Amèrica del Nord
Destinació
18 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El viatge a Cuba, a més de sol i platja, ofereix altres possibilitats al viatger inquiet. Creuar l’illa per l’interior permet conèixer-la en totes les seves facetes, des de la província de Granma a Sierra Maestra, bressol de la revolució, fins a l’Havana a l’oest del país. Santiago, Baracoa, Trinidad i la pròpia ciutat de l’Havana posen l’accent colonial al viatge. Allotjant-nos en cases particulars i dinant o sopant als ‘paladars’, ens acostem a la cultura i la forma de vida cubana.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / L’HAVANA Casa particular
2 L’HAVANA. VISITA GUIADA D / A Casa particular
3 L’HAVANA – SANTA CLARA – SANCTI SPIRITUS D / A Hotel
4 SANCTI SPIRITUS – HOLGUÍN D / A Casa particular
5 HOLGUÍN – PN LA MESURA – PINARES DE MAYARÍ – BARACOA D / A / C Hotel
6 PN ALEXANDER VON HUMBOLDT – PLAYA MAGUANA – BARACOA D / A / C Hotel
7 BARACOA – GUANTÁNAMO – SANTIAGO DE CUBA D / A Casa particular
8 SANTIAGO DE CUBA D / A Casa particular
9 SANTIAGO DE CUBA – BAYAMO – GRANMA (SIERRA MAESTRA) D / A / C Villas
10 SIERRA MAESTRA D / A / C Villas
11 SIERRA MAESTRA – CAMAGÜEY D / A Hotel
12 CAMAGÜEY – SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD D / A Casa particular
13 TRINIDAD D / C Casa particular
14 TRINIDAD – EL NICHO – CIENFUEGOS D / A Casa particular
15 CIENFUEGOS – GUAMA – LA HABANA D / A Casa particular
16 LA HABANA. OPCIONAL VALL DE VIÑALES D Casa particular
17 VOL L’HAVANA / CIUTAT D’ORIGEN D A bord
18 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’Origen / L’Havana
Presentació en l’aeroport a l’hora acordada i sortida en vol amb destinació a l’Havana. Arribada a l’aeroport, control de passaports i visats. Recollida dels equipatges i trasllats a l’hotel. Temps lliure.

Dia 02 | L’Havana. Visites guiades
Avui està prevista una visita guiada de la famosa capital colonial del país. Després d’esmorzar ens traslladarem fins al punt des d’on començarem el recorregut a peu pels carrers i racons del centre històric de la ciutat. Patrimoni de la Humanitat des de 1982, l’Havana tanca un valuós llegat de baluards, palauets, places i les seves llegendes que daten del segle XVI. Des del Capitoli, travessem el Parc de la Fraternitat per a entrar a l’Havana Vella pel carrer Bisbe. Recorregut de les places més boniques de la zona: La Plaça Vella, Plaça San Francisco i Plaça de la Catedral. Després de l’esmorzar en un paladar, passeig fins al famós bar El Floridita per a degustació d’un excel·lent daiquiri. Farem un recorregut en cotxes antics dels anys 50 per les principals avingudes de l’Havana moderna: Plaça de la Revolució, zona del Vedat, la Universitat, i seguirem la cèlebre Cinquena Avinguda rumb al glamurós barri de Miramar, per a conèixer la història i arquitectura de la zona. Tornada pel Dic habanero fins a l’Hotel nacional de Cuba, on gaudirem d’un mojito als jardins amb vista a la mar.

Dia 03 | L’Havana – Sancti Spiritus
Deixem l’Havana i ens dirigim cap a l’est fins a Santa Clara, el lloc de l’última batalla de la Revolució Cubana. Al desembre de 1958, el Che Guevara i les seves tropes van tendir una emboscada a un tren blindat que transportava armes a Santiago de Cuba i aquest va ser un punt d’inflexió important en la Revolució. Visitem el museu del tren i el Mausoleu del Che Guevara i els seus companys morts a Bolívia. El museu adjunt al mausoleu té moltes de les seves pertinences anteriors i ofereix una visió fascinant d’un de les icones més venerades del segle XX. Després de visitar Santa Clara, continuem a Sancti Spiritus, encantadora ciutat de províncies i un dels 7 assentaments originals fundats pels conqueridors en el segle XVI.

Dia 04 | Sancti Spiritus – Holguín
Avui és un llarg dia de conducció mentre ens dirigim a la Ciutat de Holguín en l’est de l’illa. Passem per pobles agrícoles i plantacions de canya de sucre, aprenent sobre la importància del sucre en la història de Cuba. Parem per a esmorzar i descansar en Camagüey, la quarta ciutat més gran de Cuba. Continuem el nostre viatge cap a l’est del país (Orient), arribant a última hora de la tarda a Holguín.

Dia 05 | Holguín – P.N. La Mesura – Pinedes de Mayarí – Baracoa
Després d’esmorzar, sortida cap a la Meseta de Pinedes de Mayarí. Situada a més de 700 mts sobre el nivell de la mar, en la Serra de Nipe, es considera una de les regions més interessants de l’arxipèlag cubà a nivell de flora i fauna. La biodiversitat està representada per més de 90 espècies d’ocells, amb 21 endèmiques cubans, com el Tocororo, ocell nacional de Cuba, la cartacuba i el negret, entre altres espècies.
Visita del Salt del Guayabo al Parc Nacional La Mesura. Situat a 546 metres sobre el nivell de la mar; està format per dos salts d’aigua amb caigudes verticals de 85 i 127 metres, respectivament, i dues senderes que condueixen fins a la cúspide on es produeix la caiguda lliure. Destaquen 36 espècies d’orquídies, 33 de falgueres i nombrosos arbustos emergents i arbres que aconsegueixen entre els 15 i 20 metres d’altura. Esmorzar al Parc. Continuació rumb a Baracoa. Anomenada també la Ciutat Primacial, és l’assentament més antic de l’illa, després de l’arribada dels colonitzadors espanyols. Trasllat a l’hotel. Nit lliure

Dia 06 | Baracoa: P.N Alexander Von Humboldt i Platja Maguana
Després d’esmorzar visita de Baracoa, primer capital de l’illa. Al matí, recorrerem el Parc Nacional Alexander Von Humboldt, declarat Patrimoni Natural per la seva biodiversitat i els seus ecosistemes muntanyencs. Seguirem els rius Toga i Mel entre muntanyes i una densa vegetació. Després de l’esmorzar anirem a la platja de Maguana per a donar-nos un bany. Aquesta platja tropical està envoltada de palmeres, amb una fina sorra blanca i aigües turquesa, resultat de la protecció que brinda l’escull de coral pròxim a la costa. Tornada a Baracoa. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 07 | Baracoa – Guantánamo – Santiago de Cuba
Després d’esmorzar, sortida rumb a Guantánamo per a realitzar una visita panoràmica de la ciutat. Esmorzar en un paladar de la ciutat. Arribada a Santiago de Cuba i visita de les costes orientals i la fortalesa Sant Pere de la Roca, patrimoni de la UNESCO.
Visita i esmorzar al Castell del Morro. Trasllat a l’allotjament.

Dia 08 | Santiago de Cuba
Després d’esmorzar iniciarem un recorregut pel centre històric de la ciutat, una de les primeres viles fundades a l’illa i que va arribar a ser la primera capital de Cuba, bressol del genuí Ron Bacardí i de la Revolució Cubana de 1959. Pujarem fins a la Plaça de Mart i baixarem caminant pel carrer Enramades fins a la plaça Dolores. Continuació fins al veritable centre de la ciutat: la Plaça de la Catedral o Parc Gespes, al voltant del qual es troben els palauets i carrers més importants. Passarem per la casa de Diego Velázquez; admirable exposició de mobles d’època i del clàssic estil arquitectònic colonial. Les obres de reconstrucció de la casona on se situa el museu van ser desenvolupades pel Doctor Prat, immigrant català esdevingut fill il·lustre de Santiago de Cuba i un dels intel·lectuals santiagueros de referència del segle XX. Després de l’esmorzar en un paladar, continuarem la visita panoràmica de la ciutat en bus: el cementiri Santa Ifigenia, la Plaça de la Revolució, el Teatre Heredia, la Universitat d’Orient i el barri Vista Alegre. Visita exterior del Museu 26 de Juliol o antiga Caserna Montcada. Tarda lliure.

Dia 09 | Santiago de Cuba – Bayamo – Granma (Sierra Maestra)
Després d’esmorzar sortida en bus fins a Bayamo, capital de la província. Parada per a passeig per aquesta ciutat rebel que va ser incendiada pels seus habitants en el segle XVIII. Després de l’esmorzar continuarem rumb a la Sierra Maestra, fins a Vila Santo Domingo, allotjament situat en la faldilla de la cadena muntanyenca. Bany en el riu. Sopar i allotjament.

Dia 10 | Sierra Maestra
A primera hora del matí trasllado en jeep des de Vila Santo Domingo fins a l’alt del Taronger. Continuació a peu amb un guia de muntanya per senderes naturals de muntanya fins a arribar a la Comandància de la Plata, campaments des d’on els rebels (Camilo, Che Guevara, Fidel i altres) van començar la lluita contra la tirania de Fulgencio Batista a la fi de la dècada del 50 del segle passat. Visita de les instal·lacions i esmorzar. Tornada a l’hotel i tarda lliure. Sopar en paladar.

Dia 11 | Sierra Maestra – Camagüey
Sortida a primera hora cap a la província de Camagüey. Arribada a la ciutat fundada com a Vila de Santa María del Port del Príncep i que avui dia es coneix com Camagüey.
Al migdia assistirem a la festa del porc rostit al pati d’una casona. Esmorzarem un pernil (cama) de puerquito rostit al més pur estil local, compartint amb alguna família camagüeyana. Resta de la tarda lliure. Proposem sopar (no inclosa) en un dels paladars de la ciutat, gaudint de l’atmosfera del Camagüey del segle XVIII.

Dia 12 | Camagüey – Sancti Spiritus – Trinidad
Sortida després d’esmorzar a primera hora cap a la província de Sancti Spíritus per la carretera centra que travessa l’illa des de Pineda del Riu fins a Guantánamo. Continuarem per la carretera que voreja la Serra del Escambray. Parada a la Torre Manaca Iznaga, on bevem un got de Guarapo (suc de la canya de sucre). Continuem rumb a Trinidad, parant abans en el Mirador de la Vall dels Enginys. Arribada a Trinidad, la millor conservada de les ciutats colonials, des d’on va partir Hernán Cortés la conquesta de Mèxic. Esmorzar en un paladar. Tarda lliure fins a l’hora convinguda per a iniciar una caminada per a conèixer l’ambient nocturn i música en viu de Trinidad. Allotjament a casa particular.

Dia 13 | Trinidad
Després d’esmorzar el nostre guia ens portés a un recorregut per la Ciutat de Trinidad. Explorar Trinidad és com retrocedir en el temps, els carrers empedrats i el transport tirat per cavalls el transporten a l’època colonial. Hi ha molts museus interessants situats en antics edificis colonials per a visitar durant el dia. Però és quan el sol es posa quan Trinidad realment cobra vida. Tarda lliure o sortida per a la península d’Ancó (15 km) per a gaudi de la platja. En la nit farem un recorregut de la ciutat a peu per a conèixer l’ambient nocturn i visitar llocs de música en viu. Sopar en un paladar local inclosa.

Dia 14 | Trinidad – El Nicho – Cienfuegos
Després d’esmorzar sortida rumb a la ciutat de Cienfuegos. Aquest matí ens posarem calçat còmode, vestit de bany i roba fresca, per a caminar i gaudir de El Nicho. Naturalesa, cascades i piscines naturals on podem donar-nos un refrescant bany. Després de l’esmorzar continuem en bus cap a Cienfuegos. Arribada i visita panoràmica de la ciutat. Després d’instal·lar-nos a l’hotel, sortirem a la terrassa de la Vall. Nit lliure.

Dia 15 | Cienfuegos – Pantà de Zapata – l’Havana
Després d’esmorzar sortirem cap a l’Havana. Parada en ruta per a visitar el Pantà de Zapata. Reconeguda com a Parc Nacional, el Pantà de Zapata és el major aiguamoll de Cuba, del Carib i un dels majors d’Amèrica Llatina. Aprovada per la UNESCO com a Reserva de la biosfera i també declarada Lloc Ramsar. Continuem fins a Platja Girón per a visitar el museu i seguim viatge cap a Caleta Bona, on esmorzarem i tindrem temps per a nedar i fer snorkelling en la mar Carib. Arribada a l’Havana al final de la tarda.

Dia 16 | L’Havana. Opcional Vall de Viñales
Dia lliure. l’Havana conserva encara aquest ambient d’antany, de ciutat colonial, de capital cultural en les seves més de trenta museus i memorials de tota mena. Es compten uns 25 teatres. Serien molt els consells per a activitats opcionals i visites a realitzar, un sense fi d’opcions per a passejar i contactar com en la companyia dels seus habitants.

Dia 17 | Vol L’Havana / Ciutat d’origen
Demà lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per al vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 18 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 2.595 € 2.695 €
En base a grup de 6 a 9 persones 2.797 € 2.895 €
Visat Cuba 25 €
Taxes Aèries (Aprox.) 558 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 300 €
Excursió opcional a Viñales (mín. 5 personas) 85 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en microbús durant la ruta i en vehicles clàssics per a la visita de L’Havana moderna.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites especificades segons itinerari.
Entrades als llocs a visitar excepte en algun dels museus. S’informarà prèviament.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Guia acompanyant durant la ruta a partir de 9 persones.
Gestió del visat d’entrada a Cuba (25 €).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Aigua o altres begudes durant els trasllats a l’autobús i als hotels.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari