Amèrica del Nord
Destinació
16 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Jacques Cartier va ser el primer explorador europeu a solcar el riu Sant Llorenç, l’estrella indiscutible d’aquesta ruta. Descobrirem dues precioses ciutats situades en la seva riba: Montreal i Quebec. L’ecosistema de tota aquesta zona és molt ric en paisatges (bosc alpí, tundra, taigà) i animals (ossos, alcis, foques, i per descomptat balenes). A través dels fabulosos camins dels parcs nacionals de la regió, coneixerem a peu, amb tren, i en kayak, tot el que aquesta zona posa al nostre abast.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / MONTREAL / QUEBEC Hotel
2 QUEBEC E Hotel
3 QUEBEC – PN GRANDS JARDINS E / D / S Tented Camp
4 PN GRANDS JARDINS E / D / S Tented Camp
5 PN GRANDS JARDINS – TREN DE CHARLEVOIX – SAGUENAY – ESSIPIT E / D / S Hotel local
6 EXCURSIÓ BALENES – TADOUSSAC – BAIE STE. MARGUERITE E / D / S Hotel local
7 ESSIPIT – FERRY A TROIS PISTOLES – PN GASPÉSIE E / S Tented Camp
8 a 9 PN GASPÉSIE E / D / S Tented Camp
10 PN GASPÉSIE – SAINTE FLAVIE E / D Hotel
11 PN BIC (KAYAK DE MAR) E / D Hotel
12 SAINTE FLAVIE – LAC DELAGE E / D Hotel
13 PN JACQUES CARTIER E / D Hotel
14 PN JACQUES CARTIER – MONTREAL E Hotel
15 VOL MONTREAL / BARCELONA E A bord
16 ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vols Barcelona / Montreal / Quebec
Presentació en l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Montreal. Arribada a l’aeroport canadenc, tràmits d’immigració, i enllaç immediat amb el vol que ens portarà a Quebec. A l’arribada ens recollirà el guia a última hora de la tarda per a arribar a l’hotel on passarem les dues primeres nits del nostre viatge.

Dia 02 | Quebec. Visita de la ciutat
Sortirem amb el guia per a una caminada d’orientació pels punts més interessants de la part històrica de la ciutat: els plans d’Abraham, el turó del parlament, les portes de la ciutat antiga, el castell de Frontenac per a acabar en Petit Champlain. A la tarda tindrem temps lliure per a ampliar pel nostre compte la visita de la ciutat.

Dia 03 | Quebec – P.N. Grands Jardins
Al matí, visitarem l’espectacular salt d’aigua de Montmorency, als afores de la ciutat; aquí el riu Montmorency acaba el seu recorregut caient sobre les aigües del Sant Lorenzo. Deixarem després la ciutat per a començar el recorregut pels parcs. Un curt recorregut (2 hrs) ens portarà fins al P.N. Grands Jardins. Aquest parc és segurament el punt més al sud de l’hemisferi en el qual podem observar la típica vegetació de taigà, inusual en aquestes latituds. La primera exploració del parc la farem en el sector de Arthabaska. Aquesta part del parc està coberta per bosc baix i un gran nombre de llacs; la zona és l’hàbitat d’alcis, ossos negres, caribús, guineus…

Dia 04 | P.N. Grands Jardins
Seguirem l’exploració del parc. Visitarem la part més oriental, en la zona del Mt. Lac donis Cygnes on és més palès la vegetació boreal que caracteritza aquest parc. Aquí el paisatge es forma amb valls envoltades d’escarpats pics i la característica vegetació de taigà. Des d’alguna dels cims de la zona es pot observar el cràter d’impacte de Charlevoix, causat per la caiguda d’un meteorit que es calcula que tenia uns 2 km de diàmetre i una massa de 15 mil milions de tones.

Dia 05 | P.N. Grands Jardins – Tren de Charlevoix – Saguenay – Essipit
Abandonem el parc per a acostar-nos a la costa i visitar la pintoresca població de Baie-St-Paul coneguda pel seu ambient artístic amb un gran nombre de galeries i la seva producció de productes gastronòmics de qualitat. Aquí va néixer també en 1982 el prestigiós ‘Circ del Sol’.
Aquí començarem un recorregut panoràmic al tren de Charlevoix que recorre la costa creuant pintoresques poblacions i donant-nos l’oportunitat de gaudir del paisatge de la ribera del Sant Lorenzo; el recorregut és d’aproximadament 90 minuts i ens deixarà en La Malbaie, on ens retrobarem amb el guia i el vehicle. Continuarem després més al nord fins a Essipit on ens instal·larem per a passar dues nits. Pel camí ens detindrem en el centre d’interpretació del ‘Cap Bon Désir’. Des de la costa es poden escoltar i albirar diverses espècies de balenes; veurem també acolorides anemones, estrelles de mar i crancs que queden en els gorgs creats per la marea. L’hotel en el qual ens allotjarem és gestionat per la comunitat indígena dels Innu i situat sobre la mateixa riba del riu.

Dia 06 | Excursió Balenes – Tadoussac – Baie Ste. Marguerite
Aquest dia serà intens, començarem amb una sortida en zodiac per a l’observació de les diferents espècies de balenes que habiten en el Sant Lorenzo. El riu, pel seu grau de salinitat, la profunditat del seu llit i l’aportació de nutrients d’altres rius menors que desemboquen en ell, és lloc ideal per a la proliferació de diverses espècies de balenes. Es pot observar el rorcual comú, la balena geperuda, la de Minke o el rorcual menor com les més habituals, totes elles acudeixen a l’estuari del riu per a alimentar-se des de Maig fins a Octubre; no és estrany també albirar alguns exemplars solitaris de foques. La visita en aquest tipus d’embarcació més petita ens permet una proximitat que d’una altra manera és impossible. Després d’aquesta activitat, ens desplaçarem fins al sector de Baie Ste. Marguerite del P.N. del Fiord de Saguenay per a fer la caminada fins al ‘beluga point’ i intentar albirar algun grup d’aquestes peculiars balenes blanques, l’única espècie que es troba en aquesta zona tot l’any. Acabarem la jornada visitant la pintoresca població de Tadoussac abans de tornar al nostre allotjament.

Dia 07 | Essipit – Ferri a Trois Pistoles – P.N. Gaspésie
Molt prop del nostre allotjament es troba el port dels Escoumins on ens embarcarem en el ferri per a creuar a l’altra riba de l’estuari (90 minuts aprox.). En l’altra riba desembarcarem en Trois Pistoles i prendrem la ruta que, en paral·lel a la ribera del Sant Lorenzo es dirigeix al nord seguint el contorn de la península. Les parades en ruta dependran de l’horari del ferri. La jornada avui acabarà en el P.N. de la Gaspésie, un dels nostres favorits i on passarem les tres pròximes nits. Començarem amb una fàcil caminada fins al ‘Lac des Americains’, llac que es troba en un circ glacial perfectament identificable i en el qual potser podem veure algun dels castors que el poblen.

Dies 08 i 09 | P.N. Gaspésie
El Parc de la Gaspésie protegeix un ecosistema únic per la seva topografia i la seva relativa altitud. Es troba en l’extrem nord dels Apalatxes, serralada que solca tota la part oriental d’Amèrica del Nord. Dedicarem dos dies complets a recórrer aquest enorme parc. La primera jornada explorarem el Mt. Jacques Cartier, el més alt de Quebec amb els seus modestos 1.270 metres. La major part del camí se situa per sobre de la línia del límit arbori, predominant la tundra. Aquest és el punt més al sud de Quebec on es troba el ‘permafrost’. La muntanya acull a un grup de caribús, espècie en risc de desaparició, i des d’una torre d’observació tractarem d’albirar-los. Tornarem a mitjan tarda al nostre campament.
La segona jornada la passarem a l’altre extrem del parc, en la zona del Llac Cascapédia. Farem un recorregut en canoa per aquest llac de 4 km de llarg, i més tard podrem realitzar alguna de les caminades que el guia ens proposarà en la zona.

Dia 10 | P.N. Gaspésie – Sainte Flavie
Abans d’abandonar el parc, farem una última caminada per a ascendir al Mt. Ernest Laforce. En els seus vessants no és estrany trobar-se amb algun alci, el més gran entre els cérvols; els mascles, amb els seus peculiars defenses són realment enormes. Des del cim de la muntanya tindrem una última vista panoràmica sobre la zona. Avui tornarem a prendre la carretera paral·lela al riu per a descendir fins a Sainte Flavie. Aprofitant que estem en la riba oriental, buscarem una bona ubicació per a contemplar la posta de sol sobre horitzó del riu. En Sainte Flavie passarem les dues pròximes nits.

Dia 11 | P.N. Bic
Dedicarem tot el dia a explorar el Parc Nacional du Bic. Aquest petit parc protegeix un valuós ecosistema, el seu paisatge vària de badies a petites cales, platges de còdols i promontoris rocosos. Segons l’horari de les marees sortirem per a una excursió de mitja jornada en kayak de mar durant la qual esperem poder veure alguna de les foques residents en l’àrea. A la tarda continuarem explorant el parc utilitzant alguns de les senderes que segueixen la costa o els que ascendeixen fins a algunes dels pujols per a gaudir de la panoràmica.

Dia 12 | Sainte Flavie – Lac Delage
Continuarem descendint al sud a través de la pintoresca i agrícola regió de Kamouraska. Ens detindrem per a una caminada fins a un promontori rocós des del qual veurem tota la regió esquitxada de granges i explotacions agrícoles. Seguirem després la ruta, tornant a la riba oest (nord) fins a Wendake, reserva índia de la nació dels ‘Fura-Wendat’. Visitarem el centre de visitants on aprendrem alguna cosa sobre la població original de la regió, la seva artesania i maneres de vida. Acabarem la jornada a la vora del pròxim Llac Delage. El nostre confortable hotel per a les dues següents nits es troba aquí. Temps lliure per a descansar o aprofitar alguna de les activitats que ofereix el nostre hotel.

Dia 13 | P.N. Jacques Cartier
El Parc Nacional de la Jacques Cartier presa el nom del riu que el travessa i que va ser batejat en honor a l’explorador europeu que primer va solcar les aigües del Sant Lorenzo. Dedicarem el dia a descobrir-lo en diverses caminades per la zona, la vall fluvial i altiplans salvatges poblats per bosc boreal es combinen en els 670 km quadrats del parc; tot un luxe a menys d’una hora de la ciutat de Quebec. Al final de la jornada tornarem al nostre allotjament a la vora del llac.

Dia 14 | P.N. Jacques Cartier – Montreal
Sortirem aviat al matí per a tornar a Montreal. Res més arribar el guia ens donarà una visita d’orientació per a poder situar els punts més interessants de la ciutat. Tarda lliure per a continuar visitant l’animat centre.

Dia 15 | Vol Montreal / Barcelona
Dia lliure fins a l’hora aconsellada per al trasllat per compte propi fins a l’aeroport. Prop de l’hotel es troba la parada de l’autobús regular (10 CAD per persona aprox.). Alternativament des de l’hotel us poden encarregar un taxi (50 CAD aprox.) i clar també teniu l’opció d’Uber (30 a 40 CAD aprox.). Embarcament en vol de tornada. Nit a bord.

Dia 16 | Arribada a Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 12 persones 3.370 € 3.470 €
En base a grup de 8 a 9 persones 3.615 € 3.715 €
En base a grup de 6 a 7 persones 3.895 € 3.995 €
Suplement Habitació Individual 560 €
Taxes Aèries (Aprox.) 295 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllat d’arribada a Quebec.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Recorregut i visites segons itinerari. Excursió per a l’observació de balenes al riu San Lorenzo; excursió en kayak de mar en el PN de Bic; canoes (2 persones per canoa) en el recorregut pel llac Cascapedia al PN de Gaspésie.
Entrada als parcs nacionals de Quebec i visita del centre cultural hurón de Wendake.
Recorregut en furgoneta de 15 seients. L’equipatge es transporta dins del vehicle o en un remolc adicional segons tamany del grup.
Ferry per a la travessa Les Escoumins – Trois Pistoles.
Conductor – guia local de parla hispana.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
ETA (visat electrònic) per viatjar a Canadà.
Reserva prèvia de seient en els vols (ha de fer-se durant el check in online).
Trasllat de sortida a l’aeroport de Montreal l’últim dia.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites o activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.