Àfrica
Destinació
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Burkina Faso és també coneguda com la Pàtria dels homes dignes. Situada al cor de l’Àfrica Occidental, en aquest itinerari ètnic podem admirar la diversitat de paisatges, cultures i ètnies que ofereix aquest singular país. Coneixerem l’enigmàtic país Lobi, enclavat en paratges de suaus turons, i els senufos, dignes hereus de la cultura animista. També recorrerem els poblats mossi i gaudirem de l’espectacle visual de les multicolors cases-fortalesa dels gurunsis. Destaquem també l’oportunitat de realitzar un safari fotogràfic al Parc Nacional de Nazenga.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / OUAGADOUGOU Hotel
2 OUAGADOUGOU – BOBO DIOULASSO E Hotel
3 BOBO DIOULASSO E Hotel
4 BOBO DIOULASSO – BANFORA E Hotel
5 BANFORA – SENDU – BANFORA E Hotel
6 BANFORA – GAOUA E Hotel
7 GAOUA E Hotel
8 GAOUA – PN DE NAZENGA E Campament
9 PN DE NAZENGA E Campament
10 PN DE NAZENGA – TIÉBÉLÉ E Campament
11 TIÉBÉLÉ – OUAGADOUGOU E Hotel
12 OUAGADOUGOU. TRASLLAT A L’AEROPORT E
13 VOL OUAGADOUGOU / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Ouagadougou
Sortida en vol regular amb destinació Ouagadougou, fent escala intermèdia. Arribada a la capital de Burkina Faso, tràmits d’entrada al país i trasllat a l’hotel. Presentació del grup i breu explicació de la ruta.
Anomenada popularment Ouaga, la capital del país és una ciutat no gaire gran, cosmopolita i tolerant, repleta de bicicletes i motos per tot arreu. Ouaga té una animada vida nocturna, mostra d’això són les seves sales de ball i concerts, bandes en viu, companyies de teatre i un atapeït calendari de festivals. Podem visitar el seu petit museu nacional, conegut pels bronzes i les màscares tradicionals dels principals grups ètnics del país.

Dia 02 | Ouagadougou – Bobo-Dioulasso
Sortida cap a la capital econòmica del país. Abans d’arribar podrem visitar el llac sagrat dels cocodrils i el Palau Real de Kokologho. Bobo Dioulasso significa Casa dels Diulas. Ens trobem davant una ciutat agradable i tolerant on destaca l’amor que senten per la música de percussió.

Dia 03 | Bobo-Dioulasso
En aquesta ciutat entranyable i cosmopolita destaquem el barri antic, dividit en quatre zones: la zona musulmana, la zona dels forjadors, l’animista i la zona dels griot (trobadors). Destaca la casa més antiga del barri, del segle XI, i la mesquita de tova. Així mateix l’estació de tren del mateix estil sudanès que la mesquita en la plaça Tiéfo Amoro. Els voltants de la ciutat són al seu torn molt interessants amb pobles com Koro, amb els seus fetitxes, l’elaboració artesanal de la ceràmica i els draps tenyits.

Dia 04 | Bobo-Dioulasso – Banfora
Avui ens dirigim a la ciutat de Banfora. Situada entre camps de canya de sucre, palmeres i ceibas trobem aquesta petita ciutat, capital dels Senufos. Des de Banfora es podrà visitar la Cascada de Kafiguela, el Llac dels hipos i algun poblat Senufo.

Dia 05 | Banfora – Sendu – Banfora
En el dia d’avui, recorrerem la curta distància per pista que ens separa de Sendu. Aquest camí travessa arrossars, grans ceibas i poblats Senufos, fins a arribar als pics de Sendu. Són una estranya formació de roques calcàries, on la conjugació de realitat i llegendes confereixen al lloc un to místic.

Dia 06 | Banfora – Gaoua
Abans d’arribar a la capital Lobi podrem visitar les enigmàtiques ruïnes de Lopeni. Arribada a Gaoua i visita al museu per a poder començar a conèixer a l’interessant poble Lobi. Els Lobi conformen una ètnia guerrera que va viure segons les seves pròpies tradicions animistes fins a gairebé la meitat del segle XX, i els rituals del qual han perdurat fins als nostres dies.

Dia 07 | Gaoua
Recorrerem el país Lobi per a visitar les “Sukalas” o cases castell. Els seus temples i altars de fetitxes són inigualables i si volem podrem parlar amb un “guaridor” o amb un sacerdot animista, una experiència única.

Dia 08 | Gaoua – Parc Nacional de Nazenga
En el dia d’avui ens encaminarem a l’est per una pista poc transitada amb destinació al Parc Nacional de Nazenga. El paisatge de sabana ens acompanyarà durant tot el camí, destacant també diversos poblats habitats majoritàriament per les ètnies Dagari i Gurunsi. Arribada a Nazenga i allotjament.

Dia 09 | Parc Nacional de Nazenga
El Parc Nacional de Nazenga és una reserva fundada en 1973 i que comprèn una àrea important de fauna protegida. Destaca principalment per un paisatge de sabana arbòria i mereix especial esment la concentració d’elefants que habita en la reserva, a més de moltes altres espècies, com poden ser babuins, antílops, facoceros, búfals i ocells.

Dia 10 | Parc Nacional Nazenga – Tiébélé
Al matí recorrerem el parc per a realitzar un safari fotogràfic. Si tenim sort albirarem elefants, babuins, gaseles… i sinó, ens conformarem amb l’impressionant paisatge de sabana arbòria. Després del safari deixarem enrere el parc per a dirigir-nos al país Gurunsi.
L’ètnia Gurunsi ocupa majoritàriament el nord de Ghana i el sud de Burkina Faso. S’ha estimat que el seu origen és pròxim al llac Txad, tot i que s’estima que van ocupar la regió actual cap al segle XII de la nostra era. Conserven amb orgull els seus costums ancestrals fins al dia d’avui.
Els gurunsi que habiten Tiébélé en l’actualitat, també coneguts com Kassena, són posseïdors d’una gran habilitat per a l’arquitectura. Les seves construccions són úniques, de formes cilíndriques i suaus pintades amb dibuixos abstractes; hi ha qui la compara amb l’arquitectura de Gaudí.

Dia 11 | Tiébélé – Ouagadougou
Dedicarem el matí a recórrer els pobles ben conservats, per a admirar la seva arquitectura i les pintures que ornamenten les seves construccions. A primera hora de la tarda, sortida amb destinació a Ouagadougou. Arribada a la capital del país i allotjament.

Dia 12 | Ouagadougou
Avui tindrem temps per a visitar la capital de Burkina Faso a través del seu museu i el seu village artesanal. A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport.

Dia 13 | Vol Ouagadougou / Ciutat d’origen
Embarcament de matinada en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, fent escala intermèdia. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 1.785 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 100 €
Suplement grup de 2 a 3 persones 198 €
Suplement Habitació Individual 310 €
Taxes Aèries (Aprox.) 315 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjament en hotels indicats o similars amb esmorzar inclòs.
Transport en vehicle privat durant la ruta (tamany segons grup).
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals de suport a Bobo Dioulasso, País Lobi i Parc Nacional de Nazenga.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Burkina.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites no especificades com a incloses i entrades als llocs a visitar (75 € aprox.).
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari