Amèrica del Sud
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Els Andes divideixen Equador en dues meitats, separant l’Amazones de les planes costaneres. En un sol viatge és possible ascendir als volcans de l’altiplà, contactar amb grups ètnics que encara conserven tradicions ancestrals, veure nedar a les balenes i endinsar-se en la selva tropical. Aquesta ruta recorre de nord a sud la serralada a través de l’Avinguda dels Volcans: Quito, Otavalo, Chimborazo i Cotopaxi fins a Cuenca. Ja a la costa del Pacífic, el Parc Nacional de Machalilla ens apropa a la riquesa de la seva flora i fauna

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / QUITO Hotel
2 QUITO – MITAD DEL MUNDO E Hotel
3 QUITO – LAS COCHAS – CERRO CUBILCHE – COMUNITAT ZULETA E / D / S Casa local
4 ZULETA – OTAVALO – QUITO E Hotel
5 QUITO – PARC NACIONAL DEL VOLCÀ COTOPAXI E Hisenda
6 PN VOLCÀ COTOPAXI – PUJILI – LAGUNA DE QUILOTOA – BAÑOS E Hotel
7 BAÑOS. EXCURSIÓ CASCADES DE PAILÓN DEL DIABLO – RIOBAMBA E Casa local
8 PARC NACIONAL CHIMBORAZO – INGAPIRCA – CUENCA E Hotel local
9 CUENCA E Hotel local
10 CUENCA – PARC NACIONAL DE CAJAS – GUAYAQUIL E Hotel
11 GUAYAQUIL – PUERTO LÓPEZ (PN MACHALILLA) E Hostal
12 PUERTO LÓPEZ. EXCURSIÓ ILLA DE PLATA (ALBIRAMENT DE BALENES) E / D Hostal
13 PUERTO LÓPEZ. EXCURSIÓ AGUAS BLANCAS I PLAYA DE LOS FRAILES E / D Hostal
14 PUERTO LÓPEZ – COMUNITAT RÍO BLANCO – GUAYAQUIL E / E Hotel
15 VOL GUAYAQUIL / CIUTAT D’ORIGEN A bord
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ PARC NACIONAL ILLES GALÁPAGOS
15 VOL GUAYAQUIL / GALÁPAGOS. PUERTO AYRORA I NAVEGACIÓ E / S Barco
 16 – 17 NAVEGACIÓ PER LES ILLES GALÁPAGOS E / D / S Barco
18 PUERTO AYRORA – BALTRA. VOLS DE TORNADA E A bordo
19 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ AMAZONES
15 GUAYAQUIL E Hotel
16 VOL GUAYAQUIL / QUITO / LAGO AGRIO. RESERVA DE CUYABENO E / S Cabanes
17 – 18 RESERVA DE CUYABENO E / D / S Cabanes
19 RESERVA DE CUYABENO. VOLS DE TORNADA E A bord
20 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

* Consultar opció Extensió Illes Galápagos o Amazones a la fitxa tècnica adjunta

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Quito
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada per sortir en vol amb destinació Quito (connexions intermèdies). Arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 2.- Quito. Visites
Situada a 2.850 metres sobre el nivell del mar i 22 km al sud de la línia de l’Equador, la ciutat està envoltada de muntanyes i volcans nevats. Amb una arquitectura molt ben conservada, va ser declarada per la UNESCO el 1978 com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, el que va obligar als nous edificis de la ciutat antiga a adaptar-se al color blanc de les parets i el vermell de les teules.
Visita de la ciutat colonial i els seus principals atractius com el Monestir de San Francisco (segle XVI), la catedral, l’antiga via colonial de la Ronda, el turó del Panecillo, on es troba l’estàtua de la Verge de Quito, amb més de 30 metres d’altura i unes vistes espectaculars. A més, museus, esglésies colonials, places i un mercat indígena a l’aire lliure. A la tarda trasllat a la petita ciutat “Meitat del Món” per visitar el monument a la Línia de l’Equador i el museu etnològic. Tornada a Quito.

Dia 3.- Quito – Les Cochas – Cerro Cubilche – comunitat Zuleta
Sortida per la Panamericana Nord cap a Cayambe, on prendrem el desviament cap a la Comuna indígena de Zuleta. Situada a la província d’Imbabura, al sud d’Ibarra, entre muntanyes i boscos, es caracteritza per la destresa de les dones en els brodats a mà. La nostra primera parada és a Las Cochas, on visitarem una casa tradicional per degustar una beguda medicinal local i on ens mostraran una ‘neta’ amb herbes. Visita de la casa museu per aprendre més sobre la cultura i tradicions ancestrals de la gent de la zona. Dinar pícnic. Continuació en vehicle fins el Pa de Sucre per iniciar la caminada fins al cim del Cerro Cubilche (3.875 msnm) d’origen volcànic. Des del cim, si el dia és clar, podem observar les llacunes i volcans, com el Cayambe. Tornada a Zuleta (2800 msnm). Sopar i allotjament en cases de la comuna, amb banys compartits.

Dia 4.- Zuleta – Otavalo – Quito
A primera hora sortirem a visitar la Laguna de Cuicoha (3246 msnm), un antic cràter extint. Caminada fins al mirador on apreciarem les millors vistes de la llacuna. Continuació cap a Otavalo per visitar el mercat (dissabtes) dels indígenes otavaleños, considerats com magnífics artesans. S’estén al llarg tres places, amb múltiples parades dedicades a la venda de productes artesanals que principalment teixits en llana multicolor de tota mena- a la part central; una segona plaça dedicada a la venda de tot tipus de productes de la terra i una tercera zona en la que es compra i ven al bestiar. Tornada a Quito.

Dia 5.- Quito – Parc Nacional del Volcà Cotopaxi
Sortida cap al sud al llarg de l’Avinguda dels Volcans per arribar fins al Parc Nacional Cotopaxi, al peu del volcà actiu del mateix nom, el més alt del món (5.897 m). Visita del parc. Ascens al refugi Jorge Rivas (4864 msnm) situat al vessant nord del volcà. Caminada fàcil que iniciem des de 4.600 metres sobre el nivell del mar. Descens i trasllat al nostre allotjament, una hisenda rústica situada al costat del parc nacional.

Dia 6.- Parc Nacional Volcà Cotopaxi – Pujilí – Laguna de Quilotoa – Baños
Sortida cap a un dels conjunts lacustres més bells de l’Equador: ‘la Laguna del Quilotoa’, (3800 mts) d’aigües sulfuroses i color verd maragda. Durant el trajecte ens aturarem per visitar el mercat indígena de Pujilí.
Arribada a Quilotoa. En els seus voltants viuen els indígenes del mateix nom que es coneixen per les seves pintures elaborades sobre la pell dels animals i les seves acolorides màscares.
Descens a peu cap a la llacuna situada a 3.500 metres. Opcionalment podem realitzar l’ascens a lloms d’una mula. Trasllat cap a la ciutat termal de Baños, porta d’entrada a l’Amazònia.

Dia 7.- Baños: excursió a les cascades de Pailón del Diable – Riobamba
Després de l’esmorzar sortirem a visitar a peu la ciutat termal de Baños. Excursió al llarg de la ruta de les cascades, entre les quals es destaquen El Mantell de la Núvia i el Pailón del Diable. Caminada fins al mirador de la cascada. Continuació a Riobamba. Sopar i allotjament a la comunitat (banys compartits).

Dia 8.- Parc Nacional Chimborazo – Ingapirca – Cuenca
Excursió a la reserva de Producció de Fauna Chimborazo, al peu del volcà extint del mateix nom. Amb 6310 mts és el cim nevada més alta de l’Equador que, mesurada des del centre de la terra, és el punt més alt. Visita de la reserva travessant el sorral, on observem vicunyes. Arribem en vehicle fins al primer refugi, Germans Carrel, situat a 4800 mts. Ascendim a peu fins al refugi Edward Whymper, a 5000 mts., Des d’on es pot accedir a la glacera Thielmann (sempre que les condicions climàtiques siguin òptimes). Descens i continuació cap a Cuenca. Parada durant el trajecte per visitar el lloc arqueològic de la cultura Inca-Cañari, conegut com “Ingapirca”. Arribada a Cuenca.

Dia 9.- Cuenca
Visita de la ciutat de Cuenca, Patrimoni Cultural de la Humanitat; les seves esglésies, cases i places d’estil colonial li donen aquest títol tan merescut. Tarda lliure per visitar museus, una fàbrica de barrets ‘Panamà’, etc.

Dia 10.- Cuenca – Parc Nacional de Cajas – Guayaquil
Sortida a primera hora en direcció oest cap al Àrea Protegida de Cajas. Situada entre 3.100 i 4.450 msnm, davant del Golf de Guayaquil i a només mitja hora en vehicle de Cuenca, el parc recull entre les seves muntanyes més de 200 llacunes d’origen glacial.
Caminada per les senderes de la reserva cap a la llacuna, travessant tundra i bosc polylepis. Ascens al mirador de Tres Creus (4.160 msnm). Tornada a la Laguna Toreadora per realitzar una segona caminada amb un nivell de tan sols 100 mts. Deixem el P.N. de Cajas i continuem cap a Guayaquil, motor econòmic de l’Equador i que ha sofert profundes transformacions urbanístiques en els últims anys.

Dia 11.- Guayaquil – Puerto López (Parc Nacional Machalilla)
Guayaquil és el port principal de l’Equador i la ciutat més gran i poblada. Al matí visitarem els punts principals d’interès turístic: Plaça del Centenari, Malecón Simón Bolívar, Barri Las Peñas, etc.
Sortida cap a Puerto López, població propera al Parc Nacional de Machalilla; creat el 1989, aquest parc és una de les primeres i més extenses zones protegides de la costa equatoriana. Està format de bosc sec, ennuvolat i humit. Al bosc humit s’han registrat més de 500 espècies d’aus i mamífers.

Dia 12.- Puerto López. Navegació a Illa de Plata – Observació Balenes
Navegació fins Illa de la Plata per observar la seva rica flora i fauna. L’Illa de la Plata és coneguda com el Galápagos petit ja que té el mateix ecosistema i alguns dels animals que habiten a l’illa. En temps precolombins va ser un centre cerimonial de lloança al sol i al mar, pels inques. Més tard va ser visitat per bucaners i pirates i d’aquí algunes llegendes del seu nom. Durant el recorregut i (entre juny i setembre) es poden albirar les balenes que passen per l’estret, entre la illa i el continent.
L’Illa de la Plata es troba dins del Parc Nacional Machalilla, que amb els seus 55.000 hectàrees, protegeix un ecosistema de bosc sec tropical, bosc ennuvolat, l’ecosistema marí, diverses platges i els diferents llocs arqueològics.
Dia complet d’activitats; observació de balenes, caminades per observació d’aus i tortugues marines i snorkel sobre els esculls de l’illa de la Plata. Tornada a Puerto López.

Dia 13.- Puerto López. Excursió a les restes d’Aigües Blanques i Platja dels Frares
Els Frares i Aigua Blanca són part del bosc sec tropical del Parc Nacional Machalilla. En ell abunda l’arbre conegut com Pal Sant. Els Frares tenen 3 platges consecutives en estat natural. El color de cadascuna d’elles és diferent, des negra fins blanca.
D’hora al matí, sortida cap a les Platges dels Frares. Arribada i caminada pel sender natural per visitar la platja de sorra negra, la tortugueta, el mirador, fins a arribar finalment a la platja de sorra blanca. Continuem la visita fins a les restes arqueològiques d’Aigua Blanca i el museu que mostra la història precolombina a través d’urnes funeràries i ceràmiques de l’època. Finalment visitarem la llacuna sulfurosa sagrada, d’origen volcànic, molt apreciada per les seves propietats curatives i medicinals. Retorn a Puerto López i temps lliure.

Dia 14.- Puerto López – Comunitat Río Blanco – Guayaquil
Sortida després d’esmorzar cap al sender ecoturístic Guayacán de Los Monos ‘El Pital’. Arribada a la comunitat de Río Blanco i trobada amb el nostre guia naturalista de la comunitat. Aquesta àrea protegida de bosc humit és la més extensa a la costa equatoriana i té més de 500 espècies diferents que inclouen aus i mamífers. Caminada a peu (i / o a cavall) pel bosc humit. Dinar pícnic amb una família local de la comunitat. Tornada a Puerto López i continuació a Guayaquil.

Dia 15.- Vol Guayaquil / Ciutat d’origen
A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 16.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 14 persones 2.600 €
En base a grup de 4 a 9 persones 2.800 €
4 Primeres Inscripcions – 100 €
Taxes Aèries (Aprox.) 67 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 320 €
Suplement Aeri Sortida Juliol 150 €
Extensió Amazones 895 €
Extensió Illes Galápagos (embarcació cat. turista) 2.025 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport privat en minibús durant tota la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta i guia naturalista en el Parc Nacional de Machalilla.
Guies locals a Cerro Cubilche i Parc Nacional de Cajas.
Equip de snorkel a Isla de Plata.
Assegurança d’assistència en viatge.
Consultar serveis inclosos de cada extensió a la fitxa tècnica del viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades a museus, parcs, reserves i llocs arqueològics.
Propines i extres personals.
Visites i excursions no indicades com a incloses.
Taxes d’entrada PN Galápagos (100 USD aprox.).
Control d’Inmigració a Galápagos (20 USD aprox.).
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació