Europa
Destinació
14 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un viatge cultural i de senderisme que ens descobreix les regions del nord de la Grècia més desconegudes i Macedònia. Iniciem la ruta per la capital d’Atenes, per dirigir-nos a l’Oracle de Delfos. Viatjarem cap al nord per explorar els vertiginosos monestirs de Meteora. Entrarem a Macedònia per la plàcida ciutat d’Ohrid i continuarem fins a Kavadarci, la regió dels vins. Baixarem de nou a Grècia fins al Parc Nacional del Mt. Olimp per finalitzar a Tessalònica.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ATENES Hotel
2 ATENES (VISITES) – ARACHOVA E Hotel
3 ARACHOVA – ORACLE DE DELFOS – KALAMBAKA E Hotel
4 SENDERISME A METEORA E Hotel
5 SENDERISME A METEORA E Hotel
6 METEORA – IOÀNNINA E Hotel
7 IOÀNNINA – GORJA DE VIKOS – IOÀNNINA E Hotel
8 IOÀNNINA – METSOVO – KASTORIA – OHRID E Hotel
9 OHRID – MONESTIR DE SAN NAUM – OHRID E Hotel
10 OHRID – PN DE PELISTERA – HERACLEA LYNKESTIS – BITOLA E Hotel
11 BITOLA – PRILEP – REGIÓ DE VINOS KAVADARCI – LITOCHORO E Alberg
12 LITOCHORO – PN DEL MONT OLIMP – VERGINA – TESSALÒNICA E Hotel
13 TESSALÒNICA. VISITES E Hotel
14 VOL TESSALÒNICA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Atenes
Sortida en vol de línia regular amb destinació Atenes. Arribada a l’aeroport, trasllat a l’hotel i allotjament.

DIA 2.- Atenes (visites) – Arachova
Esmorzar. Visita de la capital grega, bressol de la civilització occidental i barreja de diferents cultures. Coneixerem Syntagma, el centre neuràlgic de la ciutat amb l’edifici del Parlament i l’antic estadi Panaithinakon, on es van celebrar els primers Jocs Olímpics de l’era moderna l’any 1896. Visitarem l’Acròpolis, símbol de la ciutat amb la seva obra mestra el magnífic Partenó. Descendim després als barris tradicionals de Plaka i Monastiraki, centre de l’Atenes bizantina i otomana respectivament. Temps per passejar pels seus animats carrers plens de vida. A la tarda sortim cap a Arachova, pintoresc poble de muntanya a la falda de la Muntanya Parnasso.

DIA 3.- Arachova – Oracle de Delfos – Kalambaka
Després de l’esmorzar, coneixerem el P.N. de la Muntanya Parnasso, on en l’antiguitat es localitzava el famós Oracle de Delfos, dedicat al déu Apol·lo. El parc és conegut per ser un refugi d’aus en els seus boscos, tenir grans vistes i on els grecs tenen centenars de llegendes. Efectuarem una caminada pel camí sagrat que va des de la cova Coryncia, on els antics grecs rendien culte als seus déus, fins l’oracle de Delfos. El sender va descendint per un camí escalonat, amb vistes al mar i al golf de Corint. Després ens endinsem per un preciós bosc i arribem al santuari d’Apol·lo.

Visitarem el recinte arqueològic i el seu museu destacant l’estadi, el temple d’Apol·lo i les famoses construccions monumentals que abans constituïen el centre del món antic. Posteriorment viatjem cap a la regió de Tessàlia, passant per les Termòpiles, on veurem la majestuosa estàtua del rei Leònides, qui va plantar cara als perses el segle V a.C. Arribada a Kalambaka, població situada als peus de la vall dels Meteors.

DIA 4.- Senderisme a Meteora
Esmorzar. Al matí farem una caminada de 4 hores per aquesta impressionant vall, passant per boscos i els paisatges més espectaculars. Passarem per senders que els monjos utilitzaven antigament per arribar als monestirs a la cims dels colossos de pedra.
Visitarem les ruïnes de l’antic monestir de Doupiani (segle XII), i el monestir de Ypapanti o Ipapandis, excavat a la roca, que es veu de baix i des d’un mirador. Finalitzarem al poble de Kastraki, situat als peus de les muntanyes, amb grans vistes a un paisatge aclaparador. Posteriorment visitarem dos monestirs de Meteora.

DIA 5.- ​​Senderisme a Meteora
Esmorzar. Efectuarem una caminada per la part superior de la roca de l’Esperit Sant, on el monjo ermità Varnavas, al segle X, va construir una capella dins de la cova, convertint aquesta roca al lloc de naixement de la vida monàstica fa 1000 anys.
Després arribarem a la cova, on es trobava la presó dels monjos a la part nord de la roca de l’Esperit Sant i la de Sant Jordi. Finalitzarem al poble de Kastraki, situat als peus de les muntanyes, amb grans vistes a un paisatge aclaparador. Posteriorment visitarem dos monestirs de Meteora.

DIA 6.- Meteora – Ioànnina
Esmorzar. Deixem enrere la vall dels Meteors i ens dirigim a les muntanyes de Pindos, considerat el sostre de Grècia. Continuació fins a Ioànnina, la capital cultural i històrica de la regió d’Epiro, construïda a la vora del llac Pamvotida, amb els seus innombrables monuments d’influència otomana. Visita de la ciutadella de Ioànnina, encara habitada, que alberga en el seu interior la mesquita d’Aslan Pasha, herència del fort llegat otomà de la ciutat. Passeig en vaixell pel llac Pamvotida i visita de l’illa on va morir al segle XIX el tirà i cruel Ali Pasha, que va donar un impuls cultural a la ciutat.

DIA 7.- Ioànnina – Gorja de Vikos – Ioànnina
Esmorzar. Ens traslladem a la recòndita regió de Zagorochoria per visitar la famosa Gorja de Vikos, un espectacular congost que està considerat un dels més profunds en el món, amb els seus 900 metres de profunditat. Farem una caminada d’unes 4 hores amb vistes impressionants a la gola baixant fins al riu de Voidomatis, amb les seves aigües de color turquesa. Retorn a Ioànnina.

DIA 8.- Ioànnina – Metsovo – Kastoria – (Macedònia) Ohrid
Esmorzar. Sortida recorrent l’autovia Egnatia, que travessa tot el nord de Grècia, oferint unes vistes espectaculars a les Muntanyes Pindos. Arribada a Metsovo, localitat situada al massís muntanyenc de Pindos i coneguda pel seu famós formatge fumat. Temps per recórrer aquest bell poble grec.
Posteriorment vam viatjar fins a Kastoriá, agradable població amb carrers medievals d’influència otomana, situada a la vora del llac Orestiada i coneguda pel seu comerç de pell. Seguim cap a la República de Macedònia del Nord. Tràmits fronterers i arribada a Ohrid, ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

DIA 9.- Ohrid – Monestir de Sant Naum – Ohrid
Esmorzar. Visita de la ciutat d’Ohrid, coneguda com la Jerusalem dels Balcans i considerada el major centre cultural i espiritual de la civilització eslava. Segons les llegendes alberguen 365 esglésies cristianes ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any. Coneixerem la seva Antic Teatre, l’Església medieval de Santa Sofia i l’església de Sant Climent, que va ser la primera universitat eslava fundada per Sant Climent al segle IX. Passeig en vaixell pel llac d’Ohrid. Seguim cap al Monestir de Sant Naum, contornejant el llac d’Ohrid. Visita del famós monestir del segle X que està situat en un entorn molt paisatgístic. Tornada a Ohrid.

DIA 10.- Ohrid – Parc Nacional de Pelister – Heraclea Lynkestis – Bitola
Esmorzar i sortida cap a Bitola, ciutat d’influència otomana coneguda com “la ciutat dels cònsols”. A pocs quilòmetres de la ciutat es troba el parc de Pelister, un dels 3 parcs nacionals del país on farem una caminada circular de 3 hores. En acabar, visitarem les ruïnes d’Heraclea Lynkestis, antiga ciutat fundada per Filip II de Macedònia, pare d’Alexandre el Gran, que conserva diversos monuments de l’època romana com les termes, el teatre, a més d’una sèrie de basíliques amb valuosos mosaics. A la tarda farem un passeig per Shirok Sokak, el carrer de vianants més transitat de la ciutat amb edificis elegants de colors variats, on se situen els edificis més emblemàtics com la Torre del Rellotge, les seves nombroses mesquites i el basar otomà. Allotjament a Bitola.

DIA 11.- Bitola – Prilep – regió de vins Kavadarci – Litochoro
Després de l’esmorzar sortida cap a Prilep, coneguda com la ciutat del tabac a Macedònia. Coneixerem l’antic basar de Prilep, la seva torre de rellotge, considerada la més bonica en tota Macedònia i alguna de les seves esglésies ortodoxes. Continuació i arribada a Kavadarci, on es produeixen els millors vins del país Tikves. Visitarem un dels cellers locals, on realitzarem un tast de vins regionals. Posteriorment tornem a terres gregues. Tràmits fronterers i arribada a Litochoro, localitat situada als peus del Mont Olimp, sostre de Grècia (2918 m) i antiga morada dels Déus.

DIA 12.- Litochoro – PN del Mont Olimp – Vergina – Tessalònica
Jornada dedicada a recórrer el Parc Nacional del Mont Olimp, el primer catalogat com a parc a Grècia i declarat biosfera natural per la UNESCO. Símbol de tot el país i llar dels dotze déus olímpics que des de les altures manejaven al seu gust la vida dels éssers humans. Efectuarem una agradable caminada de 4 hores, part de la ruta internacional de senderisme E4, passant per la gorja de Enipeas i travessant nombrosos ponts de fusta, amb pujades i baixades freqüents, amb arribada fins al Monestir de Sant Dionís.

A continuació seguim cap a Vergina, important localitat en l’antic regne de Macedònia, nomenat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la seva Tomba de Filip II, pare d’Alexandre el Gran. En l’actualitat, aquesta tomba es considera el major tresor de l’antiguitat després de la de Tutankamon i la del Senyor de Sipán. Visita de l’impressionant museu ambientat a l’interior del túmul Real de Vergina. Arribada a Tessalònica a última hora, segona població més important de Grècia.

DIA 13.- Tessalònica. Visites
Esmorzar. Visita al matí de la capital de la regió de Macedònia. La ciutat té un llegat històric en què cada cultura ha anat afegint una peça més a aquest mosaic de races, pobles i religions. Coneixerem la Torre Blanca, l’Arc de Galeri, la Rotonda i les belles esglésies de Santa Sòcia i Sant Demetrio, sant protector de Tessalònica, ambdues considerades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Temps lliure a la tarda.

DIA 14.- Vol Tessalònica / Ciutat d’origen
Esmorzar. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i sortida en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA PREU 4 PRIMERES PLACES PREU BASE
En base a grup de 12 a 16 persones 1.990 € 2.090 €
En base a grup de 10 a 11 persones 2.110 € 2.210 €
En base a grup de 7 a 9 persones 2.220 € 2.330 €
Taxes Aèries (Aprox.) 140 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 390 €
  GRUP MÍNIM 7 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Minibús o Van per als trasllats de l’aeroport i els trajectes indicats.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites, entrades als monuments descrits i passeig en barca a Ohrid.
Degustació de vins a la regió de Tikves a Macedònia.
Assegurança d’assistència en viatge.
Impostos i IVA en cas de ser aplicables.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites o excursions no mencionades com a incloses a l’itinerari.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació