Àrtic
Destinació
10 dies
Duració
Estiu
Temporada

Una autèntica aventura en kayak navegant en total autonomia entre icebergs, fronts glaciars i congostos, on serà possible observar fauna polar i gaudir de l’espectacle de les aurores boreals (a partir de mitjans d’agost). Sortirem en els nostres estables kayaks dobles des de Narsaq, un poble pintoresc inuit, per recórrer una distància total de 100 km per un laberint d’illes i fiords fins arribar a la capa de gel de Groenlàndia, el Inlandis, on farem una espectacular excursió. Aquells viatgers amb prou experiència podran anar en kayak individual, prèvia petició. Gaudirem d’una veritable expedició en kayak, el famós invent inuit per desplaçar-se pel mar gelat, sempre en ple contacte amb la natura d’una de les últimes fronteres del nostre planeta: Groenlàndia, la Terra dels Inuit.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2022
DÍAS ITINERARIO ALIM. ALOJ.
1 VOL REYKJAVIK o COPENHAGUE / NARSARSUAQ – NARSAQ Alberg
2 ILLA NUULUSSUAQ E / P / S Tendes
3 NAAJAAT SERMIAT E / P / S Tendes
4 GLACIAR QALERALIQ – LLAC TASERSUATSIAQ E / P / S Tendes
5 CAMINADA GLACIAR EN EL INLANDIS E / P / S Tendes
6 FIORD IKERSSUAQ E / P / S Tendes
7 QINGAARSUP – NARSAQ E / P Alberg
8 NARSAQ – NARSARSUAQ. VOL A REYKJAVIK o COPENHAGUE E Alberg
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Reykjavik o Copenhaguen / Narsarsuaq. Trasllat a Narsaq
Embarcament en el vol amb destinació Narsarsuaq (Groenlàndia).
Arribada, recepció a l’aeroport i trasllat a zodiac de gran potència a través del fiord Tunulliarfik, on veurem els primers icebergs del viatge, fins a la ciutat de Narsaq, que amb aproximadament 1.500 habitants, és una de les ciutats més importants del sud de Groenlàndia . Nit en alberg.

Dia 2. Illa Nuulussuaq
Al matí, després de la presentació del guia i una sessió d’introducció tècnica per a les expedicions de Caiac, ens traslladarem en zodiac fins Qingaarsup Nunaa, punt d’inici de la nostra expedició de caiac. Comencem a remar per la costa d’aquesta illa al llarg d’un fiord gairebé sempre cobert pel gel, avançant entre icebergs amb diferents i capritxoses formes, així com gegants arcs de gel procedents del glaciar Eqalorutsit. Avançarem per una zona d’abundants foques anellades. En aquesta àrea hi sol haver una major densitat de gels flotants, alentint l’avanç amb el caiac i arribant fins i tot a bloquejar l’accés a determinats punts. Un cop comencem a creuar la península de Nuulussuaq, apreciarem les primeres vistes de la capa del gel Inlandis. Després de l’arribada a Nuulussuaq, instal·larem el nostre campament en un lloc que va ser un assentament víking del sud de Groenlàndia. Ens aprofitarem d’un merescut temps de descans per recuperar forces i abordar el desafiament de l’endemà. Nit en tendes.

Dia 3. Naajaat Sermiat
Avui ens endinsarem en un sistema d’illes i entrants de terra d’aspecte laberíntic. Visitarem diversos fronts glaciars, alguns dels quals amb accés a peu, mentre que a altres ens aproparem només amb el caiac. Ens impressionarà el verge i inaccessible de la zona, un lloc desconegut que tindrem el privilegi exclusiu d’explorar. Navegarem per un entramat d’illes de poca alçada, amb diverses cascades i al costat d’una terra de tundra molt frondosa que contrasta amb el color blanc i blau dels icebergs. Un conjunt d’illes i penínsules separa una de les masses gelades més antigues del món del fiord de Ikersuaq. No és estrany que els víkings s’instal·lessin en diversos llocs d’aquesta zona costanera atrets pel màgic paisatge de tundra i gel. Seguirem les seves petjades i acamparem en un dels seus antics assentaments. Deixa’t portar per la bellesa de la natura àrtica remant entre icebergs blaus i explorant el fiord Maniitsup Tunua assetjat per les penínsules de Maniitsop, Niaqornap Nunaa i Nuulussuaq. Ja estem davant del Inlandis al front glacial de Naajaat Sermiat, en els voltants instal·larem el nostre campament per a aquesta nit. Les increïbles vistes a la segona capa de gel més gran del planeta ens oferiran moments inoblidables. En aquest intens dia descobrirem per què els inuit van inventar els caiacs per desplaçar-se entre els blocs de gel i així poder explorar i establir les seves llars en els millors llocs de l’Àrtic. Nit en tendes.

Dia 4. Glaciar Qaleraliq – Ascensió al Llac Tasersuatsiaq
L’illa Akuliaruseq, o l’anomenada illa dels caribús, és el nostre primer objectiu. Navegarem just al costat de la seva costa a la recerca de la fauna en terra que podria acostar-se a la mateixa riba. Seguint la navegació pel fiord de Qaleraliq arribarem al glaciar amb el mateix nom i a les tres llengües de gairebé 8 km d’ample, el converteixen en el més espectacular de tot el Sud de Groenlàndia. Allà mateix, instal·larem el nostre campament en un platja de sorra fina. Ascensió a peu al gran Llac Tasersuatsiaq a través d’un singular vall de sorra d’aspecte desèrtic que condueix, en un sorprenent contrast, a la tundra verda i frondosa. Si tenim sort, observarem als caribús prenent sals del fiord. En la silenciosa nit d’aquest màgic lloc gaudirem del estrèpit dels seracs desprenent del front glacial. Nit en tendes.

Dia 5. Caminada glaciar Inlandis
Embarcarem a bord dels nostres caiacs i remarem amb direcció al gel per desembarcar al lloc des del qual solen començar les expedicions que creuen el Inlandis des del sud fins al nord de Groenlàndia. Començarem una caminada en el gel sobre una de les masses gelades més antigues del planeta, explorant una petita part d’aquest increïble i laberíntic glaciar: les seves esquerdes, seracs i altres formacions. Aquesta entrada representa una experiència única amb la qual tindrem l’oportunitat de sentir en la naturalesa salvatge de l’Àrtic. Reprendrem la nostra navegació en caiac per recórrer els fronts glaciars i quedar impressionats per les seves magnífiques parets verticals de gel amb caiguda al mar al llarg de més de 8 quilòmetres de costa. Aquests fronts glaciars s’estenien en un de sol, però els efectes del canvi climàtic l’han dividit en tres parts. El nostre campament estarà instal·lat a l’illa dels caribús. La tranquil·litat de les nits ens sorprendrà amb un simfònic cruixit del gel desprenent dels fronts glaciars. Nit en tendes.

Dia 6. Fiord Ikerssuaq
Avui iniciem el nostre camí de tornada cap a l’illa de Qingaarsuup Nunaa, remant pel fiord Ikerssuaq, que és el més gran de tota la zona i on hi ha alta probabilitat de veure balenes. Gegants arcs de gel i abundants icebergs, procedents dels glaciars Eqalorusit i Qorooq, solen decorar aquest fiord. Aquesta zona és un dels llocs preferits de les fugisseres foques que no serà rar sorprendre nedant o descansant sobre un bloc de gel. Nit en tendes.

Dia 7. Qingaarsup – Narsaq
Apropant-nos cada vegada més a Narsaq i depenent de les condicions de navegació al fiord, ens dirigirem directament a Qingaarsuup o creuarem el fiord de Ikerssuaq amb destinació a la badia protegida de Stephensen Havn. Després d’haver navegat en un mar ple d’icebergs estarem davant de Manitsuarsuk, un antic assentament inuit on solien passar les temporades de l’hivern.
La captura de foques, guineus i aus, així com la pesca de taurons representava la principal activitat dels pobladors d’aquest lloc històric fins al segle XVIII. La nostra expedició segueix cap a la darrera etapa de navegació. Si anem bé de temps arribarem fins Narsaq a bord dels nostres caiacs. En cas contrari, pararem a l’illa de Qingaarsup i anomenarem amb el telèfon satèl·lit perquè una zodiac ens apropi fins Narsaq. Recollida del material i temps lliure per visitar la ciutat de Narsaq: el mercat inuit, el port de caçadors, l’església, el taller d’artesania local, la llotja de peix, el museu, etc. Nit en alberg.

Dia 8. Narsaq – Narsarsuaq. Vol a Reykjavik o Copenhaguen
Trasllat en embarcació motora fins Narsarsuaq, on tindrem temps lliure per visitar el museu local Bluie West One, reflex de la història de la creació de Narsarsuaq i el seu paper en la Segona Guerra Mundial. També podem ascendir al “View Point”, un senzill trekking d’aproximadament una hora al mirador de Narsarsuaq, proper a l’hotel, per tenir vistes del fiord, de la plana de Narsarsuaq i del glaciar Kiattut. A l’hora prevista, embarcament en el vol amb destinació Reykjavik o Copenhaguen. Nit d’allotjament no inclosa.

PREUS PER PERSONA
Preu Base des de Reykjavik 2.250 €
Preu Base des de Copenhague 2.550 €
Taxes Aèries vols Reykjavik / Narsarsuaq 175 €
Taxes Aèries vols Copenhague / Narsarsuaq 190 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Bitllet d’avió de Reykjavik o Copenhague a Narsarsuaq.
Trasllats en embarcació semirrígida Narsarsuaq a Narsaq.
Guia Tierras Polares de parla hispana durant tota la ruta.
Lloguer de kayak, vestimenta especial de navegació i equip especificat a la fitxa tècnica.
Pensió completa a Groenlàndia (excepte últim sopar a Narsaq i àpats els dies de vol).
Allotjament a Groenlàndia segons programa.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols Ciutat d’origen / Reykjavík o Copenhague (anada i tornada).
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport a Reykjavik o Copenhague.
Trasllats ni allotjament a Reykjavík o Copenhague. Possibilitat de reservar-lo al confirmar la reserva.
Despeses a Reykjavik o Copenhague i àpats en els dies de vol.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols i barcos.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari