Amèrica del Nord
Destinació
14 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Aquest viatge és una aposta pel contacte directe amb la natura en dues de les seves presentacions més espectaculars: les erupcions volcàniques i la selva verge. El cràter actiu del Volcà de Pacaya ens proporcionarà un espectacle únic al món. Flores i els seus voltants són un dels últims paradisos que queden al planeta, plens de vegetació, fauna i centres arqueològics.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / GUATEMALA Hotel
2 GUATEMALA – LLAC ATITLAN E Hotel
3 LLAC ATITLAN – CHICHICASTENANGO – LLAC ATITLAN E Hotel
4 LLAC ATITLAN – QUETZALTENANGO E Hotel
5 QUETZALTENANGO – CIUTAT DE GUATEMALA E Hotel
6 CIUTAT DE GUATEMALA – COPAN E Hotel
7 COPAN – QUIRIGUÀ – LIVINGSTON E Hotel
8 LIVINGSTON – P.N. RÍO DULCE – FLORES E / D Hotel
9 FLORES – TIKAL – FLORES E / D Hotel
10 FLORES – YAXHÀ. VOL A ANTIGUA E / D Hotel
11 ANTIGUA E Hotel
12 ANTIGUA – VOLCÀ PACAYA – ANTIGUA E Hotel
13 ANTIGUA – CIUTAT DE GUATEMALA. VOL A CIUTAT D’ORIGEN E A bord
14 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Guatemala
Sortida en vol regular amb destinació a Guatemala fent escala intermèdia. A l’arribada a l’aeroport un transfer ens portarà fins a l’hotel a CIUTAT DE GUATEMALA, la capital i la ciutat més cosmopolita del país.

DIA 2.- Guatemala – Iximché – Llac Atitlan
Després del esmorzar sortirem a la recerca de l’altiplà guatemalenc. Durant el camí visitarem IXIMCHÉ, un lloc arqueològic precolombí a la part occidental de l’altiplà, que des de la seva fundació el 1470 fins al seu abandó en 1527, va ser la capital del regne KAQCHIKEL. El lloc inclou temples, palaus i dos camps de joc de pilota mesoamericà. Després de la visita continuarem rumb al LLAC ATITLAN, un majestuós llac situat a 1.600 metres d’altitud i del qual l’escriptor britànic Aldous Huxley va dir que era el més bonic del món. Potser va pensar pel contrast entre la tranquil·litat de les seves aigües -mansas fins que les castiga el conegut vent Xocomil- i la inquietant presència dels tres volcans adormits que el vigilen: el ATITLAN, el TOLIMAN i el SAN PEDRO.

DIA 3.- Llac Atitlan – Chichicastenango – Llac Atitlan
Avui ens aproparem a visitar el poble de CHICHICASTENANGO, on recorrerem un dels més famosos mercats indígenes a tota Amèrica Llatina. Entre els guatemalencs Chichicastenango és conegut per ser el lloc on es va trobar el POPOL VUH, el Llibre Sagrat dels maies que conté les narracions mítiques, llegendàries i històriques de la vila k’iche ‘(poble maia guatemalenc) que donen origen a l’Univers i la civilització. Per als maies aquest llibre és com la Bíblia o l’Alcorà, i marca el comportament de la seva gent i els seus costums. Durant la visita, tindrem l’oportunitat de realitzar alguna activitat amb les dones locals i gaudir de les famoses truites de blat de moro, l’aliment bàsic de Guatemala.

DIA 4.- Llac Atitlan – Quetzaltenango
Al matí després d’esmorzar, pujarem a una llanxa pública per navegar pel llac i anar a visitar el poble de SANTIAGO D’ATITLAN. La majoria dels habitants d’aquesta població són maies de l’ètnia tz’utujil, un poble procedent d’una ciutat ancestral coneguda com TULAN, on no es patia. A continuació ens dirigirem a l’església de SAN ANDRÉS XECUL, un temple construït al segle XVII amb una espectacular façana que mostra el sincretisme religiós de l’època. Després de la visita ens dirigirem cap a la ciutat colonial de QUETZALTENANGO, una bonica i agradable ciutat situada a més de 2.300 msm que encara conserva les antigues tradicions del seu llinatge maia K’iché.

DIA 5.- ​​Quetzaltenango – Ciutat de Guatemala
Avui ens aproparem visitar el mercat de ALMOLONGA, un lloc molt conegut pels seus generosos cultius. En llengua precolombina náhuatl, Almolonga significa «lloc d’on sorgeix l’aigua», i són precisament els manantials i les fonts d’aigua subterrànies els que fan que la seva terra sigui tan fèrtil. Fins a vuit collites a l’any, cosa inèdita a Centreamèrica. Després continuarem cap a ZUNIL, una de les poblacions precolombines més reconegudes pels seus teixits regionals i teles. A l’igual que en moltes altres parts de país, pels seus carrers no és difícil creuar-se amb dones indígenes abillades amb cridaners i colorits vestits fets a mà en els telers. Després de la visita continuarem cap a SALCAJÀ, on veurem la ERMITA CONQUERIDORA DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ, la primera església catòlica de tota Guatemala. A final de la tarda estarem de tornada a Ciutat de Guatemala.

DIA 6.- Guatemala – Copan
Després de l’esmorzar ens posarem en marxa i ens dirigirem cap a la frontera hondurenya. Farem els tràmits pertinents i ens dirigirem cap a COPAN on visitarem les seves fabuloses ruïnes maies. Descoberta en 1570 per Diego García de Palacio, Copan és un dels llocs més importants de la civilització Maia. Els vestigis de la ciutat i les imponents places públiques revelen els tres principals períodes del seu desenvolupament, abans que la ciutat fos abandonada a principis de segle IX d.C. En un dels temples en quals es realitzaven cerimònies còsmiques, es troba l’Escalinata Jeroglífica, que conté l’escriptura jeroglífica més important i extensa de tota Mesoamèrica. En ell es narra la crònica oficial dels setze governants copanecos i va ser gravat sota el mandat del K’ak ‘Yipyaj Chan K’awiil de Copan, que va governar la ciutat-estat entre els anys 742-763 d.C.

DIA 7.- Copan – Quiriguá – Livingston
Avui deixarem Hondures i ens dirigirem cap al CARIB GUATEMALENC. De camí visitarem el centre arqueològic de Quiriguá, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Tot i no tenir la mida que tenen altres antigues ciutats maies com COPAN, TIKAL o CALAKMUL, en aquest lloc es van aixecar gairebé vuit segles abans de la descoberta d’Amèrica les que es consideren les esteles més grans del món maia. Després de la visita continuarem el nostre camí fins LIVINGSTON, un poble on la major part de la seva població és garífuna (grup ètnic descendent d’africans i aborígens caribenys) i on podrem gaudir de l’autèntic ambient caribeny enfront de la BADIA D’AMATIQUE.

DIA 8.- Livingston – PN Río Dulce – Flores
Després de l’esmorzar ens pujarem a una barca i remuntarem el Río Dulce per endinsar-nos al PARC NACIONAL DEL RÍO DULCE.

Aquest imponent corredor biològic enllaça el LLAC D’IZABAL amb el MAR CARIB en un recorregut d’aproximadament quaranta-tres quilòmetres de llarg, envoltat d’exuberant bosc tropical plujós, i impressionants parets de pedra calcària de fins a seixanta metres d’alçada. El parc és reconegut per la seva excepcional riquesa ecològica i amb una mica de sort és possible veure algun manatí o caiman. Durant la ruta pararem a la petita comunitat de CAYO QUEMADO, on tindrem l’oportunitat d’entrar en contacte amb una de les comunitats que habiten a l’àrea i aprendre una mica més sobre els seus costums. Després de dinar continuarem remuntant la part més ampla del riu amb la barca fins a arribar al poble de RÍO DULCE. Allà ens estarà esperant un vehicle per continuar el nostre viatge fins a la selva de PETÉN per carretera.

DIA 9.- Flores – Tikal – Flores
Al matí ens acostarem a visitar la ciutat de TIKAL, la gran joia del món maia clàssic. Ens trobem a la capital d’un dels estats més bel·ligerants de l’època, i que va arribar a convertir-se en un dels regnes més poderosos dels antics maies. Encara que l’arquitectura monumental del lloc es remunta fins al segle IV aC, Tikal va aconseguir el seu apogeu durant el Període Clàssic, entre el 200 i el 900 d.C, on es creu que va poder haver arribat a més de cent mil habitants. Durant aquest temps, la ciutat va dominar gran part de la regió en l’àmbit polític, econòmic i militar. Avui en dia, Tikal compta amb al voltant de cinc mil edificis pre-hispànics en una àrea d’aproximadament 16 km², dels quals únicament el cinc per cent es troba restaurat i habilitat per a poder-lo visitar, la resta continua encara sota la densa selva. Un fet que ens dóna una idea aproximada de la seva enorme magnitud. Després de dinar tindrem la tarda lliure per gaudir d’un passeig per la ILLA DE FLORES i el llac PETÉN ITZÀ.

DIA 10.- Flors – Yaxhà – Antigua Guatemala
Al matí ens acostarem a visitar l’espectacular ciutat maia de YAXHÀ, situada al PARC NACIONAL YAXHÀ-NAKUM-NARANJO. Aquest antic centre cerimonial maia va ser construït al costat de la riba del llac amb el mateix nom i va ser la capital d’un extens territori que va dominar la part nord-est de Petén, mantenint forts vincles amb les ciutats de Tikal, Caragol (Belize) i Calakmul (Mèxic). El lloc posseeix nombrosos conjunts monumentals amb temples piramidals, acròpolis, edificis commemoratius, llocs per a jocs de pilota, palaus i conjunts residencials domèstics. Després del dinar ens dirigirem a l’aeroport de FLORES per prendre un vol regular amb destinació a CIUTAT DE GUATEMALA. Després d’aterrar un transfer ens portarà fins a la ciutat d’ANTIGA, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

DIA 11.- Antiga Guatemala
Avui tenim el dia lliure per visitar la MOLT NOBLE I MOLT LEAL CIUTAT DE SANTIAGO DELS CAVALLERS DE GUATEMALA, popularment coneguda com ANTIGA. Fundada el 10 de març de 1543, aquesta ciutat va ser declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 1979. El terratrèmol de l’any 1773 va acabar amb el seu regnat de dos-cents anys com a capital colonial de país i des de llavors, la ciutat sembla haver-se quedat detinguda en el temps, amb els seus carrers empedrats, les seves cases colonials i les seves tradicions. Durant el nostre recorregut podem visitar el PALAU DELS CAPITANS GENERALS, el CONVENT I ARC DE SANTA CATALINA, la PLAÇA MAJOR, la ANTIGA CATEDRAL DE GUATEMALA o el MUSEU DE LA UNIVERSITAT SAN CARLOS. Opcionalment podem fer una excursió a una finca de cafè, on descobrirem com es produeix un dels millors cafès del món, amb tast inclòs, és clar.

DIA 12.- Antigua – Volcà Pacaya – Antiga
Després de l’esmorzar sortirem cap al PARC NACIONAL DEL VOLCÀ PACAYA I LLACUNA DE CALDERES, al sud-est d’Antiga. En aquest parc es troba el VOLCÀ DE PACAYA, un dels volcans més actius d’Amèrica i el seu principal atractiu. Un cop arribem a parc, farem una tranquil·la ascensió per una de les vessants fins a arribar l’altiplà del volcà, des d’on podrem apreciar el cràter d’un dels tres volcans actius. De tornada a la ciutat d’Antigua tindrem la resta de la tarda lliure.

DIA 13.- Antigua – Guatemala. Vol a Ciutat d’origen
Aprofitarem les nostres últimes hores a Guatemala per relaxar-nos o visitar algun altre lloc de centre i a l’hora convinguda ens traslladarem cap a l’aeroport de Guatemala per prendre el vol de tornada. Nit a bord.

DIA 14.- Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.845 €
Suplement Habitació Individual 527 €
Suplement Aeri (Sortides Juliol i Agost) 250 €
Taxes Aèries (Aprox.) 310 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Ciutat d’origen / Guatemala / Ciudad d’origen, amb connexions intermèdies.
Vol domèstic Flores / Guatemala.
Transport en vehicle amb aire condicionat durant la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guies professionals de parla hispana.
Entrades als llocs a visitar.
Llanxa en les visites de Santiago d’Atitlan i Río Dulce.
Propines i impostos locals.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Impostos de seguretat a l’aeroport de Petén (3 USD aprox.).
Impostos de frontera entre Guatemala i Hondures (5 USD aprox.).
Activitats i visites indicades com a opcionals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari