Àfrica
Destinació
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Burkina Faso és també coneguda com la Pàtria dels homes dignes. Situada al cor de l’Àfrica Occidental, en aquest itinerari ètnic podem admirar la diversitat de paisatges, cultures i ètnies que ofereix aquest singular país. Coneixerem l’enigmàtic país Lobi, enclavat en paratges de suaus turons, i els senufos, dignes hereus de la cultura animista. També recorrerem els poblats mossi i gaudirem de l’espectacle visual de les multicolors cases-fortalesa dels gurunsis. Destaquem també l’oportunitat de realitzar un safari fotogràfic al Parc Nacional de Nazenga.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG 2019 A ABRIL 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / OUAGADOUGOU Hotel
2 OUAGADOUGOU – BOBO DIOULASSO E Hotel
3 BOBO DIOULASSO E Hotel
4 BOBO DIOULASSO – BANFORA E Hotel
5 BANFORA – SENDU – BANFORA E Hotel
6 BANFORA – GAOUA E Hotel
7 GAOUA E Hotel
8 GAOUA – PN NAZENGA E Campament
9 PN NAZENGA E Campament
10 PN NAZENGA – TIEBELE E Campament
11 TIEBELE – OUAGADOUGOU E Hotel
12 OUAGADOUGOU. TRASLLAT A L’AEROPORT E
13 VOL OUAGADOUGOU / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1. VOL CIUTAT D’ORIGEN / OUAGADOUGOU
Sortida en vol regular amb destinació Ouagadougou fent escala intermèdia a Casablanca o Brussel·les. Arribada a la capital de Burkina Faso, tràmits d’entrada al país i recollida de l’equipatge. A continuació, recepció per part del nostre representant en destinació. Trasllat a l’hotel, presentació del grup i explicació de la ruta.

DIA 2. OUAGADOUGOU – BOBO DIOULASSO
Esmorzar i sortida cap a la capital econòmica del país. Abans d’arribar podrem visitar el llac sagrat dels cocodrils i el Palau Reial de Kokologho. Bobo Dioulasso significa Casa dels Diulas. Ens trobem davant d’una ciutat agradable i tolerant on destaca l’amor que senten per la música de percussió.

DIA 3. BOBO DIOULASSO
En aquesta ciutat entranyable i cosmopolita destaquem el barri antic, dividit en quatre zones: la zona musulmana, la zona dels forjadors, la animista i la zona dels griot (trobadors). Destaca la casa més antiga del barri, del segle XI, i de la mesquita de tova. Així mateix l’estació de tren del mateix estil sudanès que la mesquita a la plaça Tiéfo Amoro. Els voltants de la ciutat són al seu torn molt interessants amb pobles com Koro, amb els seus fetitxes, l’elaboració artesanal de la ceràmica i els draps tenyits.

DIA 4. BOBO DIOULASSO – BANFORA
Esmorzar i sortida cap a Banfora. Situada entre camps de canya de sucre, palmeres i ceibes trobem aquesta petita ciutat, capital dels senufos. Des de Banfora es podrà visitar la Cascada de Kafiguela, el Llac dels singlots i algun poblat Senufo.

DIA 5. BANFORA – SENDU – BANFORA
Esmorzar. En el dia d’avui, recorrerem la curta distància per pista que ens separa de Sendu. Aquest camí travessa arrossars, grans ceibes i poblats senufos, fins arribar als “pics de Sendu”. Són una estranya formació de roques calcàries, on la conjugació de realitat i llegendes confereixen al lloc un to místic.
Finalitzades visites en Sendu, tornada a Banfora.

DIA 6. BANFORA – GAOUA
Esmorzar. Abans d’arribar a la capital Lobi podrem visitar les enigmàtiques ruïnes de Lopeni. Arribada a Gaoua i visita al museu per poder començar a conèixer a aquest mític poble dels Lobi. Els Lobi conformen una ètnia guerrera que va viure segons les seves pròpies tradicions animistes fins gairebé la meitat del segle XX. Els seus rituals han perdurat fins als nostres dies.

DIA 7. GAOUA
Recorrerem el país Lobi per visitar les “sukalas” o cases castell. Els seus temples i altars de fetitxes són inigualables i si volem podrem parlar amb un “sanador” o amb un sacerdot animista.

DIA 8. GAOUA – PARC NACIONAL DE NAZENGA
Esmorzar. En el dia d’avui ens endinsarem a l’est per una pista poc transitada amb destinació al Parc Nacional de Nazenga. El paisatge de sabana ens acompanyarà durant tot el camí, destacant també diverses aldees habitades majoritàriament per les ètnies dagari i Gurunsi.

DIA 9. PN NAZENGA
El Parc Nacional de Nazenga és una reserva fundada el 1973 i que comprèn una àrea important de fauna protegida. Destaca principalment per un paisatge de sabana arbòria i mereix especial menció la concentració d’elefants que habita a la reserva, a més de moltes altres espècies, com poden ser babuins, antílops, búfals, aus…

DIA 10. PN NAZENGA – TIEBÉLÉ
Deixarem enrere el Parc Nacional de Nazenga per dirigir-nos en el dia d’avui el país Gurunsi. L’ètnia Gurunsi ocupa majoritàriament el nord de Ghana i el sud de Burkina Faso. S’ha estimat que el seu origen és proper al llac Txad, tot i que s’estima que van ocupar la regió actual cap al segle XII de la nostra era. Conserven amb orgull els seus costums ancestrals fins al dia d’avui. Els Gurunsi que habiten en Tiebélé, també coneguts com kassena, són posseïdors d’una gran habilitat per a l’arquitectura. Les seves construccions són úniques, de formes cilíndriques i suaus pintades amb dibuixos abstractes; hi ha qui la compara amb l’arquitectura de Gaudí.

DIA 11. TIEBÉLÉ – OUAGADOUGOU
Dedicarem el matí a recórrer les aldees ben conservades, per admirar la seva arquitectura i les pintures que ornamenten les seves construccions. A primera hora de la tarda, sortida amb destinació a Ouagadougou.

DIA 12. OUAGADOUGOU
Avui tindrem temps per visitar la capital de Burkina Faso a través del seu museu i la seva village artesanal. A última hora de la nit, trasllat a l’aeroport.

DIA 13. VOL OUAGADOUGOU / CIUTAT D’ORIGEN
Aviat al matí sortida del vol de tornada fent escala intermèdia. Arribada a la nostra Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Habitació Doble 1.785 €
Suplement grup de 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 310 €
Taxes Aèries (Aprox.) 285 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport en 4×4 o furgoneta durant tot el recorregut.
Allotjament en hotels i campaments amb esmorzar inclòs.
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals de suport a Lobi, Bobo i al Parc Nacional de Nazenga.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat Burkina.
Visites opcionals o no especificades com a incloses.
Entrades als llocs a visitar (50 € per persona aprox.).
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació