Amèrica del Sud
Destinació
17 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Els Andes divideixen Equador en dues meitats, separant l’Amazònia de les planes costaneres. En un sol viatge és possible ascendir als volcans de l’altiplà, contactar amb grups ètnics que encara conserven tradicions ancestrals, veure nedar a les balenes i endinsar-se en la selva tropical. Aquesta ruta recorre de nord a sud la serralada a través de l’Avinguda dels Volcans: Quito, Otavalo, Chimborazo i Cotopaxi fins a Conca. Ja a la costa de el Pacífic, el Parc Nacional de Machalilla ens apropa a la riquesa de la seva flora i fauna.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / QUITO Hotel
2 QUITO – OTAVALO – CUICOCHA – COMUNITAT ZULETA E / S Casa local
3 COMUNITAT ZULETA – CERRO CUBILCHE – LAS COCHAS – QUITO E / D Hotel
4 QUITO – MITAD DEL MÓN E Hotel
5 QUITO – PARC NACIONAL DEL VOLCÀ COTOPAXI E Hisenda
6 PN VOLCÀ COTOPAXI – PUJILI – LLACUNA DE QUILOTOA – BAÑOS E Hotel
7 BAÑOS. EXCURSIÓ CASCADES DE PAILÓN DEL DIABLO – RIOBAMBA E / S Casa local
8 PARQUE NACIONAL CHIMBORAZO – INGAPIRCA – CUENCA E Hotel local
9 CUENCA E Hotel local
10 CUENCA – PARC NACIONAL DE CAJAS – GUAYAQUIL E Hotel
11 GUAYAQUIL – PUERTO LÓPEZ (PN MACHALILLA) E Hostal
12 PUERTO LÓPEZ. EXCURSIÓ ISLA DE PLATA (OBSERVACIÓ BALENES) E / D Hostal
13 PUERTO LÓPEZ. EXCURSIÓ AGUAS BLANCAS I PLAYA DE LOS FRAILES E / D Hostal
14 PUERTO LÓPEZ – COMUNITAT RÍO BLANCO – GUAYAQUIL E / D Hotel
15 GUAYAQUIL. OPCIONAL PARC HISTÒRIC E Hotel
16 VOL GUAYAQUIL / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
17 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ PARC NACIONAL ILLES GALÁPAGOS
15 VOL GUAYAQUIL / GALÁPAGOS. NAVEGACIÓ BALTRA – ILLA MOSQUERA E / A / S Barco
 16 ISABELA I FERNANDINA E / D / S Barco
17 ISABELA: BADIA URBINA – CALETA TAGUS E / D / S Barco
18 SANTIAGO: PUERTO EGAS – SOMBRERO CHINO E / D / S Barco
19 SANTA CRUZ – BALTRA. VOL DE TORNADA A CIUTAT D’ORIGEN E A bord
20 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ AMAZONES
15 VOL GUAYAQUIL / QUITO / LAGO AGRIO – RESERVA CUYABENO E / D / S Cabanyes
16 a 17 RESERVA DE CUYABENO (AMAZONÍA) E / D / S Cabanyes
18 RESERVA DE CUYABENO. VOL LAGO AGRIO / QUITO E / D Hotel
19 VOL QUITO / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
20 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

*Consultar opció Extensió Illes Galápagos o Amazones en la fitxa tècnica adjunta

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Quito
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada per sortir en vol amb destinació Quito (connexions intermèdies). Arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 2.- Quito – Otavalo – Llacuna Cuicocha – Comunitat Zuleta
Sortida per la Panamericana cap a Otavalo, situada als voltants de la Llacuna de Sant Pau i a peu del volcà Imbabura. Visita del mercat (dissabtes) dels indígenes, considerats com magnífics artesans, encara conserven els seus costums i vestimenta tradicionals. S’estén al llarg tres places, amb múltiples parades dedicades a la venda de productes artesanals que principalment teixits en llana multicolor de tota mena- a la part central; una segona plaça dedicada a la venda de tot tipus de productes de la terra i una tercera zona en la que es compra i ven al bestiar.
A la tarda continuarem cap a la Llacuna de Cuicoha (3246 msnm), un antic cràter extint. Pujarem fins al mirador per tenir les millors vistes de la llacuna. Continuació cap a la Comuna de Zuleta.

Dia 3.- Comunitat Zuleta – Cerro Cubilche – Les Cochas – Quito
Situada a la província d’Imbabura, al sud d’Ibarra, entre muntanyes i boscos, la comuna indígena de Zuleta es caracteritza per la destresa de les dones en els brodats a mà. Ens traslladarem en vehicle fins el Pa de Sucre per iniciar la caminada (1h30 aprox.) fins al cim del Cerro Cubilche (3.875 msnm) d’origen volcànic. Des del cim, si el dia és clar podem observar les llacunes i volcans, com el Cayambe. Retorn a Zuleta (2800 msnm). La caminada no presenta dificultats i si el temps ho permet es pot baixar pel contorn (1 hora aprox.) Fins Zuleta a 2800 msnm. Si el temps no ens acompanya, substituirem el Trekking a Cubilche per la visita dels tallers artesanals i de la Casa Museu per aprendre més sobre la cultura i tradicions ancestrals de la gent de la zona.
Després de l’esmorzar continuem fins a la comuna de Cochas, on visitarem una casa tradicional per degustar una beguda medicinal local i on ens mostraran una ‘neta’ amb herbes. Retorn a Quito.

Dia 4.- Quito – Meitat de l’Món
Situada a 2.850 m. sobre el nivell de la mar i a 22 km al sud de la línia de l’Equador, la ciutat està envoltada de muntanyes i volcans nevats. Amb una arquitectura molt ben conservada, va ser declarada per la UNESCO en 1.978 com a Patrimoni Cultural de la Humanitat el que va obligar als nous edificis de la ciutat antiga a adaptar-se a la color blanc de les parets i el vermell de les teules.
Visita de la ciutat colonial i els seus principals atractius com el Monestir de Sant Francesc (segle XVI), la catedral, l’antiga via colonial de la Ronda, el turó del Panecillo, on es troba l’estàtua de la Verge de Quito, amb més de 30 mts. d’alt i unes vistes espectaculars. A més, museus, esglésies colonials, places i un mercat indígena a l’aire lliure.
A la tarda ens dirigim a la petita ciutat “Meitat del Món” per visitar el monument a la Línia de l’Equador i el museu etnològic. Retorn a Quito. Allotjament a l’hotel.

Dia 5.- Quito – Parc Nacional d’el Volcà Cotopaxi
Sortida cap al sud al llarg de l’Avinguda dels Volcans per arribar fins al Parc Nacional Cotopaxi, a peu de el volcà actiu de el mateix nom, el més alt del món (5.897 m). Visita de parc. Ascens al refugi Jorge Rivas (4864 msnm) situat al vessant nord del volcà. Caminada fàcil que iniciem des dels 4.600 metres sobre el nivell del mar. Descens i trasllat al nostre allotjament, una hisenda rústica situada a la banda del parc nacional.

Dia 6.- Parc Nacional Volcà Cotopaxi – Pujilí – Llacuna de Quilotoa – Baños
Sortida cap a un dels conjunts lacustres més bonics de l’Equador: la Llacuna de Quilotoa (3800 m), d’aigües sulfuroses i color verd maragda. Durant el trajecte ens aturarem per visitar el mercat indígena de Pujilí.
Arribada a Quilotoa. En els seus voltants viuen els indígenes de el mateix nom que es coneixen per les seves pintures elaborades sobre la pell dels animals i les seves acolorides màscares.
Descens a peu cap a la llacuna situada a 3.500 mt .. Opcionalment podem realitzar l’ascens a lloms d’una mula. Trasllat cap a la ciutat termal de Baños, porta d’entrada a l’Amazònia.

Dia 7.- Baños: excursió cascades de Pailón de el Diable – Riobamba
Després de l’esmorzar, temps lliure per visitar a peu la ciutat termal de Baños.
A l’hora acordada, sortida per realitzar excursió al llarg de la ruta de les cascades, entre les quals es destaquen El Mantell de la Núvia i el Pailón de el Diable. Caminada fins al mirador de la cascada. Continuació a Riobamba. Allotjament a la comunitat. Banys compartits.

Dia 8.- Parc Nacional Chimborazo – Ingapirca – Conca
Excursió a la reserva de Producció de Fauna Chimborazo, a peu del volcà extint de el mateix nom. Amb 6310 mts és el cim nevada més alta de l’Equador que, mesurada des del centre de la terra, és el punt més alt. Visita de la reserva travessant el sorral, on observem vicunyes. Arribem en vehicle fins al primer refugi, Germans Carrel, situat a 4800 mts. Ascendim a peu fins al refugi Edward Whymper, a 5000 mts., Des d’on es pot accedir a la glacera Thielmann (sempre que les condicions climàtiques siguin òptimes). Descens i continuació cap a Conca. Parada durant el trajecte per visitar el lloc arqueològic de la cultura Inca-Cañari, conegut com “Ingapirca”. Arribada a Conca i trasllat a l’hotel.

Dia 9.- Conca
Visita de la ciutat de Conca, Patrimoni Cultural de la Humanitat; les seves esglésies, cases i places d’estil colonial li donen aquest títol tan merescut. Tarda lliure per visitar museus, una fàbrica de barrets ‘Panamà’, etc …

Dia 10.- Conca – Parc Nacional de Caixes – Guayaquil
Sortida a primera hora en direcció oest cap al Àrea Protegida de Caixes. Situada entre 3.100 i 4.450 msnm, davant el Golf de Guayaquil i a només mitja hora en vehicle de Conca, el parc recull entre les seves muntanyes més de 200 llacunes d’origen glacial.
Caminada per les senderes de la reserva cap a la llacuna, travessant tundra i bosc polylepis. Ascens a al mirador de Tres Creus (4.160 msnm). Retorn a la Llacuna Toreadora per realitzar una segona caminada amb un nivell de tan sols 100 mts. Deixem el P.N. de Caixes i continuem cap a Guayaquil, motor econòmic de l’Equador i que ha sofert profundes transformacions urbanístiques en els últims anys.

Dia 11.- Guayaquil – Puerto López (P.N. de Machalilla)
Guayaquil és el port principal de l’Equador i la ciutat més gran i poblada. Al matí, visitarem els punts principals d’interès turístic: Plaça del Centenari, Malecón Simón Bolívar, Barri Les Penyes, etc.
Sortida cap a Puerto López, població propera a Parc Nacional de Machalilla; creat el 1989, aquest parc és una de les primeres i més extenses zones protegides de la costa equatoriana. Està format de bosc sec, ennuvolat i humit. Al bosc humit s’han registrat més de 500 espècies d’aus i mamífers.

Dia 12.- Puerto López. Navegació a Illa de Plata – Observació Balenes
Navegació fins Illa de la Plata per observar la seva rica flora i fauna. L’Illa de la Plata és coneguda com Galápagos petit ja que té el mateix ecosistema i alguns dels animals que habiten a l’illa. En temps precolombinos va ser un centre cerimonial de lloança a el sol i a la mar, pels inques. Més tard va ser visitat per bucaners i pirates i d’aquí algunes llegendes del seu nom. Durant el recorregut i (entre juny i setembre) es poden albirar les balenes que passen per l’estret, entre la illa i el continent.
L’Illa de la Plata es troba dins el Parc Nacional Machalilla, que amb els seus 55.000 hectàrees, protegeix un ecosistema de bosc sec tropical, bosc ennuvolat, l’ecosistema marí, diverses platges i els diferents llocs arqueològics.
Dia complet d’activitats; observació de balenes, caminades per observació d’aus i tortugues marines i snorkel sobre els esculls de l’illa de la Plata (inclòs equip de snorkel). Retorn a Puerto López.

Dia 13.- Puerto López. Excursió restes arqueològiques Aguas Blancas i Playa de los Frailes
Els Frares i Aigua Blanca són part de bosc sec tropical de el Parc Nacional Machalilla. En ell abunda l’arbre conegut com Pal Sant. Els Frares tenen 3 platges consecutives en estat natural. El color de cadascuna d’elles és diferent, des negra fins blanca.
D’hora al matí, sortida cap a les Platges dels Frares. Arribada i caminada pel sender natural per visitar la platja de sorra negra, la tortugueta, el mirador, fins a arribar finalment a la platja de sorra blanca.
Continuem la visita fins a les restes arqueològiques d’Aigua Blanca i el museu que mostra la història precolombina a través d’urnes funeràries i ceràmiques de l’època. Finalment visitarem la llacuna sulfurosa sagrada, d’origen volcànic, molt apreciada per les seves propietats curatives i medicinals. Retorn a Port López i temps lliure.

Dia 14.- Port López – Comunitat Río Blanco – Guayaquil
Sortida després de l’esmorzar cap al sender ecoturístic Guayacán de Los Monos ‘El Pital’. Arribada a la comunitat de Río Blanco i trobada amb el nostre guia naturalista de la comunitat. Aquesta àrea protegida de bosc humit és la més extensa a la costa equatoriana i té més de 500 espècies diferents que inclouen aus i mamífers. Caminada a peu (i / o a cavall) pel bosc humit. Dinar tipus pícnic amb una família local de la comunitat. Tornada a Puerto López i continuació a Guayaquil. Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 15.- Guayaquil
Dia lliure. Opcional visita Parc Històric.

Dia 16.- Vol Guayaquil / Ciutat d’origen
A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport per prendre el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 17.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
Preu Base en Habitació Doble 2.300 € 2.400 €
Taxes Aèries (Aprox.) 444 €
SUPLEMENTS
Supl. Habitació Individual (Ruta Base) 330 €
Extensió Amazones 895 €
Extensió Illes Galápagos 2.100 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport privat en minibús durant tota la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta i guia naturalista al Parc Nacional de Machalilla.
Guies locals a Cerro Cubilche i Parc Nacional de Cajas.
Equip de snorkel a Illa de Plata.
Assegurança d’assistència en viatge. 
Consultar serveis inclosos de cada extensió en la fitxa tècnica del viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades a museus, parcs, reserves i llocs arqueològics.
Propines i extres personals.
Visites i excursions no indicades com a incloses.
Taxes d’entrada PN Galápagos (100 USD aprox.).
Control d’immigració a Galápagos (20 USD aprox.).
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari