andí i viatjarem per la serralada cap al nord a la recerca del Llac Titicaca, deixant-nos meravellar per la Reserva Nacional Eduardo Avaroa, el Volcà Licáncabur, els Deserts de Dalí i de Siloli o el Salar de Uyuni.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JULIOL A OCTUBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / SANTA CRUZ Hotel
2 VOL SANTA CRUZ / SUCRE E Hotel
3 SUCRE E Hotel
4 SUCRE – POTOSÍ E Hotel
5 POTOSÍ – TUPIZA E Hotel
6 TUPIZA – QUETENA CHICO E / D / S Alberg
7 QUETENA CHICO – LAGUNA COLORADA E / D / S Alberg
8 LAGUNA COLORADA – CHUVICA E / D / S Alberg
9 CHUVICA – UYUNI – LA PAZ E / D / S Hotel
10 LA PAZ E Hotel
11 LA PAZ – TIWANAKU – COPACABANA E Hotel
12 COPACABANA – ISLA DEL SOL E Hotel
13 ISLA DEL SOL – COPACABANA – LA PAZ E Hotel
14 LA PAZ E Hotel
15 VOL LA PAZ / CIUTAT D’ORIGEN E
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Santa Cruz
Inicio del viatge en vol regular cap a la ciutat de Santa Cruz. Arribats a la històrica ciutat realitzarem els tràmits d’entrada al país i ens instal·lem en un cèntric allotjament. Nit en hotel.

Dia 02 | Vol Santa Cruz / Sucre
Al matí després d’esmorzar ens dirigirem a l’aeroport on prendrem un vol amb destinació a la ciutat de Sucre. Una vegada instal·lats al nostre hotel, sortirem a recórrer aquesta preciosa ciutat. Si bé La Paz és avui la seu del govern i de la Tresoreria segons la Constitució Política de l’Estat, Sucre és reconeguda com la capital oficial de Bolívia ja que va anar aquí on va ser proclamada i signada la independència del país. Durant el recorregut visitarem entre altres llocs La Plaça 25 de Maig, la Casa de la Llibertat, el Mirador i el Museu de la Recoleta i el Carrer de Gats. Nit en hotel.

Dia 03 | Sucre
Després d’esmorzar continuarem coneixent aquesta preciosa ciutat blanca, nomenada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1991. Durant la jornada visitarem el particular Cementiri de Sucre, el Castell de la Glorieta i el Parc Cretàcic Cal Orcko, un faralló de 70 metres d’alt i 1 quilòmetre de llarg amb milers de petjades de dinosaures del cretàcic superior que suposen el jaciment paleontològic més gran del món. De tornada a la ciutat podrem perdre’ns pels seus carrers i visitar llocs com a Monestir de la Recoleta, l’Arquebisbat de la Plata o el Convent de Santa Clara. Nit en hotel.

Dia 04 | Sucre – Potosí
Avui ens traslladarem fins a la ciutat de Potosí, declarada també Patrimoni de la Humanitat i situada a 4.070 metres d’altitud al costat del famós del Cerro Rico, la muntanya on es va descobrir la major mina de plata mai trobada. A mitjan s. XVII, aquesta ciutat era la més gran tota Amèrica amb més de 150.000 habitants. Després d’instal·lar-nos al nostre hotel visitarem la Casa de la Moneda, una casa colonial on en l’època s’imprimien les monedes i on aprendrem sobre el laboriós procés. Després de l’esmorzar pujarem fins al Cerro Rico o Sumaj Orkro, on realitzarem un singular tour per l’interior d’una de les mines que avui dia continuen explotant-se. Després de la visita tornarem a Potosí i disposarem de la resta de la tarda lliure. Nit en hotel.

Dia 05 | Potosí – Tupiza
Després d’esmorzar posarem rumb a la ciutat de Tupiza, capital de la província de Sud Chichas, a través d’un paisatge cada més més sec i desèrtic replet de vegetació baixa i cactus. Després d’instal·lar-nos al nostre hotel i esmorzar alguna cosa, gaudirem d’un recorregut pels voltants on visitarem alguns dels majors atractius d’aquesta preciosa vall. Durant el recorregut visitarem la coneguda com a Porta del Diable, el Cànon de l’Inca o la Vall dels Mascles entre altres llocs. El recorregut a través del desèrtic paisatge serà una petita introducció al que ens espera a partir de l’endemà. Nit en hotel.

Dia 06 | Tupiza – Quetena Chico
Avui iniciarem la nostra travessia de 4 dies a través Sud Lípez i els espectaculars salessis de la regió. Sortint de Tupiza, ascendirem per la Feta fallida de Palala a la recerca de El Sillar, a través d’un paisatge rocós acolorit que ens cridarà l’atenció. Després, continuarem cap a les desolades zones mineres de Nazarenito fins a aconseguir el poble de San Antonio de Lípez (4.200 m.) situat ja a la Serralada de Lípez. Després d’una que ens oferirà unes precioses vistes amb volcà Uturunku (tigre en l’idioma local) de fons. En funció de com vaja el dia ens allotjarem en Quetena o Vila Mar. Nit en alberg.

Dia 07 | Quetena Chico – Laguna Colorada
Després d’esmorzar ens posarem en marxa i travessarem la Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Abaroa una àrea natural protegida esquitxada amb volcans actius, fonts termals, guèisers i fumaroles. Vorejant magnífics “bofedales” (aiguamolls d’altura), visitarem entre altres llocs petites llacunes, el Salar de Chalviri i les Aigües Termals de Polques on qui vulgui podrà gaudir d’un bany en aigües termals amb un espectacular paisatge de fons. Després del descans continuarem cap al conegut com a Desert de Dali i el mirador de la Laguna Verde i la Laguna Blanca, aquesta última al costat dels peus del Volcà Licancabur. Sens dubte una de les imatges de la ruta. Després de l’esmorzar continuem cap als Guèisers de Sol de Mañana on ens detindrem a recórrer-los a peu. Finalment aconseguirem la Llacuna Acolorida on podrem descansar i gaudir d’un espectacular vesprejar. Nit en alberg.

Dia 08 | Laguna Colorada – Chuvica
Després d’un esmorzar d’hora, iniciarem el recorregut del dia visitant la Llacuna Acolorida, un lloc de cria per als flamencs andins que deu el seu acoloreixi a una alga que habita en les seves aigües. Després del recorregut per la llacuna continuarem cap al Desert de Siloli i les seves curioses formacions rocoses. Continuant per la coneguda com a Ruta de les Joies, aconseguirem diverses llacunes entre les quals destaca la preciosa Laguna Hedionda, llar de les tres espècies de flamencs andins que habiten en aquesta part de l’altiplà bolivià. A continuació, seguirem cap al mirador del Volcà Ollagüe i el Salar de Chiguana. Poc abans del vesprejar aconseguirem la vora del Salar de Uyuni, el llac de sal més gran del món on gaudirem d’una espectacular posta de sol. Nit en alberg de sal.

Dia 09 | Chuvica – Uyuni – La Paz
Avui travessarem el Salar de Uyuni i ens meravellarem d’estar en un lloc així. Durant el nostre recorregut visitarem el lloc on es realitzen les extraccions de sal per a la refinació, veurem els anomenats Ulls de Sal, visitarem el primer Hotel de Sal que es va construir en el salar i per descomptat caminarem a peu per l’Illa Inkahuasi, una illa d’origen volcànic envoltada de sal on podrem apreciar més de dues mil cactus gegantescos i mil·lenaris. Des del cim de l’illa tindrem una vista magnifica de 360° al voltant del Salar. Al final del dia arribarem a la ciutat de Uyuni on a la nit prendrem un transport privat que ens portarà a La Paz. Nit en bus.

Dia 10 | La Paz
Després de descansar després d’una llarga nit en bus, sortirem a fer una passejada per la ciutat de La Paz recorrent llocs de gran valor històric, com la Plaça Murillo, el lloc on es troba la Catedral Metropolitana de La nostra Senyora de la Paz i el Palau de Govern. Ens acostarem també a visitar la coneguda Calle de las Brujas, un lloc on trobar tot tipus d’amulets i objectes tradicionals, utilitzats com a remei per als mals, des de plantes curatives i protectores, fins a articles per a combatre els esperits malignes presents en la cosmovisió aymara. Entre tots els objectes sorprenen els fetus de flama, utilitzats per a protegir les cases noves. I atès que La Paz té l’honor de ser la ciutat amb la xarxa de telefèrics més gran del món, el recorregut inclou trajectes en telefèric amb espectaculars vistes al Illimani (6.439 m.), la muntanya més alta de la Serralada Real i la segona més alta de Bolívia després del Sajama (6.542 m.). Nit en hotel.

Dia 11 | La Paz – Tiwanaku – Copacabana
Després d’esmorzar ens podrem en marxa i partirem rumb a Tiwanaku, per a visitar les restes arqueològiques de la ciutat que va ser el bressol d’una de les cultures preincaiques més importants de Sud-amèrica. Entre els llocs més interessants a visitar, veurem la coneguda com La Porta del Sol, el temple Kalasasaya i la piràmide de Akapana, vestigis muts d’un passat gloriós. Després de la visita a la ciutat, posarem rumb nord a la recerca del Llac Titicaca, el qual aconseguirem després de travessar en un ferri l’estret de Tiquina que separa dues parts del llac. Arribats a la ciutat de Copacabana ens instal·larem al nostre hotel i tindrem temps per a sortir a recórrer aquesta agradable població al costat de les aigües del llac més elevat del món. Nit en hotel.

Dia 12 | Copacabana – Illa del Sol
Al matí ben d’hora ens embarcarem en una llanxa i sortirem rumb a l’Illa de la Lluna, on visitarem el lloc arqueològic de Iñak Uyu. Compte la llegenda que els primers inques, Manxol Capaac, fill del déu del sol Inti, i Mama Ocllo, filla de la Lluna, van sortir del llac Titicaca a la recerca d’un lloc per a fundar el seu imperi, i el van fer a l’Illa de la Lluna, on els inques van fundar el temple de Iñaq Uyu o convent de les verges. Després de la visita al temple, ens dirigirem amb llanxa cap a una Illa Flotant construïda en boga (jonc) on tindrem l’oportunitat de degustar un deliciós peix local. Després del menjar aconseguirem l’Illa del Sol on gaudirem d’unes increïbles vistes des de Yumani. A última hora de la tarda ens traslladarem al nostre allotjament. Nit en hotel.

Dia 13 | Illa del Sol – Copacabana – La Paz
Després d’esmorzar tornarem a la ciutat de Copacabana, on realitzarem una visita a peu recorrent els seus carrers històrics i visitant la Basílica Santuari de Copacabana, un temple construït amb estil morisc l’any 1550 i que alberga una escultura de la famosa “Verge de la Candelaria”, tallada cap a l’any 1580 per l’artista indígena Francisco Tito Yupanqui, net de l’Inca Túpac Yupanqui. Els que desitgin caminar podran pujar al Cerro del Calvario des d’on tindran unes vistes de la ciutat i del llac Titicaca realment espectaculars. Després del menjar partirem en direcció a la capital del país on arribarem a última hora de la tarda. Nit en hotel.

Dia 14 | La Paz
Avui disposarem del dia lliure per a recórrer al nostre aire la capital econòmica del país, perdent-nos entre els seus atrafegats carrerons, els seus múltiples mercats i els seus innombrables edificis colonials. Nit en hotel.

Dia 15 | Vol La Paz / Ciutat d’origen
A l’hora concertada ens traslladarem a l’aeroport on prendrem el nostre vol de tornada a casa. Nit en vol.

Dia 16 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada als nostres punts d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 2.995 €
En base a grup de 6 a 11 persones 3.265 €
Suplement Habitació Individual (només en hotel) 550 €
Suplement Aeri Agost (sortida 30 de juliol) 390 €
Taxes Aèries (Aprox.) 50 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Santa Cruz / Sucre.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant el recorregut.
Transport privat en 4×4 durant el tour pel Salar d’Uyuni.
Embarcació per visitar la Isla del Sol i la Isla de la Luna al llac Titicaca.
Allotjament en hotels de categoria turista amb esmorzar inclòs.
Allotjament en alberg bàsic amb habitacions quàdruples durant el recorregut pel Salar d’Uyuni.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia professional, conductors i cuiner durant el recorregut pel Salar d’Uyuni.
Entrades i permisos per a visitar la Reserva Eduardo Avaroa, la Isla de Incahuasi, la Isla del Sol i la Isla de la Luna.
Tours i visites guiades descrites a l’itinerari.
Guia de parla hispana durant la ruta.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Entrades no descrites a l’apartat ‘inclou’.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari