Amèrica del Nord
Destinació
19 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Poques vegades podem trobar tanta varietat de paisatge, història i cultura en un país tan petit. Selves tropicals, llacs i volcans es complementen de colorits mercats indígenes i restes arqueològiques maies. Coneixerem la Guatemala profunda i tradicional en els pobles de l’altiplà i la Serra de Cuchumatanes. També visitarem la Selva del Petén, on es troben els jaciments arqueològics de Tikal i Yaxhà. El Llac Atitlan, envoltat de volcans, serà la nostra postal del viatge i un lloc per guardar en la nostra memòria. I finalment el Carib, amb el poble de Livingston, que es mou a ritme de reggae.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A NOVEMBRE 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / GUATEMALA. TRASLLAT A ANTIGUA Hotel
2 ANTIGUA – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL (LLAC ATITLAN) E Hotel
3 PANAJACHEL. EXCURSIÓ EN BARCA PEL LLAC ATITLAN E Hotel
4 PANAJACHEL. OPCIONAL POBLES S. ANTONIO I STA. CATARINA PALOPO E Hotel
5 PANAJACHEL – ALMOLONGA – TAKALIK ABAJ E Lodge
6 RETALHULEU – LLACUNA I VOLCÀ CHICABAL – QUETZALTENANGO E Hotel
7 QUETZALTENANGO – SAN ANDRÉS XECUL – CHIANTLA – ZACULEU (SERRA CUCHUMATANES) – HUEHUETENANGO E Hotel
8 HUEHUETENANGO – MERCAT TODOS SANTOS CUCHUMATANES – COBAN E Hotel
9 COBAN – SEMUC CHAMPEY – COBAN E Hotel
10 COBAN – COVA RESERVA LOS NACIMIENTOS – FLORES E Hotel
11 FLORES. LLOC MAIA DE YAXHÀ – OPCIONAL TOPOXTÉ – TIKAL E Hotel
12 FLORES. EXCURSIÓ LLOC MAIA DE TIKAL E Hotel
13 FLORES – RÍO DULCE – LIVINGSTON E Hotel
14 NAVEGACIÓ DE LIVINGSTON A PUERTO BARRIOS – LLOC MAIA DE QUIRIGUÀ – COPAN (HONDURES) E Hotel
15 COPAN (VISITES) – ANTIGUA E Hotel
16 ANTIGUA. VISITES A LA CIUTAT I POBLES PROPERS E Hotel
17 ANTIGUA. OPCIONAL VOLCÀ PACAYA E Hotel
18 ANTIGUA – AEROPORT. VOL DE TORNADA A CIUTAT D’ORIGEN E A bord
19 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Guatemala. Trasllat a Antiga
Sortida en vol regular amb destinació a Ciutat de Guatemala. Arribada, trasllat a l’hotel a la ciutat d’Antiga.

Dia 2.- Antiga – Mercat de Chichicastenango – Panajachel (Llac Atitlán)
Sortida cap a la població de Chichicastenango, capital dels Maies del Quiché.
Cada dijous i cada diumenge se celebra aquí el mercat indígena més famós d’Amèrica Llatina, que ocupa la seva plaça central i s’estén com un ventall multicolor entre dues velles esglésies colonials: la del Calvari i la de Sant Tomàs. És un dels pobles indígenes més atractius del país. Els masheños, com se sobrenomena als seus habitants, practiquen ritus religiosos que daten del segle XVI i l’origen del qual es deu al sincretisme de la religió maia i la catòlica. A la tarda continuació cap a la ciutat de Panajachel, a la vora del Llac Atitlán.

Dia 3.- Panajachel. Excursió amb barca pel Llac Atitlán
El Parc Nacional del Llac Atitlán, és considerat com un dels llocs més espectaculars del país. D’origen volcànic i envoltat de cràters, té una profunditat de 450 metres i està a 1.540 m. d’altura. En les seves ribes s’han establert multicolors pobles indígenes, entre ells, el centre turístic per excel·lència que és Panajachel.
Al matí, recorregut amb llanxa pel llac (2 hores aprox.) per a visitar alguns dels poblats riberencs com a Sant Marcos, Sant Pere o Santiago, on podem veure l’ofrena ritual al Sant Maximón. Tarda lliure en Panajachel.

Dia 4.- Panajachel (Llac Atitlán). Opcional visita dels pobles de Sant Antoni i Santa Catarina Palopo
Dia lliure en Panajachel. Opcionalment es poden visitar per terra els pobles de Sant Antoni i Santa Catarina Palopo, a la vora del llac.

Dia 5.- Panajachel – Almolonga – lloc arqueològic Takalik Abaj
Sortida cap al poble de Almolonga. D’origen Quiche, Almolonga és conegut com “l’horta d’Amèrica” per les seves fèrtils terres. Aquesta població exhibeix en el seu atrafegat mercat setmanal tot tipus de verdures, hortalisses, fruites i flors.
Continuem cap al lloc arqueològic de Takalik Abaj. Situat en la costa sud, en Retalhuleu, est centro cerimonial és molt important per a les comunitats maies. És notable per les estructures i escultures d’influència Olmeca. Allotjament en un alberg ecològic situat en una antiga plantació de cafè, lloc d’harmonia entre la naturalesa, història, cultura, flora i fauna de la regió.

Dia 6.- Takalik Abaj – Laguna i volcà Chicabal – Quetzaltenango
Al matí, després d’esmorzar, trasllat al poblat de Sant Martin Sacatepéquez a 45 minuts aproximadament de Quetzaltenango. La Llacuna Chicabal és un llac que es troba en el cràter del Volcà del mateix nom. Tant el cim del volcà com les ribes del llac estan cobertes de bosc nuvolós. És un lloc sagrat en la cosmovisió Mam i sagrat per als pobladors, on es duen a terme cerimònies maies.
Continuació fins a Quetzaltenango, segona ciutat important del país, per la seva economia diversificada. En el que fa a la seva agricultura, és un de les línies importants per la producció de cafè, blat, papa, fruites i verdures, a més d’una forta indústria licorera.

Dia 7.- Quetzaltenango – Sant Andrés Xecul – Chiantla – Zaculeu (Sierra Cuchumatanes) – Huehuetenango
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la Vila de Chiantla. En ruta visitem l’Església de Sant Andrés Xecul, la façana del qual assembla un huipil (brusa que usen les dones).
Continuem fins a Chiantla, situada als peus de les altes muntanyes de la serra dels Cuchumatanes. Apreciem un paisatge volcànic de muntanyes blaves. L’església de la Vila alberga la imatge de la miraculosa Verge de Candelaria el vestit i el mantell de la qual, repujats pels plateros de la Colònia, són de plata extreta de les mines huehuetecas. Visita del Centre arqueològic de Zaculeu, d’origen Mam. Declarat monument nacional en 1931, en el seu interior reposen peces de ceràmica i terrisseria.

A la tarda continuació cap a l’Àrea Protegit de la Serralada dels Cuchumatanes. Cuchumatan significa en llengua mam-quiche “reunió per la força”. Arribada a Huehuetenango.

Dia 8.- Huehuetenango – Mercat Todos Santos – Coban
Sortida cap a la comunitat de Tots Santos Cuchumatanes, per a gaudir del mercat setmanal, un dels més peculiars i desconeguts del país. D’origen maia-mam, destaca el colorit del vestit dels seus habitants i les seves activitats tradicionals. Temps per a passejar entre els vilatans i respirar l’ambient rural del mercat. A l’hora acordada sortida cap al departament del Quiché amb destinació Coban, travessant diversos poblats en ruta; Ixil, Cunen, Uspantan i Chicaman, fins a arribar al poblat de Santa Cruz Verapaz (Alta Verapaz).

Dia 9.- Coban – Semuc Champey – Coban
Després d’esmorzar, sortida cap a Semuc Champey, situat a 72 km de Coban (2h aprox. en bus), amb part del recorregut sense asfaltar. Arribem on el cabal del riu Cahabon s’interna sota les roques, formant gorgs d’aigua cristal·lina. D’aquí el significat del nom de Semuc Champey: «on el riu s’amaga a la muntanya». Possibilitat de banyar-se en aquest lloc paradisíac amb petits salts d’aigua i envoltat de bosc tropical. Retorn a Coban.

Dia 10.- Coban – Coves Reserva Los Nacimientos – Flores
Visita de les coves de la reserva privada Los Nacimientos. Descens del riu a través de les galeries subterrànies que connecten les coves, sobre grans rodes de cautxú a manera de basses. Continuació per carretera cap a la zona del Petén fins a l’illa de Flores.

Dia 11.- Flores – Excursió lloc maia de Yaxhà. Opcional Topoxté – Tikal
Sortida cap a la llacuna i les ruïnes del desconegut lloc arqueològic de Yaxhà. Visita de les restes arqueològiques d’aquest lloc que forma part de la Biosfera Maia. Envoltat d’una espessa vegetació tropical i de la Llacuna, és un lloc de gran bellesa, allunyat dels circuits turístics i el lloc arqueològic es compta entre les grans troballes de l’antiga cultura maia. A la tarda, trasllat al Parc de Tikal. Temps lliure i allotjament dins del parc.

Dia 12.- Excursió assetjo maia de Tikal – Flores
Sortida d’hora al matí per a acostar-nos a la Reserva Natural de Tikal. Visita a les restes de Tikal, un dels més impressionants llocs arqueològics maies.
Fa 2.500 anys els maies van construir en Tikal imponents temples, talles i habitatges amb els seus coneixements matemàtics i astronòmics. Avui els seus edificis s’amaguen entre la mala herba al voltant de la seva plaça central. Des de l’alt dels temples tindrem vistes sobre la selva, amb les cresterías de les construccions apuntant per sobre de la vegetació. Micos, jaguars i ocells multicolors habiten aquesta ciutat enclavada en plena selva tropical, des que va ser abandonada al voltant de l’any 900 d. C. A la tarda, retorn a Flores, temps lliure i allotjament.

Dia 13.- Flores – Río Dulce – Livingston
Sortida per carretera fins a Riu Dolç. Navegació amb llanxa pel Riu Dolç (unes 3 hores) travessant la reserva natural, El Golfete, illa dels ocells i vista panoràmica del Castell de Sant Felip, fins a arribar a Livingston. La població garífuna d’aquest petit port del Carib, aïllat per terra de la resta del país, té la seva pròpia cultura, mescla d’influències africanes, del Carib i espanyoles.

Dia 14.- Navegació Livingston – Puerto Barrios – Quiriguà – Copan (Hondures)
Sortida amb llanxa des de Livingston cap a Port Barris.
En ruta cap a Copán, visita del lloc arqueològic de Quiriguá, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on es troba l’inici del calendari maia i els deixants i altars esculpits millor conservats. Continuació cap a la frontera d’Hondures. Tràmits fronterers i trasllat al petit poblat de Copán.

Dia 15.- Copan (visites) – Antiga
Visita guiada del Parc Arqueològic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i considerat l’«Observatori Còsmic Central». Copan manté un ambient de poble rural on és molt agradable passejar i sortir a sopar en algun dels pocs restaurants locals que es troben prop de la plaça –parc central. Trasllat per carretera fins a la ciutat colonial d’Antiga (6 hores aprox. en bus).

Dia 16.- Visites en Antiga i pobles limítrofs
Visita de la ciutat i els pobles dels voltants.
Antiga és una ciutat rica i florent, construïda als peus del volcà de l’Aigua. Un museu d’arquitectura i art colonial a l’aire lliure, declarada Patrimoni Cultural per la UNESCO.
Els ordes religiosos van aixecar en ella convents com el de Santa Clara i el de San Francisco, i esglésies com la de la Mercè. Gran part dels monuments s’han reconstruït, i d’uns altres es van conservar les seves ruïnes tan bé com sigui possible. Fins a tal punt s’ha preservat l’atmosfera espanyola en Antiga, que ha estat declarada «monument d’Amèrica» pel VIII Congrés Panamericà de Geografia i Història. El centre de la capital el constitueix la plaça d’Armes i entorn a ella s’alcen edificis com la Catedral, el Palau dels Capitans Generals i l’Ajuntament. Antiga és també capital del jade, pedra que abunda a la regió i a la qual els maies van donar un gran valor com a joia decorativa.

Dia 17.- Antiga. Opcional Volcà Pacaya
Dia lliure per a recórrer la ciutat colonial d’Antiga.

Opcional: Excursió al Volcà Pacaya. A primera hora del matí sortit cap al Llac Amatitlán i ascensió a peu al Volcà Pacaya (2.500 m). La caminada s’inicia a Sant Vicent Pacaya (2 hores de pujada i 2 hores de baixada). Rius de lava de les recents erupcions i vistes dels volcans veïns en constant activitat.

Opcional: Finca Filadèlfia. Visita de les plantacions de cafè, caminades, passeig en mules, observació d’ocells o activitat de tirolines.

Dia 18.- Antiga – Aeroport. Vol de retorn
Matí lliure a Antiga. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per al vol de retorn. Nit a bord.

Dia 19.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 10 a 16 persones 2.500 € 2.600 €
En base a grup de 4 a 9 persones 2.800 € 2.900 €
Entrades als llocs a visitar 110 €
Taxes Aèries (Aprox.) 310 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 600 €
Suplement Aeri Sortida 01 Agost 140 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport per terra en minibús amb aire condicionat.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta. 
Excursions en llanxa pel Llac Atitlan i Río Dulce.
Recorregut en llanxa Puerto Barrios – Livingston – Puerto Barrios.
Totes les visites, excursions i entrades segons itinerari.
Material par a descens del riu subterrani a Cuevas de los Nacimientos.
Caminades guiades.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i excursions opcionals o no mencionades com a incloses.
Excursió opcional al Volcà Pacaya (40 – 50 USD aprox. + 8 USD taxa d’ascensió).
Taxa a la frontera Guatemala – Hondures (7 USD aprox.).
Taxes d’aeroport (3 USD aprox.)
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació