Europa
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Geòrgia i Armènia poden semblar destinacions no convencionals, però la veritat és que haurien d’encapçalar la llista de llocs a visitar de qualsevol viatger. Aquest viatge de dotze dies a través d’aquests dos països ens portarà a descobrir algunes de les cultures i paisatges naturals més destacats que la regió del Caucas té per oferir. Començant pels estrets carrers de Tiblisi, recorrerem antics monestirs, esglésies històriques, cadenes muntanyoses i petits pobles els habitants dels quals ens regalaran la seva amabilitat durant tota la ruta.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TIBLISI Hotel
2 TIBLISI
E Hotel
3 TIBLISI – MTSJETA – SADAKHLO (frontera) – FILETOVO – DILIJAN E Casa local
4 DILIJAN – SEVAN – NORATUS – EREVAN E Hotel
5 EREVAN – TSITSERNAKABERD – ECHMIADZIN – ZVARTNOTS – EREVAN E Hotel
6 EREVAN – GARNI – GEGHARD – VERNISSAGE – EREVAN E Hotel
7 EREVAN – KHOR VIRAP – NORAVANK – EREVAN E Hotel
8 EREVAN – ASHTARAK – SAGHMOSOVANK – PARC DE LLETRES – GYUMRI E Hotel
9 GYUMRI – BAVRA – VARDZIA – KHERTVISI – AJALTSIJE E Hotel
10 AJALTSIJE – BORJOMI – GORI – UPLISTSIJE – GUDAURI E / S Hotel
11 GUDAURI – STEPANTSMINDA (KAZBEGI) – ANANURI – TIBLISI E Hotel
12 VOL TIBLISI / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

02 AGO | Vol Barcelona / Tiblisi
Sortida en vol regular destí a Tiblisi. Arribada de matinada i trasllat a l’hotel. Nit a Tiblisi.

03 AGO | Tiblisi
Avui visitarem Tiblisi. En aquesta ciutat de poc més d’un milió d’habitants, conviuen amb total normalitat, edificis de l’església ortodoxa georgiana (la majoritària del país), amb edificis de l’església armènia, la catòlica-romana, Sinagogues, Mesquites i un Temple Zoroàstric (corrent religiós iranià). Visitarem l’església medieval Metekhi (s.XIII), caminarem pel centre descobrint els carrers amb els característics balcons de fusta, que li atorguen personalitat a la ciutat. Visitarem la catedral de Sioni (s.XIII) i la basílica de Anchiskhati (s.vi). Temps lliure per a dinar. A la tarda, visita del Museu Nacional i en acabar la visita, realitzarem un passeig per l’avinguda principal de Rustaveli. Sopar lliure. Nit a Tiblisi.

04 AGO | Tiblisi – Mtskheta – Sadaklo (Frontera) – Fioletovo – Dilijan (250 km)
Avui començarem la nostra ruta fins a Mtskheta, l’antiga capital del Regne de Geòrgia i patrimoni de la UNESCO, que es troba en la intersecció del camí militar i la ruta de la Seda. Visitarem el Monestir de Jvari (creu) del segle VI. Aquí mateix Santa Nino, va erigir una creu de fusta per a celebrar la conversió d’Ibèria al cristianisme. L’església de Jvari, va tenir un gran impacte en el desenvolupament de l’arquitectura georgiana i va servir com a model per a moltes altres esglésies. Seguirem amb la visita de la catedral de Svetitskhoveli, que és la catedral més sagrada de Geòrgia, on es diu que va ser enterrada la túnica de Crist. Svetitskhoveli és un dels monuments culturals, artístics i arquitectònics més importants de Geòrgia. Durant segles ha estat el lloc de coronació de reis i patriarques de Geòrgia i de noces i bateigs reials. Temps lliure per a dinar. Sortida cap a Sadakhlo (la frontera amb Armènia). Trobada amb el guia i el conductor armeni, formalitats duaneres, i sortida cap a a el poble de Fioletovo, petit poble de molocanes, on tindrem l’oportunitat de gaudir del te de “samоvar” i els dolços dels molocanes, que són una minoria nacional que deriva de Rússia i que no van acceptar el cristianisme ortodox, perquè oposen a la veneració d’icones. Sortida feia la regió forestal de Dilijan. Allotjament a casa local.

05 AGO | Dilijan – Sevan – Noratus – Erevan (170 km)
Dilijan té una rica biodiversitat, amb nombroses deus minerals, així com monuments naturals i culturals. Sortida cap al llac Sevan, segon llac alpí més gran del món. Aquest enorme llac muntanyenc, que ocupa el 5% de l’àrea de la superfície d’Armènia, està situat a uns 2.000 metres sobre el nivell de la mar i és el segon llac més gran d’aigua dolça del món. El monestir Sevanavank, (fundat en 874 d. C.) és el lloc més popular i més pròxim per a visitar. Temps lliure per a dinar. Sortida cap al cementiri dels jachkars. El cementiri de Noraduz, és un cementiri medieval, amb un gran nombre de jachkares. El cementiri té la major concentració de jachkares de la República d’Armènia. Un jachkar, «creu de pedra», és una pedra gravada, commemorativa, típica de l’art armeni, present des de l’Antiguitat en tot el territori de l’Armènia històrica, i que en l’actualitat es troba i conserva en particular a Armènia. A la tarda arribarem a Erevan. Sopar lliure. Nit a Erevan.

06 AGO | Erevan – Tsitsernakaberd – Echmiadzin– Zvartnots- Erevan (60 km)
Avui visitarem la ciutat d’Erevan, fundada l’any 782 a. C., sent així una de les ciutats més antigues del món. Veurem la Plaça de la República, que va ser dissenyada amb l’estil tradicional de l’arquitectura armènia i inclou la Casa del Govern, el Ministeri d’Afers exteriors, el Corre Central, i la Galeria d’Art Nacional. Juntament amb tots els monuments principals de la capital, veurem també, la “Estàtua del Gat” del famosos escultor Fernando Botero, situada en el museu a l’aire lliure i centre d’art modern Cafesjian en “Cascada”. Pujada a la “Cascada” per a gaudir de la vista panoràmica d’Erevan. Visitarem el monument Tsitsernakaberd, dedicat a les víctimes del genocidi armeni. Temps lliure per a dinar. Sortida cap a Echmiadzin, situada a 20 km d’Erevan, aquesta catedral coneguda com el centre de l’església armènia gregoriana, és considerada una de les primeres esglésies cristianes del món, i va ser construïda entre els anys 301 – 303 d.C. A continuació, visitarem les ruïnes del temple de Zvartnots (àngels celestials), la perla de l’arquitectura del segle VII, declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO. A la tarda tornarem a Erevan. Sopar lliure. Nit a Erevan.

07 AGO | Erevan – Garni – Gegard – Mercat de Fruites – Vernissage – Erevan (160 km)
Sortida cap al monestir de Gueghard (UNESCO), que és l’obra mestra insuperable de l’arquitectura armènia del segle XIII. Algunes de les esglésies del complex, estan magistralment tallades en una roca enorme. A causa de la seva construcció i acústica, Geghardavank, és el millor lloc per a cantar cançons espirituals. Sortida cap al temple pagà Garni, construït en el segle I D. C. pel rei Tiridates I d’Armènia i probablement va ser dedicat al déu hel·lenístic Mitra. Temps lliure per a dinar. Tornarem a Erevan i visitarem també Vernissage, el mercat d’artesania, que més aviat sembla un museu a l’aire lliure. Aquí els hàbils artesans, presenten les seves obres de plata i or, pedra i fusta, ceràmica i fang, brodats, catifes, nines en vestits tradicionals, diferents suvenires, pintures i molt més. També visitarem el mercat local de fruites. Sopar lliure. Nit a Erevan.

Opcional: Baixada en 4×4 a la gola de Garni per a veure la “Simfonia de les pedres “- (8 euro per persona).

08 AGO | Erevan – Khor Virap – Noravank – Erevan (250 km)
Avui sortirem cap al monestir de Khor Virap (segles IV-XVII) a 45 km d’Erevan. El monestir allotjava un seminari teològic, i era la residència dels catòlics armenis. Des d’aquí, podrem admirar les espectaculars vistes a la bíblica muntanya Ararat, on va ancorar l’arca de Noè després del Diluvi Universal. La importància de Khor Virap, com a monestir i lloc de peregrinació, es deu al fet que Gregori l’Il·luminador, va ser inicialment empresonat aquí durant 14 anys pel rei Tiridates III d’Armènia. De camí, visitarem un celler de vi. Continuació cap al monestir Noravank (UNESCO), centre religiós i cultural del segle XII. Noravank (“Nou Monestir”) és a 122 km d’Erevan i es troba embolicat d’una impressionant naturalesa. El monestir està situat en el pintoresc congost de l’afluent del riu Arpá, en un penya-segat entre sorprenents roques vermelles de gran bellesa i singularitat. A la tarda tornem a Erevan. Sopar lliure. Nit a Erevan.

09 AGO | Erevan – Ashtarak – Saghmossavank – Parc de lletres – Gyumri (150 km)
Sortida cap a Ashtarak (que significa “torre” en armeni). Aquí visitarem una de les esglésies més petites, Karmravor. A continuació, sortida cap al monestir Sagmosavank o monestir de salms, fundat en el segle XIII. Seguim la nostra ruta fins a Gyumri, de camí, visitarem el parc de l’Alfabet, que va ser construït l’any 2005, pel 1600 aniversari de l’alfabet armeni. El monument consta de 39 escultures que signifiquen les lletres armènies. Continuació fins a Gyumri, on realitzarem un passeig pel barri antic i el mercat local. Sopar lliure. Nit a Gyumri.

10 AGO | Guymri – Bavra (Frontera)- Vardzia – Jertvisi – Akhalstikhe (310 km)
Sortida cap a Bavra (la frontera amb Geòrgia). Aquí realitzarem les formalitats duaneres, i tornarem a retrobar-nos amb el nostre guia i conductor que vam conèixer en la ruta de Geòrgia. Continuació de la nostra ruta, cap a la ciutat medieval Vardzia. En ruta, tindrem una parada breu, per a veure des de l’exterior, la fortalesa medieval Jertvisi (s.X). Arribada a Vardzia, la ciutat en coves, construïda en l’època d’or de la història de Geòrgia, durant el regnat de Tamar, que va tenir un paper significatiu en la vida religiosa, cultural, política i espiritual del país. Es tracta d’un gran complex rupestre, de coves i túnels, pràcticament una ciutat, que s’estén aproximadament uns 500 metres al llarg del vessant muntanyenc. Posseïa més de sis mil estades distribuïdes en tretze pisos, així com una església, un saló del tron i un sistema de reg per a cultius en terrasses. Alberga una excel·lent mostra de pintura medieval georgiana. A la tarda arribarem a Akhaltsikhe. Sopar lliure. Nit a Akhalstikhe.

11 AGO | Akhaltsikhe – Borjomi – Gori – Uplistsikhe – Gudauri (310 km)
Avui ens dirigirem feia Borjomi, una elegant ciutat que es troba en la part sud-est de Geòrgia, famosa per la seva aigua mineral. Continuacion cap a la regió de Kartli. Arribada a Gori, la ciutat natal de Stalin. Visitarem Uplistsikhe, l’antiga ciutat de coves, que va ser construïda sobre un banc rocós del riu Mtkvari. Començant la seva història en l’II mil·lenni a. C., Uplistsikhe ha estat identificat com un dels assentaments urbans més antics de Geòrgia. Entre el segle VAIG VEURE a. C. i el segle XI d. C., Uplistsikhe va ser un dels centres polítics, religiosos i culturals, més importants del regne Kartli, on descobrirem diverses estructures d’aquell llavors: un teatre, una farmàcia i diversos palaus. A la tarda arribada a Gudauri. Sopar i allotjament en hotel. Nit a Gudauri.

12 AGO | Gudauri – Stepantsminda (Kazbegi) – Ananuri – Tiblisi (190 km)
Avui podrem gaudir, d’un impressionant paisatge de les muntanyes del Grand Caucas. Arribada a Stepantsminda, la principal ciutat de la província Khevi. Des de Kazbegui viatjarem en vehiculo privat (tot terrenys) fins al Monestir de Gergeti. Visita de l’església de la santíssima trinitat (s.XIV) que es troba a 2170m. La seva localització aïllada en el cim d’una empinada muntanya, envoltada per la immensitat de la naturalesa, l’ha convertit en un símbol per a Geòrgia. Si el temps ens ho permet, podrem observar la muntanya Kazbegui, amb una altura de 5047m. De camí, visitarem el complex de la fortalesa de Ananuri (s. XVII) i tindrem una parada breu per a fer fotos de l’embassament de Jinvali. A la tarda arribada a Tiblisi i allotjament.

13 AGO | Vol Tiblisi / Barcelona
Dia lliure a la ciutat de Tiblisi, fins a l’hora acordada per al trasllat a l’aeroport. Vol de tornada a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 1.395 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.485 €
Suplement grup de 6 a 7 persones 155 €
Suplement Habitació Individual 265 €
Taxes Aèries (Aprox.) 265 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport amb conductor privat, segons indica el recorregut, en ambdós països.
Guia local de parla hispana durant la ruta, en ambdós països.
Visites descrites a l’itinerari.
Entrades als llocs descrits a l’itinerari.
Recorregut en 4×4 (visita de Gergeti).
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i visites no indicades a l’itinerari.
Propines i extres personals.
PCR si fos necessari.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.