Amèrica del Sud
Destinació
15 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta a través dels Plans i l’Altiplà bolivià ens portarà a recórrer alguns dels llocs més impressionants d’aquest preciós país. Començarem visitant les Missions Jesuítiques de Chiquitos i la ciutat colonial de Sucre. Després ens traslladarem cap a la ciutat de Uyuni, coneguda mundialment per ser la porta d’entrada al seu famós salar, el major del món. Endinsant-nos en els deserts andins visitarem la Reserva Eduardo Avaroa, un lloc replet de paisatges espectaculars amb llacunes de colors, guèisers, volcans i formacions geològiques gairebé inimaginables. A La Paz ens perdrem en l’enrenou dels seus carrers abans d’acostar-nos a la ciutat de Copacabana, al costat del Llac Titicaca. Allí navegarem per l’icònic llac i visitarem la mítica Illa del Sol, punt de naixement de l’Imperi Inca.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / SANTA CRUZ Hotel
2 SANTA CRUZ – SAN JAVIER – CONCEPCIÓN E / D Hotel
3 CONCEPCIÓN – SANTA CRUZ E / D Hotel
4 VOL SANTA CRUZ / SUCRE E Hotel
5 SUCRE – POTOSÍ E Hotel
6 POTOSÍ – UYUNI E Hotel
7 UYUNI – TAHUA E / P / S Alberg
8 TAHUA – OJO DE PERDIZ E / D / S Alberg
9 OJO DE PERDIZ – UYUNI – LA PAZ E / P Bus
10 LA PAZ E Hotel
11 LA PAZ – COPACABANA E Hotel
12 COPACABANA – LA PAZ E Hotel
13 LA PAZ – TIWANAKU – LA PAZ E Hotel
14 VOL LA PAZ / CIUTAT D’ORIGEN E
15 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ PARC NACIONAL MADIDI (AMAZONES)
14 VOL LA PAZ / RURRENABAQUE E Hotel
15 RURRENABAQUE – CHALALÁN (PARC NACIONAL MADIDI) E / D / S Cabanyes
16 CHALALÁN E / D / S Cabanyes
17 CHALALÁN – RURRENABAQUE. VOL A LA PAZ E Hotel
18 VOL LA PAZ / CIUTAT D’ORIGEN E
19 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

* Consultar extensió al Parc Nacional Madidi (Amazones) en el PDF adjunt

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Santa Cruz
Inici del viatge a SANTA CRUZ DE LA SERRA, capital del Departament de Santa Cruz. Ens trobem en el centre industrial, agrícola i comercial més important del país, una ciutat amb un encant especial gràcies als vestigis de la seva història colonial. La CATEDRAL METROPOLITANA, la PLAÇA 24 DE SETEMBRE, el MUSEU DE LA INDEPENDÈNCIA o el PARC L’ARENAL, són alguns llocs interessants per a visitar.

Dia 02 | Santa Cruz – San Javier – Concepción
Després d’esmorzar sortirem de l’hotel per a dirigir-nos a la regió de CHIQUITOS, on visitarem algunes de les missions declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1990. En aquesta regió es troben sis reduccions o missions, fundades pels jesuïtes entre 1696 i 1760, l’estil dels quals és fruit de la fusió de l’arquitectura catòlica amb les tradicions locals. La nostra primera parada serà a la població de SAN JAVIER, on visitarem la primera i més antiga de totes les missions, construïda l’any 1691. Destaca especialment per les seves columnes tallades en fustes, el retaule major, els confessionaris i el campanar. Després de dinar, ens traslladarem fins a CONCEPCIÓN, lloc on es troba la Catedral de la Inmaculada Concepción, considerada com la millor de totes les missions. A l’arribada ens instal·larem a l’hotel i tindrem la resta de la tarda lliure.

Dia 03 | Concepción – Santa Cruz
Avui visitarem l’església de CATEDRAL DE LA INMACULADA CONCEPCIÓN, considerada una veritable joia arquitectònica del segle XVII. El conjunt missional va ser construït pel pare Martín Schmid entre el 1753 i 1756, i l’església va ser restaurada l’any 1975 per l’arquitecte i jesuïta suís, Hans Roth. La riquesa dels tallats i del pa d’or que adorna els altars i retaules és una mostra de l’esplendor artística que van aconseguir els jesuïtes. Després de la visita a la catedral continuarem cap al Museu Missional, situat en la que va ser la casa natal de l’ex president Hugo Banzer i que conté una interessant col·lecció d’art jesuïta. Després del menjar tornarem a Santa Cruz i ens instal·larem a l’hotel.

Dia 04 | Vol Santa Cruz / Sucre
Després d’esmorzar sortirem en direcció a l’aeroport de SANTA CRUZ, on prendrem un vol fins a la ciutat de SUCRE, la capital històrica i constitucional del país i el nom original del qual és CHUQUISACA. Ens instal·larem a l’hotel i després de menjar alguna cosa, sortirem per la tarda a recórrer la ciutat i visitar alguns dels llocs més interessants. Entre altres llocs anirem al MIRADOR DE LA RECOLETA, l’ESGLÉSIA de SAN FELIPE NERI -l’última construïda en l’època colonial i l’única d’estil neoclàssic a la ciutat- i el MUSEU TÈXTIL ASUR, on podrem apreciar el magnífic art tèxtil de TARABUCO i J’ALKA, dues petites comunitats rurals pròximes a Sucre.

Dia 05 | Sucre – Potosí
La primera visita d’avui serà la CASA DE LA LLIBERTAT a Sucre, bressol de la independència de Bolívia i el lloc en el qual aprendrem una mica més de la història colonial i republicana del país. Després de la visita ens traslladarem en vehicle privat fins a la VILLA IMPERIAL DE POTOSÍ, una població situada en les faldilles del famós CERRO RICO, on es va trobar la mina de plata més gran del món des de mitjans del segle XVI fins a gairebé cent anys més tard. Després d’instal·lar-nos a l’hotel podrem anar a menjar alguna cosa per després recórrer el centre de la ciutat. Durant el nostre recorregut visitarem els principals edificis històrics de la ciutat, entre ells la CASA DE LA MONEDA, l’edifici més important de l’arquitectura civil colonial a Amèrica del Sud.

Dia 06 | Potosí – Uyuni
Després d’esmorzar ascendirem a l’impressionant CERRO RICO DE POTOSÍ, on visitarem una de les mines que avui dia encara continuen funcionant i que van sostenir l’economia mundial durant l’època colonial. En els túnels i galeries excavades per tota la muntanya van trobar la mort milers d’indígenes que van lliurar la seva vida per a extreure la plata de les seves entranyes. Durant el recorregut per la mina apreciarem el dur i sacrificat treball dels miners que continuen explotant les vetes del SUMAJ ORKO, enfront de l’atenta mirada del TÍO, el considerat com el déu de l’inframón dins del cerro. Després de la visita continuarem el nostre viatge cap a la ciutat d’UYUNI i el seu famós salar.

Dia 07 | Uyuni – Tahua
Després d’esmorzar ens dirigirem cap al CEMENTIRI DE TRENS, on veurem les restes de més d’una vintena de velles maquines de ferrocarril que daten de fins a 1890. Després de la visita continuarem cap al SALAR d’UYUNI, el major desert de sal del món. Ens endinsarem al salar per COLCHANI, on visitarem una fàbrica de sal i coneixerem més sobre l’economia familiar que regeix la vida de les famílies del poble. Des d’aquí anirem a l’ILLA INCAHUASI. En aquest lloc, envoltats totalment de sal, podrem caminar fins amunt de l’illa, on obtindrem una immillorable vista panoràmica de 360 graus del salar. A continuació ens mourem cap al poble de TAHUA, a les faldilles del volcà TUNUPA, on ens instal·larem en un hotel de sal. Gairebé immediatament després sortirem en els nostres vehicles 4×4 cap a la població de COQUESA, des d’on iniciarem l’ascens cap als miradors del volcà. Les vistes del salar a aquesta hora de la tarda seran impressionants.

Dia 08 | Tahua – Ojo de Perdiz
Avui ens dedicarem a recórrer una part del Salar desconeguda per a gran part del turisme que s’acosta fins aquí. Després d’esmorzar sortirem cap a la població de CH’JINI. Des d’aquí podrem ascendir al conegut com CERRO CATEDRAL, un turó d’uns quaranta metres d’altura aproximadament on es troben la pukara o ruïnes de pedres apilades, un lloc que se suposa va pertànyer a una civilització precedent a la TIWANACOTA. A continuació visitarem la preciosa COVA DE CH’JINI, resultant d’una formació geològica subaquàtica amb cossos calcaris. Després de la visita creuarem el salar completament de nord a sud dirigint-nos cap a la BADIA DE LES ILLES CAMPANES, una zona dominada per l’estampa del VOLCÀ CALTAMA. Deixarem enrere el salar per CHARAGUA i després d’una hora més de ruta arribarem a SAN PEDRO DE QUEMES, on deixarem el cotxe per a recórrer els seus carrerons. La tarda la dedicarem a visitar algunes de les llacunes més boniques de la regió: CAÑAPA, HEDIONDA, CHIARKOTA, HONDA i RAMADITAS, en les quals centenars de flamencs de les tres espècies existents en la zona, es mostraran impassibles al nostre pas.

Dia 09 | Ojo de Perdiz – Uyuni – La Paz
Després d’esmorzar sortirem cap a la RESERVA DE FLORA I FAUNA ANDINA EDUARDO AVAROA. La nostra primera parada serà per a visitar l’icònic ARBRE DE PEDRA. Des d’aquí continuarem travessant l’altiplà a la recerca de la LAGUNA COLORADA on veurem la seva enorme població de flamencs autòctons. Prosseguirem amb la nostra ruta a la recerca dels GUÈISERS DE SOL DE MATÍ, el punt més elevat del nostre viatge, molt prop dels 5.000 msm. Aquí gaudirem de fumaroles i gorges on la terra sembla bullir entre fangs vermellosos i grisencs. Després de la visita continuarem cap al SALAR DE CHALVIRI i POLQUES on els més agosarats podran donar-se un bany en aigües termals a l’aire lliure. La ruta continuarà cap a la preciosa LAGUNA VERDA, al peu del VOLCÀ LICANCABUR, una altra de les perles de la reserva. En el camí de tornada cap a Uyuni, travessarem les poblacions de VILLAMAR, ALOTA, CULPINA i SAN CRISTÓBAL sempre amb flames i vicunyes observant-nos des de la distància. A la nostra arribada a Uyuni tindrem una estona de relax abans de prendre un bus nocturn que ens porti fins a LA PAZ. Nit en bus.

Dia 10 | La Paz
A primera hora del matí arribarem a la terminal de LA PAZ, on un transfer privat ens estarà esperant per a portar-nos fins l’hotel en el centre de la ciutat. Després d’instal·lar-nos i esmorzar alguna cosa, sortirem a realitzar un recorregut per la ciutat visitant alguns dels llocs més emblemàtics, entre ells el MERCAT DE LA BRUIXERIA i l’acolorit carrer JAEN, l’ESGLÉSIA DE SAN FRANCISCO o la PLAÇA MURILLO. També ens acostarem a la VALL DE LA LLUNA, lloc del qual es diu deu el seu nom a l’astronauta Neil Amstrong, i ens pujarem al telefèric més alt del món, el qual ofereix unes increïbles vistes de la ciutat. Disposarem de la tarda lliure per a caminar al nostre aire.

Dia 11 | La Paz – Copacabana
Després d’esmorzar sortirem d’hora cap a la localitat de COPACABANA, al costat del llac TITICACA. Al llarg del camí gaudirem de precioses vistes i podrem veure terrasses de cultiu precolombines construïdes durant les cultures Chiripa, Tiwanaku i Inca. Arribada a Copacabana, instal·lació a l’hotel i temps per dinar. A continuació sortirem a navegar en llanxa pel llac Titicaca a la recerca de l’ILLA DEL SOL. Desembarcarem pel costat sud de l’illa i visitarem les ruïnes del PALAU DE PILKOCAINA i l’assentament de YUMANI. A continuació baixarem per la coneguda ESCALINATA SAGRADA i qui ho desitgi podrà refrescar-se a la FONT SAGRADA DELS INQUES. De tornada a Copacabana podrem sopar alguna cosa i degustar l’exquisida cuina andina en alguns dels variats restaurants.

Dia 12 | Copacabana – La Paz
Avui aprofitarem bé el matí i visitarem alguns dels llocs més interessants de Copacabana. Començarem visitant la BASÍLICA DE LA NOSTRA SENYORA DE COPACABANA, un edifici d’estil morisc, originalment d’estil renaixentista, que va ser construït l’any 1550 i que alberga l’escultura de la famosa «Verge de la Candelaria», tallada el 1580 pel nét de l’Inca Túpac Yupanqui. A continuació visitarem el MERCAT ARTESANAL i qui ho desitgi podrà pujar fins al CERRO DEL CALVARIO, des d’on tindrà unes espectaculars vistes del llac Titicaca. Després del menjar iniciarem el nostre retorn a la capital.

Dia 13 | La Paz – Tiwanaku – La Paz
Després d’esmorzar sortirem en direcció a les restes arqueològiques de la ciutat de TIWANAKU, on aprendrem alguna cosa més sobre la misteriosa cultura Tiwanakota. Aquesta civilització preincaica basada en l’agricultura, la ramaderia i l’arquitectura, es va expandir pels actuals territoris de Bolívia, l’Argentina, el Perú i Xile entre els anys 1580 a.C. i 1187 d.C. Avui dia, encara es pot apreciar la magnificència del que va ser la seva arquitectura i el seu elevat grau de desenvolupament tecnològic, tot un misteri per als actuals arqueòlegs que no aconsegueixen desxifrar tots els seus enigmes. Després de la visita tornarem a La Paz.

Dia 14 | Vol La Paz / Ciutat d’origen
A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport de La Paz on prendrem el vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 15 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.730 €
Suplement Habitació Individual 528 €
Extensió Parc Nacional Madidi (Amazones) 975 €
Suplement Habitació Individual (en Extensió) 190 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport públic i privat per carretera segons programa.
Transport en vehicle 4×4 en la ruta del Salar, equipat amb oxigen i telèfon per satèl·lit.
Excursió en llanxa a l’illa del Sol.
Excursió a la ciutat de Tiwanaku.
Guies i xofer-guia (en la ruta Uyuni – Uyuni) de parla hispana.
Entrades als llocs a visitar (excepte en la ruta Uyuni – Uyuni).
Pagaments a comunitats locals en la ruta Uyuni – Uyuni.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites opcionals o no indicades com a incloses.
Entrades en la ruta Uyuni – Uyuni (45 USD aprox.).
Propines i extres personals.
Taxes d’aeroport (aprox. 2 USD en trams nacionals).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari