Amèrica del Sud
Destinació
13 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Una ruta a través de la serralada dels Andes en què visitarem el Salar d’Uyuni, el desert de sal més extens del món. Farem un itinerari en 4×4 a través de llacunes, volcans i fins i tot una illa de cactus gegants. Acabarem l’itinerari a Copacabana, molt a prop del Llac Titicaca, que recorrerem amb llanxa. Durant tot l’itinerari observarem el patrimoni colonial de les principals ciutats del país i gaudirem de l’hospitalitat del poble bolivià.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A SANTA CRUZ Hotel
2 VOL SANTA CRUZ / SUCRE E / S Hotel
3 SUCRE – TARABUCO – SUCRE E / D Hotel
4 SUCRE – POTOSÍ E Hotel
5 POTOSÍ E Hotel
6 POTOSÍ – UYUNI E Hotel
7 UYUNI – TAHUA – VOLCÀ THUNUPA E / P / S Hotel
8 TAHUA – OJO DE PERDIZ E / D / S Hotel
9 OJO DE PERDIZ – RESERVA DE EDUARDO AVAROA – UYUNI. BUS A LA PAZ E / P Bus nocturn
10 LA PAZ Hotel
11 LA PAZ – COPACABANA. ILLA DEL SOL I LLAC TITICACA E Hotel
12 COPACABANA – LA PAZ E Hotel
13 LA PAZ. TRASLLAT A L’AEROPORT E
EXTENSIÓ TIWANAKU I AMAZÒNIA BOLIVIANA
13 LA PAZ – TIWANAKU – LA PAZ E Hotel
14 VOL LA PAZ / RURRENABAQUE E Hotel
15 RURRENABAQUE – CHALALAN (PARC NACIONAL MADIDI) E / D / S Ecolodge
16 CHALALAN (PARC NACIONAL MADIDI) E / D / S Ecolodge
17 CHALALAN – RURRENABAQUE. VOL A LA PAZ E Hotel
18 LA PAZ. TRASLLAT A L’AEROPORT E Hotel
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- ARRIBADA A SANTA CRUZ
Arribada a Santa Cruz en horari per definir. Trasllat a l’hotel en servei regular sense guia. Resta del dia lliure.

DIA 2.- VOL SANTA CRUZ / SUCRE
Trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Sucre.
A la tarda visitarem el Museu de la Casa de la Llibertat, bressol de la independència de Bolívia, lloc en el qual aprendrem sobre la història colonial i republicana del país. Coneixerem també el Mirador de la Recoleta, el Museu dels tèxtils ASUR, en el qual apreciarem l’art tèxtil de les comunitats Tarabuco i J’alka que s’assenten en els voltants de Sucre, i l’Església de Sant Felip Neri, l’última església construïda en la colònia i l’única d’estil neoclàssic a Sucre.
A la nit, gaudirem d’un sopar i un espectacle Folklòric en què tindrem una presa de contacte amb la cultura boliviana, coneixent la seva música, ritmes, vestimentes, colors i danses.

DIA 3.- SUCRE – TARABUCO – SUCRE
Sortida cap a la població de Tarabuco, localitzada a 60 km de Sucre. Tarabuco és un poble colonial en el qual podem apreciar els valors culturals i humans que formen part de la seva riquesa turística. La fira indígena dominical a la qual assisteixen membres de les comunitats veïnes, mostra un notable estat de puresa etnogràfica. Tindrem l’oportunitat d’adquirir tèxtils i altres productes artesanals.

DIA 4.- SUCRE – POTOSÍ
Temps lliure al matí i posterior trasllat en taxi privat a Potosí (2,5 hores per carretera asfaltada). Acomodació a l’hotel. Tarda lliure per poder gaudir de la ciutat i començar a aclimatar-nos a l’altitud (4.067 metres sobre el nivell del mar).

Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, al segle XVII va ser nomenada per l’emperador espanyol Carles V com la “Vila Imperial de Carles V”. Va créixer de forma ràpida i desordenada i es va convertir en una de les tres ciutats més importants del món, al costat de París i Londres. Es diu que amb la plata extreta, es podria construir un pont fins a Europa.

DIA 5.- ​​POTOSÍ
Al matí visitarem les Mines del Cerro Rico de Potosí, que van sostenir l’economia mundial durant l’època colonial, encara que també van ser la tomba de milers d’indígenes que van lliurar la seva vida per extreure les seves riqueses. Durant el recorregut ingressarem als esvorancs per apreciar el treball sacrificat dels miners que segueixen explotant les vetes del Sumaj Orko.
A la tarda visita de la Casa de la Moneda, l’edifici més important de l’arquitectura civil colonial a Sud-amèrica, a més dels principals llocs històrics de Potosí.

DIA 6.- POTOSÍ – UYUNI
Sortida en bus de línia a Uyuni (4 hores aprox.) per carretera asfaltada amb vistes d’impressionants paisatges andins. Acomodació a l’hotel.

DIA 7.- UYUNI – TAHUA – VOLCÀ THUNUPA
Uyuni va ser el primer lloc de Bolívia on es va escoltar el xiulet d’un tren. Allà es va fer la primera línia ferroviària del país i en els seus voltants encara es troben restes de maquinària de ferrocarril que daten de l’any 1890. Aquestes restes poden observar-se en l’anomenat “cementiri de trens”, situat a 3 km d’Uyuni. Consta d’una vintena de locomotores a vapor i vagons.

Avui iniciarem un inoblidable viatge a través de 12.000 km² de fantàstics paisatges de sal. L’enlluernador mantell blanc del Salar d’Uyuni s’assembla a una immensa glacera.

A l’hivern (temporada seca, de maig a octubre), quan s’endureix la superfície, apareixen figures gairebé geomètriques formades per les partícules de sal aglomerades en polígons. A l’estiu (temporada d’aigües, de novembre a abril) el desert salí es transforma en un gegantí mirall que es fon al cel més pur d’Amèrica.
Entrarem al salar per Colchani, on es troben les fàbriques de sal. Visitarem una d’elles, on rebrem una explicació de l’economia familiar de la sal, que regeix la vida del poble en base a una organització cooperativista. Ens aturarem en els Monticles de Sal i admirarem les impressionants vistes.

A continuació tindrem el privilegi de visitar l’Illa Incahuasi, que compta amb un sender d’ascensió al seu cim. Allà trobem un extraordinari mirador de 360 ​​graus que sorprèn per la immensa quantitat de cactus gegants (Echinopsis atacamensis) que poblen l’illa. Els bacteris subaquàtiques que els han format es van desenvolupar en les èpoques del Llac Michín (fa 40.000 anys) i del Llac Tauka (fa 11.000 anys) que van mantenir a tota l’illa sota l’aigua.
Farem un pícnic a l’illa i seguirem cap a la dominant i màgica figura del Volcà Thunupa, a les faldilles es troba Tahua. Arribada finalment al Hotel Tayka de Sal, on ens allotjarem.

Sortida gairebé immediatament cap a la població de Coquesa, a l’est, on iniciarem l’ascens en 4 × 4 per guanyar una apreciable altura en el Thunupa, des d’on les vistes del Salar Monumental són impressionants. Iniciarem una breu caminada per veure el chullpar, una cova amb enterraments antics, en què un guia local ens explicarà la història de les mòmies.
En el camí de tornada visitarem el Museu Chantani, amb la seva mostra de ceràmica de formes capritxoses que s’assemblen a animals, a més de les mòmies silencioses que fan referència als enterraments antics d’aquesta zona.

DIA 8.- TAHUA – OJO DE PERDIZ
Participarem en una experiència de pasturatge de flames per conèixer més de prop aquests curiosos animals i la importància en la vida diària dels seus cuidadors. Avui ens dirigirem en 4×4 a Ch’jini i coneixerem el Salar Sensual, molt menys turístic, però amb una bellesa sense igual.

Si t’animes, és possible ascendir al Cerro Catedral, un monticle d’aproximadament 40 metres d’altura on es troben la ‘Pukara’ o ruïnes de pedres apilades. Diferents residències, sitges i miradors fan presumir que es tracta d’un fort d’una antiga civilització seguida de la tiwanacota. El desafiament d’ascendir a la “catedral” (amb senzills però garantits mitjans de seguretat) és l’oportunitat perfecta per destil·lar adrenalina per tal de gaudir d’un dels miradors més excepcionals del món.

A continuació visitarem la cova de Ch’jini, resultant d’una formació geològica subaquàtica amb cossos calcaris, producte d’un procés químic produït en l’etapa anterior a les glaciacions (fa 16.000 anys). La bellesa i fragilitat d’aquestes formacions geològiques obliguen a fer la visita en grups reduïts de màxim 5 persones.

Tindrem el privilegi de creuar de nord a sud la part més bella del desert blanc, el Salar Sensual, dirigint-nos cap a la badia de les Illes Campanes, dominada per la imatge del Volcà Caltama. Abandonarem el Salar sortint per Charagua, on ens aturarem a visitar les seves corrals de cabres, d’estètica destacable, ja desaparegudes per la disminució del règim de pluges. Després d’una hora arribem al Poble Cremat de Sant Pere de cremis, on deixem enrere el cotxe per recórrer a peu els seus carrerons i edificis. Dinar a l’Hotel Tayka de Pedra.

A la tarda ens dirigirem cap al conjunt de les llacunes Cañapa, Hedionda, Chiarkota, Honda i Ramaditas, en les que podem observar i fotografiar una gran quantitat de flamencs (de les tres espècies existents a la zona). Altres aus, així com gavines andines i ànecs fan companyia als flamencs en aquestes llacunes flanquejades per volcans freqüentment nevats; sens dubte un marc incomparable. Allotjament a l’Hotel Tayka del Desert.

DIA 9.- OJO DE PERDIZ – RESERVA DE EDUARDO AVAROA – UYUNI. BUS A LA PAZ
Sortida de matinada cap a la Reserva de Flora i Fauna Andina Eduardo Avaroa per visitar l’Arbre de Pedra. Farem una breu visita de la Llacuna Colorida per observar la seva gran població de flamencs, que pernocten a la seva gelat mirall d’aigua. Prosseguirem cap als Guèisers de Sol de Matí a fi de sorprendre-en el seu moment més actiu. Aquest serà el punt més elevat de la ruta, molt proper als 5.000 metres sobre el nivell del mar. Observarem fumaroles sorolloses i gorgs on sembla bullir la terra en fangs vermellosos, grisencs i escarlates.

El desert i salar de Chalviri és un altre escenari de gran valor paisatgístic que combina el blanc de la neu, l’ocre del desert, el blau de l’aigua i el blanc del bòrax. Podrem prendre un bany a les Termes de polques.
En allunyar-nos trobarem l’escenari de les Dames del Desert, una obra mestra creada per l’acció del vent. Els pics andins presenten detalls únics en formes i colors, gràcies a les roques que han resistit al vent. Una altra de les perles d’aquesta reserva és la Llacuna Verda, al peu del Volcà Licancabur.
Ens acomiadarem de les últimes flames i vicunyes, que ens han acompanyat en el recorregut, i seguirem buscant el suri o ñandú andí fins a l’últim moment, que no sempre es deixa albirar.

Durant la tornada a Uyuni, travessarem les poblacions de Villamar, Alota, Culpina i Sant Cristòfol. Arribada a Uyuni sobre les 18h, temps lliure i trasllat a l’estació d’autobusos per sortir en bus turístic a La Paz sobre les 20h. Nit a bord.

DIA 10.- LA PAZ
Arribada a La Paz a primera hora del matí.
Visita de la sorprenent ciutat, coneixent el seu Mercat Brujo, els seus principals museus i monuments, la Vall de la Lluna, i gaudint d’un passeig al telefèric més alt del món, que ens ofereix increïbles vistes d’aquesta ciutat peculiar de grans contrastos, nomenada una de les 7 ciutats Meravella del Món. Tarda lliure.

DIA 11.- LA PAZ – COPACABANA. NAVEGACIÓ ILLA DEL SOL I LLAC TITICACA
Sortida de l’hotel d’hora i transport compartit cap a Copacabana. Creuarem amb llanxa a motor l’estret de Tiquina, per després continuar el viatge per la península de Copacabana. Gaudirem de belles vistes i observarem terrasses precolombines construïdes per l’agricultura durant les cultures Xamba, Tiwanaku i Inca.
Creuarem amb llanxa el Llac Titicaca fins a la Illa del Sol. Arribada a la part sud de l’illa i visita de les ruïnes del Palau Pilkocaina. Després anirem fins al poblat de Yumani, gaudint de les vistes del llac i la serralada dels Andes. Acabarem la nostra vista descendint la Escalinata Sagrada i ens refrescarem a la Font Sagrada dels Inques.

DIA 12.- COPACABANA – LA PAZ
Esmorzar i posterior visita a peu de Copacabana. Coneixerem l’església, a més del mercat artesanal i de productes locals. Opcionalment, podem ascendir al turó del Calvari. Temps lliure a Copacabana. Sortida cap a les 13:30h en bus compartit cap a La Paz (3,5 hores aprox.).

DIA 13.- LA PAZ. TRASLLAT A L’AEROPORT
Esmorzar. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada. Fi dels nostres serveis

** Mira el itinerari de l’extensió opcional a la fitxa tècnica adjunta.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Habitació Doble 2.235 €
Suplement Habitació Individual 460 €
Extensió Tiwanaku i Amazònia Boliviana 1.095 €
Supl. Extra Habitació Individual (en Extensió) 210 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vol domèstic Santa Cruz / Sucre.
Transport per terra en servei compartit o privat segons programa.
Transport en vehicle 4×4 en la ruta del Salar i Sud Lípez, equipats amb oxigen i telèfon per satèl·lit.
Allotjament en hotels en base a habitacions dobles de categoria estàndard.
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Guies locals de parla hispana en les visites incloses, amb l’excepció del tram Uyuni-Uyuni que es realitza amb xofer de parla hispana, que farà a la vegada de guia.
Entrades a tots els llocs i zones protegides a visitar, excepte en el tram Uyuni-Uyuni (45 USD aprox.), a pagar en destí.
Pagaments a comunitats locals a Uyuni i pastura de llames.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals. 
Vols domèstics opcionals (Uyuni – La Paz // La Paz – Santa Cruz).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites opcionals o no indicades com a incloses.
Propines i extres personals.
Taxes d’aeroport (aprox. 2 USD per trams nacionals) ni taxes aèries.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació