Àfrica
Destinació
11 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Vista des del cel, Etiòpia sembla un continent. El seu altiplà és el més gran d’Àfrica, i s’exten des del Mar Roig fins les planures del Nil Blau. Impressionants canons, barrancs i gorges trenquen aquest immens altiplà, amb muntanyes que s’eleven fins als 4.000 metres. El sud del país és Àfrica Negra, és la bellesa lenta del riu Omo, on conviuen pobles culturalment molt diversos.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
27 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
28 DES ADDIS ABEBA (VISITA DE LA CIUTAT) E Hotel
29 DES ADDIS ABEBA – SODO E / S Hotel
30 DES SODO – JINKA E / S Hotel
31 DES JINKA – POBLATS MURSI – TURMI E / S Hotel
01 GEN TURMI. DELTA DEL RIU OMO E / S Hotel
02 GEN TURMI – POBLATS KARO – KONSO E / S Hotel
03 GEN KONSO – ARBA MINCH E / S Hotel
04 GEN ARBA MINCH – ZIWAY E / S Hotel
05 GEN ZIWAY – ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
06 GEN VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

27 DES. Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Addis. Arribada a última hora de la nit. Trasllat a l’allotjament.

28 DES.- Addis Abeba. Visita de la ciutat
Addis Abeba es pot considerar la capital de l’Àfrica: seu de la Unió Africana i d’una delegació molt important de les Nacions Unides, és la ciutat del continent amb major nombre de delegacions diplomàtiques. És una ciutat jove segons l’estàndard europeu, però és una de les poques ciutats africanes que pot presumir de tenir un centre amb edificis històrics amb més de 100 anys.
Sortida al matí per visitar el Museu Nacional, on s’exposen, juntament amb Lucy, l’esquelet d’Australopitechus Afarensis que és una peça clau en teoria de l’evolució de l’home, els més interessants troballes de paleig antropologia mundial. Seguim amb el Museu Etnogràfic, que ofereix un recorregut molt original entre les diferents cultures d’Etiòpia, a més d’una magnífica col·lecció d’icones. Efectuarem un recorregut en bus per l’antic barri de “Arada”, avui conegut amb el nom donat pels italians, “Piazza”, admirant alguns exemples de la peculiar arquitectura dels inicis d’Addis Abeba. A la tarda visita a l’increïble barri del Merkato, on ens zambulliremos en el bullici del mercat més gran de la banya d’Àfrica.

29 DES.- Addis Abeba – Sodo
Ens reunirem amb conductors i vehicles 4 × 4 per començar la nostra incursió a la part sud del país.
Sortida de la ciutat per la ‘Butajira Road’. El camí es dirigeix ​​al sud, creuant la fascinant camp Etíop, amb barraques rodones de sostres de palla vorejant la carretera asfaltada. Pel camí ens aturarem per visitar l’enclavament de Tiya on podrem veure misterioses esteles funeràries tallades en pedra, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Pararem pel camí per descansar i dinar. A la tarda seguim rumb al sud, creuant plantacions de mànecs. Arribarem a Sodo al vespre on ens allotjarem.

30 DES.- Sodo – Jinka
Sortirem aviat al matí. Continuarem el desplaçament cap al sud per una carretera no asfaltada i poc freqüentada. Pararem pel camí per visitar el parc de Maze; amb una alçada mitjana d’entre 1.000-1.200 metres, un dels pocs santuaris on encara es protegeix al ‘Swayne s hartebeest’ (búfal de Swayne), espècie d’antílop endèmica del país.
Creuarem el territori dels Daina i dels Male, agricultors molt poc acostumats als turistes. Després de creuar una zona muntanyosa arribarem a Jinka on anem a visitar també un llogaret dels Ari, població de llengua cushítica i que es distingeix per les seves aldees d’ordenada construcció. Els seus cabanes estan pintades amb pintures de colors naturals. Els dibuixos murals recorden els treballs dels aborígens australians. Nit en un atractiu eco-lodge.

31 DES.- Jinka – Poblats Mursi – Turmi
Sortirem aviat de Jinka per endinsar-nos en l’àrea del P.N. de Mag, on tindrem l’oportunitat de visitar un poblat de l’ètnia dels Mursi, sens dubte una de les més impactants de tota la regió sud del país.
Són molt cèlebres les seves belles dones que tenen el costum de portar grans plats d’argila en el seu llavi inferior; això és un signe d’identitat fonamental per a elles, com més gran el plat, més fort es considera la dona, així que el porten amb molt d’orgull.

El gran flux de turistes només interessats a treure fotos ha fet que, de vegades, la seva actitud cap al turista sigui una mica estereotipada; però, si ens acostem amb respecte i, almenys al principi, sense càmera, podrem gaudir també de la seva autenticitat i simpatia. En acabar la visita tornarem a passar per Jinka i seguirem el nostre recorregut cap a Turmi, sense deixar de fer una interessant parada a un mercat dels Benna, un dels més interessants a la zona. Cap al tard arribarem a Turmi, capital del territori Hamer: pastors semi nòmades d’origen omótico i un dels grups més nombrosos de la vall de l’Omo. Les dones s’arreglen els cabells amb argila vermella, resina i aigua, mentre els homes es poden arreglar els cabells a ocasió d’alguna gesta.

01 GEN.- Turmi. Delta del riu Omo
Sortida de Turmi creuant la regió Hamer per arribar a la vora del mític riu Omo, on arribarem una dels llogarets més remotes dels Dessanech, poble semi-nòmada que viu a llarg de l’últim tram del riu Omo.
Per a grups de fins a 7 persones es creua el riu en una canoa local; a partir de 8 es realitza una excursió amb vaixell a motor. Possibilitat d’albirar petits cocodrils i varietats d’aus. Retorn a Turmi on, a la tarda, farem una fàcil excursió a peu fins a aconseguir un llogaret Hamer.

02 GEN.- Turmi – Poblats Karo – Konso
Al matí sortirem cap als meandres del riu Omo en què s’assenten els poblats de l’ètnia dels Karo. Podrem estar una estona amb ells per veure la seva manera de vida i gaudir del bonic paisatge del riu des de la posició elevada del poblat. Seguirem després per arribar fins a Key Afer on avui se celebra el mercat setmanal i on conflueixen compradors dels voltants. Després arribarem fins Konso on podrem submergir-nos en la bellesa i complexitat del paisatge de la zona, una infinitat de terrasses i canals de gran perfecció tècnica, que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

03 GEN.- Konso – Arba Minch
Al matí visitarem un poblat dels Konso, ètnia d’agricultors que treuen rendiment del terreny gràcies a un elaborat sistema de terrasses conreades. Sortirem més tard per arribar a la no gaire llunyana població de Arba Minch, a la vora del llac Chamo. Dedicarem la tarda a la visita amb barca del llac Chamo, dins el territori de l’P.N. de Nechisar i conegut per la grandària dels cocodrils que es poden veure a les petites platges de sorra de les seves ribes.
També podrem albirar hipopòtams i infinitat d’aus aquàtiques. Arribada a l’hotel per instal·lar-nos i gaudir de les vistes sobre el parc.

04 GEN.- Arba Minch – Ziway
Al matí ens desplaçarem a les muntanyes que s’aixequen just darrere d’Arba Minch i que són el lloc triat per l’ètnia dels Dorze per instal·lar els seus pobles. Ens ensenyaran les seves peculiars construccions i aprendrem el bàsic sobre el cultiu del banano. Seguim el retorn cap al nord; seguint el rosari de llacs de la vall del Rift arribarem a Ziway on ens allotjarem.

05 GEN.- Ziway – Addis Abeba
Dedicarem la primera part del dia a una caminada creuant la platja de Bochesa, a la riba sud del llac Ziway, on podrem observar altres espècies d’aus en un escenari màgic esquitxat de grans i retorçats arbres de ficus. En acabar sortirem cap a Addis Abeba on arribarem a l’hora de dinar. A la tarda, temps per a les darreres compres. Disposarem d’habitacions per a un breu descans en hotel i gaudirem d’un sopar en un restaurant local, amenitzada amb balls tradicionals. A última hora, trasllat a l’aeroport.

06 GEN.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
Embarcament en vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 PRIMERES INSCRIPCIONS PREU BASE
Preu Base per persona 1.950 € 2.050 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
SUPLEMENTS
Suplement grup de 4 a 7 persones 90 €
Suplement Habitació Individual 275 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle 4×4 durant l’itinerari al baix Omo.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari.
Totes les entrades a parcs nacionals i monuments en les excursions i visites.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat.
Visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari