Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Camerun és un dels països amb més diversitat del continent. Aquesta ruta se centra en les zones tribals més impactants del país: la vall de Faro i les Muntanyes Vokre. Aquí trobem població ancorada encara en els seus costums ancestrals; pastors nòmades i agricultors conviuen sempre en fràgil equilibri. Ètnies d’origen bantú comparteixen el territori amb pigmeus que viuen encara de la caça i la recol·lecció. Aquesta ruta intensa ens garanteix el contacte amb la natura i la població local.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A YAOUNDÉ Hotel
2 YAOUNDÉ. TREN A NGAOUNDERÉ E Tren
3 NGAOUNDERÉ E Hotel local
4 NGAOUNDERÉ – POLI E / D / S Campament
5 POLI. VISITA POBLATS MBORORO. TRIBU DUPÀ E / D / S Acampada
6 TRIBU DUPÀ – POLI E / D / S Campament
7 POLI – MBE – NGAOUNDERÉ. TREN A YAOUNDÉ E Tren
8 YAOUNDÉ – MESSAMENA E Hotel
9 MESSAMENA – POBLATS BAKA E / D / S Acampada
10 POBLATS BAKA – YAOUNDÉ E Hotel day use
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Yaoundé
Arribada a l’aeroport internacional de Nsimalen (Yaoundé). El guia esperarà als viatgers a l’aeroport. Necessitaran ensenyar els visats i la cartilla de vacunació contra la febre groga en el control policial. Trasllat fins a l’hotel.

DIA 2.- Yaoundé. Tren a Ngaoundéré
Esmorzar amb el guia per comentar les activitats del dia. Després de l’esmorzar visitarem Yaoundé, capital política del Camerun. A Mont Febe hi ha unes belles vistes sobre la ciutat i un curiós museu d’art africà (de vegades no està obert, però sempre ho intentem, els avisem que ens passarem per allà, etc). Per viure l’ambient popular d’aquesta gran urbs africana explorarem el mercat central. Els trens cap al nord surten al voltant de les 18:30 i arriben sobre les 10:00 del matí (encara que pot arribar abans o després). Tren nocturn en vagons dormitori.

DIA 3.- Ngaoundéré
Arribada al matí a Ngaoundéré. Aquesta ciutat és la capital de la Província de Adamawa i juga un paper econòmic en la regió atès que connecta per tren al nord del Camerun i Txad amb el port de Douala, a més de posseir bestiar i cotó. Malgrat el seu creixement econòmic, la ciutat manté la seva antiga atmosfera medieval al voltant del Palau de llepat (Sultanat). Esmorzar i visita a l’Sultanat, el barri antic, on sobreviuen algunes cases tradicionals de tova, i el vell mercat colonial. Els visitants seran introduïts al Camerun musulmà, tan diferent de la zona meridional selvàtica i cristiana.

DIA 4.- Ngaoundéré – Poli
Després de l’esmorzar, descens des de la Meseta Adamawa cap a la vall de Benoue. Mentre baixem, podran observar unes vistes espectaculars de la plana africana, i se sentirà un canvi climàtic. Els pobles moderns dels voltants de Ngaoundéré – construïts amb ciment i xapa de zinc – desapareixen després d’uns 20 km. A partir d’aquí només trobem pobles tradicionals de tova al llarg de la carretera de terra. Parada per dinar (carn a la graella, blat de moro, moniatos, bananes i galetes) en un mercat local en direcció a Poli. Arribada a la tarda a Poli, la capital de Faro. Sopar sota el estrellat cel africà.

DIA 5.- Poli. Visita poblats Mbororo – Tribu Dupà
Esmorzar. Avui descobrirem els principals grups ètnics de la vall de Faro. Un dels pobles més fascinants de la regió són sens dubte els Mbororo, ètnia ramadera nòmada que viu en aquesta regió des de fa segles i que ha conservat la seva cultura tradicional fins als nostres dies. Destaca el costum de decorar la cara i part del cos amb bells i complexos tatuatges que descriuen la classe social i situació marital del que els porta. Saludarem als ancians de la tribu, els qui comanden el destí del seu poble i conserven els vells costums de l’honor, el respecte per la natura i l’estreta relació amb el seu bestiar.
Després de la visita, ens desplaçarem fins als peus de les muntanyes properes per realitzar una excursió fins a un dels poblats Dupà. Caminada d’unes 2 hores fins arribar a la tribu i instal·lació del campament. Saludarem als ancians de la tribu i serem introduïts a la realitat dels Dupà. Coneixerem la seva arquitectura, els seus boscos sagrats, i els seus costums. En aquestes muntanyes els locals segueixen aferrats a la seva forma de vida ancestral. Els Dupà són camperols i les seves vides es desenvolupen al voltant dels camps de mill. Per tant, organitzen festivitats abans i després de les collites on beuen abundant bil-bil, la cervesa local (mill fermentat). Si ocorregués una d’aquestes festivitats mentre ens trobem allà, cal demanar permís per participar-hi. Els homes Dupà combinen el treball en els camps i la caça utilitzant arcs i fletxes. És una societat africana que està fortament lligada als seus valors animistes i el seu desig de preservar-los de la “Modernitat”. Nit en aquest poble muntanyenc.

DIA 6.- Poblats Dupà – Poli
Esmorzar amb els nostres amfitrions i últims intercanvis d’afecte i amistat amb aquest poble poc habituat al visitant estranger. Seguirem amb els portadors fins a la pista principal de la vall de Faro i tornarem a Poli i el Bukaru Camp. Visitarem de nou als Mbororo que viuen a prop del nostre campament base.

DIA 7.- Poli – Mbe – Ngaoundéré. Tren a Yaoundé
Esmorzar i sortida fins a Ngaoundéré. Pararem de camí si veiem alguna cosa interessant o algun mercat setmanal. Un cop a la ciutat comprarem menjar i beguda per al viatge en tren. Arribada a l’estació de tren cap a les 18:30. Es facilitarà informació als clients sobre la part de la selva del tour. Nit al tren, on tenim temps per llegir, jugar a les cartes, o simplement relaxar-nos. Nit al tren en vagons amb llitera cap a Yaoundé.

DIA 8.- Yaoundé – Messamena
Arribada a Yaoundé. Ruta llarga cap a l’est selvàtic del país. Aquesta és la regió de Camerun on la selva encara és predominant. Aquest és territori bantu, ètnia majoritària al Camerun ia la qual pertany l’elit política del país. Passarem per algunes poblacions d’origen colonial on sobreviuen alguns edificis del període germànic (1884-1916). Arribada a Messamena i nit en alberg.

DIA 9.- Messamena – Poblats Baka
Esmorzar i continuació per una pista forestal. Creuarem diversos rierols tropicals i arribarem fins a la selva on viuen els últims clans de pigmeus baka tradicionals.
Arribada a peu (1h) al campament i salutació als nostres amfitrions. Instal·lació de les botigues. Aquest poble és molt especial per la seva vinculació al bosc tropical i perquè han conservat gran part de la seva cultura animista. Compartirem activitats amb ells com ara la recol·lecció de ñames salvatges, plantes i escorces medicinals i aprendrem tècniques de caça. A la nit gaudirem dels seus cants polifònics i de la dansa sagrada Ejengi (esperit de la selva).

DIA 10.- Poblats Baka – Yaoundé
Després de l’esmorzar ens acomiadarem dels nostres amfitrions i tornarem a la carretera principal per arribar fins Yaoundé. Trasllat a l’hotel per descansar abans de la tornada. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.065 €
Suplement Individual (en hotels) 205 €
Visat Camerun 150 €
Nit Extra a Douala o Yaoundé (en Hab. Doble) 58 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Passatges en tren Yaoundé – Ngaounderé (anada i tornada).
Allotjament i alimentació segons quadre d’itinerari.
Recorregut per terra en minibús adaptat al tamany del grup.
Material d’acampada per a les jornades previstes (sac no inclòs).
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat Camerun.
Begudes. El guia ens orientarà sempre sobre on i quan comprar aigua segons les etapes de la ruta.
Activitats o visites opcionals.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació (recomanada).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari