Àfrica
Destinació
11 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Vista des de dalt, Etiòpia sembla un continent. El seu altiplà és el més gran d’Àfrica i s’estén des del Mar Roig fins a les planes del Nil Blau. Impressionants canons, barrancs i gorges trenquen aquest immens altiplà, amb muntanyes que s’eleven fins als 4000 m. El nord és terra de cristians i els seus antics monuments. La celebració de diumenge de rams en el calendari etíop és, especialment en Axum, una de les celebracions més sentides en el calendari.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
03 ABR VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
04 ABR ADDIS ABEBA. VISITA DE LA CIUTAT E Hotel
05 ABR ADDIS ABEBA – MERCAT DE SEMBETE – DESSIE E / S Hotel
06 ABR DESSIE – LALIBELA E / S Hotel
07 ABR LALIBELA E / S Hotel
08 ABR LALIBELA – BAHAR DAR E / S Hotel
09 ABR BAHAR DAR – GONDAR E / S Hotel
10 ABR GONDAR – DEBARK E / S Hotel
11 ABR DEBARK – AXUM (inici celebracions) E / S Hotel
12 ABR VOL AXUM / ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
13 ABR VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

03 ABR.- Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Addis Abeba. Arribada a última hora de la nit i trasllat a l’allotjament.

04 ABR.- Addis Abeba. Visita de la ciutat
Addis Abeba es pot considerar la capital de l’Àfrica: seu de la Unió Africana i d’una delegació molt important de les Nacions Unides. És la ciutat de el continent amb major nombre de delegacions diplomàtiques, una ciutat jove segons l’estàndard europeu, però una de les poques de el continent africà que pot presumir de tenir un centre amb edificis històrics amb més de 100 anys.
Sortida al matí per visitar el Museu Nacional, on s’exposen, juntament amb Lucy, l’esquelet de Australopitechus Afarensis, que és una peça clau en la teoria de l’evolució de l’home, així com els més interessants troballes de paleig antropologia mundial. Seguim amb el Museu Etnogràfic, que ofereix un recorregut molt original entre les diferents cultures d’Etiòpia, a més d’una magnífica col·lecció d’icones. Efectuarem un recorregut en bus per l’antic barri de “Arada”, avui conegut amb el nom donat pels italians, “Piazza”, admirant alguns exemples de la peculiar arquitectura dels inicis d’Addis Abeba. A la tarda visita de l’increïble barri de Merkato, on ens zambulliremos en el bullici de el mercat més gran de la banya d’Àfrica.

05 ABR.- Addis Abeba – Mercat de Sembete – Dessie
Sortirem d’hora cap al nord, al llarg de la carretera que va ser traçada pels italians durant la guerra d’ocupació al 1936; en una successió d’altiplans cada vegada més elevats arribarem als 3000 metres d’altitud en Termaber. Aquí, amb una mica de sort, podrem albirar babuins gelada. Després, la carretera comença a baixar fins a la localitat de Sembete, on ens aturarem per visitar el seu mercat. Per la seva ubicació, entre les terres altes i la depressió del Danakil, en Sembete es donen cita gents dels Amara, els Oromo i fins i tot dels Afar provinents del Danakil. Després del mercat seguirem la ruta per arribar a Dessie.

06 ABR.- Dessie – Lalibela
Seguirem cap al nord per seguir la nostra ruta. Endinsant-nos en l’altiplà etíop, el nostre recorregut d’avui ens durà fins Lalibela, on arribarem aproximadament a primera hora de la tarda.
Aquesta ciutat situada a 2600 metres sobre el nivell de la mar és coneguda per els seus 11 esglésies monolítiques construïdes al segle XII, excavades en roques de granit rosa i que es compten entre les meravelles de món. Cada església té un estil arquitectònic únic: totes estan magníficament tallades i la majoria estan decorades amb pintures ben conservades. Tota la ciutat és una escultura dedicada a la glòria de Déu i això es percep a l’observar el fervor dels fidels de el lloc. Dedicarem la tarda a les primeres visites d’aquesta emblemàtica població de el nord d’Etiòpia.

07 ABR.- Lalibela
Al matí sortirem de la ciutat per visitar l’església de Geneta Mariam, una de les més interessants al voltant de Lalibela per la seva qualitat artística: destaquen les pintures, molt antigues i amb subjectes poc comuns, i l’arquitectura amb el notable sostre a dues pendents decorat i els pilars regulars i perfectament esculpits de vestíbul. Però és important també pel seu valor històric, perquè va ser construïda al segle XIII pel primer rei que va reprendre la dinastia salomònica, AMDE Tsion, però en el mateix emplaçament i amb el mateix estil de les esglésies realitzades pels reis de la dinastia Zagwe . La tarda es pot dedicar a visitar el segon grup d’esglésies excavades a la roca i, sobretot, l’obra mestra de l’enclavament, l’església de Sant Jordi.

08 ABR.- Lalibela – Bahar Dar
Dia de viatge al llarg de la renovada “La Xina Road”, des de la qual podrem admirar la bellesa del camp Etíop, des de la regió de Lasta fins a la regió de Gojjam. Pel camí tindrem l’oportunitat de visitar l’original comunitat auto-gestionada de Awramba, on es viu seguint una gestió comunitària de la feina, compartint totes les tasques, des de l’educació dels fills fins a les tasques de camp, mantenint una obertura total a totes les religions i defensant la paritat de drets entre homes i dones, així com el respecte dels drets dels infants. A la tarda arribarem a Bahar Dar, població situada a la vora del llac Tana.

09 ABR.- Bahar Dar – Gondar
Al matí excursió amb barca privada per poder visitar alguns dels monestirs de la península de Zeghié (Ura Kidane Mehret i Azwa Mariam habitualment) encara regentats per monjos devots i de significatiu interès històric i artístic. Es tracta de llocs remots que aconseguirem amb un passeig a peu en sender majorment pla, creuant un bosc semitropical i plantacions de cafè. Els interiors dels monestirs estan completament recoberts de pintures, obres mestres de l’art pictòric gondariano, caracteritzat per una rica simbologia, colors vius i una gran força expressiva.
A la tarda sortida per carretera fins a Gondar. Vorejant les ribes del llac Tana podrem observar grans camps d’arròs, cereals i també “xat”, planta de fulla verda amb lleugers efectes estupefaents que és molt popular a Etiòpia i en tots els països limítrofs.

10 ABR.- Gondar – Debark
Visita de Gondar on trobem una dotzena de castells construïts per diversos emperadors durant més de 236 anys en un període de gran esplendor (segles XV i XVI). S’assembla a un tros d’Europa transportat a Etiòpia i reflecteix influències tant europees com islàmiques.
A la tarda sortirem cap a Debark, població situada a peu del massís de les muntanyes Simien i etapa intermèdia en el nostre camí cap a Axum.

11 ABR.- Debark – Axum (inici de les celebracions)
Matí de ruta per l’espectacular carretera de Limalimo, traçada en temps rècord pels italians durant la guerra italo-etíop a la fi dels anys 30. Disposarem d’espectaculars panoràmiques sobre les Muntanyes Simien i les goles que voregem creuant el riu Takazze.
Al migdia aproximadament arribarem a Axum, la ciutat més sagrada d’Etiòpia. La ciutat és la capital més antiga de país i on, segons la llegenda local, es guarda l’arca de l’aliança, robada a el rei Salomó pel seu fill Menelik.
A la tarda comencen les celebracions del ‘diumenge de rams’ (hosaina) que recorden l’entrada de Jesús a Jerusalem: el bisbe, envoltat de pelegrins i altres religiosos inicia l’oració sota una gran figuera. Després de diversos cants acompanyats per tambors i arcaics ‘sistros’ els fidels treuen de el temple el ‘Tabot »(rèplica de l’arca) i comença la processó que es desenvolupa al voltant de l’edifici fins a passar al costat de les monumentals esteles que han fet famosa a la ciutat . Acabada la processó, els fidels segueixen amb les seves oracions i càntics durant gran part de la nit.

12 ABR.- Vol Axum / Addis Abeba
La celebració continua al matí amb la desfilada d’un petit cavall guarnit que representa la muntura de Jesús en la seva arribada a Jerusalem. La desfilada s’acompanya amb música tradicional i una dansa durant la qual s’agiten fulles de palma (a semblança del que fem aquí). Els fidels realitzen bonics anells amb tires de fulles de palmera. Tots els membres del clergat desfilen amb els seus rics vestits i canten fins al migdia en un ambient ric de suggestions i festivitat. A l’acabar la celebració, visita de l’extraordinari parc de les esteles, monuments funeraris gegants, testimonis de l’època més gloriosa de el regne més antic de la banya d’Àfrica. Molt interessant també és el Museu Arqueològic. Visitarem les tombes del rei Kaleb i Gebre Meskel i el deixant de rei Ezana … elements bàsics per comprendre el desenvolupament d’aquesta gran civilització. A l’acabar les visites trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Addis Abeba. Arribada a la capital i trasllat a l’hotel on disposarem d’algunes habitacions on posar-nos a to per al vol de tornada. Sopar de comiat i trasllat a l’aeroport.

13 ABR.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
Embarcament en el vol de tornada a Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
Preu Base per persona 1.975 € 2.075 €
Taxes Aèries (Aprox.) 325 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 270 €
Suplement Grup de 5 a 7 persones 125 €
GRUP MÍNIM 5 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic segons programa.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Excursió en barco pel llac Tana i visita als monestirs.
Transport per terra en furgoneta o minibús segons el tamany del grup.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Etiòpia.
Visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari