Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Geòrgia i Armènia poden semblar destinacions no convencionals, però la veritat és que haurien d’encapçalar la llista de llocs a visitar de qualsevol viatger. Aquest viatge de dotze dies a través d’aquests dos països ens portarà a descobrir algunes de les cultures i paisatges naturals més destacats que la regió del Caucas té per oferir. Començant pels estrets carrers de Tiblisi, recorrerem antics monestirs, esglésies històriques, cadenes muntanyoses i petits pobles els habitants dels quals ens regalaran la seva amabilitat durant tota la ruta.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TIBLISI Hotel
2 TIBLISI E Hotel
3 TIBLISI – MTSJETA – SADAKHLO (frontera) – FILETOVO – DILIJAN E Casa local
4 DILIJAN – SEVAN – GEGHARD – GARNI – EREVAN E Hotel
5 EREVAN E Hotel
6 EREVAN – ZVARTNOTS – ECHMIADZIN – EREVAN E Hotel
7 EREVAN – KHOR VIRAP – BODEGA DE VI – NORAVANK – EREVAN E Hotel
8 EREVAN – SAGHMOSOVANK – PARC DE LLETRES – GYUMRI E Hotel
9 GYUMRI – BAVRA (frontera) – VARDZIA – AJALTSIJE E Hotel
10 AJALTSIJE – BORJOMI – GORI – UPLISTSIJE – GUDAURI E / S Hotel
11 GUDAURI – STEPANTSMINDA – TIBLISI E Hotel
12 VOL TIBLISI / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Barcelona / Tiblisi
Sortida en vol regular amb destinació a Tiblisi. Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Tiblisi
Esmorzar i visita de la capital de Geòrgia, Tiblisi, amb tota la seva bellesa, els seus carrers estrets amb cases de colors, balcons tallats, barris antics i excel·lents mostres d’arquitectura moderna. Comencem el recorregut des de l’Església de Meteji, i gaudim de la vista espectacular del barri antic. Passejarem pels bells carrers estrets, i visitarem els principals llocs d’interès de la ciutat. Després gaudirem del magnífic panorama de la ciutat vella, i passant a través de la Fortalesa de Narikala, visitarem els històrics Banys de Sofre, d’on procedeix el nom de la capital.

Dia 03 | Tiblisi – Mtsjeta – Sadajlo (davantera) – Filetovo – Dilijan
Avui travessarem la frontera amb Armènia, però abans ens acostarem fins a la pròxima ciutat museu de Mtsjeta, seu de l’Església Ortodoxa i Apostòlica Georgiana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Veurem la Catedral de Svetitsjoveli, construïda en el segle XI, peça important de la història cristiana, i el Monestir de Jvari (segles VI-VII), Església de Santa Cruz que custodia la creu de fusta sagrada que va portar Santa Nino abans que Mtsjeta es convertís al Cristianisme. En acabar la visita, continuarem el nostre viatge fins a Armènia. Arribarem a la frontera cap a les 15.30h, on canviarem de guia i de vehicle, i després de les formalitats frontereres, continuarem cap a Filetovo, on tindrem l’oportunitat de gaudir del “te de samovar” i dolços dels molocanes, que són una minoria nacional que deriva de Rússia i que no van acceptar el cristianisme ortodox, perquè s’oposen a la veneració d’icones. Se’ls coneix així perquè tenen prohibit provar l’alcohol i perquè antigament bevien llet de manera ritual, els dimecres i els divendres (molokan significa “bevedor de llet”), malgrat els dejunis imposats pels ortodoxos”. Continuació fins a Dilijan. La gent diu: “si en el paradís hi havia muntanyes, boscos i deus d’aigües minerals, seria Dilijan”. Nit a casa local.

Dia 04 | Dilijan – Sevan – Geghard – Garni – Erevan
Sortida cap al famós llac Sevan, el llac alpí més gran del món. Aquest enorme llac muntanyenc que ocupa el 5 per cent de l’àrea de superfície d’Armènia, està situat a uns 2.000 m. sobre el nivell de la mar, i és el segon major llac d’aigua dolça del món. El més famós monument cultural aquí, és el monestir Sevanavank, prop de la ciutat de Sevan, en la costa nord-oest. Inicialment el monestir, es trobava en una illa, però la caiguda del nivell d’aigua, el va convertir en una península. Sortida cap al Monestir de Geghard, parcialment excavat a la muntanya adjacent, envoltada per penya-segats, inclosos per la UNESCO en la llista del Patrimoni de la Humanitat. El complex monàstic va ser fundat en el segle IV per Gregori l’Il·luminador, en el lloc d’una deu sagrada, a l’interior d’una caverna. Encara que hi ha inscripcions que es remunten als anys 1.160, l’església principal va ser construïda en 1.215. Sortida cap a Garni (a 32 km), un poble famós pel seu temple construït en el segle I després de Crist, pel rei Tiridates I d’Armènia i probablement va ser dedicat al déu hel·lenístic Mitra. Tindrem l’oportunitat de gaudir d’un concert de duduk. Continuarem fins a Erevan, on passarem la nit.

Dia 05 | Erevan
Avui visitarem Erevan, ciutat que va ser fundada l’any 782 a. C. a l’oest del que avui és Armènia, sent així una de les ciutats més antigues del món. Durant el circuit, veurem la Plaça de la República, que inclou la Casa del Govern, i la Galeria d’Art Nacional. Juntament amb tots els monuments principals de la capital, veurem també l’estàtua del Gat del famós escultor Fernando Botero, situada en el museu a l’aire lliure, i centre d’art modern Cafesjian, en Cascada, etc. Visitarem també el Museu d’Història d’Armènia. Aquí estan les importants col·leccions arqueològiques des de l’Edat de Pedra i l’Edat mitjana, fins als nostres dies. Visitarem també Tsitsernakaberd, monument dedicat a les víctimes del genocidi armeni. En 1995 es va obrir al costat del monument un petit museu on prendre consciència dels tràgics fets ocorreguts entre 1915 i 1922.

Dia 06 | Erevan – Zvartnots – Echmiadzin – Erevan
Avui visitarem l’església de Santa Hripsime de Echmiadzin, que es considera una de les 7 meravelles d’Armènia. Arribada al gran complex monàstic de Echmiadzin, seu dels catòlics d’Armènia, i la primera catedral del cristianisme, que es compon de diversos edificis o grups d’edificis, que daten dels segles IV, V, VI, VII i XVII. En acabar, seguirem fins a les ruïnes de la Catedral de Zvartnóts, que daten del segle VII. La construcció de la catedral va començar en 642, en una època en la qual gran part d’Armènia es trobava sota el control bizantí. Zvartnóts va romandre en peus fins a finals del segle X. Des de l’any 2000, el complex religiós de Echmiadzin i el jaciment arqueològic de Zvartnóts, es troben en la llista de Patrimoni de la Humanitat d’UNESCO.

Dia 07 | Erevan – Khor Virap – Celler de vi – Noravank – Erevan
Excursió al Monestir de Khor Virap. El monestir de Khor Virap té una gran història, tant religiosa com mundial. Està situat a la vall de Ararat, és el punt més pròxim a la bíblica Muntanya Ararat, on va parar l’arca de Noè. La importància és que està connectat amb Gregori L’Il·luminador, que va introduir el cristianisme a Armènia, i es considera el primer Catòlic d’Armènia. El Mt. Ararat, és el pic més alt de Turquia, però pertany a l’Armènia històrica, i és visible des de gran part d’Armènia. A l’Armènia actual, el Ararat és un símbol omnipresent. Continua apareixent en el seu escut d’armes, i no hi ha casa que no tingui una foto, quadre, o gravat amb la silueta de la muntanya. La pèrdua de la seva muntanya sagrada, és encara avui motiu de nostàlgia i melancolia per als armenis. De camí, visitarem un celler de vi, per a provar el vi de raïm autòcton, i el Monaterio de Noravank – centre religiós i cultural del segle XII. Noravank (“Nou Monestir”), es troba en un lloc inaccessible, envoltat d’una impressionant naturalesa. Tornada a Erevan i allotjament.

Dia 08 | Erevan – Saghmosovank – Parc de lletres – Gyumri
El dia comença amb la sortida des d’Erevan, cap a Saghmosovank, o el monestir dels salms, a una vintena de quilòmetres d’Erevan, correspon al segon període del desenvolupament de l’arquitectura medieval armènia, en el segle XIII. Des d’aquí, sortida cap al parc dedicat a l’alfabet armeni, i continuació fins a la ciutat de Gyumri. Tour per la ciutat de Gyumri, amb un passeig pel barri vell, i el mercat local. Gyumri, va sofrir un terratrèmol desastrós en 1.988, que va destruir la ciutat; malgrat això, podrem veure el renaixement de la ciutat, amb els seus edificis nous i antics. Nit en Gyumri.

Dia 09 | Gyumri – Bavra – (Davantera) – Vardzia – Ajaltsije
Sortida cap a la frontera de Bavra. Arribada cap a les 11h. Canvi de guia i vehicle, i continuació del nostre viatge per Geòrgia. Continuarem cap al sud, per a visitar Vardzia, un gran complex de coves que va arribar a tenir més de 3.000 i a allotjar a més de 50.000 persones. Va ser construït durant el govern de la Reina Tamar, una gran governant del país en el segle XII. El lloc és realment sorprenent perquè les coves, que estan connectades per llargs túnels excavats fa més de 800 anys, estan decorades amb colorits frescos molt ben conservats.

Dia 10 | Ajaltsije – Borjomi – Gori – Uplistsije – Gudauri
Continuarem el viatge cap a la petita ciutat de Gori, ciutat natal de Iósif Stalin i fundada per un dels grans reis de Geòrgia, David el Constructor (1.089–1.125). De camí, passarem per Borjomi, la famosa ciutat balneària on provarem l’aigua mineral que surt de la terra. A continuació, visitarem la ciutat rupestre de Uplistsije un dels assentaments urbans més antics de Geòrgia i punt clau de la famosa Ruta de la Seda. Es tracta d’un complex tallat en un alt banc rocós al costat del riu Mtkvar que conté diverses estructures, que daten de l’Edat del Ferro, fins a l’Edat mitjana. Cases, temples, palaus, carrers i escales tallats en la roca, van constituir aquesta impressionant i inexpugnable ciutat, fins que en el segle XIII, fos arrasada pels mongones. Avui dia, és un dels llocs d’interès més visitats de Geòrgia. Pujarem cap al nord per la Carretera Militar de Geòrgia, i gaudirem del paisatge amb les magnífiques muntanyes del Caucas. De camí, passarem pel complex arquitectònic de Ananuri i el dipòsit d’aigua de Jinvaly, de sorprenent bellesa. Arribada a Gudauri, famosa estació d’esquí situada a 2.000 msnm.

Dia 11 | Gudauri – Stepantsminda – Tiblisi
Avui ens dirigirem cap a Kazbegui, la principal ciutat de la regió a través d’una impressionant via al llarg del riu Térek. En el centre del poble, agafarem cotxes locals, i a través de belles valls, i boscos arribarem a l’Església de la Trinitat de Guergueti, situada a 2.170 msnm. Si el temps ho permet, podrem admirar, un de les majors glaceres del Caucas–Mt Kazbegi (5.047 m). En acabar, tornada a Kazbegui, on tornarem a realitzar una parada perquè un mestre del lloc ens expliqui més sobre la iconografia del lloc i la “Teka”, artefactes artesanals de tela. A la tarda sortida cap a Tiblisi.

Dia 12 | Vol Tiblisi / Barcelona
Dia lliure fins a l’hora determinada per a realitzar el trasllat a l’aeroport. Vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base a Habitació Doble (taxes aèries incloses) 1.495 €
Suplement Habitació Individual 355 €
Suplement Sortida 16 Agost 120 €
GRUP MÍNIM 10 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 10 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Barcelona / Tiblisi / Barcelona (connexió intermèdia a Estambul) amb la companyia aèria Turkish Airlines, en classe turista (T).
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments a Geòrgia i Armènia en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Transport amb conductor privat, segons indica el recorregut, en ambdós països.
Guia local de parla hispana durant la ruta, en ambdós països.
Visites descrites a l’itinerari.
Entrades als llocs descrits a l’itinerari.
Concert de Duduk a Garni (Armènia).
Taxes aèries (de carburant, aeroport, seguretat): 235 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i visites no indicades a l’itinerari.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.