Àfrica
Destinació
15 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Llacs salats blancs com el gel, volcans amb espectaculars erupcions i colades de lava negra, llacs i guèisers que pinten la superfície dels colors més variats … això és el Danakil, un lloc on les temperatures arriben fins als 50º C. Les úniques persones capaces de viure aquí són els pastors Afar, que comercien amb la sal que extreuen aquí. Acompanyats per un fotògraf professional, gaudirem d’aquest repte d’experiència personal i fotogràfica.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA A bord
2 ADDIS ABEBA. VISITA DE LA CIUTAT Hotel
3 ADDIS ABEBA – SEMBETE – DESSIE E / D / S Hotel
4 DESSIE – MERCAT DE BATI – SEMERA E / D / S Lodge
5 SEMERA. MERCAT DE ASAYTA I POUS DE ALALO BED E / D / S Lodge
6 SEMERA – AFRERA – ERTA ALE E / D / S Acampada
7 ERTA ALE E / D / S Acampada
8 ERTA ALE – ABDELALI – AHMED ELA E / D / S Acampada
9 AHMED ELA – DALLOL – ASSOBOLE E / D / S Acampada
10 ASSOBOLE – TALLADORS DE SAL – GHERALTA E / D / S Lodge
11 GHERALTA – ESGLÉSIES DE TIGRAY E / D / S  Hotel
12 GHERALTA – LALIBELA E / D / S Hotel
13 LALIBELA E / D / S Hotel
14 VOL LALIBELA / ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
15 VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

29 NOV.- Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora indicada i trasllat a l’aeroport per embarcar amb destinació Addis Abeba. Nit a bord.

30 NOV.- Addis Abeba. Visita de la ciutat
Arribada a primera hora i instal·lació a l’hotel.
Més tard, visita del Merkato, el mercat més gran d’Àfrica, en el dia de més bullici que és dissabte. Visitarem a més la monumental església de Sant Jordi i el Museu Nacional.

01 DES.- Addis Abeba – Sembete – Dessie
El viatge comença aviat al matí, quan la capital d’Etiòpia (2.300 m) s’està posant en marxa.
Sortida cap al nord en direcció a Dessie, a través d’una bona carretera asfaltada que voreja nombroses aldees de la zona Oromo, amb les característiques “Gotjo bet” (habitatges amb sostre de palla). Parada al colorit mercat de Sembete, on ens deixarem perdre en els colors i el bullici de la gent. Arribada a Dessie a la tarda i acomodació a l’hotel.

02 DES.- Dessie – Mercat de Bati – Semera
Sortida d’hora cap a Bati, un altre mercat ja molt a prop de la depressió del Danakil. Aquí trobarem llocs on venen la sal que veurem extreure més endavant, camells i tota varietat de bestiar.
Després seguim rumb cap a Semera ja en territori dels Afar i entrant en la gran vall del Rift. Dinar tipus pícnic en ruta. Arribada a Semera on ens instal·larem per passar les dues nits.

03 DES.- Semera. Mercat de Asayta i gorgs de Alaló Bed
Al matí ens desplaçarem fins Asayta (70 km) per visitar el seu mercat que ens permetrà un primer contacte directe amb els Afar i els seus costums.
A la tarda ens desplaçarem a l’enclavament de Alaló Bed, on es troben unes gorgues d’aigua calenta que en alguns moments esclaten en un guèiser. Tornada a Semera i allotjament.

04 DES.- Semera – Afrera – Erta Ale
Seguirem cap al nord en la nostra ruta per assolir, primer, el llac salat de Afrera, també conegut com a llac “Giulietti”. A les seves ribes es fa arribar l’aigua que, un cop evaporada, deixa com a residu una blanca i fina sal, el de millor qualitat del Danakil.
Fa milions d’anys tota la depressió era un gran mar del que, per evaporació, només han quedat els dipòsits salins. Seguirem la ruta cap al volcà Erta Ale. Unes tres hores a través de planes arenoses i un tram més per una pista traçada a través de les colades de lava ens porten a arribar al poblet de Ksrawat (42 m); aquí passarem els controls establerts per la comunitat Afar i contractarem al guia local i els camells per l’ascensió al volcà. Haurem d’esperar que el sol sigui menys cruel per començar la marxa cap al volcà.

El Erta Ale és un perfil que no sembla intimidar, però no cal deixar-se enganyar: es necessiten unes quatre hores per pujar des de la depressió, a menys 70 metres, a una alçada de més de cinc-cents metres, on es prepara el camp. Els últims passos són nocturns. Seguim fins a la vora del cràter, tractant d’acostar-nos el més possible als bancs de la gran conca volcànica: el magma feta flames, explota i engoleix les roques, és un mar agitat de pedra líquida i negra. El Erta Ale és un espectacle que hipnotitza amb la seva força viva i fascinant. Es passa la nit a bivacs construïts pels Afar.

05 DES.- Erta Ale
Dia dedicat a l’exploració de la caldera, de la qual podrem apreciar les peculiaritats geològiques, entreveure l’espectacle de la caldera des de diferents angles, i prendre un descans dels llargs dies de cotxe. Finalment, a la nit, gaudirem de nou l’espectacle de la caldera en ebullició. Allotjament en bivacs construïts pels Afar.

06 DES.- Erta Ale – Abdelali – Ahmed Ela
Al matí, si ens aixequem aviat, podem gaudir de l’espectacle de la caldera abans del descens del volcà (10 km, 4 hores). Esmorzar al campament base i trasllat a Vaivedhom, on menjarem a l’ombra de les palmeres i podrem gaudir de l’hospitalitat de les famílies Afar. La pista transcorre per una plana que, a l’estació de pluges de les terres altes, s’inunda, a prop trobem la cadena de volcans a la qual pertany el Erta Ale.
A la tarda arribarem al poble d’Ahmed-Ela, ‘el pou d’Ahmed’, l’únic poble real en aquest desert, amb cinc-cents habitants (extractors i talladors de sal) durant els mesos de les caravanes, però no més de vint habitants durant l’estiu més calorós. Aquí les caravanes han de pagar impostos per a l’extracció i transport de blocs de sal. A la tarda podem assistir a l’arribada de les caravanes i l’espectacle visual que això suposa.

Nota: en cas que el camí que passa per Vaivedhom no fos transitable per causes meteorològiques utilitzaríem una carretera asfaltada que implica un recorregut més llarg.

07 DES.- Ahmed Ela. Excursió a Dallol – Assobole
Sortida d’hora al matí en els vehicles cap a Dallol (19 km, 30 min aprox.), Situat a -124m per sota del nivell del mar.
Dallol, un turó extraordinària i irreal d’uns cinquanta metres, un iceberg volcànic crescut en la crosta de sal de la depressió de Danakil. La terra bull i els guèisers estan en constant activitat esculpint figures de variades formes.

El paisatge es transforma en colorits jardins, grans pedres circulars, llacs de colors irreals, i minúsculs cons volcànics que sobresurten de les emanacions gasoses. Aquí els italians, als anys trenta, van tenir el valor de construir un poble miner (extreien potassi), les ruïnes, calcinades pel sol i la sal, segueixen podrint-se en el seu cim. Arribada i excursió de 3 hores per explorar el turó.
Volta a Ahmed Ela i continuació més tard fins Assobole, des d’on explorarem un primer tram del canó del riu Saba, pas utilitzat per les caravanes de sal en el seu camí d’ascens fins als mercats de l’altiplà.

08 DES.- Assobole – talladors de sal – Gheralta
Volta a Dallol i visita de les zones on els talladors de sal duen a terme aquesta duríssima tasca; primera baula d’un procés d’intercanvi comercial que es porta a terme de manera inalterada des de fa diversos segles.

Després deixarem enrere la zona de la depressió per dirigir-nos al altiplà; arribarem a la tarda a un magnífic lodge, construït per un empresari italià en una bella turó de pedra que domina la amba Gheralta. Aquí podrem refer-nos dels rigors de la ruta a Danakil i gaudir d’un merescut descans.

09 DES.- Gheralta – Esglésies del Tigray
Avui tindrem l’oportunitat de visitar un parell de les característiques esglésies de la regió del Tigray. A més de la seva antiguitat, el que les fa úniques és el seu emplaçament. Excavades a mitja alçada d’uns escarpats cingles, l’accés és possible després d’unes caminades que en alguns moments ens exigiran utilitzar els nostres rudimentaris coneixements d’escalada (amb l’ajuda d’alguns joves locals i senzilles escales o passarel·les disposades en els passos més complicats, el accés està a l’abast de pràcticament qualsevol de nosaltres que no pateixi de vertigen). Visitarem les esglésies de Maryam i Daniel Korkor o Abreha Atsebeha, per als més valents quedarà l’accés a la vertiginosa Abuna Yemata.

10 DES.- Gheralta – Lalibela
Tenint sempre el massís de les Muntanyes Simien a l’esquerra, conduirem cap al sud al llarg d’una ruta molt panoràmica per arribar a l’última etapa de la nostra ruta: la emblemàtica i imprescindible ciutat de Lalibela, amb les seves conegudes esglésies excavades.
Visitarem la peculiar església de Iemrhane Kristos abans d’arribar a l’hotel.

11 DES.- Lalibela
Aquesta ciutat situada a 2600 metres sobre el nivell del mar compta amb 11 esglésies monolítiques construïdes al segle XII. Es troben excavades en roques de granit rosa i es compten entre les meravelles del món.

Cada església té un estil arquitectònic únic. Totes estan magníficament tallades i la majoria estan decorades amb pintures ben conservades.

Tota la ciutat és una escultura dedicada a la glòria de Déu i això es percep en observar el fervor dels fidels del lloc. Dedicarem la jornada a la visita d’aquest emblemàtic conjunt monumental.

12 DES.- Vol Lalibela / Addis Abeba
Per als matiners potser hi haurà temps per a alguna última visita abans del trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Addis Abeba. Arribada a primera hora de la tarda i temps lliure a la capital per passejar o fer les últimes compres.
Sopar de comiat en un restaurant local i trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Nit a bord.

13 DES.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Inscripcions Preu Base
Preu Base per persona 2.860 € 2.970 €
Taxes Aèries (Aprox.) 245 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 205 €
Suplement Sortida des de Barcelona 160 €
Suplement grup de 8 a 10 personas 270 €
Suplement grup de 6 a 7 personas 560 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Lalibela / Addis Abeba.
Allotjaments i àpats segons quadre d’itinerari.
Aigua mineral embotellada durant les etapes d’acampada.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir).
Vehicle adicional per al personal en les etapes del Danakil. Generador durant les acampades per poder recarregar bateries.
Recorregut en vehicles 4×4 ocupats per 4 viatgers.
Visites segons itinerari. Permisos, guies locals i scout per a la zona dels Afar.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Etiòpia.
Begudes (excepte aigua mineral durant les etapes d’acampada).
Activitats i visites opcionals.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari