Àrtic
Destinació
8 dies
Duració
Estiu
Temporada

Una experiència única al sud de Groenlàndia recorrent de forma activa els seus impactants paisatges de gel, tundra, muntanyes, fiords i llengües glaciars. Navegarem entre icebergs, realitzarem els millors trekking amb espectaculars vistes de glaciars i les més emocionants excursions, caminant amb grampons sobre el gel i lliscant en silenciosos kayak. Visitarem pintoresques i acolorides poblacions inuit, el primer assentament viking de Groenlàndia i viurem uns dies inoblidables en el màgic campament glaciar de Qaleraliq. Els vestigis d’una època de convivència entre les cultures inuit i vikinga són visibles, mil anys després, en els idíl·lics pobles grangers de Qassiarsuk i Igaliku, àrees declarades recentment Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Ver ficha completa del viaje

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL REYKJAVÍK o COPENHAGUE / NARSARSUAQ – QASSIARSUK S Alberg
2 QASSIARSUK – NARSAQ – CAMPAMENT QALERALIQ E / P / S Campament
3 VISIÓ PANORÀMICA DEL INLANDIS E / P / S Campament
4 RECORREGUT EN ZODIAC FRONTS GLACIARS. EXCURSIÓ EN EL GEL E / P / S Campament
5 IGALIKU – ICEBERGS DEL GLACIAR QOOROQ E / P / S Alberg
6 TASIUSAQ. KAYAK ENTRE ICEBERGS E / P / S Alberg
7 TREKKING VALL DE LES MIL FLORS – GLACIAR KIATTUT E / P / S Alberg
8 NARSARSUAQ. VOL A REYKJAVÍK o COPENHAGUE E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Reykjavík o Copenhague / Narsarsuaq. Trasllat a Qassiarsuk
Embarcament en el vol amb destinació Narsarsuaq (Groenlàndia).
Recepció a l’aeroport i trasllat en zodiac de gran potència a través del fiord Tunulliarfik, on veurem els primers icebergs del viatge, fins a l’idíl·lic poble granger de Qassiarsuk, Brattahlid en l’època vikinga, declarat recentment Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Després d’acomodar-nos al Leif Eriksson Hostel visitarem les Ruïnes de Brattahlid, capital de la Groenlàndia Vikinga. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

Dia 02 | Qassiarsuk – Narsaq – Campament Glacial de Qaleraliq
Trasllat en embarcació semirígida des de Qassiarsuk cap al campament de Qaleraliq. Després d’una emocionant navegació pel fiord farem una parada a l’acolorida ciutat de Narsaq. Es tracta de la tercera població més habitada del sud de Groenlàndia, amb uns 1.500 habitants. Temps lliure per a visitar el mercat de caçadors, les botigues de pells o la llotja de peix, quedant-nos amb el sabor de com és la vida del poble inuit.
Més tard continuarem la navegació travessant el fiord Ikersuaq, on ens sorprendran els espectaculars icebergs arribats des del glaciar Eqalorutsit. Després d’aquest nou avanç, aïllats cada vegada més de qualsevol rastre de civilització, ens internem al fiord de Qaleraliq fins a arribar al seu final, on es troba el nostre campament glacial. El campament de Qaleraliq està situat sobre una elevació de sorra fina davant de tres fronts glacials i ofereix una vista privilegiada del Inlandis, la gran capa de gel interior de Groenlàndia. Un cop allà, aviat ens sorprendrà el so del gel esquerdant-se a la llunyania, similar a trons, o la visió dels grans seracs precipitant-se en la mar. El campament està proveït de tendes-domo menjador, així com d’espaioses botigues-domo pre-instal·lades. Sopar i nit en el campament glacial de Qaleraliq.

Dia 03 | Visió panoràmica del Inlandis
El dia comença amb l’ascensió a peu al gran llac Tasersuatsiaq a través d’una singular vall de sorra d’aspecte desèrtic que condueix, després d’un agradable i sorprenent trekking, a un paisatge de tundra frondosa. Després d’aconseguir l’imponent llac, un dels més grans del sud de Groenlàndia, ascendirem a una muntanya de 400 metres d’altitud.
Des d’aquesta cota, la vista del Inlandis ascendint fins a perdre’s en l’infinit Nord és impressionant: rimaies (enormes esquerdes transversals), morrenes (mescla de sediments i gel) i nunataks (illes de roca apuntant fora del gel) formen els contraforts del qual és segon glacial més gran del món. Durant l’excursió és possible que vegem caribúes i altres espècies de fauna àrtica. Sopar i nit en el campament glacial de Qaleraliq.

Dia 04 | Recorregut en zodiac dels fronts glacials. Excursió en el gel
El dia comença amb una aproximació en zodiac als tres fronts glacials de Qaleraliq. Es tracta de fer un recorregut a baixa velocitat de tots els fronts, observant de prop els sis quilòmetres de llengua glacial caient a la mar i fent pauses per a escoltar les seves entranyes en moviment, una experiència emocionant. Aquests fronts glacials s’estenien fa tan sols uns anys en un únic gran front que, per efecte del canvi climàtic, actualment es troba dividit en tres.
Després de la travessia desembarcarem en terra i ens equiparem per a fer l’excursió del gel. Realitzarem una senzilla caminada amb grampons, apta per a tothom, sobre una de les masses gelades més antigues del planeta. Un expert guia de muntanya s’encarregarà d’equipar-nos i mantenir la seguretat del grup durant tot el recorregut, al mateix temps que compartirà amb nosaltres detallades explicacions sobre les peculiaritats dels glaciars del sud de Groenlàndia. Una vivència única, original i excitant que sorprèn tant els primerizos com als ja habituats al particular món glacial. Una de les estampes més impressionants i una de les millors excursions de tota Groenlàndia. Sopar i nit en el campament glacial de Qaleraliq.

Dia 05 | Igaliku – Icebergs del Glaciar Qooroq
Navegació des de Qaleraliq fins a l’embarcador de Itilleq pel fiord Tunulliarfik. En un entorn bucòlic on anirem trobant vestigis de l’activitat ramadera en l’època vikinga, durem a terme una suau marxa a peu pel Kongevejen o “Sendera dels Reis” fins a un serral on farem una parada per a la contemplació: als nostres peus estarà l’idíl·lic Igaliku, Gardar en l’època vikinga, actualment un petit poblat inuit de tot just 40 habitants amb fama de ser la població més bella de tota Groenlàndia. Ja en Igaliku descobrirem les ruïnes de Gardar, arquebisbat i capital religiosa de la Groenlàndia vikinga. En 2017, aquesta àrea va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel seu especial valor testimonial de la presència vikinga a Groenlàndia i la seva convivència amb el poble inuit. Després de menjar en Igaliku, tornada a la tarda a l’embarcador de Itilleq i tornada a Qassiarsuk.
De camí a Qassiarsuk ens endinsarem per l’impressionant fiord de Qooroq, on es troba un dels fronts glacials més actius del sud de Groenlàndia, navegant fins al lloc on la densitat de pannes de glaç és tal que faci impossible continuar la navegació. Sens dubte, una de les millors estampes de Groenlàndia. Sopar i allotjament en el Leif Eriksson Hostel.

Dia 06 | Tasiusaq. Kayak entre icebergs
Marxa a peu fins a la granja de Tasiusaq, habitada per 7 persones que viuen en notable aïllament al costat del fiord de Sermilik, gairebé sempre bloquejat pel gel del glaciar Eqaloruutsit. Durant el passeig admirarem els nombrosos llacs amagats en la tundra i les impressionants vistes al fiord esquitxat d’icebergs. Nit en l’alberg de Tasiusaq o en el Leif Eriksson Hostel.

Dia 07 | Trekking Vall de les Mil Flors – Panorámica del Glaciar Kiattut
Encreuament des de Qassiarsuk fins a Narsarsuaq. Marxa a peu per la Vall de les Mil Flors amb espectaculars vistes dels meandres i l’enorme vall formada per la reculada glacial i la consegüent sedimentació. Marxa per sendera amb un cert desnivell fins a observar el glaciar Kiattut. Belles panoràmiques del glaciar i les seves nunataks o illes de roca aflorant del gel. Sopar Inuit on degustarem diversos productes locals de la dieta tradicional inuit. Sopar i allotjament en el Leif Eriksson Hostel.

Dia 08 | Narsarsuaq. Vol a Reykjavík o Copenhague
Encreuament des de Qassiarsuk fins a Narsarsuaq.
Tindrem temps lliure per a visitar el museu local Bluie West One, que reflecteix la història de la creació de Narsarsuaq i el seu paper en la Segona Guerra Mundial, o ascendir al “View Point”, un senzill trekking d’aproximadament una hora al mirador de Narsarsuaq per a tenir vistes del fiord, de la planícia de Narsarsuaq i del glaciar Kiattut. A l’hora prevista, embarcament en el vol amb destinació Reykjavík o Copenhague. Nit d’allotjament no inclosa.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona des de Reykjavík 2.250 €
Preu per persona des de Copenhague 2.550 €
Descompte especial Sortida 21 Juny – 100 €
Taxes Aèries vols Reykjavik / Narsarsuaq 175 €
Taxes Aèries vols Copenhague / Reykjavík 190 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Bitllet d’avió de Reykjavik o Copenhague a Narsarsuaq (Groenlàndia).
Guia Tierras Polares de parla hispana durant tota la ruta.
04 nits d’allotjament en alberg o similar i 03 nits en el campament glaciar de Qaleraliq.
Pensió completa a Groenlàndia (excepte àpats els dies de vol).
Tots els desplaçaments i excursions segons programa.
Visita de les ruïnes vikingues a Brattahlid.
Sopar de comiat amb productes tradicionals inuit.
Assegurança d’assistència en viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals Ciutat d’origen / Reykjavík o Copenhague (anada i tornada).
Taxes aèries i despeses de gestió dels vols internacionals.
Allotjament a Reykjavik o Copenhague. Possibilitat de reservar-lo al confirmar la reserva.
Despeses a Reykjavik o Copenhague i àpats els dies de vol.
Excursió opcional en kayak. Confirmar l’interès en la realització d’aquesta activitat per avançat (abans de l’arribada a Groenlàndia).
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols i barcos.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.