Amèrica del Sud
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Els Andes divideixen l’Equador en dues meitats, separant l’amazona de les planes costaneres. En un sol viatge és possible ascendir als volcans de l’altiplà, contactar amb grups ètnics que encara conserven tradicions ancestrals, veure nedar a les balenes i endinsar-se en la selva tropical. Aquesta ruta recorre de nord a sud la serralada a través de l’Avinguda dels Volcans: Quito, Otavalo, Chimborazo i Cotopaxi fins a Cuenca. Ja a la costa del Pacífic, el Parc Nacional de Machalilla ens acosta a la riquesa de la seva flora i fauna.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A NOVEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / QUITO Hotel
2 QUITO (VISITES) – MITAD DEL MUNDO E / S Hotel
3 QUITO – CERRO CUBILCHE – LAS COCHAS – COMUNITAT ZULETA E / D / S Casa d’hostes
4 ZULETA – OTAVALO – CUICOCHA – QUITO E Hotel
5 QUITO – PN VOLCÀ COTOPAXI – MERCAT SAQUISILÍ – SIGCHOS E Hisenda
6 SIGCHOS – LLACUNA DE QUILOTOA – BAÑOS E Hotel
7 EXCURSIÓ CASCADES DE PAILÓN DEL DIABLO – RIOBAMBA E / S Casa d’hostes
8 RIOBAMBA – PN CHIMBORAZO – INGAPIRCA – CUENCA E Hotel local
9 CUENCA E Hotel local
10 CUENCA – PARC NACIONAL DE CAJAS – GUAYAQUIL E Hotel
11 GUAYAQUIL – PUERTO LÓPEZ (PN MACHALILLA) E Hostal
12 EXCURSIÓ ISLA DE PLATA (OBSERVACIÓ BALENES) E / D Hostal
13 EXCURSIÓ AGUAS BLANCAS I PLATJA DE LOS FRAILES E / D Hostal
14 PUERTO LÓPEZ – COMUNITAT RÍO BLANCO – GUAYAQUIL E / D Hotel
15 VOL GUAYAQUIL / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ PARC NACIONAL ILLES GALÁPAGOS
15 VOL A GALÁPAGOS. NAVEGACIÓ BALTRA – ISLA MOSQUERA E / D / S Barco
 16 NAVEGACIÓ: ISABELA Y FERNANDINA E / D / S Barco
17 NAVEGACIÓ: BAHÍA URBINA – CALETA TAGUS E / D / S Barco
18 NAVEGACIÓ: PUERTO EGAS – SOMBRERO CHINO E / D / S Barco
19 NAVEGACIÓ SANTA CRUZ – BALTRA. VOLS DE TORNADA E A bord
20 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ AMAZONES
15 VOL GUAYAQUIL / QUITO / LAGO AGRIO – RESERVA CUYABENO E / D / S Cabanyes
16 a 17 RESERVA DE CUYABENO (AMAZONIA) E / D / S Cabanyes
18 RESERVA DE CUYABENO. VOL LAGO AGRIO / QUITO E / D Hotel
19 VOL QUITO / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
20 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Consultar opció Extensió Illes Galápagos o Amazones en la fitxa tècnica adjunta

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Quito
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada per sortir en el vol amb destinació Quito (connexions intermèdies). Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Quito (visites) – Mitad del Mundo
Visita de la ciutat colonial i els seus principals atractius com el Monestir de San Francisco (segle XVI), la Basílica del Vot Nacional, la Catedral, l’antiga via colonial de la Ronda, i el turó del Panecillo, on es troba l’estàtua de la Verge de Quito, amb més de 30 metres d’alçada i unes vistes espectaculars. A més de museus, esglésies colonials, places i un mercat indígena a l’aire lliure.
Situada a 2.850 msnm i a 22 km a sud de la línia de l’Equador, la ciutat de Quito està envoltada de muntanyes i volcans nevats. Amb una arquitectura molt ben conservada, va ser declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO el 1978, el que va obligar als nous edificis de la ciutat antiga a adaptar-se a la color blanc de les parets i el vermell de les teules.
A la tarda ens traslladem a la petita ciutat “Mitad del Mundo” per visitar el monument a la Línia de l’Equador i el museu etnològic. Tornada a Quito. Allotjament a l’hotel.

Dia 03 | Quito – Cerro Cubilche – Las Cochas – Comunitat Zuleta
Sortida per la Panamericana cap Zuleta. Situada a la província d’Imbabura, a sud d’Ibarra, entre muntanyes i boscos, la comuna indígena de Zuleta es caracteritza per la destresa de les dones en els brodats a mà. Ens traslladarem en vehicle fins el Pa de Sucre per iniciar la caminada (1’30h aprox.) Fins al cim del Cerro Cubilche (3.875 msnm) d’origen volcànic. Si el dia és clar, des del cim podem observar les llacunes i volcans, com el Cayambe. Tornada a Zuleta (2800 msnm). La caminada no presenta dificultats i si el temps ho permet es pot baixar pel contorn (1 hora aprox.) Fins Zuleta. Si el temps no ens acompanya, substituirem el trekking al Cubilche per la visita dels tallers artesanals i de la Casa Museu per aprendre més sobre la cultura i tradicions ancestrals de la gent de la zona. Després de l’esmorzar continuem fins a la comuna de Cochas, on visitarem una casa tradicional per degustar una beguda medicinal local i on ens mostraran una ‘neta’ amb herbes. Trasllat a l’allotjament a Zuleta (banys privats i compartits).

Dia 04 | Zuleta – Otavalo – Llacuna Cuicocha – Quito
Sortida cap a la ciutat d’Otavalo, situada als voltants de la Llacuna de Sant Pau i a peu de l’volcà Imbabura. Visita del mercat dels indígenes otavaleños, considerats com magnífics artesans i que encara conserven els seus costums i vestimenta tradicionals. S’estén al llarg tres grans places, amb múltiples parades dedicades a la venda de productes artesanals – principalment teixits en llana multicolor de tot tipus – a la part central; una segona plaça dedicada a la venda de tot tipus de productes de la terra i una tercera zona en la que es compra i ven al bestiar.
A la tarda continuarem cap a la Llacuna de Cuicoha (3246 msnm), un antic cràter extint. Pujarem fins al mirador per tenir les millors vistes de la llacuna. Tornada a Quito.

Dia 05 | Quito – Parc Nacional d’el Volcà Cotopaxi – Mercat indígena Saquisilí – Sigchos
Sortida cap al sud al llarg de l’Avinguda dels Volcans per arribar fins al Parc Nacional Cotopaxi, a peu de el volcà actiu de el mateix nom, el més alt del món (5.897 m). Visita de parc. Ascens a l’refugi Jorge Rivas (4864 msnm) situat al vessant nord del volcà. Caminada fàcil que iniciem des de 4.600 msnm. Descens i trasllat fins a Saquisilí per visitar un dels mercats indígenes més autèntics a la serra equatoriana. Trasllat fins al nostre allotjament a Sigchos, una hisenda rústica.

Dia 06 | Sigchos – Llacuna de Quilotoa – Baños
Temps lliure per gaudir d’activitats a la hisenda com la munyida. Sortida cap a un dels conjunts lacustres més bonics de l’Equador: la Llacuna de Quilotoa (3800 msnm), d’aigües sulfuroses i color verd maragda. Arribada a Quilotoa.
En els seus voltants viuen els indígenes de el mateix nom que es coneixen per les seves pintures elaborades sobre la pell dels animals i les seves acolorides màscares. Descens a peu fins a la llacuna. Opcionalment podem realitzar l’ascens a lloms d’una mula. Trasllat cap a la ciutat termal de Baños, porta d’entrada a l’Amazònia. Allotjament en hotel.

Dia 07 | Baños. Excursió a Cascades de Pailón de el Diable – Riobamba
Després de l’esmorzar, temps lliure per visitar a peu la ciutat termal de Baños.
A l’hora acordada, sortida per realitzar excursió al llarg de la ruta de les cascades, entre les quals es destaquen El Mantell de la Núvia i el Pailón de el Diable. Caminada fins al mirador de la cascada. Continuació a Riobamba. Allotjament a la comunitat (banys compartits).

Dia 08 | Parc Nacional Chimborazo – Ingapirca – Cuenca
Excursió a la reserva de Producció de Fauna Chimborazo, a peu de l’volcà extint de el mateix nom. Amb 6310 msnm és el cim nevada més alta de l’Equador que, mesurada des del centre de la terra, és el punt més alt. Visita de la reserva travessant el sorral, on observem vicunyes. Arribem en vehicle fins al primer refugi, Germans Carrel, situat a 4800 msnm. Ascendim a peu fins al refugi Edward Whymper, a 5000 msnm, des d’on es pot accedir a la glacera Thielmann (sempre que les condicions climàtiques siguin òptimes).
Descens i continuació cap a Cuenca. Parada durant el trajecte per visitar el lloc arqueològic de la cultura Inca-Cañari, conegut com “Ingapirca”. Arribada a Cuenca i trasllat a l’hotel.

Dia 09 | Cuenca
Visita de la ciutat de Cuenca, declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat; les seves esglésies, cases i places d’estil colonial li donen aquest títol tan merescut. Tarda lliure per visitar museus, una fàbrica de barrets ‘Panamà’, etc. Allotjament en hotel.

Dia 10 | Cuenca – Parc Nacional de Cajas – Guayaquil
Sortida a primera hora en direcció oest cap al Àrea Protegida de Cajas. Situada entre 3.100 i 4.450 msnm, davant el Golf de Guayaquil i a tan sols mitja hora en vehicle de Cuenca, el parc recull entre les seves muntanyes més de 200 llacunes d’origen glacial. Caminada per les senderes de la reserva cap a la llacuna, travessant tundra i bosc. Ascens a al mirador de Tres Creus (4.160 msnm). Tornada a la Llacuna Toreadora per realitzar una segona caminada amb un desnivell de només 100 mts.
Deixem el Parc Nacional de Cajas i continuem cap a Guayaquil, motor econòmic de l’Equador i que ha sofert profundes transformacions urbanístiques en els últims anys.

Dia 11 | Guayaquil – Puerto López (Parc Nacional Machalilla)
Guayaquil és el port principal de l’Equador i la ciutat més gran i poblada. Al matí, visitarem els punts principals d’interès turístic: Plaça del Centenari, Malecón Simón Bolívar, Barri de les Penyes, etc.
Sortida cap a Puerto López, població propera a Parc Nacional de Machalilla. Creat el 1989, aquest parc és una de les primeres i més extenses zones protegides de la costa equatoriana. Està format per bosc sec, ennuvolat i humit. Al bosc humit s’han registrat més de 500 espècies d’aus i mamífers. Trasllat a l’hotel.

Dia 12 | Puerto López. Navegació a Isla de Plata – Observació de balenes
Navegació fins Isla de la Plata per observar la seva rica flora i fauna.
Dia complet d’activitats: observació de balenes, caminades per albirar aus i tortugues marines, snorkel sobre els esculls d’Isla de la Plata (inclòs equip de snorkel). Tornada a Puerto López i allotjament en hotel.

Isla de la Plata és coneguda com la Petita Galápagos, ja que té el mateix ecosistema i alguns dels animals que habiten a l’illa. En temps precolombinos va ser un centre cerimonial inca, de lloança a el sol i a la mar; més tard va ser visitat per bucaners i pirates que van deixar curioses llegendes. Durant el recorregut (entre juny i setembre) es poden albirar les balenes que passen per l’estret, entre la illa i el continent. L’illa es troba dins el Parc Nacional Machalilla, que amb els seus 55.000 hectàrees, protegeix un ecosistema de bosc sec tropical, bosc ennuvolat, l’ecosistema marí, diverses platges i diferents llocs arqueològics.

Dia 13 | Puerto López. Excursió a les restes arqueològiques d’Aguas Blancas i Playa de los Frailes
D’hora al matí, sortida cap a la Playa de los Frailes. Arribada i caminada pel sender natural per visitar la platja de sorra negra, la tortugueta, el mirador, fins a arribar finalment a la platja de sorra blanca.
Continuem la visita a les restes arqueològiques d’Aigua Blanca i el museu que mostra la història precolombina a través d’urnes funeràries i ceràmiques de l’època. Finalment visitarem la llacuna sulfurosa sagrada, d’origen volcànic, molt apreciada per les seves propietats curatives i medicinals. Tornada a Puerto López i temps lliure.
Los Frailes i Aguas Blancas són part de bosc sec tropical de el Parc Nacional Machalilla. En ell abunda l’arbre conegut com Pal Sant. Los Frailes tenen 3 platges consecutives en estat natural i el color de cadascuna d’elles és diferent, des negra fins blanca.

Dia 14 | Puerto López – Comunitat Río Blanco – Guayaquil
Sortida després de l’esmorzar cap al sender ecoturístic Guayacán de Los Monos ‘El Pital’. Arribada a la comunitat de Río Blanco i trobada amb el nostre guia naturalista de la comunitat. Aquesta àrea protegida de bosc humit és la més extensa a la costa equatoriana i té més de 500 espècies diferents que inclouen aus i mamífers. Caminada a peu (i/o a cavall) pel bosc humit. Dinar tipus pícnic amb una família local de la comunitat. Tornada a Puerto López i continuació cap a Guayaquil. Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 15 | Vol Guayaquil / Ciutat d’origen
A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport per prendre el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 16 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 8 a 16 persones 2.360 € 2.460 €
En base a grup de 5 a 7 persones 2.560 € 2.660 €
Supl. Habitació Individual (Ruta Base) 325 €
Taxes Aèries (Aprox.) 444 €
EXTENSIONS
Extensió Amazonia 995 €
Extensió Illes Galàpagos 1.990 €
GRUP MÍNIM 5 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona o Madrid / Quito i tornada des de Guayaquil, amb la companyia aèria Iberia, en classe turista reduïda.
Transport privat en minibús durant tota la ruta.
Allotjament en hotels de categoria turista a les ciutats, casa d’hostes a la Comunitat de Zuleta i a Chimborazo (banys compartits) i cabanyes o hisendes rústiques, en base a habitacions dobles amb bany / dutxa.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta i guia naturalista al Parc Nacional de Machalilla.
Guies locals a Cerro Cubilche i Parc Nacional de Cajas.
Equip de snorkel a Isla de Plata.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
Consultar serveis inclosos de cada extensió a la fitxa tècnica del viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites i excursions no indicades com a incloses.
Entrades a parcs, reserves, museus, llocs arqueològics, etc. Preus aproximats (en dòlars americans USD): restes arqueològiques, termes, cascades ($0,5 a $2); PN Cotopaxi $2; PN de Cajas $2; PN de Machalilla $2; Mojanda $2; Reserva Pañacocha i comunitat $20; Quilotoa $3; Ingapirca $6; museus entre $1 y $10.
Propines i extres personals.
Control d’Inmigració a Galápagos (20 USD aprox.) i taxa d’entrada al Parc Nacional (100 USD aprox.).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.