Amèrica del Sud
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta ens permetrà conèixer més sobre els secrets de l’Amazones en un viatge dividit en dues parts. D’una banda navegarem en vaixell tradicional pels rius Negre i Amazones, i d’altra ens endinsarem a la selva a través de la mítica Transamazònica.
El nostre viatge en vaixell començarà a Manaus i ens portarà fins l’arxipèlag de les Anavilhanas, el major arxipèlag d’aigua dolça del món i un paradís ecològic i humà. En funció de l’època en què viatgem, el paisatge ens sorprendrà de manera molt diferent. Entre setembre i abril, quan la conca amazònica es buida, precioses platges de sorra blanca apareixen en els marges del riu i els seus afluents. De maig a agost, amb l’arribada de les aigües procedents de les conques altes, el bosc amazònic s’inunda fins arribar a les copes dels arbres i forma així els màgics igapós. Un veritable espectacle natural.
Després de navegar pel riu el viatge continua per terra fins a “Terra das Cachoeiras”. A través de la famosa pista Transamazònica arribarem a President Figueiredo, una petita població que ens servirà de camp base per descobrir algunes de les més de cent cascades, grutes i cavernes que abunden a la regió.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / MANAUS Hotel
2 MANAUS E Hotel
3 MANAUS – LLAC JANAUARI – RESERVA PALMERAL E / D / S Barco
4 RESERVA PALMERAL – RIU ARIAÚ E / D / S Barco
5 RIU ARIAÚ – PARC NACIONAL ANAVILHANAS – LLAC TUCUMA E / D / S Barco
6 LLAC TUCUMA – RIU MUCURAS E / D / S Barco
7 RIU MUCURAS – MANAUS E / D Hotel
8 MANAUS – PRESIDENTE FIGUEIREDO E / D Posada
9 PRESIDENTE FIGUEIREDO E / D Posada
10 PRESIDENTE FIGUEIREDO – MANAUS E / D Hotel
11 VOL MANAUS / BARCELONA E A bord
12 ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Barcelona / Manaus
Inici del viatge en vol regular cap a la ciutat de MANAUS. Arribada a la històrica ciutat a la nit i trasllat a l’hotel. En funció de l’hora d’arribada podrem sortir a sopar alguna cosa pel nucli antic de la ciutat.

DIA 2.- Manaus. Dia lliure
Avui aprofitarem el dia per recórrer la capital de l’estat de AMAZONES. Manaus va ser anomenada la París del Tròpic gràcies a l’esplendor generat per les indústries que explotaven les riqueses de la selva com el cautxú, les fustes nobles o el cacau. Durant el nostre recorregut per la ciutat podem visitar l’imponent TEATRE AMAZONES, el MERCAT MUNICIPAL ADOLPHO LISBOA, el MERCAT DE LA BANANA enfront del RIU AMAZONES, el PORT, la ESGLÉSIA DA MATRIZ o la BASÍLICA DE SANT SEBASTIÀ. No podem deixar d’aturar-nos en algun dels bars o lanchonetes a degustar algun dels deliciosos sucs de fruites tropicals únics de la regió.

DIA 3.- Manaus – Llac Janauari – Reserva Palmerar
Després d’esmorzar a l’hotel ens traslladarem a MARINA DO DAVI on embarcarem en la que serà la nostra casa els propers cinc dies.
Després d’una breu xerrada ens dirigirem en una llanxa ràpida cap a la RESERVA ECOLÒGICA DEL LLAC JANUARI, on menjarem en una casa flotant tradicional. No gaire lluny d’allà tindrem la possibilitat de veure la famosa Victòria Règia (el nenúfar més gran de món) i l’impressionant pirarucú, el segon peix d’aigua dolça més gran de món. A continuació veurem un fenomen únic al planeta, el ENCONTRO DAS AGUAS. Durant desenes i desenes de quilòmetres, les aigües dels RIUS NEGRE i SOLIMOES avancen paral·leles sense barrejar-causa de la seva diferència de temperatura, composició i densitat. Un espectacle magnífic. De tornada a l’vaixell navegarem fins arribar a les primeres illes del PARC NACIONAL DE L’ARXIPÈLAG DE LES ANAVILHANAS. Nit en vaixell.

DIA 4.- Reserva Palmerar – Riu Ariaú
Avui farem la nostra primera caminada per la selva a la RESERVA PALMERAL. Acompanyats d’un guia local, aprendrem sobre les diferents espècies de plantes i animals que habiten aquella part de bosc, i de passada, algunes de les tècniques de supervivència utilitzades pels terme els (habitants mestissos de l’Amazones). Riu amunt, ens aturarem al POBLAT TUCANO, on el ‘Pajé’ (cap de la tribu) ens donarà la benvinguda amb una dansa ritual i compartirà amb nosaltres la seva interessant dia a dia. Després de la visita ens dirigirem al LLAC ACAJATUBA on tindrem la possibilitat de banyar-nos amb botos (dofins rosats de l’Amazones), salvatges malgrat estar familiaritzats amb els humans. L’excursió del dia continuarà fins al RIU ARIAU, una zona on és habitual fer albiraments de guaribas (mico udolador), macacos do cheiro (mico esquirol de Humboldt), micos aranya, mandrosos i guacamais entre altres espècies. Nit en vaixell.

DIA 5.- ​​Rio Ariaú – Parc Nacional de les Anavilhanas – Llac Tucumã
Avui sortirem a fer una passejada en canoa per continuar observant la flora i fauna de la regió. Un dels arbres que més ens cridarà l’atenció és la SAMAUMA, considerat com el gegant de la selva i que pot arribar als 50 metres d’altura. La navegació del dia ens portarà a endinsar-nos en el PARC NACIONAL DE L’ARXIPÈLAG DE LES ANAVILHANAS, on els seus 350.000 hectàrees de superfície i els seus més de 500 illes el converteixen a l’arxipèlag fluvial més gran de món. Nit en vaixell.

DIA 6.- Llac Tucuma – Riu Mucuras
Avui farem una nova caminada per la selva en l’àrea del LLAC TUCUMA. Durant el recorregut arribarem a un petit rierol amb una cascada on qui ho desitgi podrà banyar-se. De tornada al vaixell continuarem la navegació cap al RIU MUCURAS, on ens deixarem perdre amb les canoes al igapó (bosc inundat) que uneix les conques dels rius MUCURAS i CUIERAS. Durant la tranquil navegació podrem observar més detingudament la flora i fauna d’aquest tipus de bosc tan particular. Pensar que la majoria dels “arbustos” que veiem en realitat són les copes dels arbres, és una cosa que impressiona realment. L’àrea, molt poc freqüentada fins i tot pels propis caboclos, és rica en tucans i Araras (papagais). A la nit farem una passejada nocturna en canoa per sentir la selva de prop. Nit en vaixell.

DIA 7.- Riu Mucuras – Manaus
Després del nostre últim esmorzar al riu, posarem rumb a MANAUS detenint-nos en el riu TARUMANCINYO per visitar el MUSEU DO SERINGAL VILA PARAÍSO, una rèplica d’una plantació de cautxú que va existir a Humaità, al nord de Manaus. El lloc, reproduït fidelment com a escenari per a un llargmetratge, recrea la plantació original recorrent el procés d’extracció de làtex i l’elaboració de la goma. La casa del baró, el magatzem dels empleats o al cobert dels caucheros, revelen l’abisme social i les injustícies de l’època. Després de desembarcar a la MARINA DO DAVI, qui ho desitgi (opcional sota disponibilitat) podrà sobrevolar en avioneta l’àrea per la qual hem estat navegant aquests dies, i gaudir d’unes immillorables vistes aèries de l’Amazones: Illes Anavilhanas, Encontro das Aguas, llacs Januari i Acajatuba, Pont Riu Negre … Després del vol ens traslladarem a l’hotel i tindrem la resta de la tarda lliure.

DIA 8.- Manaus – President Figueiredo
Després de l’esmorzar sortirem en vehicle privat per la carretera Transamazònica en direcció nord a la recerca de la TERRA DAS CACHOEIRAS, una àrea amb més de cent cascades i salts d’aigua catalogats causa de la seva especial orografia. Poc abans d’arribar a PRESIDENT FIGUEIREDO, farem una caminada fins a la CAVERNA DO MAROAGA, un lloc que amb més de 400 metres de túnels i galeries va ser utilitzat com a refugi pel cacic-cap de la temible tribu WAIMIRI-ATROARI durant els anys de construcció de la Transamazònica. Des d’aquí, caminarem una mica més fins a aconseguir la GRUTA DA JUDÉIA, un oasi incrustat al cor de la selva que sens dubte mereix una visita.

DIA 9.- President Figueiredo
Avui aprofitarem el dia per recórrer la zona de PRESIDENT FIGUEIREDO i visitar algunes de les seves cachoeiras (salts d’aigua). Al matí visitarem la CACHOEIRA IRACEMA i després d’una petita caminada arribarem a la CACHOEIRA DO ARARAS. Després de dinar ens dirigirem fins a la CACHOEIRA DO SANTUARIO, una de les més espectaculars de la regió. Després banyar-nos tornarem a l’hostal.

DIA 10.- President Figueiredo – Manaus
Després de l’esmorzar ens acostarem a visitar la CACHOEIRA PEDRA FURADA, una cascada enmig de les selva on l’aigua flueix a través dels forats de les roques. Després de la visita i el respectiu bany, menjarem i posarem rumb a la ciutat de MANAUS, on arribarem a mitja tarda.

DIA 11.- Vol Manaus / Barcelona
Al matí un transfer ens recollirà a l’hotel i ens deixarà a l’aeroport per prendre el vol de tornada a casa via LISBOA. Nit a bord.

DIA 12.- Arribada a Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Cabina Doble (llitera o llit de matrimoni) 2.390 €
Suplement Habitación Individual (només en hotel) 275 €
Suplement Aeri Agost 190 €
Taxes Aèries (Aprox.) 400 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona / Manaus / Barcelona en classe turista (connexions intermèdies). Tarifa sotmesa a disponibilitat en el moment d’efectuar la reserva.
Trasllats aeroport – hotel – port i viceversa.
Trasllats Manaus – Presidente Figueiredo – Manaus.
Allotjament en hotel categoria turista 4* amb esmorzar inclòs a Manaus.
Allotjament en posada en règim de mitja pensió a Presidente Figueiredo.
Barco tradicional en el recorregut pel Riu Negre i l’arxipèlag d’Anavilhanas en règim de pensió completa. Allotjament en cabines dobles.
Excursions en canoa per l’Arxipèlag d’Anavilhanas.
Entrades i visita a les cascades a la regió de Presidente Figueiredo.
Guia de parla hispana o portuguesa durant la ruta pel riu i les visites a Presidente Figueiredo.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari