Amèrica del Nord
Destinació
17 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El viatge a Cuba, a més de sol i platja, ofereix altres possibilitats al viatger inquiet. Creuar l’illa per l’interior permet conèixer-la en totes les seves facetes, des de la província de Granma a Sierra Maestra, bressol de la revolució, fins a l’Havana a Occident. Santiago, Baracoa, Trinidad i l’Havana posen l’accent colonial al viatge. Allotjant-nos en cases particulars i dinant o sopant en els ‘paladars’, ens acostem a la cultura i la forma de vida cubana.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JULIOL A NOVEMBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / L’HAVANA Casa particular
2 L’HAVANA. VISITA GUIADA E / D Casa particular
3 L’HAVANA. OPCIONAL VALL DE VIÑALES E Casa particular
4 VOL A HOLGUÍN – PN LA MESURA – PINARES DE MAYARÍ E / D / S Hotel
5 PINARES DE MAYARÍ – PLATJA MAGUANA E / D / S Hotel
6 PLATJA MAGUANA – PN ALEXANDER VON HUMBOLDT – BARACOA E / D / S Hotel
7 BARACOA – GUANTÁNAMO – SANTIAGO DE CUBA E / D Casa particular
8 SANTIAGO DE CUBA E / D Casa particular
9 SANTIAGO – EL COBRE – BAYAMO – GRANMA (SIERRA MAESTRA) E / D / S Villa
10 SIERRA MAESTRA E / D / S Villa
11 SIERRA MAESTRA – CAMAGÜEY E / D Casa particular
12 CAMAGÜEY E / D Casa particular
13 CAMAGÜEY – SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD E / D Casa particular
14 TRINIDAD – EL NICHO – CIENFUEGOS E / D Casa particular
15 CIENFUEGOS – SANTA CLARA – LA HABANA E / D Casa particular
16 VUELO L’HAVANA / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
17 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / l’Havana
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i sortida en vol amb destinació a l’Havana. Arribada a l’aeroport, control de passaports i visats. Recollida dels equipatges i trasllat a l’hotel. Temps lliure.

DIA 2.- L’Havana. Visites guiades
Avui està prevista una visita guiada de la famosa capital colonial del país. Després de l’esmorzar ens traslladarem fins al punt des d’on començarem el recorregut a peu pels carrers i racons del centre històric de la ciutat. Declarada Patrimoni de la Humanitat des de 1982, l’Havana amaga un valuós llegat de baluards, palauets, places i les seves llegendes que daten del segle XVI.
Des del Capitoli, travessem el Parc de la Fraternitat per entrar a l’Havana Vella pel carrer del Bisbe. Recorregut de les places més boniques de la zona: la Plaça Vella, Plaça de Sant Francesc i Plaça de la Catedral. Després de dinar en un paladar, passeig fins al famós bar El Floridita per degustar un excel·lent daiquiri. 
Recorregut en cotxes antics dels anys 50 per les principals avingudes de l’Havana moderna: Plaça de la Revolució i zona del Vedado: Avinguda Passeig, Carrer 23 Universitat de l’Havana. Continuem per la cèlebre Cinquena Avinguda rumb al glamurós barri de Miramar, per conèixer la història i arquitectura de la zona. Tornada pel Malecón fins a l’Hotel Nacional de Cuba, on gaudirem d’un mojito en els jardins amb vistes al mar.

DIA 3.- L’Havana. Opcional Vall de Viñales
Dia lliure. L’Havana conserva encara aquest ambient d’abans, de ciutat colonial, de capital cultural amb els seus més de trenta museus i memorials de tota mena. Es poden contar uns 25 teatres. Serien molts els consells per a activitats opcionals i visites a realitzar, una infinitat d’opcions per passejar i contactar com no en la companyia dels seus habitants.

DIA 4.- L’Havana – Holguín – P.N. La Mesura – Pinedes de Mayarí
Esmorzar. A primera hora trasllat a l’aeroport per agafar el vol domèstic amb destinació a Holguín (considerar que els vols domèstics no solen sortir en hora, les demores i retards són habituals, tenir paciència en aquest sentit). Arribada a Holguín, recollida de l’equipatge i trobada amb el nostre bus i tour líder que ens acompanyarà durant tota la ruta. La Meseta de Pinedes de Mayarí, situada a més de 700 mts sobre el nivell del mar, a la Serra de Nipe, es considera una de les regions més interessants de l’arxipèlag cubà a nivell de flora i fauna. La biodiversitat està representada per més de 90 espècies d’aus, amb 21 endèmiques cubans, com el Tocororo, au nacional de Cuba, la cartacuba i el negret, entre altres espècies.
Visita del Salt del Guayabo al Parc Nacional La Mensura. Situat a 546 metres sobre el nivell del mar; està format per dos salts d’aigua amb caigudes verticals de 85 i 127 metres, respectivament, i dos senders que condueixen fins a la cúspide on es produeix la caiguda lliure. Destaquen, 36 espècies d’orquídies, 33 de falgueres i nombrosos arbustos emergents i arbres que aconsegueixen entre els 15 i 20 metres d’alçada.

DIA 5.- ​​Pinedes de Mayarí – Platja Maguana
Després de l’esmorzar sortirem en bus rumb a Platja Maguana, situada a uns 20 km de Baracoa, a la província de Guantánamo. Maguana és una platja tropical, de sorra blanca, palmeres i aigües turquesa, resultat de la protecció que brinda l’escull de corall situat molt a prop de les costes. Dinar en ruta. Arribada a l’hotel i temps lliure per compte dels viatgers.

DIA 6.- Platja Maguana – P.N. Alexander Von Humboldt – Baracoa
Després d’esmorzar, sortida rumb al Parc Nacional Alexander Von Humboldt. Declarat Patrimoni Natural per la seva biodiversitat i estar format per diferents ecosistemes muntanyencs. Passarem pel riu Toga, amb un cabal que s’interna a les muntanyes i la jungla i pel Riu Mel. Continuem la visita cap a la Creu Parra, on diuen que va estar Cristòfor Colom el 1492. Retorn a Platja Maguana per dinar i bany a la platja. Sortida cap a Baracoa. Cridada també la Ciutat Primada, Baracoa és l’assentament més antic de l’illa, després de l’arribada dels colonitzadors espanyols. En 1518 va rebre el nomenament de ciutat, convertint-se en la primera capital i el primer bisbat de l’illa.

DIA 7.- Baracoa – Guantánamo – Santiago de Cuba
Després d’esmorzar, sortida cap a Guantánamo per fer una visita panoràmica de la ciutat.
Seguim la nostra ruta (1 hora aprox. De bus) fins arribar a Santiago de Cuba. Visitarem les costes orientals, on es va lliurar l’última gran batalla naval de la guerra hispà – cubà – americana i la fortalesa Sant Pere de la Roca, patrimoni de la UNESCO.

DIA 8.- Santiago de Cuba
Després de l’esmorzar iniciem un recorregut pel centre històric de la ciutat, una de les primeres viles fundades a l’illa i que va arribar a ser la primera capital de Cuba, bressol del genuí Ron Bacardí i de la Revolució Cubana de 1959. Pujarem fins a la plaça de Mart i baixarem caminant pel carrer Enramades fins a la plaça Dolors. Continuació fins el veritable centre de la ciutat: la Plaça de la Catedral o Parc Céspedes, al voltant del qual es troben els palauets i carrers més importants.
Passarem per la casa de Diego Velázquez; admirable exposició de mobles d’època i del clàssic estil arquitectònic colonial. Les obres de reconstrucció de la casona on s’ubica el museu van ser desenvolupades pel Doctor Prat, immigrant català esdevingut fill il·lustre de Santiago de Cuba i un dels intel·lectuals santiagueros de referència del segle XX.
Després de dinar en un paladar, continuarem la visita panoràmica de la ciutat en bus: el cementiri Santa Ifigènia, la Plaça de la Revolució, el Teatre Heredia, la Universitat d’Orient i el barri Vista Alegre. Visita exterior del Museu 26 de Julhet, o antiga Caserna Montcada. Tarda lliure.

DIA 9.- Santiago de Cuba – El Coure – Bayamo – Granma (Serra Mestra)
Després de l’esmorzar visita del Santuari de la Mare de Déu de la Caritat del Coure, patrona adorada de Cuba, tant pels devots catòlics, com per la religió yoruba, on és coneguda com el Orisha Ochún. Continuació fins Bayamo, capital de la província. Parada per dinar i passeig per aquesta ciutat rebel que va ser incendiada pels seus habitants al segle XVIII. Continuarem cap a la Serra Mestra, fins a Vila Santo Domingo, allotjament situat a la falda de la cadena muntanyosa. Bany al riu.

DIA 10.- Serra Mestra
A primera hora del matí trasllat amb tot terreny des de Vila Santo Domingo fins a l’alt del Taronger. Continuació a peu amb un guia de muntanya per senders naturals de muntanya fins arribar a La Comandància de la Plata, campaments des d’on els rebels (Camilo, Che Guevara, Fidel i altres) van començar la lluita contra la tirania de Fulgencio Batista a finals de la dècada del 50 del segle passat. Visita de les instal·lacions.

DIA 11.- Serra Mestra – Camagüey
Sortida a primera hora cap a la ciutat de Bayamo. Continuació fins a la província de Camagüey. Arribada a la ciutat fundada com Vila de Santa Maria del Port del Príncep i que avui dia es coneix com Camagüey. Al migdia assistirem a la festa del porc rostit al pati d’una casona. Dinarem un pernil (cama) de porquet rostit al més pur estil local, compartint amb alguna família local. Nit lliure. Proposem sopar (no inclòs) en un dels paladars de la ciutat, gaudint de l’atmosfera del Camagüey del segle XVIII.

DIA 12.- Camagüey
Al matí iniciarem un recorregut a peu i en bus, que s’allargarà fins a la tarda, pels punts més interessants de la ciutat, el centre històric va ser declarat patrimoni de la Humanitat. Visitarem la Plaça Sant Joan de Déu, Parc Agramonte, casa natal d’Ignacio Agramonte, Plaça dels treballadors, Teatre principal, Casino Campestre, Plaça del Carme i Plaça de la Caritat.

DIA 13.- Camagüey – Sancti Spiritus – Trinidad
Sortida després d’esmorzar a primera hora cap a la província de Sancti Spiritus per la carretera central que travessa l’illa des Pinar del Río fins Guantánamo. Continuarem per la carretera que voreja la Serra de l’Escambray. Parada a la Torre Manaca Iznaga, on beure’ns un got de Guarapo (suc de la canya de sucre). Continuarem cap a Trinidad, parant abans al Mirador de la Vall dels Enginys. Arribada a Trinidad, la millor conservada de les ciutats colonials, des d’on va partir Hernán Cortés a la conquesta de Mèxic. Tarda lliure fins a l’hora convinguda per iniciar una caminada per conèixer l’ambient nocturn i música en viu de Trinidad.

DIA 14.- Trinidad – El Nicho – Cienfuegos
Després de l’esmorzar sortida cap a la ciutat de Cienfuegos. Aquest matí ens posarem calçat còmode, banyador i roba fresca, per caminar i gaudir de El Nicho. Naturalesa, cascades i piscines naturals on podem donar-nos un refrescant bany. Després de dinar continuarem en bus cap a Cienfuegos. Arribada i visita panoràmica de la ciutat. Després d’instal·lar-nos a l’hotel, sortirem a la terrassa de la Vall.

DIA 15.- Cienfuegos – Santa Clara – l’Havana
Després d’esmorzar, sortida cap a Santa Clara. Arribada i visita del centre de la ciutat, lloc on descansen les restes mortals del Ché Guevara. Després de dinar en un paladar, continuem el nostre viatge rumb a l’Havana, on arribarem al final de la tarda.

DIA 16.- Vol l’Havana / Ciutat d’origen
Matí lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport pel vol de tornada a casa. Nit a bord.

DIA 17.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 2.695 €
En base a grup de 6 a 9 persones 2.895 €
4 Primeres Inscripcions – 100 €
Taxes Aèries (Aprox.) 475 €
Visat 25 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 370 €
Suplement Aeri Sortides 02 i 16 Agost 90 €
Excursió opcional Viñales (mínim 4 persones) 100 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic L’Havana / Holguín.
Trasllats especificats.
Transport en microbús durant la ruta i en vehicles clàssics en L’Havana moderna.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites especificades segons itinerari.
Entrades als llocs a visitar excepte en algun dels museus. S’informarà prèviament.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Guia acompanyant durant tot l’itinerari.
Visat d’entrada (25 €). Es necessita fotocòpia del passaport.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Àpats i begudes en els hotels no mencionats.
Aigua i altres begudes durant els trasllats en autobús i als hotels.
Propines per a guies, xofer, maleters i restaurants.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació