Amèrica del Nord
Destinació
17 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El viatge a Cuba, a més de sol i platja, ofereix altres possibilitats al viatger inquiet. Creuar l’illa per l’interior permet conèixer-la en totes les seves facetes, des de la província de Granma a Sierra Maestra, bressol de la revolució, fins a l’Havana a l’oest del país. Santiago, Baracoa, Trinidad i la pròpia ciutat de l’Havana posen l’accent colonial al viatge. Allotjant-nos en cases particulars i dinant o sopant als ‘paladars’, ens acostem a la cultura i la forma de vida cubana.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / L’HAVANA Casa particular
2 L’HAVANA. VISITES E / D Casa particular
3 L’HAVANA – HOLGUÍN E Casa particular
4 HOLGUÍN – PN LA MESURA – PINARES DE MAYARÍ – BARACOA E / D / S Hotel
5 PN ALEXANDER VON HUMBOLDT – PLATJA MAGUANA – BARACOA E / D / S Hotel
6 BARACOA – GUANTÁNAMO – SANTIAGO DE CUBA E / D Casa particular
7 SANTIAGO DE CUBA E / D Casa particular
8 SANTIAGO DE CUBA – BAYAMO – GRANMA (SIERRA MAESTRA) E / D / S Villa
9 SIERRA MAESTRA E / D / S Villa
10 SIERRA MAESTRA – CAMAGÜEY E / D Casa particular
11 CAMAGÜEY E / D Casa particular
12 CAMAGÜEY – SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD E / D Casa particular
13 TRINIDAD – EL NICHO – CIENFUEGOS E / D Casa particular
14 CIENFUEGOS – SANTA CLARA – L’HAVANA E / D Casa particular
15 L’HAVANA. OPCIONAL VALL DE VIÑALES E Casa particular
16 VOL L’HAVANA / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
17 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / L’Havana
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i sortida en vol amb destinació a l’Havana. Arribada a l’aeroport, control de passaports i visats. Recollida dels equipatges i trasllat a l’hotel. Temps lliure.

Dia 02 | L’Havana. Visites guiades
Avui està prevista una visita guiada de la famosa capital colonial del país. Després d’esmorzar ens traslladarem fins al punt des d’on començarem el recorregut a peu pels carrers i racons del centre històric de la ciutat. Patrimoni de la Humanitat des de 1982, l’Havana tanca un valuós llegat de baluards, palauets, places i les seves llegendes que daten del segle XVI.
Des del Capitoli, travessem el Parc de la Fraternitat per a entrar a l’Havana Vella pel carrer del Bisbe. Recorregut de les places més boniques de la zona: la Plaça Vella, Plaça San Francisco i Plaça de la Catedral.
Després de dinar en un paladar, passeig fins al famós bar El Floridita per a degustació d’un excel·lent Daiquirí. Farem un recorregut en cotxes antics dels anys 50 per les principals avingudes de l’Havana moderna: Plaça de la Revolució i zona del Vedat: Avinguda Passeig, Carrer 23, Universitat de l’Havana. Continuem per la cèlebre Cinquena Avinguda rumb al glamurós barri de Miramar, per a conèixer la història i arquitectura de la zona. Tornada pel dic de la ciutat fins a l’hotel nacional de Cuba, on gaudirem d’un mojito als jardins amb vistes a la mar.

Dia 03 | L’Havana – Holguín
Després d’esmorzar sortida en bus cap a Holguín. Avui és un dia de trajecte llarg. Parades durant la ruta (total de 12 hores aprox.). Arribada a Holguín i trasllat a l’allotjament.

Dia 04 | Holguín – P.N. La Mesura – Pinares de Mayarí – Baracoa
Després d’esmorzar, sortida cap a la Meseta de Pinares de Mayarí. Situada a més de 700 metres sobre el nivell de la mar, a la Serra de Nipe, es considera una de les regions més interessants de l’arxipèlag cubà a nivell de flora i fauna. La biodiversitat està representada per més de 90 espècies d’ocells, amb 21 endèmiques cubans, com el Tocororo, ocell nacional de Cuba, la cartacuba i el negret, entre altres espècies.
Visita del Salt del Guayabo al Parc Nacional La Mesura. Situat a 546 metres sobre el nivell de la mar; està format per dos salts d’aigua amb caigudes verticals de 85 i 127 metres, respectivament, i dues senderes que condueixen fins a la cúspide on es produeix la caiguda lliure. Destaquen 36 espècies d’orquídies, 33 de falgueres i nombrosos arbustos emergents i arbres que aconsegueixen entre els 15 i 20 metres d’altura. Esmorzar al Parc. Continuació rumb a Baracoa. Anomenada també la Ciutat Primacial, és l’assentament més antic de l’illa, després de l’arribada dels colonitzadors espanyols. Trasllat a l’hotel.

Dia 05 | P.N Alexander Von Humboldt – Platja Maguana – Baracoa
Després d’esmorzar realitzarem un recorregut per Baracoa. El 1518 va rebre el nomenament de ciutat, convertint-se en la primera capital i el primer bisbat.

Dia 06 | Baracoa – Guantánamo – Santiago de Cuba
Després d’esmorzar, sortida rumb a Guantánamo per a realitzar una visita panoràmica de la ciutat. Esmorzar en un paladar de la ciutat. Seguim la nostra ruta (1h aprox de bus) fins a arribar a Santiago de Cuba. Visitarem les costes orientals, on es va lliurar l’última gran batalla naval de la guerra hispano-cubana-americana i la fortalesa Sant Pere de la Roca, Patrimoni de la UNESCO. Trasllat a l’allotjament. Nit lliure.

Dia 07 | Santiago de Cuba
Després d’esmorzar iniciarem un recorregut pel centre històric de la ciutat, una de les primeres viles fundades a l’illa i que va arribar a ser la primera capital de Cuba, bressol del genuí Ron Bacardí i de la Revolució Cubana de 1959. Pujarem fins a la Plaça de Mart i baixarem caminant pel carrer Enramades fins a la plaça Dolores. Continuació fins al veritable centre de la ciutat: la Plaça de la Catedral o Parc Gespes, al voltant del qual es troben els palauets i carrers més importants.
Passarem per la casa de Diego Velázquez; admirable exposició de mobles d’època i del clàssic estil arquitectònic colonial. Les obres de reconstrucció de la casona on se situa el museu van ser desenvolupades pel Doctor Prat, immigrant català esdevingut fill il·lustre de Santiago de Cuba i un dels intel·lectuals santiagueros de referència del segle XX.
Després de l’esmorzar en un paladar, continuarem la visita panoràmica de la ciutat en bus: el cementiri Santa Ifigenia, la Plaça de la Revolució, el Teatre Heredia, la Universitat d’Orient i el barri Vista Alegre. Visita exterior del Museu 26 de Juliol o antiga Caserna Montcada. Tarda lliure.

Dia 08 | Santiago de Cuba – Bayamo – Granma (Sierra Maestra)
Després d’esmorzar sortida en bus fins a Bayamo, capital de la província. Parada per a passeig per aquesta ciutat rebel que va ser incendiada pels seus habitants en el segle XVIII. Després de l’esmorzar continuarem rumb a la Serra Mestra, fins a Vila Santo Domingo, allotjament situat en la faldilla de la cadena muntanyenca. Bany en el riu. Sopar i allotjament.

Dia 09 | Sierra Maestra
A primera hora del matí trasllado en jeep des de Vila Santo Domingo fins a l’alt del Taronger. Continuació a peu amb un guia de muntanya per senderes naturals de muntanya fins a arribar a la Comandància de la Plata, campaments des d’on els rebels (Camilo, Che Guevara, Fidel i uns altres) van començar la lluita contra la tirania de Fulgencio Batista a la fi de la dècada del 50 del segle passat. Visita de les instal·lacions. Esmorzar inclòs. Torna a Vila. Tarda lliure. Sopar i allotjament.

Dia 10 | Sierra Maestra – Camagüey
Sortida a primera hora cap a la ciutat de Bayamo. Continuació fins a la província de Camagüey. Arribada a la ciutat fundada com a Vila de Santa María del Port del Príncep i que avui dia es coneix com Camagüey. Al migdia assistirem a la festa del porc rostit al pati d’una casona. Esmorzarem un perni de porquet rostit al més pur estil local, compartint amb alguna família camagüeyana. Nit lliure. Proposem sopar (no inclòs) en un dels paladars de la ciutat, gaudint de l’atmosfera del Camagüey del segle XVIII.

Dia 11 | Camagüey
Al matí iniciarem un recorregut a peu i en bus, que s’allargarà fins a la tarda, pels punts més interessants de la ciutat, el centre històric de la qual va ser declarat patrimoni de la Humanitat. Visitarem la Plaça de Sant Joan de Déu, Parc Agramonte, casa natal d’Ignacio Agramonte, Plaza dels treballadors, Teatre principal, Casino Campestre, Plaza del Carmen i Plaza de la Claredat. Esmorzar en un paladar. Tarda i nit lliure.

Dia 12 | Camagüey – Sancti Spiritus – Trinidad
Sortida després d’esmorzar a primera hora cap a la província de Sancti Spíritus per la carretera centra que travessa l’illa des de Pineda del Riu fins a Guantánamo. Continuarem per la carretera que voreja la Serra del Escambray. Parada a la Torre Manaca Iznaga, on bevem un got de Guarapo (suc de la canya de sucre).

Continuem rumb a Trinidad, parant abans en el Mirador de la Vall dels Enginys. Arribada a Trinidad, la millor conservada de les ciutats colonials, des d’on va partir Hernán Cortés la conquesta de Mèxic. Esmorzar en un paladar. Tarda lliure fins a l’hora convinguda per a iniciar una caminada parell conèixer l’ambient nocturn i música en vico de Trinidad. Allotjament a casa particular.

Dia 13 | Trinidad – El Nicho – Cienfuegos
Després d’esmorzar sortida rumb a la ciutat de Cienfuegos. Aquest matí ens posarem calçat còmode, vestit de bany i roba fresca, per a caminar i gaudir del Nínxol. Naturalesa, cascades i piscines naturals on podem donar-nos un refrescant bany. Després de l’esmorzar continuem en bus cap a Cienfuegos. Arribada i visita panoràmica de la ciutat. Després d’instal·lar-nos a l’hotel, sortirem a la terrassa de la Vall. Nit lliure.

Dia 14 | Cienfuegos -Santa Clara – L’Havana
Després d’esmorzar, sortida rumb a Santa Clara. Arribada i visita del centre de la ciutat, lloc on descansen les restes mortals del Ché Guevara. Després de l’esmorzar en un paladar, continuem el nostre viatge rumb a l’Havana, on arribarem al final de la tarda.

Dia 15 | L’Havana. Opcional Vall de Viñales
Dia lliure. l’Havana conserva encara aquest ambient d’antany, de ciutat colonial, de capital cultural en les seves més de trenta museus i memorials de tota mena. Es compten uns 25 teatres. Serien molt els consells per a activitats opcionals i visites a realitzar, un sense fi d’opcions per a passejar i contactar com en la companyia dels seus habitants.

Excursió opcional a Viñales: Al matí sortida cap a la Vall de Viñales, particular entorn natural caracteritzat pels mogotes. Els paisatges de la vall; els mogotes que els envolten i les hortes de tabac seran alguns dels enclavaments que veurem al llarg del dia. Visita del Mural de la Prehistòria i el Mirador dels Gessamins. Esmorzar inclòs en la zona de la vall. Al final de la tarda torno a l’Havana.

Dia 16 | L’Havana / Vol de tornada a Ciutat d’origen
Seguim a la ciutat. Matí lliure i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport per al vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 17 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 2.595 € 2.695 €
En base a grup de 6 a 9 persones 2.795 € 2.895 €
Visat i tramitació 25 €
Taxes Aèries (Aprox.) 475 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 370 €
Excursió opcional a Viñales (mín. 4 persones) 120 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en microbús durant la ruta i en vehicles clàssics per a la visita de l’Havana moderna.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites especificades segons itinerari.
Entrades als llocs a visitar excepte en algun dels museus. S’informarà prèviament.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Guia acompanyant durant la ruta a partir de 9 persones.
Visat Cuba i tramitació (25 €).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Aigua o altes begudes durant els trasllats en autobús i als hotels.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari