Àfrica
Destinació
11 dies
Duració
Nadal
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Camerun destaca per ser un dels països més variats de l’Àfrica pel que fa a naturalesa (sabana, volcans, mar, selva…). La ruta es centra en les zones tribals més impactants del país: la vall de Faro i les Muntanyes Vokre, amb tribus en “taparrabos” de fulles i nòmades tatuats; i la selva de l’est, amb grups pigmeus i bantus. També visitarem un santuari de fauna prop de Douala.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
26 DES ARRIBADA A DOUALA Hotel
27 DES DOUALA – EDEA – LLAC OSSA E / S Tenda
28 DES LLAC OSSA – YAOUNDÉ. TREN NOCTURN A NGAOUNDERÉ E Tren
29 DES NGAOUNDERÉ – POLI E / S Tenda
30 DES EXCURSIÓ CAMPAMENTS MBORORO E / S Tenda
31 DES POLI – MUNTANYES VOKRE – TRIBU DUPÁ E / D / S Tenda
01 GEN TRIBU DUPÁ – MBE – NGAOUNDERÉ. TREN NOCTURN A YAOUNDÉ E Tren
02 GEN YAOUNDÉ – EST DE CAMERUN E Alberg
03 GEN PIGMEUS BAKA E / D / S Tenda
04 GEN PIGMEUS BAKA – YAOUNDÉ E Hotel
05 GEN YAOUNDÉ. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

26 DES.- Arribada a Douala
Arribada a l’aeroport internacional de Douala. Trasllat a l’Hotel Foyer du Marin o similar.

27 DES.- Douala – Edea – Llac Ossa
Esmorzar amb el guia i xerrada sobre les activitats del dia. En aquest primer dia al Camerun ens desplaçarem fins al cabalós riu Sanaga, on es van assentar els exploradors alemanys en 1884 i van fundar el primer port comercial per comprar ivori, espècies i esclaus als reis locals de les ètnies douala i Bassa. La regió és molt poc visitada pel turisme tot i posseir una bellesa singular. A part del paisatge i els pobles pescadors de la regió, Mariemberg és el punt de partida a la Reserva de Fauna de Douala-Edea, on viuen les últimes poblacions de ximpanzé del litoral camerunès. Després de la visita de la zona seguirem fins al Llac Ossa, lloc privilegiat per a la implantació d’aus migratòries, on instal·larem les tendes de campanya. En aquest marc paradisíac passarem la nit. Prendrem un sopar tradicional en plena natura. Allotjament en tendes de campanya davant del llac.

28 DES.- Llac Ossa – Yaoundé. Tren nocturn a Ngaoundéré
Esmorzar matutí i ruta fins Yaoundé, capital política del Camerun. Arribada a la capital i temps per recollir els bitllets de tren reservats, menjar, explorar algunes parts de la ciutat i comprar menjar i beguda per al viatge. Els trens cap al nord surten al voltant de les 19:00. Tren nocturn en vagons dormitori.

29 DES.- Ngaoundéré – Poli
Arribada al matí a Ngaoundéré. Aquesta ciutat és la capital de la Província de Adamawa, i juga un paper econòmic en la regió atès que connecta per tren al nord del Camerun i Txad amb el port de Douala, ia més posseeix bestiar i cotó. Malgrat el seu creixement econòmic, la ciutat manté la seva antiga atmosfera medieval al voltant del Palau de llepat (Sultanat). Esmorzar i visita a l’Sultanat, el barri antic, on sobreviuen algunes cases tradicionals de tova, i el vell mercat colonial. Serem llavors introduïts al Camerun musulmà, tan diferent de la zona meridional animista i cristiana. Després de la visita de la ciutat, descens des de la Meseta Adamawa cap a la Vall de Benoue. Podran observar unes vistes espectaculars de la plana africana i se sentirà un canvi climàtic important mentre es descendeix. Els pobles moderns dels voltants de Ngaounderé- construïts amb ciment i xapa de zinc-desapareixen després de 20km. i només es veuran pobles tradicionals de tova al llarg de la carretera de terra. Parada per dinar (carn a la graella, blat de moro, moniatos, bananes i galetes) en un mercat local en direcció a Poli. Arribada a Poli, la capital de Faro. Sopar i Nit al Bukaru Camp amb dutxes i WC.

30 DES.- Excursió a Campaments Mbororo
Esmorzar. Avui descobrirem juntament amb el guia els principals grups ètnics de la Vall de Faro. Un dels pobles més fascinants de la regió són sens dubte els mbororo, ètnia ramadera nomàdica que viu en aquesta regió des de fa segles i que conserva la seva cultura tradicional fins als nostres dies. Destaca el costum de decorar la cara i part del cos amb bells o complexos tatuatges que marquen classe social i situació marital del que els porta. Saludarem als ancians de la tribu, els qui comanden el destí del seu poble i conserven els vells costums de l’honor, el respecte per la natura, i l’estreta relació dels mbororos amb el seu bestiar. Després de la visita tornarem al campament. Nit al Bukaru Camp.

31 DES.- Poli – Muntanyes Vokre – Tribu Dupa
Esmorzar. Sortida des de Poli en cotxe cap a la Serra de Vokre, d’on sobresurt la Muntanya Nyinga de 2.049 metres d’altura. En els petites muntanyes que envolten la Muntanya Nyinga viuen els Dupa. L’elit d’aquesta ètnia paleo-sudanesa s’ha islamitzat o cristianitzat en l’últim segle mentre el poble segueix venerant als seus déus tradicionals i practicant els complexos ritus iniciàtics. Caminarem a través de camps, matolls, i rierols fins al poblat de Sari, un dels més antics del país Dupa. Saludarem als ancians de la tribu i serem introduïts a la realitat Dupa. Després instal·lar-nos, coneixerem la seva arquitectura, els seus boscos sagrats, i els seus costums. En aquestes muntanyes els vilatans segueixen aferrats a la seva forma de vida ancestral. Els Dupa són camperols i les seves vides es desenvolupen al voltant dels camps de mill. Per tant, organitzen festivitats abans i després de les collites on beuen abundant bil-bil, la cervesa local (mill fermentat). Si ocorre una d’aquestes festivitats mentre el grup està allà, cal demanar permís per participar en la celebració. Els homes Dupa combinen el treball en els camps, i la caça utilitzant arcs i fletxes. És una societat africana que està fortament lligada als seus valors animistes i el seu desig de preservar-los de la “Modernitat”. Nit en tendes.

01 GEN.- Tribu Dupa – Mbe – Ngaoundéré. Tren nocturn a Yaoundé
Esmorzar amb els nostres amfitrions, últims intercanvis d’afecte i amistat amb aquest poble poc habituat al visitant estranger. Seguirem amb els portadors fins a la pista principal de la vall de Faro i ruta fins Ngaoundéré. Un cop a la ciutat comprarem menjar i beguda per al viatge en tren. Possible dutxa a la missió catòlica o un altre lloc. Arribada a l’estació de tren cap a les 18:30. Llavors, es facilitarà informació sobre la part de la selva del tour. Inici del trajecte de tren, llegint, jugant a les cartes, o simplement relaxant-se. Nit al tren en vagons amb llitera cap a Yaoundé.

02 GEN.- Yaoundé – Est del Camerun
Esmorzar. Ruta cap a l’est selvàtic del país. És la regió de Camerun on la selva encara és predominant. Aquest és territori bantu, ètnia majoritària al Camerun ia la qual pertany l’elit política encapçalada pel president octogenari Paul Biya. Passarem per algunes poblacions d’origen colonial on sobreviuen alguns edificis del període germànic (1884-1916). Passarem la nit en un alberg en un d’aquests pobles.

03 GEN.- Pigmeus Baka
Esmorzar matutí i seguim la ruta (2-3h). Creuarem diversos rierols tropicals fins arribar a un punt on deixarem el vehicle i ens endinsarem a la selva profunda fins a arribar a un campament de pigmeus Baka. Aquest poble és molt especial per la seva vinculació al bosc tropical i perquè han conservat gran part de la seva cultura animista. Arribada al poblat i salutació als nostres amfitrions. Instal·lació de les botigues. Passarem la jornada amb aquest poble ancestral i compartirem les activitats diàries amb ells. Recollida de plantes medicinals amb els pigmeus i altres activitats. Allotjament en tendes.

04 GEN.- Pigmeus Baka – Yaoundé
Esmorzar a la selva. Després de l’experiència selvàtica tornarem a la pista on deixem el bus i continuarem a Yaoundé. Descans a l’hotel o possibilitat d’anar a sopar en algun restaurant pintoresc del centre de la capital. Hotel Congress o similar.

05 GEN.- Yaoundé. Vol Yaoundeé / Ciutat d’origen.
Esmorzar i dia lliure a Youndé. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 4 persones 1.990 €
Suplement Individual (en hotels) 190 €
Taxes Aèries (Aprox.) 120 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en hotels, tendes de campanya i en alberg, segons programa.
Alimentació especificada en el quadre.
Recorregut en vehicle privat (minibús) i dos trajectes en tren nocturn en compartiment amb lliteres fins a / des de Ngaoundere.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Totes les excursions i entrades als llocs detallats a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació