Àrtic
Destinació
17 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Un viatge actiu i complet pel sud de Groenlàndia, recorrent algun dels llocs més bells i espectaculars de l’Àrtic. Les parets de roca verticals de 1.500 metres en el fiord de Tasermiut, un trekking sobre el glaciar o el bany a les aigües termals de Uunartoq envoltats d’icebergs, seran algunes de les experiències inoblidables que passarem a la Terra dels Inuit, a més de la possibilitat de realitzar una excursió en kayak entre icebergs. 

Ens deixarem sorprendre per espectaculars aurores boreals (des de mitjans d’agost), fauna polar com foques i balenes, les belles ciutats del sud de Groenlàndia i els vestigis d’una època de convivència entre les cultures inuit i vikinga, visibles mil anys després en els idíl·lics pobles grangers de Qassiarsuk i Igaliku.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / REYKJAVIK o COPENHAGUE
2 VOL REYKJAVIK o COPENHAGUE / NARSARSUAQ. TRASLLAT AL CAMPAMENT GLACIAR DE QALERALIQ S Campament
3 VISIÓ PANORÀMICA DEL INLANDIS E / P / S Campament
4 FRONTS GLACIARS I EXCURSIÓ EN EL GEL E / P / S Campament
5 NARSAQ E / P Alberg
6 SAARLOQ – AIGÜES TERMALS DE UUNARTOQ E / P / S Campament
7 TASIUSAQ – CAMPAMENT KUUSUAQ E / P / S Campament
8 CAMPAMENT I FIORD TASERMIUT E / P / S Campament
9 NALUMASORTOQ E / P / S Campament
10 ULAMERTORSUAQ E / P / S Campament
11 NANORTALIK E / P Alberg
12 ALLUITSUP PAA – QAQORTOQ E / P Alberg
13 IGALIKU – ICEBERGS DEL QOOROQ E / P / S Alberg
14 KAYAK ENTRE ICEBERGS (OPCIONAL) – RUÏNES VIKINGUES DE BRATTAHLID E / P / S Alberg
15 TREKKING VALL DE LES MIL FLORS E / P / S Alberg
16 NARSARSUAQ. VOL A REYKJAVIK o COPENHAGUE E
17 VOL REYKJAVIK o COPENHAGUE / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1. Vol Ciutat d’origen / Reykjavik o Copenhague
Embarcament en el vol des de la nostra Ciutat d’origen amb destinació a Reykjavik o Copenhague. Nit d’allotjament no inclosa.

Dia 2. Vol Reykjavik o Copenhague / Narsarsuaq. Trasllat al Campament Glaciar de Qaleraliq
Embarcament en el vol amb destinació Narsarsuaq (Groenlàndia).
Arribada, recepció a l’aeroport i preparació de l’equip necessari per al viatge. Començarem la navegació en embarcació semirígida cap al campament Qaleraliq pel fiord Tunulliarfik entre nombrosos iceberg, en direcció al Inlandis o Casquet Polar. Continuem la navegació travessant el fiord Ikersuaq, on ens sorprendran els espectaculars icebergs arribats des del glaciar Eqalorutsit. Després d’aquest nou avanç, aïllats cada vegada més de qualsevol rastre de civilització, ens internem en el fiord de Qaleraliq fins arribar al seu final, on es troba el nostre campament glaciar. El campament de Qaleraliq està situat sobre una elevació de sorra fina davant de tres fronts glaciars i ofereix una vista privilegiada de la Inlandis, la gran capa de gel interior de Groenlàndia. Estant allà, aviat ens sorprendrà el so del gel esquerdant en la llunyania, similar a trons, o la visió dels grans seracs precipitant-se en el mar. El campament està proveït de botigues-dom menjador, així com d’espaioses botigues-domo dormitori preinstal·lada. Sopar i nit al campament glaciar de Qaleraliq.

Dia 3. Visió panoràmica del Inlandis
Ascensió a peu a través d’un singular vall de sorra d’aspecte desèrtic que condueix, amb un sorprenent contrast, a la tundra verda i frondosa. Després de deixar de banda un imponent llac, un dels més grans del sud de Groenlàndia, pujarem a una muntanya de 400 metres d’altitud des de la qual es pot observar una vista majestuosa d’aquest. La cota és un privilegiat mirador del Inlandis, el gran glaciar de l’interior de Groenlàndia, des d’on es pot veure l’infinit gel pel qual es pot arribar a la costa nord de l’illa i l’oceà Àrtic, i observar els nunataks o illes de roca aflorant. Possibilitat d’albirament de caribús que abunden per tota la zona i descens al campament. Nit al campament Qaleraliq. Sopar i nit al campament glaciar de Qaleraliq.

Dia 4. Fronts glaciars i excursió en el gel
El dia comença amb una aproximació en zodiac als tres fronts glaciars de Qaleraliq. Es tracta de fer un recorregut a baixa velocitat de tots els fronts, observant de prop els sis quilòmetres de llengua glaciar caient al mar i fent pauses per escoltar les seves entranyes en moviment, una experiència emocionant. Aquests fronts glaciars s’estenien fa tan sols uns anys en un únic gran front que, per efecte del canvi climàtic, actualment es troba dividit en tres.

Després de la travessia desembarcarem a terra i ens equiparem per fer l’excursió del gel. Farem una senzilla caminada amb grampons, apta per a tothom, sobre una de les masses gelades més antigues del planeta. Un expert guia de muntanya s’encarregarà d’equipar i mantenir la seguretat del grup durant tot el recorregut, a la vegada que compartirà amb nosaltres detallades explicacions sobre les peculiaritats dels glaciars del sud de Groenlàndia. Una vivència única, original i excitant que sorprèn tant als primerencs com als ja habituats al particular món glaciar. Una de les estampes més impressionants i una de les millors excursions de tota Groenlàndia. Sopar i nit al campament glaciar de Qaleraliq.

Dia 5. Narsaq, pintoresca ciutat inuit
Després d’una emocionant navegació entre els icebergs del fiord arribem a Narsaq, la tercera ciutat més poblada del sud de Groenlàndia amb uns 1.500 habitants. Temps lliure per visitar al nostre aire el museu, el taller d’artesania local, el mercat de peix, l’església, sopar a l’Hotel Narsaq o acostar-se a un bar local per conversar amb els inuit locals. Allotjament en alberg.

Dia 6. Saarloq – Aigües termals de Uunartoq
Embarcarem en la nostra zodiac per dirigir-nos a Saarloq a través dels illots més orientals de la costa. Farem una curta parada i un passeig per aquest poble gairebé abandonat.
A la tarda, seguirem la navegació pel complex sistema de fiords que recorda a Escòcia però ple d’icebergs. Passarem al costat del Alluitsup Paa, la capital de les balenes del sud de Groenlàndia, en direcció a l’illa de Uunartoq. Possibilitat de veure balenes durant tota la navegació. Temps lliure per gaudir d’un bany relaxant a les càlides aigües termals (les úniques accessibles de Groenlàndia), lloc de vacances i acampada de molts groenlandesos que acudeixen des de totes les zones del país a gaudir i banyar-se, mentre els icebergs suren a 500 metres en el fiord. Nit a l’illa de Uunartoq. Allotjament en tendes.

Dia 7. Tasiusaq – Campament Kuusuaq
Navegació fins al fiord de Tasermiut. Arribarem a zodiac al riu Kuusuaq després d’una breu parada a Tasiusaq, un pintoresc poble de 80 habitants, amb una tràgica història que bé reflecteix la forma de vida d’altres temps al país, ja que tots els seus habitants van morir de fam fa uns 140 anys, sent repoblat en els anys 30 pels familiars supervivents. Escenari espectacular entre muntanyes. Trekking a la desembocadura del riu Kuusuaq, el riu salmons més famós del sud de Groenlàndia. Marxa en un escenari alpí cap al llac Tasersuaq, on els habitants de Tasiusaq solen acudir per pescar. Sopar en campament Kuusuak. Allotjament en tendes.

Dia 8. Campament i fiord Tasermiut
Trasllat fins el glaciar de Tasermiut al llarg del fiord del mateix nom. A la ruta anirem descobrint les impressionants muntanyes del Ketil, Ulamertorsuaq i Tininnertuup fins arribar al peu del glaciar, que descendeix 1.400 metres de desnivell des del plateau al fiord en només 3 quilòmetres, el que el converteix en una espectacular cascada de gel de dimensions gegantines . Nit a campament al costat de del Ulamertorsuaq, una de les parets més verticals i grans del món, superior al Capità a Yosemite, on es troben acampats generalment els escaladors que estan pujant els grans murs de la zona. Tot aquest fiord està considerat com una de les “deu meravelles de l’Àrtic”. Allotjament en tendes.

Dia 9. Nalumasortoq
Marxa per terreny mitjà fins a la base del circ de la impressionant mola de granit del Nalumasortoq, les parets bessones que recorden un llibre obert són un desafiament per a escaladors de tot el món. En aquest circ es pot observar la cara sud del Ketil i la nord del Ulamertorssuaq, a més de moltes altres parets sense nom. Paisatge molt alpí i glacial, amb vistes extraordinàries. Allotjament en tendes.

Dia 10. Ulamertorsuaq
Trekking fins a la base de la paret del Ulamertorsuaq, considerat el millor “Bigwall” de l’Àrtic i una de les 10 millors parets d’escalada del món. Muntanya d’una bellesa singular. Vista colpidora de la seva paret i dels glaciars adjacents. Allotjament en tendes.

Dia 11. Nanortalik
Navegació en embarcació semirígida a Nanortalik, la ciutat més meridional del país, que amb uns 2.300 habitants és la segona més habitada del Sud de Groenlàndia. Visita del Museu de la Cultura i Tradicions Inuit, considerat el millor de tota Groenlàndia. Tarda i sopar lliures per visitar la ciutat al teu aire, realitzar compres, visitar el mercat de caçadors, restaurants o prendre una cervesa en una ciutat que roman aïllada pel gel durant gran part de l’any i el nom significa “lloc on hi ha óssos polars “(tot i que les possibilitats de trobar-nos un siguin extremadament petites). Possibilitat de realitzar una visita guiada per la ciutat i els seus voltants. Allotjament en alberg.

Dia 12. Alluitsup Paa – Qaqortoq
Començarem aquesta nova etapa de navegació amb un trasllat a Alluitsup Paa, un petit poble a mar obert, elegit pels pescadors i caçadors inuit per exercir la seva professió. Passejarem pels seus carrers i descobrirem els monuments dedicats als seus habitants.
A continuació, seguirem el nostre recorregut amb destinació Qaqortoq, la capital de Groenlàndia del Sud, amb gairebé 3.000 habitants i fundada el 1775. Els seus habitants la descriuen com la ciutat més encantadora i atractiva de tot Groenlàndia. Temps lliure per fer una petita excursió pels voltants de la ciutat, on descobrirem la bellesa de les seves acolorides edificacions, els impressionants paisatges que l’envolten i alguns dels 30 motius diferents d’escultura en roca que es troben escampats per la ciutat. A la tarda, temps lliure per visitar al nostre aire el museu, la botiga de pells, el club de kayak tradicional, l’església, l’única font del país, sopar en un dels seus restaurants o prendre alguna cosa amb els locals. Allotjament en hostel.

Dia 13. Igaliku – Icebergs del Qooroq
Navegació des Qaleraliq fins a l’embarcador de Itilleq pel fiord Tunulliarfik. En un entorn bucòlic on anirem trobant vestigis de l’activitat ramadera en l’època vikinga, durem a terme una suau marxa a peu pel Kongevejen o “Sender dels Reis” fins a un coll on farem una parada per a la contemplació: als nostres peus estarà l’idíl·lic Igaliku, Gardar en l’època vikinga, actualment un petit poblat inuit de tot just 40 habitants amb fama de ser la població més bella de tota Groenlàndia. Ja a Igaliku descobrirem les ruïnes de Gardar, arquebisbat i capital religiosa de la Groenlàndia vikinga. En 2017, aquesta àrea ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO donat el seu especial valor testimonial de la presència dels vikings a Groenlàndia i la seva convivència amb el poble inuit. Després dinar a Igaliku, Tornada per la tarda a l’embarcador de Itilleq i trasllat a Qassiarsuk.

De camí a Qassiarsuk ens endinsarem per l’impressionant fiord de Qooroq, on es troba un dels fronts glaciars més actius del sud de Groenlàndia, navegant fins al lloc on la densitat de pannes de gel és tal que faci impossible continuar la navegació. Sens dubte, una de les millors estampes de Groenlàndia. Qassiarsuk és un assentament inuit habitat per unes 50 persones, majoritàriament grangers. Representava la capital de la Groenlàndia vikinga que antigament es denominava Brattahlid i recentment ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

Dia 14. Excursió opcional de Kayak entre icebergs – Ruïnes vikingues de Brattahlid
Marxa a peu fins a la granja de Tasiusaq, habitada per 7 persones que viuen en notable aïllament al costat del fiord de Sermilik, gairebé sempre bloquejat pel gel d’icebergs procedents del glaciar Eqalorutsit.

Opcional – Kayak entre Icebergs: Possibilitat de contractar una impressionant excursió en kayak per la “Badia dels icebergs”. Es tracta d’una etapa d’aproximadament dues hores de durada per la qual no es necessita experiència prèvia en kayak. Es navegarà entre nombrosos icebergs i blocs de gel en un dels millors i més segurs enclavaments de tota Groenlàndia. (85 € per persona, mínim 2 persones).

A la tornada, passeig per Qassiarsuk, àrea declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2017, i visita de les Ruïnes d’Brattahlid, capital de la Groenlàndia vikinga.

Visita cultural: En unes dues hores comprendrem com va ser l’arribada del desterrat Eric el Roig a Groenlàndia en l’any 985, per què va cridar a aquest nou territori “la terra verda” i per què va fundar allí la primera església cristiana del continent americà. En el nostre agradable passeig pel poble, d’uns 50 habitants majoritàriament grangers, podrem observar les ruïnes i les extraordinàries reconstruccions de l’església i la casa d’Eric el Roig, aïllades amb torba, entenent com era la vida dels vikings al sud de Groenlàndia fa 1.000 anys. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

Dia 15. Trekking de la Vall de les Mil Flors
Sortida des de Qassiarsuk a Narsarsuaq. Marxa a peu per la Vall de les Mil Flors amb espectaculars vistes dels meandres i l’enorme vall formada per la reculada del glaciar i la consegüent sedimentació. Marxa per sender amb cert desnivell fins a observar el glaciar de Kiattut. Belles panoràmiques del glaciar i els seus nunataks o illes de roca aflorant del gel. De retorn a Qassiarsuk, sopar tradicional on degustarem diversos productes locals de la dieta inuit. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

Dia 16. Narsarsuaq. Vol a Reykjavik o Copenhague
Trasllat en embarcació semirígida des de Qassiarsuk fins a Narsarsuaq. En funció de l’horari dels vols tindrem més o menys temps lliure per visitar el museu local Bluie West One, que reflecteix la història de la creació de Narsarsuaq i el seu paper en la Segona Guerra Mundial, o ascendir al “View Point”, un senzill trekking d’aproximadament una hora al mirador de Narsarsuaq per tenir vistes del fiord, de la plana de Narsarsuaq i del glaciar Kiattut. A l’hora prevista, embarcament en el vol amb destinació Reykjavik o Copenhague. Nit d’allotjament no inclosa.

Dia 17.- Vol Reykjavik o Copenhague / Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base des de Reykjavik 2.495 €
Preu Base des de Copenhague 2.795 €
Preu Base des de Barcelona / Madrid / Alacant 3.095 €
Taxes Aèries vols Reykjavik o Copenhague / Narsarsuaq 175 – 190 €
Taxes Aèries vols Espanya / Reykjavik 180 – 260 €
Taxes Aèries vols Espanya / Copenhague 120 – 180 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Bitllet d’avió de Reykjavik o Copenhague a Narsarsuaq (anada i tornada).
Guia Tierras Polares de parla hispana durant tota la ruta.
Tots els desplaçaments i allotjaments a Groenlàndia segons programa.
Pensió completa a Groenlàndia (excepte sopars a ciutats i àpats en els dies de vol).
Entrada al Museu de la Cultura i Tradició Inuit a Nanortalik.
Visita cultural de les reconstruccions de Brattahlid.
Sopar de comiat amb productes tradicionals inuit.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols internacionals.
Trasllats ni allotjament a Reykjavík o Copenhague. Posibilitat de reservar-ho en el moment de confirmar la reserva.
Despeses a Reykjavik o Copenhague i àpats en els dies de vol.
Sopar a les ciutats de Qaqortoq, Nanortalik i Narsaq.
Excursions opcionals. Confirmar interès amb antel·lació.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols i barcos.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació