Amèrica del Sud
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta ens permetrà conèixer més sobre els secrets de l’Amazones en un viatge dividit en dues parts. D’una banda navegarem en vaixell tradicional pels rius Negre i Amazones, i d’altra ens endinsarem a la selva a través de la mítica Transamazònica. El nostre viatge en vaixell començarà a Manaus i ens portarà fins l’arxipèlag de les Anavilhanas, el major arxipèlag d’aigua dolça del món i un paradís ecològic i humà. En funció de l’època en què viatgem, el paisatge ens sorprendrà de manera molt diferent. Entre setembre i abril, quan la conca amazònica es buida, precioses platges de sorra blanca apareixen en els marges del riu i els seus afluents. De maig a agost, amb l’arribada de les aigües procedents de les conques altes, el bosc amazònic s’inunda fins arribar a les copes dels arbres i forma així els màgics igapós. Un veritable espectacle natural. Després de navegar pel riu el viatge continua per terra fins a “Terra das Cachoeiras”. A través de la famosa pista Transamazònica arribarem a President Figueiredo, una petita població que ens servirà de camp base per descobrir algunes de les més de cent cascades, grutes i cavernes que abunden a la regió.

https://viatgesindependents.cat/wp-content/uploads/2022/04/viaje_a_brasil_amazonas_expedicion_barco_en_grupo_2022.pdf

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / MANAUS Hotel
2 MANAUS E Hotel
3 MANAUS – LLAC JANAUARI – RESERVA PALMERAL E / D / S Barco
4 RESERVA PALMERAL – RIU ARIAÚ E / D / S Barco
5 RIU ARIAÚ – PARC NACIONAL ANAVILHANAS – LLAC TUCUMA E / D / S Barco
6 LLAC TUCUMA – RIU MUCURAS E / D / S Barco
7 RIU MUCURAS – MANAUS E / D Hotel
8 MANAUS – PRESIDENTE FIGUEIREDO E / D Posada
9 PRESIDENTE FIGUEIREDO E / D Posada
10 PRESIDENTE FIGUEIREDO – MANAUS E / D Hotel
11 VOL MANAUS / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
12 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Manaus
Inici del viatge en vol regular cap a la ciutat de Manaus. Arribada a la històrica ciutat a a la nit, trasllat i instal·lació a l’hotel. En funció de l’hora d’arribada podrem sortir a sopar alguna cosa pel barri antic de la ciutat.

Dia 02 | Manaus
Avui aprofitarem el dia per a recórrer la capital de l’estat d’Amazones. Manaus va ser anomenada la París del Tròpic gràcies a l’esplendor generada per les indústries que explotaven les riqueses de la selva com el cautxú, les fustes nobles o el cacau. Durant el nostre recorregut per la ciutat podem visitar l’imponent Teatre Amazones, el Mercat Municipal Adolpho Lisboa, el Mercat de la Banana enfront del Riu Amazones, el Port, l’Església dona Matriu o la Basilica de Sant Sebastià, sense deixar de detenir-nos en alguna lanchonete a degustar un deliciós sucs de fruites tropicals.

Dia 03 | Manaus – Llac Januarí
Després d’esmorzar a l’hotel ens traslladarem a la Marina do Davi on embarcarem en la que serà la nostra casa els pròxims cinc dies. Després d’una breu xerrada ens dirigirem en una llanxa ràpida cap a la Reserva Ecològica del Llac Januarí, on menjarem en una casa flotant tradicional. No gaire lluny d’aquí tindrem la possibilitat de veure la famosa Victoria Regia (el nenúfar més gran del món) i l’impressionant pirarucú, el segon peix d’aigua dolça més gran del món. A continuació, veurem un fenomen únic en el planeta, el Encontro dones Aigües. Durant desenes i desenes de quilòmetres, les aigües dels Rius Negre i Solimoes avancen paral·leles sense barrejar-se a causa de la seva diferència de temperatura, composició i densitat. Un espectacle magnífic. De tornada al vaixell navegarem fins a aconseguir les primeres illes del Parc Nacional de l’Arxipèlag de les Anavilhanas. Nit amb vaixell.

Dia 4 | Reserva Palmeiral – Riu Ariaú
Avui realitzarem la nostra primera caminada per la selva en la Reserva Palmerar. Acompanyats d’un guia local, aprendrem sobre les diferents espècies de plantes i animals que habiten aquella part del bosc, i de pas, algunes de les tècniques de supervivència utilitzades pels caboclos (habitants mestissos de l’Amazones). Riu amunt, pararem a Aldea Tucano, on el Pajé (cap de la tribu) ens donarà la benvinguda amb una dansa ritual i compartirà amb nosaltres el seu interessant dia a dia. Després de la visita ens dirigirem al Llac Acajatuba on tindrem la possibilitat de banyar-nos amb botos (dofins rosats de l’Amazones) salvatges malgrat estar familiaritzats amb els humans. L’excursió del dia continuarà fins al Riu Ariaú, una zona on és habitual fer albiraments de guaribas (bufó aullador), macacos do cheiro (bufó esquirol de Humboldt), bufons aranya, mandrosos i guacamais entre altres espècies. Nit amb vaixell.

Dia 5 | Riu Ariaú – PN de les Anavilhanas – Llac Tucumá
Avui sortirem a fer una passejada en canoa per a continuar observant la flora i fauna de la regió. Un dels arbres que més ens cridarà l’atenció és la Samaúma, l’arbre considerat com el gegant de la selva i que pot aconseguir els 50 metres d’altura. La navegació del dia ens portarà a endinsar-nos al Parc Nacional de l’Arxipèlag de les Anavilhanas, on les seves 350.000 hectàrees de superfície i les seves més de 500 illes el converteixen en l’arxipèlag fluvial més gran del món. Nit amb vaixell.

Dia 6 | Llac Tucuma – Riu Mucuras
Avui realitzarem una nova caminada en selva en l’àrea del Llac Tucumán. Durant el recorregut aconseguirem un petit rierol amb una cascada on qui ho desitgi podrà banyar-se. De tornada al vaixell continuarem navegant cap al Riu Mucuras, on ens submergirem amb les canoes en el igapó (bosc inundat) que uneix les conques dels rius Mucuras i Cuieras. Durant la tranquil·la navegació podrem observar més detingudament la flora i fauna d’aquesta mena de bosc tan particular. Pensar que la majoria dels “arbustos” que veiem en realitat són les copes dels arbres, és una cosa que impressiona realment. L’àrea, molt poc freqüentada fins i tot pels propis caboclos, és rica en tucans i llauraràs (papagais). Arribada la nit, realitzarem un passeig nocturn amb canoa per a sentir la selva de prop. Nit amb vaixell.

Dia 7 | Riu Mucuras – Manaus
Després del nostre últim esmorzar en el riu, posarem rumb a Manaus detenint-nos en el riu Tarumancinyo per a visitar el Museu do Seringal Vila Paradís, una rèplica d’una plantació de cautxú que va existir en Humaitá, al nord de Manaus. El lloc, reproduït fidelment com a escenari per a un llargmetratge, recrea la plantació original recorrent el procés d’extracció del làtex i l’elaboració de la goma. La casa del baró, el magatzem dels empleats o el rafal dels caucheros, revelen l’abisme social i les injustícies de l’època. Després de desembarcar en la Marina do Davi, qui ho desitgi podrà sobrevolar en avioneta l’àrea per la qual hem estat navegant aquests dies, i gaudir d’unes immillorables vistes aèries de l’Amazones: Illes Anavilhanas, Encontro dones Aigües, llacs Januarí i Acajatuba, Puente Río Negre… Trasllat a l’hotel i resta de la tarda lliure.

Dia 8 | Manaus – President Figueiredo
Després d’esmorzar sortirem en vehicle privat per la carretera Transamazónica en direcció nord a la recerca de la Terra dones Cachoeiras, una àrea amb més de cent cascades i salts d’aigua catalogats a causa de la seva especial orografia. Poc abans d’arribar a President Figueiredo, farem una caminada fins a la Caverna do Maroaga, un lloc que amb més de 400 metres de túnels i galeries va ser utilitzat com a refugi pel cacic-cap de la temible tribu Waimiri-Atroari durant els anys de construcció de la Transamazónica. Des d’aquí, caminarem una mica més fins a aconseguir la Gruta dona Judéia, un oasi incrustat en el cor de la selva que sens dubte mereix una visita.

Dia 9 | President Figueiredo
Avui aprofitarem el dia per a recórrer l’àrea de President Figueiredo i visitar algunes de les seves cachoeiras (salts d’aigua). Al matí visitarem la Cachoeira Iracema i després d’una petita caminada arribarem a la Cachoeira do Llauraràs. Després de menjar ens dirigirem fins a la Cachoeira do Santuário, una de les més espectaculars de la regió. Després d’un bany tornarem a la posada on passarem la nit.

Dia 10 | President Figueiredo – Manaus
Després d’esmorzar ens acostarem a visitar la Cachoeira Pedra Furada, una cascada enmig de les selva on l’aigua flueix a través dels forats de les roques. Després de la visita i el respectiu bany, menjarem i posarem rumb a la ciutat de Manaus on arribarem a mitjan tarda.

Dia 11 | Vol Manaus / Ciutat d’origen
Al matí trasllat a l’aeroport on prendrem el vol de tornada, via Lisboa. Nit a bord.

Dia 12 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Cabina Doble (llitera o llit de matrimoni) 2.460 €
Suplement Habitación Individual (només en hotel) 315 €
Suplement Aeri Agost 250 €
Taxes Aèries (Aprox.) 400 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 4 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – port i viceversa.
Trasllats Manaus – Presidente Figueiredo – Manaus.
Allotjament en hotel categoria turista 4* amb esmorzar inclòs a Manaus.
Allotjament en posada en règim de mitja pensió a Presidente Figueiredo.
Barco tradicional en el recorregut pel Riu Negre i l’arxipèlag d’Anavilhanas en règim de pensió completa. Allotjament en cabines dobles.
Excursions en canoa per l’Arxipèlag d’Anavilhanas.
Entrades i visita a les cascades a la regió de Presidente Figueiredo.
Guia de parla hispana o portuguesa durant la ruta.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari