Àfrica
Destinació
15 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Una ruta completa majoritàriament per terra per gaudir de tot el que ofereix Etiòpia pel que fa a monuments, paisatges i gent. Els desplaçaments en vehicle ens donaran la possibilitat d’assistir a mercats o de ser testimonis d’escenes quotidianes de vida social que es desenvolupen al llarg de la carretera. Les dates de sortida propostes tenen en compte les celebracions de l’església copta ortodoxa, per proporcionar així una experiència més completa de l’espiritualitat local, que és un aspecte fonamental de la cultura etíop. L’itinerari pel sud es realitza en tot terreny, el que ens permet assolir aldees remotes i més autèntiques, així com gaudir de cerimònies menys concorregudes, oferint així una visió molt més completa del país.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JULIOL A DESEMBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A ADDIS ABEBA E Hotel
2 ADDIS ABEBA – FICHE E / D / S Hotel
3 FICHE – BAHAR DAR E / D / S Hotel
4 BAHAR DAR E / D / S Hotel
5 BAHAR DAR – GONDAR E / D / S Hotel
6 GONDAR – LALIBELA E / D / S Hotel
7 LALIBELA E / D / S Hotel
8 VOL LALIBELA / ADDIS ABEBA E Hotel
9 ADDIS ABEBA – LLAC ZIWAY E / D / S Hotel
10 LLAC ZIWAY – ARBA MINCH E / D / S Lodge
11 ARBA MINCH – TURMI E / D / S Acampada
12 TURMI E / D / S Acampada
13 TURMI – JINKA E / D / S Hotel
14 JINKA – KONSO E / D / S Lodge
15 KONSO – ARBA MINCH. VOL A ADDIS. TRASLLAT A L’AEROPORT E / S Hotel day use
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Addis Abeba
Arribada al matí i trobada amb el nostre guia a l’aparcament adjacent a l’edifici de l’aeroport. Esmorzar en un cafè de la capital i check-in en hotel.
Addis Abeba es pot considerar la capital de l’Àfrica: seu de la Unió Africana i d’una delegació molt important de les Nacions Unides. Aquesta ciutat jove segons els estàndards europeus, és en canvi una de les poques ciutats de tot el continent que posseeix un centre històric amb edificis de més de 100 anys d’antiguitat.

A mig matí iniciem les visites per la capital. Coneixerem el Museu Nacional, on s’exposen, juntament amb Lucy, l’esquelet de Australopitechus Afarensis, una peça clau en la teoria de l’evolució de l’home. Seguirem amb el Museu Etnogràfic, que ofereix un recorregut molt original a través de les més de vuitanta cultures diferents que componen la Etiòpia moderna, a més d’una magnífica col·lecció d’icones. Dinar a l’històric hotel Taitu, el primer hotel que es va construir al país, obra de la poderosa dona de Menelik II.

A la tarda farem un recorregut en bus per l’antic barri de “Arada”, avui conegut amb el nom de “Piazza”, on podrem admirar alguns exemples de la peculiar arquitectura dels inicis d’Addis Abeba. Finalment ens endinsarem en el colorit caos del Merkato, el mercat més gran de la banya d’Àfrica. Sopar i nit en hotel.

DIA 2.- Addis Abeba – Fiche
Sortida cap al nord fins a arribar al cèlebre monestir ortodox de Debre Libanos, on podrem admirar els babuins gelada i els trencalòs, davant de l’espectacular congost del Ziga Wodel Gorge. Durant l’estació de pluges podrem contemplar una espectacular cascada just després d’un bonic pont de pedra que la tradició local remunta als portuguesos. En aquest escenari únic parlarem de l’ocupació italiana i de la sagnant repressió patida al monestir el 1937. Continuació fins a la petita localitat de Fiche. Sopar i nit en hotel.

DIA 3.- Fiche – Bahar Dar
Prosseguim al llarg de les espectaculars altiplans de l’altiplà etíop que reserven continues sorpreses als viatgers; els paisatges són majestuosos, el camp s’adapta a les irregularitats del terreny i a l’agost la vegetació està en tot el seu esplendor.

Després d’una hora de viatge, la carretera es llança en una espectacular baixada que ens portarà a creuar el pont sobre el Abbay, el Nil Blau, el riu més llarg i cèlebre d’Àfrica. La vista d’aquest espectacular congost serà un dels moments més interessants d’aquest viatge, transitant al llarg d’una carretera nova i poc transitada, i vorejant el gran massís de la muntanya Choke. Farem una parada per visitar el monestir de Mota Ghiorghis, que conté un dels conjunts de pintura més espectaculars de la zona.

DIA 4.- Bahar Dar
Bahar Dar es una moderna ciutat situada a 1800 metres d’altura, a la vora del llac Tana, el llac més gran del país. Hi ha 37 illes escampades pel llac i en 30 d’elles hi ha esglésies i monestirs de gran interès històric i cultural. Visitarem alguns dels monestirs més bells del llac, com Ura Kidane Meheret (Nostra Senyora del perdó), que arribarem després d’un breu passeig a través d’un majestuós bosc tropical, creuant cuidades plantacions de cafè, que, juntament amb l’artesania, són una de les fonts d’ingressos de la comunitat local.
Però la sorpresa més gran seran les pintures que decoren l’interior dels monestirs, una infinitat d’imatges grotesques i elegants alhora, pintades amb colors molt vius i seguint l’estil pictòric conegut com gondarià. Amb una altra breu excursió a peu arribarem al monestir de Azwa Mariam, on podrem veure també la col·lecció de material antic que ofereix el seu petit museu. Tornada en vaixell a Bahar Dar a temps per dinar en un bonic restaurant a la vora del llac. En acabar les visites sortida cap a Bahar Dar al llarg d’una carretera asfaltada que voreja de lluny el llac Tana i ofereix boniques vistes dels bells paisatges rurals etíops.

A la tarda sortida cap a les cascades del Nil Blau (30 km), que es precipiten 100 metres en picat sobre un ample de 45 metres, formant un núvol de vapor sobre la qual es forma l’arc de Sant Martí. Encara que un projecte hidroelèctric hagi tret espectacularitat al cabal de les cascades, segueixen sent un lloc atractiu amb belles panoràmiques.

DIA 5.- ​​Bahar Dar – Gondar
Sortida cap a Gondar al llarg d’una carretera que ofereix boniques vistes dels bells paisatges rurals etíops. En Gondar hi ha una dotzena de castells construïts per diversos emperadors durant el seu període de màxima esplendor, entre els segles XVII i XVIII. S’assembla a un tros d’Europa transferit a Etiòpia i la seva arquitectura palatina reflecteix influències europees, índies i islàmiques.

A la tarda visita dels palaus, residències i banys de Fasilidas i de l’església fortificada de Debre Berhan Silasse (Muntanya de la Llum de la Trinitat). L’interior està decorat amb un conjunt de pintures murals que són considerades el zenith del tardà estil gondarià d’art religiosa. Dinar en un bonic restaurant local.

DIA 6.- Gondar – Lalibela
Sortida per carretera cap a Lalibela, recorrent la “Xina Road”, una de les primeres carreteres construïdes per la gran potència asiàtica, actualment responsable d’una infinitat de projectes d’infraestructura a tot el país.
En ruta visita de l’original comunitat auto-gestionada de Awramba: viuen seguint unes normes comunitàries pròpies, basades en la igualtat absoluta entre homes i dones, en la repartició igual del treball, compartint totes les tasques, des de l’educació dels fills fins a les feines del camp i l’assistència a la gent gran, així com una postura oberta amb totes les religions. L’últim trajecte de la carretera voreja uns espectaculars penya-segats amb vistes colpidores. Nafrada a Lalibela a la tarda. Sopar en hotel.

DIA 7.- Lalibela
Dia dedicat a la descoberta de la “Jerusalem Africana”, la ciutat sagrada del cristianisme etíop. Situada a 2600 metres sobre el nivell del mar, aquesta petita ciutat conté 11 esglésies monolítiques construïdes cap al segle XII, que es troben excavades en roques de toba volcànica de color vermellós, sens dubte una de les meravelles del món. Cada església té un estil arquitectònic únic: totes estan magníficament tallades i estan connectades per passadissos i canals acuradament traçats.
Després de dinar iniciarem les visites de les 11 esglésies de la ciutat: Bet Abba Libanos, Bete Meskel, Bete Denagil, Bete Medhane Alem, Bete Mariam, Bete Emmanuel, Bete Golghota, Bet Mercuris, Bet Lehem, Bet Gabriel i Raphael, i Bete Giorgis. Sopar i nit en hotel.

DIA 8.- Vol Lalibela / Addis Abeba
Aviat al matí gaudirem de la possibilitat tornar a recórrer el laberint de la ciutat sagrada, o d’unir-nos a una missa primerenca, sentint el intens de l’espiritualitat local. Sortida en vol cap a Addis Abeba.

A la tarda tindrem ocasió de visitar alguns projectes promoguts per cooperatives locals i darrere d’un futur millor. Per a grups a partir de 6 persones inclourem un espectacle en el “Fekat Circus”, una associació d’artistes que promou el circ com a eina de creixement i desenvolupament per a nens i adolescents dels barris més desfavorits de la capital. Després seguirem amb una tarda de shopping diferent, anant a visitar els productes directament mostrats pels mateixos productors: bufandes lleugeres, productes de ceràmica i fins i tot objectes realitzats amb material reciclat, tots realitzats per cooperatives de dones que amb les seves forces s’estan construint una estabilitat econòmica. Breu descans en hotel. Sopar tradicional amb balls folklòrics i transfer a l’aeroport.

DIA 9.- Addis Abeba – Llac Ziway
Sortida en tot terreny cap al sud, creuant la Gran Vall del Rift, la gran esquerda a l’escorça terrestre que travessa l’Àfrica per 4000 km. La carretera segueix recta, amb lleugeres pujades i baixades que permeten gaudir d’un paisatge verd i màgic. Barraques rodones amb sostres de palla voregen la carretera asfaltada, sovint envoltades de tanques d’Euphorbia.

Finalment arribarem a un dels llacs més bonics del país, el llac Ziway, que es troba molt amenaçat per la recentment instal·lada indústria de floricultura. Després de dinar i relaxar-nos una estona farem una excursió a peu que ens oferirà la possibilitat d’albirar moltíssimes aus. Sopar i nit en hotel.

DIA 10.- Llac Ziway – Arba Minch
Seguim rumb al sud per visitar el parc de Abiata Shala, on podrem observar diverses espècies d’aus, flamencs roses, i mamífers com les gaseles.

El parc és únic per la seva fascinant parella de llacs que li donen nom, tan propers com diferents; un és d’origen volcànic i és el més profund de tota Etiòpia, l’altre molt vast i baix, es troba en retrocés a causa de l’evaporació.
A la tarda ens desplaçarem a les altures per sobre d’Arba Minch per visitar els Dorze, poble famós pels seus teixits tradicionals i els seus imponents cabanes de palla, que ens recorden a la cara d’un elefant, i que arriben a durar al voltant dels cent anys. Podrem veure en tot detall com s’elabora el característic pa que s’obté del “ensete”, el fals banana, molt nutrient. Nit al Lodge, que ofereix unes vistes espectaculars sobre els llacs Abaya i Chamo

DIA 11.- Arba Minch – Turmi
Esmorzar i sortida per realitzar una excursió en vaixell al llac Chamo, poblat per cocodrils i hipopòtams, a més d’una gran varietat d’espècies d’aus, al cor del parc “nech Sar”, que literalment significa ‘herba blanca’.
Seguim fins arribar a un important poblat Benna, on dimarts se celebra un concorregut mercat d’aquest grup ètnic. La ruta segueix fins Turmi, capital del territori Hamer.

DIA 12.- Turmi
Creuarem la regió Hamer per arribar a la vora del mític riu Omo, on arribarem una dels poblets més remots dels Dessanech, poble seminòmada que viu al llarg de l’últim tram del riu Omo. Creuarem el riu en petites canoes locals o realitzarem una excursió en vaixell a motor al llarg del riu (segons la mida final del grup).

A la tarda tornada a Turmi i visita d’un poblat Hamer, la tribu de pastors més nombrosa de la vall de l’Omo amb 45.000 persones. Es dediquen també a l’agricultura en algunes èpoques de l’any. Les dones preparen una mixtura d’argila, resina i aigua amb que enllacen els seus cabells en grans trenes anomenades “goscha”.

DIA 13.- Turmi – Jinka
Sortirem cap a l’oest per arribar a la vora del riu Omo, aquest cop el nostre objectiu serà la visita del poblat dels Karo, que habiten en llocs que s’alcen sobre el riu en una zona en la qual aquest discorre mandrosament en pronunciats meandres. La fotogènia del lloc és indiscutible. El viatge segueix rumb al nord, cap a Jinka, parant abans al mercat de Key Afer, on dijous es celebra un altre animat i variat mercat al qual assisteixen grups ètnics com els Ari, Male i, de vegades, els Erbore.
Després de dinar, visitarem un poblet Ari propera a Jinka. Aquesta població de llengua cushítica es caracteritza per les seves casetes i cabanes ordenades, decorades amb pintures de colors naturals. Els murals recorden als treballs dels aborígens australians.

DIA 14.- Jinka – Konso
Sortida cap al Parc de Mag, un dels territoris més bells del sud. Aquí encara es troben grups d’elefants, mandrias de búfals i “kudu”. Els naturalistes han comptat 81 mamífers endèmics. També és un paradís de les aus, amb unes 237 espècies. A nivell ètnic, aquesta és la regió dels Mursi, una de les poblacions més famoses d’Àfrica. Gent supèrbia i de tracte aspre, viuen en simbiosi amb els seus ramats de vaques.
Els Mursis mai han deixat de sorprendre als que s’aventuraven per les seves terres. Les dones es deformen el llavi inferior amb un plat labial. Encara que algunes llegendes locals diuen que aquest ús va començar per protegir-se dels mercants d’esclaus, la veritat és que es tracta d’una de les infinites formes que l’ésser humà ha desenvolupat a tot el món per embellir el seu propi cos. Retorn a Jinka a l’hora de dinar i tot seguit desplaçament fins Konso, on disposarem de temps per relaxar-nos.

DIA 15.- Konso – Arba Minch. Vol a Addis Abeba. Trasllat a l’aeroport
Visita de Konso, poble emblemàtic de la vall del Rift; lloc de grans cultivadors que han esculpit un paisatge únic, fet de turons enterament modelades a terrasses, solcades per canalitzacions d’una perfecció admirable. Per tot això, aquest lloc és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El dissabte és dia de mercat a Konso. Continuació fins Arba Minch i embarcament en el vol a Addis Abeba. Vehicle a disposició per fer les últimes compres.
Disposarem d’hotel day use a Addis Abeba per descansar (a compartir entre 4 passatgers). Sopar tradicional de comiat amb balls folklòrics. Trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona (15 Dies) 2.295 
Preu Base per persona (8 Dies) 1.345 €
SUPLEMENTS
Suplement grup de 2 a 5 persones (15 Dies) 250 €
Suplement grup de 2 a 5 persones (8 Dies) 125 €
Suplement Habitació Individual (15 Dies) 350 €
Suplement Habitació Individual (8 Dies) 200 €
Supl. Sortides Novembre i Desembre (opció 15 Dies o només Nord) 90 €
Supl. Millora Allotjament Turmi 2 nits (Hab. Doble) 115 €
Supl. Millora Allotjament Turmi 2 nits (Hab. Individual) 165 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en minivan o minibús i conductor en la zona nord i a Addis Abeba.
Transport en 4×4 amb aire condicionat i conductor en la zona sud.
Allotjament en hotels indicats o similars en base habitacions dobles.
Pensió completa durant tota la ruta (excepte a Addis Abeba).
Activitats i visites indicades com a incloses a l’itinerari.
Excursió en barco pel Llac Tana (mitja jornada) i al Llac Chamo.
Guia de parla hispana durant tot el recorregut.
Per a grups a partir de 6 persones: Excursió en barco a motor pel delta de l’Omo; habitació a Turmi en lloc d’acampada; espectacle del Fekat Circus a Addis Abeba.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals ni domèstics.
Visat. Es tramita a l’arribada a l’aeroport (50 USD aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre.
Entrades per a càmera de vídeo i pagaments per fotografiar cerimònies tribals no programables.
Propins i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació