Àsia
Destinació
24 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

La Ruta de la Seda estava formada per molts trams i variants, però sens dubte un dels que van tenir més importància en l’antiguitat és el batejat com a ‘Ruta el Khorasan’, un trajecte que unia Bagdad amb Kashgar, a través de l’Iran, Turkmenistan , Uzbekistan, Tadjikistan i el sud del Kirguistan, impregnant de cultura, arquitectura, religió i, en definitiva, riquesa, a totes aquelles ciutats que tenien la fortuna de trobar-se en el camí de les caravanes.

Aquest viatge ‘overland’ pretén endinsar-se en l’odissea dels mercaders de l’antiguitat a través de les àrides terres de l’Àsia Central, a través dels seus deserts, oasis i passos de muntanya en el seu afany per comerciar amb els productes recíprocament desitjats entre Orient i Occident, en una ruta amb sortida des de Shiraz (Iran) i final a Osh (Kirguistan), amb parada a les ciutats-oasi i caravanserais que es troben a la ruta de les caravanes.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DÍAS ITINERARIO ALIM. ALOJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / SHIRAZ A bord
2 SHIRAZ E Hotel
3 SHIRAZ – PERSÈPOLIS – YAZD E Hotel
4 YAZD E Hotel
5 YAZD – MEYBOD – BAYAZEH – GARMEH – MESR E Guesthouse
6 MESR – DAMGHAN E Hotel
7 DAMGHAN – BASTAM – ESFARAYEN E Guesthouse
8 ESFARAYEN – ROEIN – SABZEVAR E Hotel
9 SABZEVAR – ZAFARANIYEH – NISHAPUR – MASHHAD E Hotel
10 MASHHAD – ASHGABAT E Hotel
11 ASHGABAT E Hotel
12 ASHGABAT – DARVAZA E / S Campament
13 DARVAZA – KONYA URGENCH – DASHOGUZ E Hotel
14 DASHOGUZ – KHIVA E Hotel
15 KHIVA E Hotel
16 TREN KHIVA – BUKHARA E Hotel
17 BUKHARA E  Hotel
18 BUKHARA – SHAKHRISABZ – SAMARKAND E  Hotel
19 SAMARKAND E Hotel 
20 SAMARKAND – PANJAKENT – ISTARAVSHAN E Hotel 
21 ISTARAVSHAN – KHUJAND – KOKAND E Hotel 
22 KOKAND – FERGHANA – ANDIJAN E Hotel 
23 ANDIJAN – OSH. VOL A BISHKEK E Hotel 
24 VOL BISHKEK / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

DIA 01. Vol Ciutat d’origen / Shiraz
Sortida en vol regular cap a Shiraz, amb escala intermèdia. Arribada de matinada, trobada amb el nostre corresponsal a la destinació i trasllat a l’hotel per descansar.

DIA 02. Shiraz
Després d’esmorzar iniciem la visita a Shiraz, una de les perles de l’antiga Pèrsia, amb preciosos parcs i refinada arquitectura que donen una aura molt especial a la localitat. Avui visitem els jardins de Narenjestan (o de Eram), la impressionant i acolorida mesquita de Nasir Ol Molk, on la sortida de sol provoca uns increïbles jocs de llums en el seu interior, la mesquita de Vakil, el gegantesc basar cobert amb les seves diferents places i nivells i la tomba de Hafez.

DIA 03. Shiraz – Persèpolis – Yazd
Després d’esmorzar sortim d’hora de Shiraz en direcció a Yazd, a la vora del desert de Dasht e-Kavir. De camí, realitzem una important parada per visitar el lloc arqueològic de Persépolis, així com els monuments funeraris properes a Naqsh-i Rostam i la primera capital dinàstica de l’Imperi Aquemènida: Pasargada. Arribada a Yazd.

DIA 04. Yazd
Prenem l’esmorzar i sortim a explorar Yazd, amb el seu preciós casc històric amb milers de cases de tova i bressol de la religió de Zoroastre. Realitzem diverses visites a la ciutat, entre elles la Torre del Silenci, on fa tot just uns 40 anys encara es podia veure com els voltors baixaven per donar-se un festí amb els cossos dels acabats de morts que aquí es dipositaven per tal ritual funerari. Seguim amb una visita al Temple del Foc, a l’interior crema un foc (sagrat per al Zoroastrisme) que se suposa ha romàs encès des de l’any 470 a.C, encara que al llarg de la seva vida ha anat canviant de lloc segons les necessitats de moment. Visitarem també el Jardí de Dowlatabad amb la seva torre de vent i el complex d’Amir Chakhmaq, mesquita que actua com a plaça central de la localitat.

DIA 05. Yazd – Meybod – Bayazeh – Garmeh – Mesr
Esmorzem a l’hotel i sortim a per un dia llarg de carretera a través el desert. Avui aprofitem per veure diverses poblacions que es troben enmig de Dasht e-Kabir, un dels deserts més grans de l’Iran. A Meybod visitarem el Castell de Naryn, per després fer una altra parada a Bayazeh, on hi ha un preciós caravanserai reconvertit en hotel i amb un casc històric de tova, semiderruido, que mereix un petit passeig per imaginar com havia estat la vida en aquest lloc. Passarem finalment per l’Oasi de Garmeh, un petit poble situat a la banda d’una font d’aigua natural que brolla de l’interior de la muntanya i que dóna lloc a un paisatges molt especial de palmeres enmig de desert. Arribem finalment a Mesr, aproximadament en el punt mig de la nostra ruta a través del desert.

DIA 06. Mesr – Damghan
Avui ens espera també un dia també llarg de carretera a través el desert, ja que hem d’arribar fins al Nord de Dasht e-Kabir, concretament fins a la localitat de Damghan, important parada a la Ruta del Khorasan (tram principal de la ruta de la seda a Àsia Central), on les caravanes que venien o estaven a punt d’arribar a Tehran (que es coneixia amb el nom de Rayy en aquella època) feien parada abans de seguir el seu camí a Orient o Occident. A Damghan visitem la Mesquita de Tarikhaneh, o el que era un Temple del Foc de l’era Sassànida on es guardava un dels focs sagrats del Zoroastrisme fa uns 2.300 anys.

DIA 07. Damghan – Bastam – Esfarayen
Seguim avui després del esmorzar per aquesta artèria principal de la Ruta del Khorasan, seguint cap a l’Est, encara que ens aturem primer per visitar la població de Bastam, amb també milers d’anys d’antiguitat, on coneixerem la ciutadella on es troba la tomba de Bayazid Bastami, filòsof musulmà de segle IX dC. Després de la visita seguirem cap a l’Est a través de bonics paisatges fins arribar a Esfarayen, construïda i destruïda diverses vegades al llarg de la història i l’emplaçament actual no correspon a l’històric, situat a 3 km de distància, les ruïnes (Belgheis), que s’alcen majestuosament enmig de desert, visitarem durant aquesta tarda.

DIA 08. Esfarayen – Roein – Sabzevar
Abans de marxar cap a Sabzevar i després de prendre un saborós esmorzar a la casa d’hostes on haurem passat la nit, ens dirigim a les properes muntanyes per contemplar el particular poble de Roein, la disposició i arquitectura de les cases enmig d’un entorn natural privilegiat formen un conjunt visualment molt atractiu. Seguim llavors cap al Sud-est fins arribar a Sabzevar, una altra de les importants ciutats on paraven les caravanes al llarg de la Ruta del Khorasan. A Sabzevar aprofitem per visitar la Mesquita de Jame i el museu d’antropologia de la regió, que ens explicarà la història humana d’una regió que ha vist pràcticament totes les cultures del món circular per les seves carreteres.

DIA 09. Sabzevar – Zafaraniyeh – Nishapur – Mashhad
Seguint la direcció de la vall, ens dirigim més cap a l’Est, vorejant les muntanyes que queden al Nord, i realitzem primer una parada ràpida a Zafaraniyeh, un autèntic caravanserai abandonat i sense restaurar però encara molt ben conservat. És una de les poques oportunitats d’observar aquest tipus d’obres arquitectòniques que actuaven com a ‘hotels’ per a les caravanes comercials de la Ruta de la Seda en el seu estat autèntic i original. En el cas de Zafaraniyeh, a més, és més que probable que tinguem el lloc per a nosaltres sols. Seguim la ruta per carretera cap a Nishapur, on visitem el Mausoleu d’Omar Khayyam, per finalment girar al Nord i arribar a la ciutat de Mashhad. Si hi ha temps, donarem una volta pel bazaar ple de vida de la ciutat.

DIA 10. Mashhad – Ashgabat
Mashhad és la segona ciutat més poblada de l’Iran i tota ella gira al voltant de la sagradísima mesquita d’Imam Reza, una de les més importants i arquitectònicament més grandioses i espectaculars del món musulmà, i constitueix un dels principals llocs de peregrinació per a musulmans de tot el planeta per darrere de la Meca o Medina. Després d’aquesta visita al complex de la mesquita ens dirigim ja cap a la frontera per deixar enrere l’Iran i endinsar-nos en la veïna Turkmenistan. Creuem la frontera, on ens rep el guia i conductor d’aquest país, i sortim per carretera cap a Ashgabat, la capital de l’estat. Després de l’arribada, trasllat a l’hotel i temps lliure per a passejar de nit per aquesta ciutat tan particular.

DIA 11. Ashgabat
Després d’esmorzar farem una visita completa de la ciutat i els seus voltants. Ashgabat té el seu origen a la ciutat de Konjikala, originària de segle II a.C, destruïda per un terratrèmol al I a.C, i finalment arrasada pels mongols al segle XIII dC. Va sobreviure molts segles com un petit poble fins que els russos la van prendre al segle XVIII i va començar a créixer fins convertir-se en la moderna localitat que és avui. La ciutat és un autèntic taulell d’opulència, encara que la realitat econòmica de país no es correspon ni de bon tros amb aquesta projecció. Concretament avui visitarem el mercat principal, la cavallerissa Ahalteke, l’Arc de la Neutralitat, el Parc de la Independència, el Museu Nacional, la mesquita mausoleu de Turkmenbashi, així com el lloc arqueològic de Nissa Antiga (UNESCO), la capital de Partia, pertanyent al segle III a.C, la fortalesa amb murs de 9 m de gruix encara pot intuir-se.

DIA 12. Ashgabat – Cràter Darvaza
Avui sortim de la psicodèlica ciutat de Ashgabat i ens endinsem en el desert de Karakum en direcció nord durant unes 5-6 hores de trajecte. En un punt situat enmig de desert es troba el Cràter de Darvaza, també conegut com ‘Porta a l’Infern’, ja que es tracta d’un gegant cràter de foc que augmenta en espectacularitat durant la nit. El seu origen no està 100% provat, encara que les teories semblen apuntar a un accident dels soviètics fa uns 40 anys durant l’extracció de gas del subsòl, que va causar el col·lapse de terra. Se sap que com a mínim des de 1980 el gas que surt del forat ha mantingut el foc encès i es desconeix per quant de temps seguirà cremant. Sopar i nit en campament a la banda del cràter.

DIA 13. Darvaza – Konya Urgench – Dashoguz
Sortim avui al matí després d’esmorzar d’aquest lloc tan misteriós enmig de desert de Karakum i seguim travessant cap al Nord per enllaçar amb la localitat de Konya Urgench, lloc d’importància on la ruta de les caravanes procedents de Samarcanda es desviaven cap al sud per on hem vingut o seguien cap al Nord per envoltar el mar Caspi. Realitzarem una visita de la població i les seves principals meravelles arquitectòniques i seguim per carretera a Dashoguz, molt a prop ja de la frontera amb Uzbekistan.

DIA 14. Dashoguz – Khiva
Sortim després d’esmorzar cap a la frontera de Shavat, que separa Turkmenistan de l’Uzbekistan, i després dels tràmits necessaris ens rep a l’altre banda l’equip Uzbek que ens acompanyarà durant aquests dies a l’Uzbekistan. Trasllat a la famosa ciutat de Khiva, amb les seves cases de tova on encara viu la població local en el centre històric de la població. Avui disposem de temps lliure per passejar pels seus carrerons al capvespre i contemplar la posta de sol des de dalt de les seves muralles.

DIA 15. Khiva
Khiva és un dels pobles més-oasi el centre històric roman protegit entre elevades muralles de tova, material del què estan també construïdes les seves cases. Després d’esmorzar a l’hotel realitzem una excursió a través del centre històric de Khiva (Ichan Kala), on veiem el conjunt de Pakhlavan Makhmud, la fortalesa Kunya Ark, la Madrassa i el minaret d’Islam Khodja, el palau Tash Khauli, la mesquita Juma, el minaret i les madrasses de Mukhammad Amin Khan i de Alakuli-khan.

DIA 16. Tren Khiva – Bukhara
Després d’esmorzar aprofitarem l’acabat d’estrenar trajecte de tren de Khiva a Bukhara per poder recórrer aquesta distància a través del desert de Kyzylkum en menys de 6 hores, trajecte que d’una altra manera ens hagués dut almenys 8 hores a través de polsoses carreteres en mal estat. Després de l’arribada a Bukhara, trasllat a l’hotel i sortida per visitar els tallers i botigues de centre.

DIA 17. Bukhara
Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar Bukhara. Ens centrarem en el mausoleu dels Samánidas, el sepulcre Chashma Ayub, el conjunt Bolo-Jauz, l’antiga fortalesa Ark, el conjunt Poy Kalyan, la madrassa d’Abdulaziz-Khan i la madrassa de Ulugbek durant el matí, tots ells. Després de dinar continuarem amb la visita del conjunt Lyabi Jauz, la madrassa Kukeldash, la madrassa de Nodir Divan Begui i les cúpules comercials.

DIA 18. Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand
Esmorzar i trasllat a Samarkand a través de Shakhrisabz. Tots els monuments d’aquesta localitat estan relacionats amb el gran Amir Timur i la seva família. Visitarem el conjunt Dorus Siadat (Lloc del Poder), així com el conjunt de monuments que abans estaven emmurallats i pertanyien a la Madrassa Dorut-Tilavat, el nom de la qual es tradueix com ‘La casa de la Contemplació’. També visitarem la mesquita de divendres Kok-Gumbaz, que significa “La cúpula blava”, així com el palau de Ak Saray. Seguim per carretera fins a Samarkand.

DIA 19. Samarkand
Samarkand és una de les ciutats més antigues del món, considerada com la joia del desert i la Perla del Món Musulmà, antiga capital de l’Imperi d’Amir Temur i punt neuràlgic de la Ruta de la Seda durant segles. A causa de la seva situació estratègica, va rebre influència de cultures tan diverses com la persa, hindú, àrab i xinesa. En l’actualitat, el seu gairebé mig milió d’habitants conviuen amb la influència d’aquell antic mosaic cultural i religiós. Avui visitarem, després d’esmorzar, els següents llocs: la plaça més famosa d’Àsia Central – el Registan, amb les madrasses de Ulugbek, Sher-Dor, i Tilla-Kari; el mausoleu de Gur-i Amir, sepulcre dels Timúridas; la mesquita Bibi-Khanim, el conjunt arquitectònic Shahi-Zinda i l’observatori de Ulugbek.

DIA 20. Samarkand – Panjakent – Istaravshan
Avui deixem la perla de la Ruta de la Seda, la mítica Samarkand, i en lloc de seguir la tradicional ruta turística cap a Tashkent ens dirigim pel veritable camí de les caravanes, que discorria en direcció a l’actual Tadjikistan. Després de les formalitats duaneres creuem a Tadjikistan i ens dirigim a Penjakent, localitat situada just a costat de l’històric punt comercial a la Ruta del Khorasan del mateix nom, que actuava com a centre de l’Imperi Sogdiano, allà pels segles III i IV a.C. És justament a aquest imperi on va arribar l’explorador xinès Zhang Qiang, enviat per l’emperador Wu, que avui dia es considera com l’origen de les relacions comercials entre la Xina i Àsia Central i probablement l’espurna que va alimentar l’origen de la coneguda com a Ruta de la Seda. Visita del lloc arqueològic de Panjakent, encara amb excavacions en curs i molt per descobrir, per fer-nos una idea de la vida en aquesta magnífica ciutat del Tadjikistan actual. A la tarda seguim en direcció Nord cap a Istaravshan a través del túnel de nova construcció que ens permet evitar un pas de més de 3.400m d’alçada. Nit en hotel. Istavashan és localitat amb més de 2.500 anys d’història, on pararem a visitar el mausoleu de Hazratishoh i la mesquita de Sultan Abdulatif, també coneguda com Kok-Gumbaz. Aprofitarem també per passejar pel basar de la ciutat.

DIA 21. Istaravshan – Khujand – Kokand
Avui ens dirigim a Khujand, la segona ciutat més gran de Tadjikistan. Està situada en el riu Syr Darya, a la desembocadura de la vall de Fergana, una àmplia plana entre muntanyes per on passaven les caravanes de la Ruta de la Seda. Aquí visitem primer el Mercat d’Oest – el Mercat més gran d’Àsia Central – el Mercat Payshanba, el Museu arqueològic i de la fortificació i també el castell antic de segle 7-8. Trasllat a la frontera “Andarkhan”, on tornem a creuar a Uzbekistan. Formalitats necessàries i trasllat a Kokand, a la vall de Ferghana uzbek, on visitem el palau de Khudoyar Khan, el mausoleu de Madari Khan i la mesquita Jami. Allotjament en hotel.

DIA 22. Kokand – Rishtan – Marguilán – Ferghana
Esmorzar a l’hotel i posterior trasllat a Rishtan, on visitem els tallers de ceràmica. Seguim per la vall de Ferghan en direcció a Marguilán, on parem per visitar la famosa fàbrica de seda Yodgorlik i mercat oriental. Passem també pel mercat local i la madrassa de Said Akhmad-Khodha, a les cel·les de la qual els artesans treballen les catifes. Trasllat a Ferghana.

DIA 23. Ferghana – Osh. Vol Osh / Bishkek
Després d’esmorzar sortim cap a la frontera amb Kirguistan, país de destí de la nostra travessia. Després de les formalitats duaneres arribem a Osh, destinació de rellevància a la Ruta de la Seda, així com important centre de distribució juntament amb Kashgar, ja que a partir d’aquí diverses branques de la famosa artèria comercial es separen en direcció al Pakistan, Tadjikistan, Xina i cap al Nord de país. Visita dels basars i carrerons d’aquesta localitat impregnada d’història i a última hora sortida en vol en direcció a Bishkek.

DIA 24. Vol Bishkek / Ciutat d’origen
Al matí després d’esmorzar sortida en vol regular en direcció a la nostra ciutat d’origen, amb escala intermèdia. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 3.495 €
En base a grup de 6 a 9 persones 3.825 €
Suplement Individual (en hotels) 620 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 390 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Osh / Bishkek.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs. Una nit en tendes de campanya a Darvaza i dos nits en Guesthouse a Esfarayen i Mesr.
Transport en vehicle privat amb aire condicionat durant la ruta.
Bitllet de tren Khiva – Bukhara, en segona classe.
Guies locals de parla hispana a Iran, Turkmenistan, Uzbekistan i Kirguistan.
Guies locals de parla anglesa a Tadjikistan.
Carta d’invitació necessària pels visats d’Iran i Turkmenistan.
Entrades als monuments i llocs a visitar.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Turkmenistan (85 USD, a pagar en destí).
Impost de migració (14 USD, a pagar en destí).
Visat Iran (75 € por persona).
Visat Tadjikistan (50 USD por persona).
Taxa turística a la sortida dels hotels (2 USD per persona i nit)
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites, excursions i entrades no indicades com a incloses.
Propines i extres personals.
Taxes per realitzar fotografies o gravar en video a llocs històrics.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari