Europa
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Possiblement una de les millors rutes de trekking de Geòrgia i del Caucas. La ruta de Mestia a Ushguli són 5 jornades de caminades moderades, recorrent valls remotes, pobles medievals, creuant serralades i passos de muntanya, observat magnífiques glaceres i amb vistes als cims més alts del país. Dormint cada nit en cases locals, podrem degustar la rica gastronomia i conèixer de primera mà la cultura d’aquests pobles caucasians. El viatge s’inicia a Tiblisi, la capital del país, i acabem a l’extrem oest, a la ciutat de Batumi, banyada pel Mar Negre.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TIBLISI Hotel
2 TIBLISI. VISITA DE LA CIUTAT E Hotel
3 TIBLISI – MTSJETA – KAZBEGUI E / S Casa local
4 KAZBEGUI – JADA – TIBLISI E Hotel
5 TIBLISI – TREN A ZUGDIDI – MESTIA E / S Hotel local
6 MESTIA – EXCURSIÓ AL GLACIAR DE CHALAADI – MULAJI E / D / S Casa local
7 MULAJI – TREK A ADISHI E / D / S Casa local
8 ADISHI – TREK A IPRALI E / D / S Casa local
9 IPRALI – TREK USHGULI E / D / S Casa local
10 USHGULI – TREK MONTE GURI – MESTIA E / D / S Hotel local
11 MESTIA – BATUMI (VISITES) – MAR NEGRE E Hotel
12 VOL BATUMI / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Tiblisi
Sortida en vol amb destinació Tiblisi, amb connexió intermèdia. Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Tiblisi. Visita de la ciutat
Esmorzar i visita a peu per la ciutat antiga, realitzant un passeig per la història de la ciutat. Durant la visita podrem observar diferents edificis religiosos com a esglésies ortodoxes, la Catedral, sinagogues, mesquites, a més de les fotografiades cases del segle XIX multicolors, amb balcons de fusta tallats. Visita per fora dels banys de sofre. Tarda lliure.

Dia 03 | Tiblisi – Mtsjeta – Kazbegui
Sortida cap a Mtsjeta, antiga capital, centre religiós de Geòrgia i punt important en l’antiga Ruta de la Seda. Visitarem l’històric Monestir Jvari i la Catedral Svetitsjoveli, tots dos declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Continuarem la nostra ruta cap al nord, seguint l’espectacular carretera militar. Iniciarem una espectacular ruta per carretera cap al nord, al llarg del riu Térek, fins a arribar a Kazbegui, la ciutat principal de la regió. Des de Kazbegui farem una agradable caminada a través d’una bella vall i boscos que ens portaran a Gergeti, Església de la Trinitat, situada a 2.170 m. Si el temps ho permet es pot veure una de les majors glaceres del Caucas, en el Mt. Kazbegui (5.047 m).

Dia 04 | Kazbegui – Jada – Tiblisi
Sortida per a descobrir la trencada de Jada. Comencem la caminada i baixarem fins al poble de Kvesheti. A la tarda tornada a Tiblisi. En ruta visitarem el complex arquitectònic de Ananuri. Arribada a Tiblisi.

Dia 05 | Tiblisi. Tren a Zugdidi – Mestia
Jornada de trasllat a la regió de Svaneti. A primera hora del dia, trasllat a l’estació de tren per a dirigir-nos a Zugdidi. Arribada i trobada amb els vehicles de muntanya que ens acompanyaran cap al nord, la regió de Svaneti. Arribada a última hora del dia a Mestia, centre turístic de la regió.

Dia 06 | Mestia – Excursió a la Glacera de Chalaadi. Inici del Trek – Mulaji
Al matí ens dirigirem cap a la vall Chalaadi. Després de mitja hora amb cotxe arribarem fins al pont, des d’on començarem la caminada. Després pujarem cap a la glacera caminant fins a arribar als peus del Mt. Chaniti (4.412 m). El camí ens portarà en el bosc i arribarem fins a la glacera Chalaadi, on neix el riu Chalaadistskali, que es troba a 2.070 metres sobre el nivell de la mar. Tornada a Mestia.
Iniciem de nou la caminada des del centre de Mestia seguint el riu contra corrent. En sortir de Mestia es pot observar el ràpid creixement urbanístic que està sofrint la ciutat. En pocs minuts ens trobem amb els primers vessants que a poc a poc van pujant metres per una zona boscosa. La pujada no és molt dura però és contínua fins a superar la part més alta de l’etapa. Ja en zona de prats, des de dalt, es pot observar tota la vall de Svaneti i el pic Tetnuldi (4.858 m). Continuem endavant descendint lentament i creuem els pobles de Mulkhura i Zhamushi, tots ells amb les seves característiques torres de defensa. Arribem una altra vegada a l’altura del riu Mulkhura i trobarem el poble de Mulaji, on dormirem. Arribada i temps lliure.

Dia 07 | Trek Mulaji – Adishi
Després d’esmorzar sortim de Mulaji, travessem el riu i seguim un camí que en poc temps es converteix en un sender molt estret i amb pendent. Seguim el camí paral·lel a un torrent, cada vegada amb més pendent, que passa per una zona boscosa. Coincidim amb el camí que utilitzen els animals per a pujar a les pastures més altes. Arribem als 2500 metres d’altura i creuem uns prats alpins que a l’hivern es converteixen en pista d’esquí. Seguirem durant uns minuts el camí de les instal·lacions dels telecadires fins a trobar de nou una sendera que ens portarà cap a la vall de Adishi. Les vistes panoràmiques des d’aquest punt ens permetran observar les boniques formacions dels pics Ushba (4.700 m). El camí segueix fins a arribar a la vall de Adishi. El poble d’Adishi és una petita localitat situada a 2.000 m, amb tot just 5 o 6 famílies. És imprescindible visitar les pintures romàniques que hi ha en la petita capella local. L’allotjament en cases locals és aquí el més senzill de tota la ruta, però alhora el més autèntic (limitat nombre d’habitacions, banys exteriors i limitada electricitat i aigua calenta).

Dia 08 | Trek Adishi – Iprali
Aquesta és potser l’etapa més exigent de tota la ruta, l’etapa regna, pel desnivell positiu que ens trobem. Iniciem la caminada remuntant la vall, seguint el riu cap amunt.
Passarem per alguna petita ermita aïllada i alguna cabanya per a guardar animals. Arribarem a un punt on cal travessar el riu i en funció del cabal necessitarem ajuda amb cavalls per a creuar-lo. Al final de la vall trobarem la impressionant glacera de Adishi. És a partir d’aquest punt que el camí comença a pujar serpentejant i amb precioses vistes a la glacera. Al final de la pujada arribem al pas de Chkhuntieri (2.655 m) amb unes impressionants vistes panoràmiques. Comencem el descens girant cap a la dreta i seguint el curs del riu Khaldechala. Finalment arribarem a Iprali. Sopar i allotjament en Iprali.

Dia 09 | Trek Iprali – Ushguli
Sortida seguint uns quilòmetres la carretera cap a Ushguli. Més endavant, deixem la carretera i seguim una sendera que puja pel vessant esquerre del riu. En poc temps estarem caminant per la part alta de la gola que forma el riu Enguri. Finalment davant nosaltres apareixerà el poble habitat més alt d’Europa, Ushguli (2.200 m). Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, Ushguli és famós per la gran quantitat de torres defensives i per la seva perfecta ubicació, sota la mirada del pic Shkhara (5.068 m), el més alt del país. Arribada i visita de l’església Lamaria datada del segle XII.

Dia 10 | Trek Ushguli – Mt. Guri. Fi trek i tornada a Mestia
Des de Ushguli caminada cap a la Muntanya Guri (2.970 m), un mirador natural que permet dominar tota la vall des del seu cim. En primer lloc el camí comença per un pendent suau que es torna cada vegada més acusada. Els últims 50 metres són els més exigents però quan s’arriba al cim s’obre un panorama esplèndid. No sols s’observa el poble de Ushguli (compost per 3 petits poblets), sinó també els cims de Shkhara (5.068 m) i Tetrnuldi (4.617 m). Tornada a Ushguli i trasllat en vehicle a Mestia a la tarda.

Dia 11 | Mestia – Batumi (Mar Negre)
Sortida de Mestia a primera hora cap al sud, en direcció a la ciutat costanera de Batumi, situada en la Mar Negra. Aquesta ciutat portuària, en la costa de la Mar Negra, combina l’arquitectura antiga i moderna. La varietat de religions ens permet visitar caminant mesquites, sinagogues o esglésies catòliques, armènies i ortodoxes. Val la pena passejar pel centre històric i el passeig marítim, aprofitant per a descansar en algun dels seus bars o degustar la gastronomia local. A la nit, Batumi es converteix en una ciutat molt animada; a més dels georgians, omplen els seus bars ciutadans armenis, iranians, azerbaidjanesos, etc. Arribada i visita del barri antic de la ciutat.

Dia 12 | Vol Batumi / Ciutat d’origen
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base a Habitació Doble (taxes aèries incloses) 1.475 €
Suplement Habitació Individual 220 €
Nit Extra a Batumi (Juliol a Setembre) en Hab. Doble 45 €
Nit Extra a Batumi (Juliol a Setembre) en Hab. Individual 75 €
GRUP MÍNIM 10 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 10 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona o Madrid / Tiblisi i Batumi / Barcelona o Madrid (connexió intermèdia a Estambul), amb la companyia aèria Turkish Airlines, en classe turista.
Tots els trasllats segons itinerari.
Transport en minibús amb A/C per les carreteres principals.
Transport en vehicles 4×4 per la regió muntanyosa de Svaneti.
Bitllet de tren de Tiblisi a Zugdidi.
Allotjament en hotels de categoria turista a Tiblisi i Batumi; i cases locals en la resta de l’itinerari.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions i visites segons itinerari.
Taxes aèries (de carburant, aeroport, seguretat): 235 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.