Europa
Destinació
14 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Travessia de la Lapònia finlandesa a peu, en canoa i bicicleta per un fascinant recorregut de 340 quilòmetres, allotjant-nos en cabanes de troncs i en botigues. Partirem des Enontekio fins al riu Ounas, travessarem el Parc Nacional de Pallas-Yllastunturi i baixarem en canoa fins Kaukonen per, des d’on farem un recorregut amb bicicleta fins a arribar a Rovaniemi, capital de la Lapònia finlandesa, famosa per la seva Museu Àrtic i per ser la “residència” de Pare Noel. Molta gent pensa que Lapònia és una regió coberta eternament per la neu però, com tot l’Àrtic meridional, entre juny i octubre els boscos de coníferes, bedolls i les zones de tundra abandonen el seu vestidura blanc i els rius i llacs tornen a ser navegables. Més de 340 quilòmetres d’aventura sense emprar mitjans motoritzats, arribant a creuar la línia imaginària de mític Cercle Polar Àrtic.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KITTILA. TRASLLAT A ENONTEKIO S Cabanyes
2 ENONTEKIO. MUSEU SAMI i PREPARATIUS E / P / S Cabanyes
3 a 5 RUTA A PEU E / P / S Cabanyes
6 a 9 DESCENS DEL RIU OUNAS EN CANOES CANADENQUES E / P / S Cabanyes
10 a 12 RUTA EN BICI FINS A ROVANIEMI E / P / S Cabanyes
13 ROVANIEMI. VISITA D’ARKTIKUM E / P / S Cabanyes
14 VOL ROVANIEMI / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Kittila
Sortida del vol amb destinació Kittila. A l’arribada, trasllat a Enontekio. Allotjament en cabana rústica amb lliteres, amb serveis i dutxa a l’exterior.

Dia 2.- Enontekio. Museu Sami i preparatius
Visita del centre d’interpretació i petit museu Sami de Enontekio. A la tarda farem els preparatius del viatge juntament amb el guia, organitzant el material i rebent tota la informació necessària per a l’expedició. Nit a Enontekio i sopar a l’allotjament.

Dies 3 a 5.- Ruta a peu
Amb etapes de 13, 13 i 19 quilòmetres cada dia, la nostra travessia combina zones de boscos d’avets, tundra amb bedolls nans i tundra de muntanya. La ruta parteix d’un llac que es creua amb embarcació motora per, a continuació, recórrer entre suaus pujades i baixades una de les regions naturals més belles de Lapònia, aconseguint cims com el Pyhakero, de 711 metres d’altitud. Durant la ruta és possible veure perdius nivals i rens, entre altres espècies.
A la tarda de l’últim dia de trekking, un cop a la vora del riu Ounas, donarem una petita classe teòrica sobre el maneig de les canoes i començarem a preparar el material per al descens. Farem una pràctica en aigües tranquil·les i amb un petit ràpid abans de començar l’etapa en canoa.
Els allotjaments durant aquestes 3 nits seran en cabanes de fusta, algunes amb un toc més rústic, característic de la Lapònia finlandesa, i altres amb un estàndard més confortable i més serveis, com sauna de llenya. Depenent de l’ocupació de les cabanes del Parc, en alguna ocasió és possible que alguns o tots els viatgers dormin en botiga.

Dies 6 a 9.- Descens del riu Ounas en canoes canadenques
La travessia va des Niemi fins Kaukonen, realitzant cada dia etapes d’aproximadament 35, 25, 26 i 26 quilòmetres respectivament. El riu Ounas creua Lapònia de nord a sud des de Enontekio fins Rovaniemi i nosaltres recorrerem la seva part central. Es tracta d’un tram que combina zones tranquil·les, ràpids, illes entre canals … Un entorn màgic adornat per un espès bosc que cobreix les ribes i on de tant en tant ens acompanyaran aus aquàtiques nedant o volant sobre l’aigua. Els ràpids són generalment petits i fàcils, encara que el seu nivell pot variar segons el cabal, sent el més llarg el que està en Kongas. Si algú ho prefereix, en aquest ràpid la canoa pot ser creuada pel guia i fins i tot es pot superar caminant per la vora. Passarem quatre nits en cabanes equipades (sauna, cuina, bany).

Dies 10 a 12.- Ruta en bici fins Rovaniemi
Avançant per pistes d’escassa dificultat i sense grans pendents, encara que no vol dir que la ruta sigui plana ja que hi ha moltes petits turons a Lapònia, pedalarem pel bosc passant per algunes granges, pobles i petits llacs com Maunujarvi i altres no tan petits com el Unari o el Norvajarvi, prop de Rovaniemi. Allà sortirem del Cercle Polar. Les etapes d’aquesta fase del viatge són de 55, 57 i 72 km.
Nits en cabana amb sauna / botiga o cabana rústica on podrem fer foc.

Dia 13.- Rovaniemi – Arktikum
Aquest és un dia que ens reservem per si fóssim alguna cosa retardats, encara que normalment ho fem servir per descansar i visitar Rovaniemi, la llar del Pare Noel, i el Arktikum (famós museu polar de la ciutat). Utilitzarem les bicicletes fins a l’hora de dinar, recorrent 20 km aproximadament. En Rovaniemi passarem la nit en cabana amb cuina, bany, sauna … i gaudirem d’un deliciós sopar.

Dia 14. Vol Rovaniemi / Ciutat d’origen
A l’hora prevista, sortida del vol de tornada a la nostra ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.250 €
Taxes Aèries (Aprox.) 130 – 220 €
  GRUP MÍNIM 5 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Kittila i Rovaniemi / Ciutat d’origen.
Trasllats segons programa.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Canoa per a dues persones amb equip (casc, armilla salvavides, neoprè curt, rems, estanques o bidons).
Bicicleta amb casc, eines i recanvis bàsics.
Equip general (tendes, utensilis de cuina, equip de navegació).
Guia de parla hispana amb gran experiència a Lapònia.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre.
Equip personal de travessia.
Trasllats o allotjaments no especificats.
Àpats extres a aeroports/ciutats degut a retards en els transports, condicions meteorològiques adverses, vagues o qualsevol altre cosa aliena a nosaltres.

Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació