Àfrica
Destinació
15 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Côte d’Ivoire, que rep el seu nom del gran comerç d’ivori que es va practicar en el passat, ofereix al visitant belles platges atlàntiques amb un gran passat colonial, a més de pobles pesquers construïts en bambú a l’estil tradicional i moltes vegades situades entre manglars i deltes. El país posseeix una important diversitat de paisatges entre els quals destaquen les seves platges plenes de cocoteros i la selva tropical. També és d’interès el mosaic d’ètnies que conserven les seves tradicions gairebé intactes, destacant les famílies ètniques entroncades al grup dels akanes.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ABIDJAN Hotel
2 ABIDJAN E Hotel
3 ABIDJAN – ABENGOUROU E Hotel
4 ABENGOUROU – YAMUSUKRO E Hotel
5 YAMUSUKRO – KORHOGO E Hotel
6 KORHOGO E Hotel
7 KORHOGO – ODINE E Hotel
8 ODINE – MAN E Hotel
9 MAN E Hotel
10 MAN – GRAND-BÉRÉBY E Hotel
11 GRAND-BÉRÉBY – SAN PEDRO – SASSANDRA E Hotel
12 SASSANDRA E Hotel
13 SASSANDRA – GRAND-BASSAM E Hotel
14 GRAND-BASSAM – ASSINE – GRAND-BASSAM E A bord
15 VOLS DE TORNADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Abidjan
Sortida en vol regular amb destinació Abidjan, amb connexió intermèdia. Recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Situada en la costa sud de Costa d’Ivori, Abidjan és el principal centre urbà del país, mostra d’això són els seus grans gratacels que s’eleven sobre la llacuna Ébrié.

Dia 02 | Abidjan
Dia dedicat a visitar la ciutat d’Abidjan. Els llocs moderns d’interès inclouen La Piràmide, un edifici que recorda a un zigurat, així com la Catedral de Sant Pablo, una estructura inclinada unida a una gran creu. En el Museu de les Civilitzacions s’exhibeixen obres d’art, relíquies culturals i artesanies ètniques. També destaca el minaret de la Gran Mesquita, que s’eleva sobre una cúpula blava. Al sud de la ciutat, en el barri de Treichville, es troba un gran mercat en el qual podem trobar productes típics del país.

Dia 03 | Abidjan – Abengourou
Sortida en direcció nord cap a la regió de Moyen-Comoé, on es troba la ciutat de Abengourou. Aquesta població està habitada principalment per grups ètnics Agni, una branca del poble Akan que va emigrar a aquesta zona des de Ghana. El nom Abengourou deriva d’una expressió Ashanti que significa “no m’agraden les llargues discussions”. Podrem visitar el museu i el palau real.

Dia 04 | Abengourou – Yamussoukro
Continuació de la ruta cap a Yamussoukro, la capital política del país, situada a l’interior. La ciutat destaca per la imponent Basílica Notre Dame de la Paix, un temple catòlic inspirat en la Basílica de Sant Pere a Ciutat del Vaticà. La ciutat és també el lloc de naixement del president Félix Houphouët-Boigny, qui va tenir un paper protagonista en la descolonització d’Àfrica i en la independència del país. Amb tot, potser el més singular és l’antic palau presidencial, envoltat per un fossat amb una vintena de cocodrils que el president va fer sagrats per decret.

Dia 05 | Yamussoukro – Korhogo
Sortida en el nostre vehicle per a visitar els tallers de ceràmica a Katiola. Continuació de la ruta fins a arribar a Korhogo, on ens allotjarem les següents dues nits.

Dia 06 | Korhogo
Avui visitarem alguns dels pobles situats als voltants de Korhogo. Destaca el poble dels teixidors de Waraniéné i el poblat de Natio, on es fabrica la mantega de karité. També podem visitar Koni, on predominen els treballs de ferreria, o el poblet de Fakaha, famós pels seus pintors que van servir d’inspiració al mateix Picasso. Un dels pobles d’obligada parada és Niofoin, amb les seves impactants cases de fetitxes.

Dia 07 | Korhogo – Odine
Continuació del viatge en direcció a Odine, on visitarem el museu de Vakaba Touré, qui va conquistar el regne de Nafana fundat en el segle XVIII. El nou regne va prendre el nom de Kabadougou. Vakana Touré significa “senyor de la guerra” i va ser el fundador de la ciutat, prop de Mali i Guinea. Després visitarem el llac sagrat de Semé, un recés transparent de pau que encarna l’ànima dels habitants del poble.

Dia 08 | Odine – Man
Avui visitarem la ciutat de Man, la ciutat de les 18 pujols. La “dent de Man» és la muntanya que guarda aquesta ciutat tropical animada i tolerant.

Dia 09 | Man
En l’oest del país habita el poble Yakouba o Dan. Una parada obligatòria és la població de Godofuma, situada en el cor del País Dan, una ètnia animista que conserva molts dels seus rituals ancestrals i construccions tradicionals. Podrem assistir a un ball de màscares a la nit i gaudir de les seves danses acrobàtiques al matí.

Dia 10 | Man – Grand-Béréby
Sortida en vehicle en direcció a Grand-Béréby. Després d’un llarg trajecte arribarem a aquest poble de pescadors, on podrem gaudir d’un merescut descans a les seves platges.

Dia 11 | Grand-Béréby – Sant Pere – Sassandra
Aquestes dues petites poblacions del litoral ivorià alberguen moltes de les platges més paradisíaques de tota Àfrica Occidental. Gaudirem de la bona cuina basada en productes de la mar.

Dia 12 | Sassandra
Sassandra es troba envoltada d’una vegetació exuberant, amb boscos primaris i plantacions tropicals, precioses platges, manglars i antics vestigis colonials. No gaire lluny es troba el poble de Gaolou, amb el seu preciós pont colonial, el més antic d’aquesta zona.

Dia 13 | Sassandra – Grand-Bassam
Recorrerem la costa fins a arribar a Grand-Bassam, una ciutat-balneari situada prop de Abidjan. Aquesta ciutat és coneguda per la seva concorreguda platja vorejada de palmeres que s’estén al llarg de la costa atlàntica. El barri antic, que data de l’època colonial francesa, és la llar de moltes cases en ruïnes dels segles XIX i XX. Els vestits tradicionals s’exhibeixen en l’antic palau del governador, en el Museu Nacional del Vestit.

Dia 14 | Grand-Bassam – Assine – Grand-Bassam
A l’est, en la costa, es troba el poble de Assine, famós per les seves viles de luxe i per la realització d’esports aquàtics. No gaire lluny trobem el parc de les illes Ehotilé, que ens revela llacunes, manglars i estuaris que atreuen multitud d’ocells molt variats, fins i tot alberga colònies de ratapinyades. Si queda temps, podem visitar la Catedral del Sagrat Cor (segle XIX) a Grand-Bassam.

Dia 15 | Vols de tornada a Ciutat d’origen
A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport i embarqui en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb escala intermèdia. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 2.225 €
Suplement grup de 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 445 €
Taxes Aèries (Aprox.) 395 €
GRUP MÍNIM 5 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjament en hotels indicats o similars amb esmorzar inclòs.
Transport en vehicle privat durant la ruta (tamany segons grup).
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals a Korhogo, Man i Sassandra.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Costa de Marfil.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i excursions opcionals o no indicades com a incloses.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

18 juliol, 2016

El país no té grans atraccions turístiques però tot i així ens ha agradat. El millor sens dubte són els petits pobles de pescadors, els seus mercats de peix i les precioses platges de l’Atlàntic.
També és curiós fixar-se amb les influències colonials de cada ciutat, que són força diferents.

Deixar un comentari