Àfrica
Destinació
14 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Llacs salats blancs com el gel, volcans amb espectaculars erupcions i colades de lava negra, llacs i guèisers que pinten la superfície dels colors més variats … això és el Danakil, un lloc on les temperatures arriben fins als 50º C. Les úniques persones capaces de viure aquí són els pastors Afar, que comercien amb la sal que extreuen aquí. Acompanyats per un fotògraf professional, gaudirem d’aquest repte d’experiència personal i fotogràfica.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
30 NOV VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA A bord
01 DES ADDIS ABEBA. VISITA DE LA CIUTAT Hotel
02 DES ADDIS ABEBA – SEMBETE – DESSIE E / D / S Hotel
03 DES DESSIE – BATI (MERCAT) – SEMERA E / D / S Acampada
04 DES SEMERA – AFRERA – ERTA ALE E / D / S Acampada
05 DES ERTA ALE E / D / S Acampada
06 DES ERTA ALE – ABDELALI – AHMED ELA E / D / S Acampada
07 DES AHMED ELA – DALLOL – ASSOBOLE E / D / S Acampada
08 DES ASSOBOLE – TALLADORS DE SAL – GHERALTA E / D / S Lodge
09 DES GHERALTA – ESGLÉSIES DE TIGRAY – MEKELLE E / D / S  Hotel
10 DES MEKELLE – LALIBELA E / D / S Hotel
11 DES LALIBELA E / D / S Hotel
12 DES VOL LALIBELA / ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
13 DES VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

30 NOV.- Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora indicada i trasllat a l’aeroport per embarcar amb destinació Addis. Nit a bord.

01 DES.- Addis Abeba. Visita de la ciutat
Arribada a primera hora i instal·lació a l’hotel. Més tard, visita del “Merkato”, el mercat més gran d’Àfrica, en el dia de més bullici que és el dissabte; visitarem a més la monumental església de Sant Jordi i el Museu Nacional.

02 DES.- Addis Abeba – Sembete – Dessie
El viatge comença aviat al matí, quan la capital d’Etiòpia (2300 m) s’està posant en marxa.
Sortida cap al nord cap a Dessie; una bona carretera asfaltada que voreja nombroses aldees de la zona Oromo, amb les característiques “Gotjo bet”, habitatges amb sostre de palla. Parada al colorit mercat de Sembete, on ens deixarem perdre en els colors i el bullici de la gent. Arribada a Dessie a la tarda i acomodació a l’hotel.

03 DES.- Dessie – Bati (mercat) – Semera
Sortida d’hora cap a Bati, un altre mercat ja molt a prop de la depressió de Danakil. Aquí trobarem llocs on venen la sal que veurem extreure més endavant, camells i tota varietat de bestiar. Després seguim rumb cap a Semera ja en territori dels Afar i entrant en la gran vall del Rift. Dinar picnic al camí. Arribada a Semera on acamparem a prop dels pous d’aigua de Alaló Bed.

04 DES.- Semera – Afrera – Erta Ale
Seguirem cap al nord en la nostra ruta per assolir, primer, el llac salat Afrera, també conegut com a llac “Giulietti”. A les seves ribes es fa arribar l’aigua que, un cop evaporada, deixa com a residu una blanca i fina sal, el de millor qualitat del Danakil.
Fa milions d’anys tota la depressió era un gran mar del que, per evaporació, només han quedat els dipòsits salins. Seguirem la ruta cap al volcà Erta Ale. Unes tres hores a través de planes arenoses i un tram més per una pista traçada a través de les colades de lava ens porten a arribar al poblet de Ksrawat (42 m); aquí passarem els controls establerts per la comunitat Afar i contractarem al guia local i els camells per l’ascensió al volcà. Haurem d’esperar que el sol sigui menys cruel per començar la marxa cap al volcà. S’esperen els camells, es prepara la càrrega.
El Erta Ale és un perfil que no sembla intimidar, però no cal deixar-se enganyar: es necessiten unes quatre hores per pujar des de la depressió, a menys 70 metres, a una alçada de més de cinc-cents metres, on es prepara el camp. Els últims passos són nocturns. Seguim fins a la vora del cràter, tractant d’acostar-nos el més possible als bancs de la gran conca volcànica: el magma feta flames, explota i engoleix les roques, és un mar agitat de pedra líquida i negra. El Erta Ale és un espectacle que hipnotitza amb la seva força viva i fascinant. Es passa la nit a bivacs construïts pels Afar.

05 DES.- Erta Ale
Dia dedicat a l’exploració de la caldera, de la qual podrem apreciar les peculiaritats geològiques, entreveure l’espectacle de la caldera des de diferents angles, i prendre un descans dels llargs dies de cotxe.
Finalment, a la nit, una altra vegada l’espectacle de la caldera en ebullició. Es passa la nit a bivacs construïts pels Afar.

06 DES.- Erta Ale – Abdelali – Ahmed Ela
Al matí, si ens aixequem aviat, podem gaudir de l’espectacle de la caldera abans del descens del volcà (10 km, 4 hores). Esmorzar al campament base i trasllat a Vaivedhom on menjarem a l’ombra de les palmeres i podrem gaudir de l’hospitalitat de les famílies Afar. La pista passa per una plana que, a l’estació de pluges de les terres altes, s’inunda, a prop trobem la cadena de volcans a la qual pertany el Erta Ale.
A la tarda arribarem al poble d’Ahmed-Ela, ‘el pou d’Ahmed’, l’únic poble real en aquest desert, cinc-cents habitants (extractors i talladors de sal) durant els mesos de les caravanes, però no més de vint persones en el estiu més calorós. Aquí les caravanes han de pagar impostos per a l’extracció i transport de blocs de sal, i es troben els camellers amb els equips que van a extreure i donar forma a la sal. A la tarda podem assistir a l’arribada de les caravanes i l’espectacle visual que això suposa.

07 DES.- Ahmed Ela. Excursió a Dallol – Assobole
Sortida d’hora al matí en els vehicles cap a Dallol. Dallol, un turó extraordinària i irreal d’uns cinquanta metres, un iceberg volcànic crescut en la crosta de sal de la depressió de Danakil. La terra bull i els guèisers estan en constant activitat esculpint figures de variades formes.
El paisatge es transforma en colorits jardins, grans pedres circulars, llacs de colors irreals, minúsculs cons volcànics que sobresurten de les emanacions gasoses. Aquí els italians, als anys trenta, van tenir el valor de construir un poble miner (extreien potassi), les ruïnes, calcinades pel sol i la sal, segueixen podrint-se en el seu cim. Arribada i excursió de 3 hores per explorar el turó.
Volta a Ahmed Ela i més tard sortirem fins Assobole des d’on explorarem un primer tram del canó del riu Saba, pas utilitzat per les caravanes de sal en el seu camí d’ascens fins als mercats de l’altiplà.

08 DES.- Assobole – talladors de sal – Gheralta
Volta a Dallol i visita de les zones on els talladors de sal duen a terme aquesta duríssima tasca; primera baula d’un procés d’intercanvi comercial que es porta a terme de manera inalterada des de fa diversos segles. Després deixarem ia la zona de la depressió per dirigir-nos al altiplà; arribarem a la tarda a un magnífic lodge, construït per un empresari italià en una bella turó de pedra que domina la amba Gheralta. Aquí podrem refer-nos dels rigors de la ruta a Danakil i gaudir d’un merescut descans.

09 DES.- Gheralta – Esglésies del Tigray – Mekelle
Avui tindrem l’oportunitat de visitar un parell de les característiques esglésies de la regió del Tigray. A més de la seva antiguitat, el que les fa úniques és el seu emplaçament. Excavades a mitja alçada d’uns escarpats cingles, l’accés és possible després d’unes caminades que en alguns moments ens exigiran utilitzar els nostres rudimentaris coneixements de l’escalada (amb l’ajuda d’alguns joves locals i senzilles escales o passarel·les disposades en els passos més complicats el accés està a l’abast de pràcticament qualsevol de nosaltres que no pateixi de vertigen). Visitarem les esglésies de Maryam i Daniel Korkor o Abreha Atsebeha, per als més valents quedarà l’accés a la vertiginosa Abuna Yemata. A la tarda arribarem a Mekelle on passarem la nit.

10 DES.- Mekelle – Lalibela
Tenint sempre el massís dels Mt. Simien a l’esquerra, conduirem cap al sud al llarg d’una ruta molt panoràmica per arribada a l’última etapa de la nostra ruta: la emblemàtica i imprescindible ciutat de Lalibela amb les seves conegudes esglésies excavades.

11 DES.- Lalibela
Ciutat situada a 2600 m. sobre el nivell del mar; a Lalibela hi ha 11 esglésies monolítiques construïdes al segle XII excavades en roques de granit rosa i que es compten entre les meravelles del món. Cada església té un estil arquitectònic únic: totes estan magníficament tallades i la majoria estan decorades amb pintures ben conservades. Tota la ciutat és una escultura dedicada a la glòria de Déu i això es percep en observar el fervor dels fidels del lloc. Dedicarem la jornada a la visita d’aquest emblemàtic conjunt monumental.

12 DES.- Vol Lalibela / Addis Abeba
Per als matiners encara hi haurà temps per a alguna última visita abans del trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Addis Abeba. Arribada a primera hora de la tarda i temps lliure per passejar o fer alguna compra. A la nit, sopar de comiat en un restaurant local i trasllat a l’aeroport per embarcar en vol de tornada.

13 DES.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
Embarcament en vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Nit a bord i arribada. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 persones 2.850 €
En base a grup de 8 a 9 persones 2.980 €
En base a grup de 6 a 7 persones 3.265 €
Descompte 06 Primeres Inscripcions – 100 €
Suplement Habitació Individual 275 €
Taxes Aèries (Aprox.) 245 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Lalibela / Addis Abeba.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Aigua mineral embotellada durant les etapes d’acampada.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Material d’acampada i cuina necessari (excepte sac de dormir). Vehicle adicional per al personal durant les etapes del Danakil. Generador durant les acampades per a poder recarregar bateries.
Recorregut en vehicles 4×4 ocupats per 4 viatgers.
Visites segons itinerari. Permisos, guies locals i scout per a la zona dels Afar.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (es tramita a l’aeroport a l’arribada 50 USD aprox.).
Begudes (excepte aigua mineral segons s’especifica a l’apartat anterior).
Activitats i visites opcionals.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació (recomanada).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació