Amèrica del Nord
Destinació
19 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Poques vegades podem trobar tanta varietat de paisatge, història i cultura en un país tan petit. Selves tropicals, llacs i volcans es complementen de colorits mercats indígenes i restes arqueològiques maies. Coneixerem la Guatemala profunda i tradicional en els pobles de l’altiplà i la Serra de Cuchumatanes. També visitarem la Selva del Petén, on es troben els jaciments arqueològics de Tikal i Yaxhá. El Llac Atitlán, envoltat de volcans, serà la nostra postal del viatge i un lloc per guardar en la nostra memòria. I finalment el Carib, amb el poble de Livingston, que es mou a ritme de reggae.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / GUATEMALA. TRASLLAT A ANTIGUA Hotel
2 ANTIGUA – MERCAT DE CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL (LLAC ATITLÁN) E Hotel
3 PANAJACHEL. EXCURSIÓ EN BARCA PEL LLAC ATITLÁN E Hotel
4 PANAJACHEL. OPCIONAL POBLES SAN ANTONIO I SANTA CATARINA PALOPO E Hotel
5 PANAJACHEL. POBLES DE ZUNIL, ALMOLONGA I SALCAJÁ – QUETZALTENANGO E Hotel
6 QUETZALTENANGO – LLACUNA I VOLCÀ CHICABAL E Hotel
7 QUETZALTENANGO – CHIANTLA I LLOC ARQUEOLÒGIC DE ZACULEU (SERRA CUCHUMATANES) – HUEHUETENANGO E Hotel
8 HUEHUETENANGO – MERCAT TODOS SANTOS CUCHUMATANES – COBÁN E Hotel
9 COBÁN – SEMUC CHAMPEY – COBÁN E Hotel
10 COBÁN – COVA RESERVA LOS NACIMIENTOS – FLORES E Hotel
11 FLORES. EXCURSIÓ JACIMENT MAIA DE YAXHÁ I TOPOXTÉ – TIKAL E Hotel
12 FLORES. EXCURSIÓ JACIMENT MAIA DE TIKAL E Hotel
13 FLORES – RÍO DULCE – LIVINGSTON E Hotel
14 NAVEGACIÓ LIVINGSTON – PUERTO BARRIOS – JACIMENT MAIA DE QUIRIGUA – COPÁN (HONDURES) E Hotel
15 COPÁN – ANTIGUA E Hotel
16 ANTIGUA. VISITES DE LA CIUTAT I POBLES VEÏNS E Hotel
17 ANTIGUA. OPCIONAL VOLCÀ PACAYA E Hotel
18 ANTIGUA – VISITA PANORÀMICA GUATEMALA CITY. VOLS DE TORNADA E A bord
19 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Guatemala. Trasllat a Antigua
Sortida en vol regular amb destinació a Ciutat de Guatemala. Arribada i trasllat a l’hotel a la ciutat d’Antiga.

Dia 2.- Antiga – Mercat de Chichicastenango – Panajachel (Llac Atitlán)
Sortida cap a la població de Chichicastenango, capital dels maies del Quiché.
Cada dijous i cada diumenge se celebra aquí el mercat indígena més famós d’Amèrica Llatina, que ocupa la seva plaça central i s’estén com un ventall multicolor entre dues velles esglésies colonials: la del Calvari i la de Sant Tomàs. És un dels pobles indígenes més atractius del país. Els masheños, com es anomena als seus habitants, practiquen ritus religiosos que daten del segle XVI i l’origen es deu al sincretisme de la religió maia i la catòlica. A la tarda continuació cap a la ciutat de Panajachel, a la vora del Llac Atitlán.

Dia 3.- Panajachel. Excursió en barca pel Llac Atitlán
El Parc Nacional del Llac Atitlán, és considerat com un dels llocs més espectaculars del país. D’origen volcànic i envoltat de cràters, té una profunditat de 450 metres i està a 1.540 m. d’altura. En les seves ribes s’han establert multicolors pobles indígenes, entre ells, el centre turístic per excel·lència que és Panajachel. Al matí, recorregut amb llanxa pel llac (2 hores aprox.) Per visitar alguns dels poblats riberencs com Sant Marc, Sant Pere o Sant Jaume, on podem veure l’ofrena ritual al Sant Maximón. Tarda lliure a Panajachel.

Dia 4.- Panajachel (Llac Atitlán)
Dia lliure a Panajachel. Allotjament a l’hotel de Panajachel.

Dia 5.- Panajachel – Pobles de Zunil, Almolonga i Salcajá – Quetzaltenango
Sortida cap a Quetzaltenango, segona ciutat important del país, per la seva economia diversificada. Pel que fa a la seva agricultura, és un dels línies importants per la producció de cafè, blat, papa, fruites i verdures, a més d’una forta indústria licorera.
Visitarem el poble de Zunil, on els seus costeruts carrerons ens porten fins a l’església i el de Almolonga. Dos pobles d’origen Quiche separats només pel riu Salamá. Almolonga és conegut com “l’horta d’Amèrica” ​​per les seves fèrtils terres, aquesta població, exhibeix en el seu atrafegat mercat setmanal tot tipus de verdures, hortalisses, fruites i flores. També visitarem el poble de Salcajá, famós per la seva ermita, primera església de Centreamèrica.

Dia 6.- Quetzaltenango – Llacuna i Volcà Chicabal
Al matí, després d’esmorzar, trasllat al poblat de Sant Martin Sacatepéquez a 45 minuts aproximadament de Quetzaltenango. La Llacuna Chicabal és un llac que es troba en el cràter del Volcà del mateix nom. Tant el cim del volcà com les ribes del llac estan cobertes de bosc nuvolós. És un lloc sagrat en la cosmovisió Mam i sagrat per als pobladors, on es duen a terme cerimònies maies. Retorn a Quetzaltenango.

Dia 7.- Quetzaltenango – Chiantla i lloc arqueològic de Zaculeu (Serra Cuchumatanes) – Huehuetenango
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la Vila de Chiantla, situada als peus de les altes muntanyes de la serra dels Cuchumatanes. Apreciem un paisatge volcànic de muntanyes blaves. L’església de la Vila acull la imatge de la miraculosa Verge de Candelaria el vestit i mantell, repussats pels argenters de la Colònia, són de plata extreta de les mines huehuetecas.
Visita del Centre arqueològic de Zaculeu, d’origen Mam. Declarat monument nacional en 1931, al seu interior reposen peces de ceràmica i terrissa. A la tarda continuació cap a l’Àrea Protegit de la Serralada dels Cuchumatanes. Cuchumatán significa “reunió per la força”. Arribada a Huehuetenango.

Dia 8.- Huehuetenango – Mercat Todos Santos – Cobán
Sortida cap a la comunitat de Todos Santos Cuchumatanes, per gaudir del mercat setmanal, un dels més peculiars i desconeguts del país.
D’origen maia-mam, destaca el colorit del vestit dels seus habitants i les seves activitats tradicionals. Temps per passejar entre els habitants i respirar l’ambient rural del mercat. A l’hora acordada sortida cap al departament del Quiché destí Cobán, travessant diversos poblats de la ruta; Ixil, Cunén, Uspantan i Chicamán fins arribar al poblat de Purulhá.

Dia 9.- Cobán – Semuc Champey – Cobán
Després d’esmorzar, sortida cap a Semuc Champey. Situat a 72 km de Cobán (bus 2 hores aprox.), Part del recorregut sense asfaltar, vam arribar on el cabal del riu Cahabón s’interna sota les roques, formant gorgs d’aigua cristalina. D’aqui bé el significat del nom de Semuc Champey: ” on el riu s’amaga a la muntanya “. Possibilitat de banyar-se en aquest lloc paradisíac. Retorn a Cobán.

Dia 10.- Cobán – Coves Reserva Los Nacimientos – Flores
Visita de les coves de la reserva privada Los Nacimientos. Descens del riu a través de les galeries subterrànies que connecten les coves, sobre grans rodes de cautxú a manera de basses. Continuació per carretera cap a la zona del Petén fins Flores.

Dia 11.- Flores. Excursió lloc maia de Yaxha i Topoxté – Tikal
Sortida cap a la llacuna i les ruïnes del desconegut lloc arqueològic de Yaxhá. Visita de les restes de Topoxté i del lloc arqueològic de Yaxha. Envoltat d’una espessa vegetació tropical i de la Llacuna de, és un lloc de gran bellesa, allunyat dels circuits turístics i el lloc arqueològic es compta entre les grans troballes de l’antiga cultura maia. A la tarda, trasllat al Parc de Tikal. Temps lliure i allotjament a l’hotel dins del parc.

Dia 12.- Flores. Excursió lloc maia de Tikal
Sortida d’hora al matí per acostar-nos a la Reserva Natural de Tikal. Visita a les restes de Tikal, un dels més impressionants llocs arqueològics maies.
Fa 2.500 anys els maies van construir a Tikal imponents temples, talles i habitatges amb els seus coneixements matemàtics i astronòmics. Avui els seus edificis s’amaguen entre la mala herba al voltant de la plaça central. Des de dalt dels temples tindrem vistes sobre la selva, amb les cresteries de les construccions sortint per sobre de la vegetació. Micos, jaguars i aus multicolors habiten aquesta ciutat enclavada en plena selva tropical, des que va ser abandonada al voltant de l’any 900. A la tarda, tornada a Flores, temps lliure i allotjament.

Dia 13.- Flores – Río Dulce – Livingston
Sortida per carretera fins a Río Dulce. Navegació en llanxa pel Río Dulce (unes 3 hores) travessant el parc natural, El Golfete i vista panoràmica del Castell de San Felip, fins arribar al Llac Izabal. Desembarcament al port fluvial de Río Dulce i temps lliure.
Trasllat en barca a Livingston. La població garífuna d’aquest petit port caribeny, aïllat pel terra de la resta del país, té la seva pròpia cultura, barreja d’influències africanes, caribenyes i espanyoles.

Dia 14.- Navegació Livingston – Puerto Barrios. Lloc maia de Quirigua – Copán (Hondures)
Sortida amb llanxa des de Livingston cap a Puerto Barrios.
En ruta cap a Copán, visita del lloc arqueològic de Quirigua -Patrimoni de la humanitat-, on es troba l’inici del calendari maia i les esteles i altars esculpits millor conservats. Continuació a la frontera d’Hondures. Tràmits migratoris i trasllat al petit poblat de Copán.

Dia 15.- Copán. Visites – Antiga
Visita guiada del Parc Arqueològic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Copán manté un ambient de poble rural on és molt agradable passejar i sortir a sopar a algun dels pocs restaurants locals que es troben prop de la plaça -Parc central. Trasllat per carretera fins a la ciutat colonial d’Antigua (aprox. 6 hores en bus).

Dia 16.- Visites a Antigua i pobles limítrofs
Visita de la ciutat i els pobles del voltant.
Antiga és una ciutat rica i florent, construïda als peus del volcà de l’Aigua. Un museu d’arquitectura i art colonial a l’aire lliure, declarada patrimoni Cultural per la UNESCO.
Les ordres religioses van aixecar-hi convents com el de Santa Clara i el de Sant Francesc, i esglésies com la de la Mercè. Gran part dels monuments s’han reconstruït, i d’altres es van conservar les seves ruïnes el millor possible. Fins a tal punt s’ha preservat l’atmosfera espanyola a Antigua, que ha estat declarada “monument d’Amèrica” ​​pel VIII Congrés Panamericà de Geografia i Història. El centre de la capital el constitueix la plaça d’Armes i entorn d’ella s’alcen edificis com la catedral, el palau dels Capitans Generals i el de l’Ajuntament. Antiga és també capital del jade, pedra que abunda a la regió i a la qual els maies van donar un gran valor com a joia decorativa.

Dia 17.- Antiga. Opcional Volcà Pacaya
Dia lliure per recórrer la ciutat colonial d’Antigua.

Dia 18.- Antigua – Visita panoràmica de Guatemala City. Vols de tornada
Matí lliure a Antiga. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per al vol de tornada. En ruta breu visita panoràmica de la ciutat de Guatemala. Nit a bord.

Dia 19.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 2.600 €
En base a grup de 4 a 9 persones 2.895 €
4 Primeres Inscripcions – 100 €
Entrades als llocs a visitar 110 €
Taxes Aèries (Aprox.) 320 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 600 €
Suplement Aeri Sortida 01 Juny 150 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport per terra en minibús amb aire condicionat.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta. 
Excursions en llanxa pel LLac Atitlán, Río Dulce i Topoxté.
Llanxa Puerto Barrios – Livingston – Puerto Barrios.
Totes les visites, excursions i entrades segons itinerari.
Material per a descens del riu subterrani a les Cuevas de los Nacimientos.
Caminades guiades.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i excursions opcionals o no mencionades com a incloses.
Excursió opcional al Volcà Pacaya (40 – 50 USD aprox. + 8 USD taxa d’ascensió).
Taxa creuament de frontera Guatemala – Hondures (7 USD aprox.).
Taxes d’aeroport (3 USD aprox.)
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació