Àfrica
Destinació
12 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

El sud d’Etiòpia és Àfrica Negra; la bellesa lenta del riu Omo, on conviuen pobles culturalment molt diversos. La vall de l’Omo posseeix el ventall complet d’ètnies: Mursi, Hammer, Karo, Konso a la riba est del riu; Nyangatom i Dassanech a la riba oest. Descobrirem les diferències, singularitats i semblances d’aquests pobles que conviuen en equilibri amb el seu entorn.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
26 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
27 DES ADDIS ABEBA. VISITES E Hotel
28 DES ADDIS ABEBA – SODO E / S Hotel
29 DES SODO – JINKA E / S Hotel
30 DES JINKA (POBLATS MURSI) – TURMI E / S Càmping
31 DES TURMI (POBLATS KARO I HAMER) E / S Càmping
01 GEN TURMI – MERCAT BENA – KONSO E / S Hotel
02 GEN KONSO – ARBA MINCH E / S Hotel
03 GEN ARBA MINCH – YERGA ALEM E / S Hotel
04 GEN YERGA ALEM – ZIWAY E / S Hotel
05 GEN ZIWAY – ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
06 GEN VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

26 DES.- Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Addis. Arribada a última hora de la nit. Trasllat a l’allotjament.

27 DES.- Addis Abeba
Esmorzar i visita de la ciutat. El Museu Nacional on s’exposa l’esquelet de la nostra ancestre “Lucy”, la muntanya Entoto i l’església de St. George, patró d’Etiòpia. Resta del dia lliure.

28 DES.- Addis Abeba – Sodo
Esmorzar i trobada amb el nostre guia. Començarem el nostre viatge creuant la capital en els vehicles 4×4. Pararem al barri de Merkato, on podrem observar el desordenat i vital enrenou del mercat més gran de la banya d’Àfrica.
Sortida de la ciutat per la ‘Butajira Road’. El camí es dirigeix ​​al sud, creuant el fascinant camp d’Etiòpia, amb barraques rodones de sostres de palla vorejant la carretera asfaltada. Pel camí ens aturarem per visitar l’enclavament de Tiya on podrem veure misterioses esteles funeràries tallades en pedra, declarades patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO. Pararem pel camí per descansar i dinar. A la tarda seguim rumb al sud, creuant plantacions de mànecs. arribarem a Sodo al vespre on ens allotjarem.

29 DES.- Sodo – Jinka
Sortirem aviat al matí. Continuarem el desplaçament cap al sud per una carretera no asfaltada i poc freqüentada. Pararem pel camí per visitar el parc de Maze; amb una alçada mitjana d’entre 1.000-1.200 metres, el parc és un dels pocs santuaris on encara es protegeix al “Swayne’s hartebeest”, una espècie d’antílop endèmica del país. Més endavant ens aturarem a prop ja de Jinka per visitar un poblat dels Ari. Després de creuar una zona muntanyosa arribarem a Jinka on ens instal·larem.

30 DES.- Jinka – Poblats Mursi – Turmi
Sortirem aviat de Jinka per endinsar-nos en l’àrea del P.N. de Mago on tindrem l’oportunitat de visitar un poblat de l’ètnia dels Mursi, sens dubte una de les més impactants de tota la regió sud del país. Són molt cèlebres les seves belles dones que tenen el costum de portar grans plats d’argila en el seu llavi inferior; això és un signe d’identitat fonamental per a elles, com més gran el plat, més fort es considera la dona, i el porten amb orgull.
Tornarem a Jinka a l’hora de dinar, i a la tarda tindrem temps per visitar un interessant projecte de recuperació de les herbes medicinals i la saviesa terapèutica indígena. En acabar la visita seguirem el nostre recorregut fins Turmi que serà la nostra base durant els propers tres dies. Turmi és la capital del territori Hamer: pastors semi nòmades d’origen omòtic, són un dels grups més nombrosos de la vall de l’Omo. Les dones s’arreglen els cabells amb argila vermella, resina i aigua, mentre els homes es poden arreglar els cabells a ocasió d’alguna gesta.

31 DES.- Turmi (excursió riu Omo i mercat en Turmi).
Sortirem cap a l’oest per arribar a la vora del riu Omo, aquest cop el nostre objectiu serà la visita al poblat dels Karo, gent que habiten en llocs que s’alcen sobre el riu en una zona en la qual aquest discorre mandrosament en pronunciats meandres. La fotogènia del lloc és indiscutible.

Després tornarem a Turmi per aprofitar que avui és dia de mercat. Els mercats no són només un lloc d’intercanvi comercial, sinó un moment essencial de relacions socials, per tant visitar-los és una ocasió inigualable per observar les tribus en un context informal i relaxat.

01 GEN.- Turmi- mercat dels Benna – Konso
Dedicarem el matí a estirar les cames: sortirem de Turmi en els vehicles fins al punt on començarem una caminada (terreny pla i apta per a tots els públics) d’unes dues hores fins arribar al poble principal dels Benna, pastors-agricultors de llengua omòtica. És probable que siguin un clan dels Hamer. Comparteixen les mateixes tradicions, però la seva vanitat i creativitat ha creat decoracions diferents. Els homes tenen els cabells arreglats en Trenas i ornaments fets de perletes blaus; per la seva banda les dones porten al cap una carbassa tallada per la meitat.
Farem una excursió a peu fàcil en pla que ens portarà fins al seu mercat de dimarts. Caminar al mateix pas de les alegres dones carregades de mercaderies serà una experiència diferent i evocadora. En arribar al poblat podrem visitar el mercat.
A la tarda, visitarem un poblat dels Konso on podrem submergir-nos en la bellesa i complexitat del paisatge de la zona, una infinitat de terrasses de cultiu i canals de gran perfecció tècnica, que ha estat declarat patrimoni de la UNESCO. Passarem la nit a Konso.

02 GEN.- Konso – Arba Minch
Sortirem aviat de Konso per arribar a Arba Minch. Dedicarem part del dia a l’exploració del parc de Nechisar: recorrerem amb barca al llac Chamo, dins el territori del parc i conegut per la grandària dels cocodrils que es poden veure a les petites platges de sorra de les seves ribes. Baixarem a terra per fer una caminada pel parc durant la qual podrem albirar zebres, hipopòtams i infinitat d’aus aquàtiques. A la tarda arribarem a l’hotel per instal·lar-nos i gaudir de les vistes sobre el parc.

03 GEN.- Arba Minch – Alci Alem
Sortirem al matí per carretera en direcció nord per arribar fins Alci Alem on passarem la nit. Dedicarem la tarda a un petit trekking durant el qual contactarem amb diversos poblats dels Sidamo, poble d’agricultors i la collita més característica és el cafè.

04 GEN.- Yerga Alem – Ziway
Seguim el retorn cap al nord. Ens detindrem en Awassa per visitar el mercat local de peix que s’organitza a la vora del llac del mateix nom.
Seguirem després ruta per arribar al parc de Abijjata-Shalla. El nucli del parc el conformen els dos llacs (Abijjata i Shalla) en els quals se sol concentrar una important població de flamencs a part d’altres aus aquàtiques, alguns herbívors (zebres) i alguns petits grups d’estruços. Més al nord i seguint el rosari de llacs de la vall del Rift arribarem a Ziway on ens allotjarem.

05 GEN.- Ziway – Addis Abeba
Dedicarem la primera part del dia a una caminada creuant la platja de Bochesa, a la riba sud del llac Ziway, on podrem observar altres espècies d’aus en un escenari màgic esquitxat de grans i retorçats arbres de ficus.
En acabar hi haurà la possibilitat de visitar un projecte dels Salesians, WID (Women In Development) que ha desenvolupat un interessant taller d’artesania, especialment costura, que produeix interessants productes, bonics de veure i més portadors d’un missatge. En acabar sortirem cap a Addis Abeba on arribarem a l’hora de dinar. A la tarda, temps per a les ultimes compres. Disposarem d’habitacions per a un breu descans en hotel i gaudirem d’un sopar en un restaurant local, amenitzada amb balls tradicionals. A última hora, trasllat a l’aeroport.

06 GEN.- Vol de tornada
De matinada trasllat a l’aeroport per sortir en vol de tornada. Canvi d’avió a ciutat d’enllaç i fi del viatge.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.975 €
Preu Base per persona (04 Primeres Places) 1.860 €
Suplement grup de 4 a 7 persones 140 €
Suplement Habitació Individual 230 €
Suplement Millora Lodge a Turmi (Habitació Doble) 90 €
Suplement Millora Lodge a Turmi (Habitació Individual) 135 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle 4×4 a la zona del baix Omo.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat.
Visites no especificades com a incloses.
Entrades a museus, monuments, etc.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació