Àfrica
Destinació
6 dies, 8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

La nostra ruta comença a la capital Addis Abeba. Volem al nord cap a Bahar Dar, al costat del Llac Tana, on el Nil Blau inicia el seu recorregut de 4.000 km fins al Mediterrani. L’itinerari es completa amb les visites a la ciutat imperial de Gondar i Lalibela, ciutat santa de la cristiandat etíop i famosa per les seves esglésies esculpides a la roca.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARIBADA A ADDIS ABEBA Hotel
2 VOL ADDIS ABEBA / BAHAR DAR E / D / S Hotel
3 BAHAR DAR – GONDAR E / D / S Hotel
4 VOL GONDAR / LALIBELA E / D / S Hotel
5 LALIBELA E / D / S Hotel
6 VOL LALIBELA / ADDIS ABEBA E Hotel day use
EXTENSIÓ AXUM
6 LALIBELA E / D / S Hotel
7 VOL LALIBELA / AXUM E / D / S Hotel
8 VOL AXUM / ADDIS ABEBA E Hotel day use
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Arribada a Addis Abeba
Arribada a l’aeroport d’Addis Abeba i tràmits d’entrada, visat i canvi de moneda. Recepció a l’aeroport per part del nostre representant en destinació. Trasllat a l’hotel i visites a la ciutat a mig matí. Es visita el Museu Etnogràfic, el Museu Nacional, on estan exposats les restes fòssils de Lucy, l’Església de Sant Jordi i el famós Merkato.

DIA 2.- Vol Addis Abeba / Bahar Dar
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Bahar Dar. Trasllat a l’hotel i excursió en vaixell durant 4 hores pel Llac Tana (1.840 m), on hi ha 30 illes i 38 monestirs sent els més antics del segle XIV. A la Península de Zeghe hi ha el monestir d’Ura Kidane Mehret, molt ben conservat i potser el més impressionant del Llac Tana. L’accés des de l’embarcador ens porta per camins envoltats de plantes de cafè i espessa vegetació. De planta circular i amb fabulosos frescos a les parets, el monestir alberga una bona col·lecció de manuscrits i objectes sagrats. Més endavant visitarem l’Església de Azuwa Maryam.

A la tarda visitarem el Nil Blau que recorre Etiòpia fins a entrar al Sudan i ajuntar-se amb el Nil Blanc. Arribada en vehicle fins al Pont Portuguès des d’on farem una petita caminada per un sender que ens condueix a les Cataractes de Tis Isat (foc que fumeja) amb 400 m d’amplada i una caiguda de 45 m. En aquest punt desguassa el Llac Tana i forma el Nil Blau. Allotjament.

DIA 3.- Bahar Dar – Gondar
Esmorzar i sortida per carretera muntanyosa cap a Gondar. Arribada i trasllat a l’hotel per començar amb les visites d’aquesta ciutat classificada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Gondar va ser la capital del regne d’Abissínia sota el regnat de l’emperador Fasil (Fasíledes), qui va fer construir castells, esglésies i banys d’inspiració medieval en ple segle XVII. El jesuïta espanyol pare Páez va ser clau en l’elecció de l’emplaçament així com en la tècnica i l’estil arquitectònic.
Durant 200 anys va ser la residència imperial i va conèixer tant la relativa grandesa dels seus primers emperadors, com la decadència dels seus últims. A mitjan segle XIX l’emperador Teodros va incendiar la ciutat en represàlia als seus habitants per no acceptar com a tal, ja que no li perdonaven que no tingués sang real. Ja mai va tornar a ser la capital.

Visitarem l’Església de Debre Berhan Selassie, la més cèlebre d’Etiòpia, amb el seu sostre pintat de querubins. Seguim amb els castells de la ciutat imperial (Fassil Ghebbi) i els banys de Fasil (Fasíledes).

DIA 4.- Vol Gondar / Lalibela
Esmorzar i sortida en vol cap a Lalibela, la Jerusalem Negra i l’antiga Roha. Situada a 2.600 metres d’altitud és sens dubte la més impressionant de les 8 ciutats etíops classificades com a Patrimoni de la Humanitat. Va ser fundada a finals del segle XII per la dinastia Zagüe com a resposta al progressiu avanç de l’Islam que envoltava a la capital imperial d’Axum, i com a conseqüència de l’ocupació de Jerusalem per les tropes de Saladí.
Van intentar crear en una sola ciutat la nova capital imperial i una nova Terra Santa, ja que les peregrinacions cristianes a Jerusalem s’estaven convertint en una aventura perillosa. La nova ciutat evoca totalment a la seva inspiradora amb noms tan comuns com les Muntanyes Gòlgota i Sinaí o el Riu Jordà que separa la ciutat en dues parts. A la tarda visita del Monestir de Nakuta Laab a 6 km de la ciutat, construït al voltant d’una cova i que alberga moltíssims tresors. Allotjament.

DIA 5.- ​​Lalibela
Esmorzar i dia consagrat a la visita de les 11 esglésies monolítiques literalment excavades a la roca i dividides en dos blocs separades pel Riu Yordanos (Jordà).
El primer grup simbolitza la Jerusalem terrenal i el segon grup la celestial. Separada de tots dos grups es troba Bete Giorgis que simbolitza l’Arca de Noè i que va ser construïda en honor de Sant Jordi, patró d’Etiòpia. A l’interior de totes les esglésies s’observen belles pintures murals d’influència bizantina, manuscrits, bastons d’oració i nombroses antiguitats. Segueixen sent lloc de culte a les festes del calendari religiós. Allotjament.

DIA 6.- Vol Lalibela / Addis Abeba
Esmorzar i sortida del vol amb destinació Addis Abeba. Tarda lliure. Disposarem d’hotel fins a la sortida del vol de tornada.

EXTENSIÓ AXUM

DIA 6.- Lalibela
Després de l’esmorzar farem una excursió per visitar el monestir – cova de Asheton Maryam, situat a la part alta d’una muntanya, des d’on s’aprecien unes meravelloses vistes. Aquesta excursió es fa en vehicle fins a un punt on ja només es pot seguir caminant, o pujar a una mula, per fer els últims 30 minuts d’ascensió.
Tornada a Lalibela per menjar i continuació cap a l’Església Yemrehana Kritos, a 2.700 m d’alçada i a 30 km de la ciutat. Sense cap dubte és la més bella dels voltants, i està edificada en l’interior d’una cova. L’accés es fa pel vessant de la muntanya. És un lloc màgic amb una deu d’aigua beneïda curativa que va atreure a molta gent al llarg de la història. Darrere de l’església es poden veure les restes de 10.740 pelegrins cristians que pel que sembla van viatjar des de llocs molt remots per morir-hi. Temps lliure a Lalibela per descansar. Allotjament.

DIA 7.- Vol Lalibela / Axum
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Axum. L’antiga capital Axumita es troba a 2.130 m d’alçada, al peu de les muntanyes Likanos i Zohado ia la vora de l’altiplà de Azebo. Mil anys abans de la nostra era i sota la influència comercial dels Regnes de la Península Aràbiga, es va convertir en un centre caravaner i punt defensiu per protegir els ports del Mar Roig i l’Oceà Índic.
La influència racial i cultural semita va colonitzar progressivament el territori llitet etíop. D’aquí parteix la història de la Reina de Saba que segons la llegenda va viatjar des Axum carregada de fabulosos regals fins a la cort del Rei Salomó, rei dels jueus, i que en la seva llarga estada allí va quedar embarassada de Salomó donant a llum a Menelik ja a Axum.

Això va donar peu a tots els emperadors posteriors a justificar una noble descendència lligada al Poble Elegit i en la línia successòria del Rei David, rei de Sió i dipositari de les Taules de la Llei i l’Arca de l’Aliança. La llegenda explica que Menelik, ja adult, va viatjar al regne de Judea per conèixer el seu pare, que el va ungir amb oli santificat de la reialesa i li va lliurar l’Arca al seu retorn a Axum. Per això avui dia encara asseguren tots els etíops que es conserva amagada a l’Església de Sta. Maria de Sió, després d’una estada de 800 anys al monestir Cherkos al Llac Tana. Ningú la pot veure excepte el custodi. Axum va entrar en decadència amb l’arribada de l’Islam i avui és una tranquil·la ciutat agrícola amb restes arqueològiques d’aquest passat esplendorós.

Visitarem els famosos Obeliscs, les monolítiques Esteles, les ruïnes del Palau Reial, les tombes dels reis i l’Església de Santa Maria de Sió (on no permeten l’entrada a les dones). Allotjament.

DIA 8.- Vol Axum / Addis Abeba
Esmorzar i sortida cap a Yeha (2.200 m), on visitarem el Temple de Yeha (segle VII a.C.), un dels més interessants i antics d’Etiòpia. El temple està construït amb grans blocs de pedra calcària de fins a 3 metres de longitud, perfectament alineats i entre ells. És molt semblant als temples de Saba al Iemen.

En ruta passarem per Adwa, escenari d’una important batalla que el 1896 va detenir l’avanç colonial italià. Tot una fita històrica i motiu d’orgull per al poble etíop. Toranda a Axum per dinar. Passeig pel mercat per gaudir de les petites botigues d’artesania local.

Trasllat a l’aeroport de Axum i embarcament en el vol amb destinació Addis Abeba per connectar amb el vol internacional de tornada (no inclòs). Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Habitació Doble 1.140 €
Suplement Habitació Individual 225 €
Suplement Extensió Axum 285 €
Suplement Habitació Individual (amb Extensió Axum) 285 €
Nit Extra a Addis Abeba (en Habitació Doble) 75 €
Nit Extra a Addis Abeba (en Habitació Individual) 115 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 19
SERVEIS INCLOSOS Trasllats segons itinerari.
Transport en minibús tipus Toyota Hiace o bus Toyota Coaster.
Estada en hotels especificats o similars en base habitacions dobles.
Pensió completa excepte a Addis Abeba.
Excursions i visites mencionades a l’itinerari.
Guia local de parla hispana durant el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals ni domèstics.
Visat. Es tramita a l’arribada a l’aeroport (50 USD aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari