Amèrica del Nord
Destinació
19 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Poques vegades podem trobar tanta varietat de paisatge, història i cultura en un país tan petit. Selves tropicals, llacs i volcans esquitxats pel colorit dels mercats indígenes, a més d’importants restes maies. D’una banda, la Guatemala profunda i tradicional als pobles de l’altiplà i la Serra de Cuchumatanes. D’altra banda, la Selva del Petén, on s’amaguen els llocs arqueològics maies de Tikal i Yaxhá. El llac Atitlán, envoltat de volcans com a postal del viatge i un lloc per a quedar-se. I finalment el Carib, amb el poble de Livingston, que es mou a ritme de reggae.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’ABRIL A OCTUBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / GUATEMALA. TRASLLAT A ANTIGUA Hotel
2 ANTIGUA – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL (LLAC ATITLAN) E Hotel
3 PANAJACHEL. EXCURSIÓ EN BARCA PEL LLAC ATITLAN E Hotel
4 PANAJACHEL. OPCIONAL POBLES S. ANTONIO I STA. CATARINA PALOPO E Hotel
5 PANAJACHEL – ALMOLONGA – TAKALIK ABAJ E Lodge
6 RETALHULEU – LLACUNA I VOLCÀ CHICABAL – QUETZALTENANGO E Hotel
7 QUETZALTENANGO – SAN ANDRÉS XECUL – CHIANTLA – HUEHUETENANGO (SERRA CUCHUMATANES) E Hotel
8 HUEHUETENANGO – MERCAT TODOS SANTOS – COBAN E Hotel
9 COBAN – SEMUC CHAMPEY – COBAN E Hotel
10 COBAN – COVA RESERVA LOS NACIMIENTOS – FLORES E Hotel
11 FLORES. LLOC MAIA DE YAXHÀ – OPCIONAL TOPOXTÉ E Hotel
12 FLORES. EXCURSIÓ LLOC MAIA DE TIKAL E Hotel
13 FLORES – RÍO DULCE – LIVINGSTON E Hotel
14 LIVINGSTON – NAVEGACIÓ PLATJA BLANCA I 7 ALTARS E Hotel
15 NAVEGACIÓ LIVINGSTON – PUERTO BARRIOS. LLOC MAIA DE QUIRIGUÁ – COPÁN (HONDURES) E Hotel
16 COPÁN (VISITES) – ANTIGUA E Hotel
17 ANTIGUA (VISITES). OPCIONAL VOLCÀ PACAYA E Hotel
18 ANTIGUA – TRASLLAT A L’AEROPORT. VOL DE TORNADA E A bord
19 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Guatemala. Trasllat a Antiga
Sortida en vol regular amb destinació a Ciutat de Guatemala. Arribada, trasllat a l’hotel a la ciutat d’Antiga.

Dia 02 | Antiga – Mercat de Chichicastenango – Panajachel (Llac Atitlán)
Sortida cap a la població de Chichicastenango, capital dels Maies del Quiché.
Cada dijous i cada diumenge se celebra aquí el mercat indígena més famós d’Amèrica Llatina, que ocupa la seva plaça central i s’estén com un ventall multicolor entre dues velles esglésies colonials: la del Calvari i la de Sant Tomàs. És un dels pobles indígenes més atractius del país. Els masheños, com se sobrenomena als seus habitants, practiquen ritus religiosos que daten del segle XVI i l’origen del qual es deu al sincretisme de la religió maia i la catòlica. A la tarda continuació cap a la ciutat de Panajachel, a la vora del Llac Atitlán.

Dia 03 | Panajachel. Excursió amb barca pel Llac Atitlán
El Parc Nacional del Llac Atitlán, és considerat com un dels llocs més espectaculars del país. D’origen volcànic i envoltat de cràters, té una profunditat de 450 m. i està a 1.540 m. d’altura. En les seves ribes s’han establert multicolors pobles indígenes, entre ells, el centre turístic per excel·lència que és Panajachel.
Al matí, recorregut amb barca a motor pel llac (2 hores aprox.) per a visitar alguns dels poblats riberencs com a Sant Marcos, Sant Joan Laguna o Sant Pere, on podem veure l’ofrena ritual al Sant Maximón. Arribada a la Badia de Santiago Atitlán, lloc de bellesa natural i colorit, per les artesanies i vestits típics. Les dones enrotllen al seu cap una cinta anomenada “tocoyal” que mesura aproximadament 20 metres de llarg. Tarda lliure en Panajachel. Allotjament a l’hotel.

Dia 04 | Panajachel (Llac Atitlán). Opcional visita dels pobles de S. Antonio i Sta. Catarina Palopo
Dia lliure en Panajachel.
Opcionalment es poden visitar per terra els pobles de Sant Antoni i Santa Catarina Palopo, a la vora del llac.
Altres activitats opcionals que es poden realitzar són: kayak, canoppy, caminades guiades per senderes naturals, ruta amb bicicleta de muntanya, etc.

Dia 05 | Panajachel – Almolonga – Lloc arqueològic Takalik Abaj
Sortida cap al poble de Almolonga. D’origen Quiche, Almolonga és conegut com “l’horta d’Amèrica” per les seves fèrtils terres. Aquesta població exhibeix en el seu atrafegat mercat setmanal tot tipus de verdures, hortalisses, fruites i flors.
Continuem cap al lloc arqueològic de Takalik Abaj, situat en la costa sud, en Retalhuleu; est centro cerimonial és molt important per a les comunitats maies. És notable per les estructures i escultures d’influència Olmeca. Allotjament en un alberg ecològic situat en una antiga plantació de cafè, lloc d’harmonia entre la naturalesa, història, cultura, flora i fauna de la regió. Sopar inclòs.

Dia 06 | Takalik Abaj – Laguna i volcà Chicabal – Quetzaltenango
Al matí, després d’esmorzar, trasllat al poblat de Sant Martin Sacatepéquez a 45 minuts aproximadament de Quetzaltenango. La Llacuna Chicabal és un llac que es troba en el cràter del Volcà del mateix nom. Tant el cim del volcà com les ribes del llac estan cobertes de bosc nuvolós. És un lloc sagrat en la cosmovisió Mam i sagrat per als pobladors, on es duen a terme cerimònies maies.
Opcionalment, si el temps ho permet, podem visitar la Casa Botran, on els visitants podran conèixer la ruta del rom, així com el Museu que conté dades i objectes històrics importants del rom a Guatemala (no inclou entrada).
Continuació fins a Quetzaltenango, segona ciutat en importància del país, per la seva economia diversificada. Quant a l’agricultura, és un de les línies importants per la producció de cafè, blat, papa, fruites i verdures, a més d’una forta indústria licorera.

Dia 07 | Quetzaltenango – San Andrés Xecul – Chiantla – Huehuetenango (Sierra Cuchumatanes)
Sortida cap a la Vila de Chiantla. En ruta visitem l’Església de Sant Andrés Xecul, la façana del qual assembla un huipil (brusa que usen les dones). Continuem fins a Chiantla, situada als peus de les altes muntanyes de la serra dels Cuchumatanes. Apreciem un paisatge volcànic de muntanyes blaves. L’església de la Vila alberga la imatge de la miraculosa Verge de Candelaria el vestit i el mantell de la qual, repujats pels plateros de la Colònia, són de plata extreta de les mines huehuetecas. A la tarda continuació cap a l’Àrea Protegit de la Serralada dels Cuchumatanes. Cuchumatán significa en llengua mam-quiche “reunió per la força”. Arribada a Huehuetenango i allotjament.

Dia 08 | Huehuetenango – Mercat Todos Santos – Cobán
Sortida cap a la comunitat de Todos Santos Cuchumatanes, per a gaudir del mercat setmanal, un dels més peculiars i desconeguts del país. D’origen maia-mam, destaca el colorit del vestit dels seus habitants i les seves activitats tradicionals. Temps per a passejar entre els vilatans i respirar l’ambient rural del mercat.
A l’hora acordada sortida cap a Cobán, travessant diversos poblats de la zona com Ixil, Cunen, Uspantan i Chicaman.

Dia 09 | Cobán. Excursió a Semuc Champey
Després d’esmorzar, sortida cap a Semuc Champey, situat a 72 km de Cobán (2 hores aprox. en bus), amb part del recorregut sense asfaltar. Arribem on el cabal del riu Cahabon s’interna sota les roques, formant gorgs d’aigua cristal·lina. D’aquí el significat del nom de Semuc Champey: «on el riu s’amaga a la muntanya». Possibilitat de banyar-se en aquest lloc paradisíac amb petits salts d’aigua i envoltat de bosc tropical. Retorn a Cobán i allotjament.

Dia 10 | Cobán – Cuevas Reserva Los Nacimientos – Flores
Visita de les coves de la reserva privada Los Nacimientos.
Descens del riu a través de les galeries subterrànies que connecten les coves, sobre grans rodes de cautxú a manera de basses. Continuació per carretera en direcció nord per la selva del Petén fins a l’illa de Flores.

Dia 11 | Flores – Excursió lloc maia de Yaxhá. Opcional Topoxté – Tikal
Dia dedicat a visitar la llacuna i les ruïnes del desconegut lloc arqueològic de Yaxhá.
Envoltat d’una espessa vegetació tropical i de la llacuna, és un lloc de gran bellesa, tant pel seu entorn com pel lloc arqueològic, que es compta entre les grans troballes de l’antiga cultura maia en terres guatemalenques. Es troba en un entorn selvàtic allunyat dels circuits turístics més habituals. A la tarda, tornada a l’illa de Flores. Opcionalment podem visitar el lloc arqueològic de Topoxté.

Dia 12 | Excursió assetjo maia de Tikal
Sortida d’hora al matí per a acostar-nos a la Reserva Natural de Tikal. Visita de les restes de Tikal, un dels més impressionants llocs arqueològics maies.
Fa 2.500 anys els maies van construir en Tikal imponents temples, talles i habitatges amb els seus coneixements matemàtics i astronòmics. Avui els seus edificis s’amaguen entre la mala herba al voltant de la seva plaça central. Des de l’alt dels temples tindrem vistes sobre la selva, amb les cresterías de les construccions apuntant per sobre de la vegetació. Micos, jaguars i ocells multicolors habiten aquesta ciutat enclavada en plena selva tropical, des que va ser abandonada al voltant de l’any 900 d. C. A la tarda, retorn a l’illa de Flores.

Dia 13 | Flores – Río Dulce – Livingston
Sortida per carretera fins a la població de Riu Dolç. Navegació amb barca a motor travessant la Reserva Natural de Río Dulce (3 hores aprox.). Durant aquesta ruta veurem El Golfete, l’illa dels ocells i gaudirem d’una panoràmica del Castell de Sant Felip, fins a arribar a Livingston.
La població garífuna d’aquest petit port del Carib, aïllat per terra de la resta del país, té el seu propi idioma, gastronomia i cultura (especialment la musical). No és difícil assistir a algun concert de reggae en directe d’algun dels grups musicals locals. Trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 14 | Livingston. Excursió amb barca a Platja Blanca i 7 Altars
Sortida amb llanxa cap a les cascades de 7 Altars. Remuntarem a peu aquesta àrea protegida, el nom de la qual prové dels 7 gorgs principals que es distingeixen per la seva grandària i bellesa. Continuació a Platja Blanca i temps lliure per a gaudir de la sorra del Carib. Retorn a la tarda a Livingston.

Dia 15 | Navegació Livingston – Port Barris. Lloc maia de Quiriguá – Copán (Hondures)
Sortida en embarcació de motor cap a Port Barris. Desembarqui i trajecte per carretera cap a Copán. En ruta visitarem el lloc arqueològic de Quiriguá, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on es troba l’inici del calendari maia i els deixants i altars esculpits millor conservats. Continuació cap a la frontera d’Hondures. Tràmits fronterers i trasllat al petit poblat de Copán.

Dia 16 | Copán (visites) – Antiga
Visita guiada del Parc Arqueològic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i considerat l’«Observatori Còsmic Central».
Opcional: visita de les Sepultures, Els Túnels o el Museu Rosalía.

Copán manté un ambient de poble rural on és molt agradable passejar i sortir a sopar en algun dels pocs restaurants locals que es troben prop de la plaça –parc central. Trasllat per carretera fins a la ciutat colonial d’Antiga (6 hores aprox. en bus).

Dia 17 | Antiga (visites). Opcional Volcà Pacaya
Antiga és una ciutat rica i florent, construïda als peus del volcà de l’Aigua. Un museu d’arquitectura i art colonial a l’aire lliure, declarada Patrimoni Cultural per la UNESCO. Els ordes religiosos van aixecar en ella convents com el de Santa Clara i el de San Francisco, i esglésies com la de la Mercè. Gran part dels monuments s’han reconstruït, i d’uns altres es van conservar les seves ruïnes tan bé com sigui possible. Fins a tal punt s’ha preservat l’atmosfera espanyola en Antiga, que ha estat declarada «monument d’Amèrica» pel VIII Congrés Panamericà de Geografia i Història. El centre de la capital el constitueix la plaça d’Armes i entorn a ella s’alcen edificis com la Catedral, el Palau dels Capitans Generals i l’Ajuntament. Antiga és també capital del jade, pedra que abunda a la regió i a la qual els maies van donar un gran valor com a joia decorativa. Allotjament en hotel.

Opcional – Excursió al Volcà Pacaya: A primera hora del matí sortit cap al Llac Amatitlán i ascensió a peu del Volcà Pacaya (2.500 m). La caminada s’inicia a Sant Vicent Pacaya (2 hores de pujada i 1,5 hores de baixada) i segueix pels camins formats per rius de lava de les recents erupcions, amb bones vistes dels volcans veïns en constant activitat. La caminada pot escurçar-se, interrompent la pujada en qualsevol moment per a descendir.

També es pot realitzar alguna altra excursió opcional, com la visita a la Finca Filadèlfia, una plantació de cafè, realitzar una activitat d’albirament d’ocells, etc.

Dia 18 | Antiga – Trasllat a l’aeroport. Vol de tornada
Al matí reprendrem la visita a la ciutat d’Antiga.
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 19 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 2.650 € 2.750 €
En base a grup de 4 a 9 persones 2.950 € 3.050 €
Entrades als llocs a visitar 110 €
Taxes Aèries (Aprox.) 310 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 580 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona o Madrid / Ciutat de Guatemala i tornada, en classe turista.
Tots els trasllats especificats.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport per carretera en minibús amb aire condicionat.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta. 
Excursions en llanxa pel Llac Atitlán, Río Dulce, Platja Blanca i 7 Altars.
Recorregut en llanxa Puerto Barrios – Livingston – Puerto Barrios.
Totes les visites i excursions segons itinerari.
Material per a descens del riu subterrani a les coves de Los Nacimientos.
Caminades guiades.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites i excursions opcionals o no mencionades com a incloses.
Excursió opcional al Volcà Pacaya (40 – 50 USD aprox. + 8 USD taxa d’ascensió).
Taxa creuament de frontera Guatemala – Hondures (7 USD aprox.).
Taxes d’aeroport (3 USD aprox.)
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.