Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Situada al cor de l’Àfrica Occidental, Burkina Faso també és coneguda com la “terra dels homes íntegres”. Coneixerem l’enigmàtic País Lobi, enclavat en paratges de turons suaus, i els Senufos, dignes hereus de la cultura animista. També recorrerem els poblets mossi i gaudirem de l’espectacle visual de les multicolors cases-fortalesa dels Gurunsis.

Benin es troba al Golf de Guinea i ofereix al viatger una de les millors experiències que hi ha sobre el contacte amb ètnies a l’Àfrica Occidental, les quals s’han conservat gairebé intactes les seves tradicions i costums ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / OUAGADOUGOU Hotel
2 OUAGADOUGOU – BOBO DIOULASSO E Hotel
3 BOBO DIOULASSO E Hotel
4 BOBO DIOULASSO – BANFORA – GAOUA E Hotel
5 GAOUA E Hotel
6 GAOUA – PARC DE NAZENGA E Campament
7 PARC DE NAZENGA – TIEBELE E Alberg
8 TIEBELE – FADA N’GOURMA E Hotel
9 FADA N’GOURMA – NATITINGOU E Hotel
10 NATITINGOU. EXCURSIÓ PAÍS TATASOMBA E Hotel
11 NATITINGOU – ABOMEY E Hotel
12 ABOMEY E Hotel
13 ABOMEY – GRAND POPO E Alberg
14 GRAND POPO E Alberg
15 GRAND POPO – OUIDAH – GANVIÉ – COTONOU. VOLS DE TORNADA E A bord
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / OUAGADOUGOU
Sortida en vol regular amb destinació Ouagadougou, amb connexió intermèdia. Arribada a Ouagadougou i trasllat a l’hotel.

DIA 2.- OUAGADOUGOU – BOBO-DIOULASSO
Crida popularment Ouaga, la capital del país és una ciutat no molt gran, cosmopolita i tolerant, plena de bicicletes i motos per tot arreu. Ouaga té un gran ambient nocturn, mostra d’això són les seves sales de ball i concerts, bandes en viu, companyies de teatre i un atapeït calendari de festivals. Podem visitar el seu petit museu nacional, conegut pels bronzes i les màscares tradicionals dels grups ètnics principals de Burkina Faso. A l’hora prevista agafarem el nostre vehicle per dirigir-nos a Bobo-Dioulasso, no sense abans fer una parada a Bazoulé, per visitar el llac dels cocodrils sagrats; i una altra al Palau de Kokologo, un exemple de construcció popular mossi.

DIA 3.- BOBO-DIOULASSO
Bobo-Dioulasso és la capital econòmica del país, una ciutat feta a mida dels seus habitants. Guarda interessants vestigis del seu passat, com les avingudes arbrades, les seves cases colonials, la seva gran mesquita d’estil sudanès, el barri antic o la seva gran mercat.
Però si hi ha alguna cosa que destacar d’aquesta ciutat és el seu amor per la música de percussió. Segur que tindrem oportunitat de delectar-nos i ballar amb els sons de djembés i balafones, els dos instruments de percussió més utilitzats a la zona.

DIA 4.- BOBO-DIOULASSO – BANFORA – GAOUA
Seguirem el penya-segat fins arribar al País Senufo, al bosc tropical. Banfora és la principal població de la zona, situada entre camps de canya de sucre. En els seus voltants trobem paisatges meravellosos, com la cascada de Kafiguela i el llac dels hipopòtams. Posteriorment, un curt recorregut per carretera ens conduirà als Picos de Sendu, una formació muntanyosa molt curiosa. Continuació per pista fins Gaoua, la capital del País Lobi.

DIA 5.- ​​GAOUA
Dia dedicat a conèixer el País Lobi. El seu nom significa “fills del bosc”. És sens dubte un dels punts més impactants de tota la ruta. Destaca pel seu paisatge de petites llomes verds i grans arbres, i també per guardar el secret d’unes tradicions ancestrals ben conservades.
Visita del museu i de les conegudes Zukalas (cases-castell amb fetitxes familiars). Podrem observar com viu aquesta ètnia, els seus costums i tradicions.

DIA 6.- GAOUA – PARC DE NAZENGA
Travessarem la sabana Mosi per arribar al Parc de Nazenga, on es poden veure elefants, micos i una gran varietat de flora única a la zona.

DIA 7.- PARC DE NAZENGA – TIEBELE
Continuació cap a Tiebele, que és el centre de la cultura kasena (Gurunsi). La seva arquitectura és de vegades comparada a la de Gaudí; de formes suaus, pintades amb figures i molt acolorida. La cort reial i els poblats de color són únics i impressionants.

DIA 8.- TIEBELE – FADA N’GOURMA
Al matí travessem el País Bisa fins a arribar a Tenkodogo, on visitarem el mercat. Seguirem la ruta fins arribar al nostre destí, la ciutat de Fada N’Gourma. Ens instal·larem al nostre allotjament i ens disposarem a visitar el seu mercat.

DIA 9.- FADA N’GOURMA – NATITINGOU
Esmorzar i sortida cap a Natitingou. Dia d’encreuament de fronteres. Sol ser ràpid encara que depèn de l’ànim i humor dels vigilants que guarden les fronteres. El paisatge canvia a mesura que avancem. El relleu muntanyós s’aplana i després ens trobem amb la serralada de Atakora. Podem observar la vegetació pròpia de la sabana arbrada africana: baobabs, Neres i karités.
Arribada a Natitingou, la capital dels Somba. A la tarda podem visitar el museu regional, allotjat en un edifici colonial construït per esclaus a principis del segle XX. Aquest museu ofereix una visió general de la vida a les comunitats Somba, la seva història i cultura. Es poden observar diversos instruments musicals, peces de joieria, corones, artefactes i models de diferents construccions Tatasomba.

DIA 10.- NATITINGOU. EXCURSIÓ PAÍS TATASOMBA
Dia d’exploració per barrejar-nos amb la població tamberman, també anomenats Somba. Els Somba viuen als voltants de la cadena muntanyosa de Atakora, que separa Togo i Benín. Les seves cases (anomenades “tata”) semblen fortaleses i estan protegides amb grans fetitxes que representen l’esperit dels ancestres i els animals sacrificats durant les cerimònies.

DIA 11.- NATITINGOU – ABOMEY
Després d’un dia creuant pràcticament tot Benín de nord a sud, amb una parada a Dassa Zoumé per descansar, arribarem a Abomey, una de les antigues ciutats històriques de Benín i l’antiga capital del regne Dahomey.

DIA 12.- ABOMEY
Dedicarem el dia a visitar la ciutat d’Abomey, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visitarem el museu i el poble subterrani de Agongoito, refugi dels guerrers Fon durant l’època de guerres ètniques (segles XVII – XVIII). A la nit recorrerem el mercat nocturn si coincidim amb el dia del mercat de les ànimes d’Abomey. Visita del poblat de fetitxes a 7 km de la ciutat.

DIA 13.- ABOMEY – GRAND POPO
Després de l’esmorzar, sortirem cap a la ciutat dels Popo. El poble està situat en un lloc privilegiat, entre les sorres daurades del Golf de Guinea i les llacunes interiors, on es troba la desembocadura del riu Mono. Allí els pescadors amarren els seus vaixells de colors després de lluitar contra la força del mar. A l’interior de la llacuna, la població guarda els secrets ancestrals de la seva religió.

Si estem disposats, a la tarda podrem organitzar els espectaculars i coloristes ritus vodú, que en el seu temps, amb el tràfic d’esclaus, van ser exportats cap al nou món (Cuba, Haití i Brasil). Més tard podem organitzar el ritu de Zangbeto o dels ressuscitats. Fantasmes de ràfia dansen com baldufes i proeses de màgia per demostrar la força dels ancestres.

DIA 14.- GRAND POPO
Al matí prepararem un petit equipatge per sortir a recórrer el riu Mono. Farem una parada per descobrir els poblats de fetitxes en les seves ribes. Entrarem pels canals de la llacuna per poder admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que guarden en els poblats de fusta, entre l’espessa vegetació.
Després de la visita, continuarem el viatge amb la nostra pinassa a motor fins a la desembocadura del riu Mono, cridada la Boca del Rei. Comprarem gambes, crancs i altres mariscs als pescadors locals per fer un picnic.

DIA 15.- GRAND POPO – OUIDAH – GANVIE – COTONOU
De camí a Cotonou, a la costa, trobarem Ouidah, la ciutat bressol del vudú i antic centre esclavista. Visitarem el fort colonial, que en l’actualitat és un museu; a més del temple de les pitons. Per l’ètnia Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i, sobretot, la continuïtat de la seva ètnia.

També coneixerem els arbres de l’oblit i el “camí de no retorn”. Aquest recorregut senyalitzat mostra els últims quilòmetres que havien de realitzar els esclaus abans de pujar a un vaixell rumb al desconegut, o directament cap a la mort. Sens dubte una experiència impactant que ens fa recordar la desgraciada història d’esclavitud viscuda a Benín. El recorregut acaba en l’anomenada “Porta del no retorn”, un monument simbòlic en memòria dels esclaus.

Finalment, per acomiadar-nos d’aquest magnífic país ple d’història, farem una excursió a Ganvié, un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental. Ganvié significa “llibertat a les aigües” i la tradició diu que es va fundar arran de la tracta d’esclaus.
Els seus pobladors, els Adja, eren agricultors. Els seus veïns, els Fon, els capturaven per vendre’ls als esclavistes. Els astuts Adja, coneixent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, van decidir instal·lar-se al mig de la llacuna, formant una ciutat lacustre. Les seves cases de bambú, el seu mercat flotant i la seva peculiar manera de pescar, fa d’aquest paratge una bella i única experiència.
A la tarda, tornada a Cotonou. Visita del centre artesanal i dels mercats més grans d’Àfrica per fer les últimes compres. A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen.

DIA 16.- ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grupo a partir de 6 personas 2.195 €
Suplemento grupo de 4 a 5 personas 100 €
Suplemento grupo de 2 a 3 personas 275 €
Suplemento Habitación Individual 370 €
Tasas Aéreas (Aprox.) 385 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjament en hotels indicats o similars amb esmorzar inclòs.
Transport en vehicle privat durant la ruta (tamany segons grup).
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals a Bobo-Dioulasso, País Lobi, País Gurunsi, País Tatasomba, Abomey, Agongoito i Grand Popo.
Barcassa a Ganvié i al riu Mono fins a la Boca del Rei.
Entrada al Parc de Nazenga i nit en campament.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visats.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites no especificades com a incloses i entrades als llocs a visitarr (75 € aprox.).
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport. 
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari