Amèrica del Nord
Destinació
10 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Aquest viatge a Guatemala és una aposta per l’espectacularitat i el colorit de l’altiplà combinat amb el més majestuós de l’arqueologia maia, com les ruïnes de Tikal, una ciutat en plena selva verge del Petén que continua mitjà submergida entre la frondosa vegetació. Per descomptat, sense oblidar-nos del tranquil i acolorit Río Dulce i el Carib guatemalenc. Aquesta ruta ens ofereix, a més, la possibilitat de penetrar en territori hondureny per a conèixer de prop una de les ciutats maies més emblemàtica de l’època clàssica, Copan.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE FEBRER A DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A CIUTAT DE GUATEMALA Hotel
2 CIUTAT DE GUATEMALA – CHICHICASTENANGO – LLAC ATITLAN E Hotel
3 LLAC ATITLAN: SAN JUAN LA LAGUNA – SANTIAGO ATITLAN E Hotel
4 LLAC ATITLAN – IXIMCHÉ – LA ANTIGUA E Hotel
5 LA ANTIGUA E Hotel
6 LA ANTIGUA – COPAN (HONDURES) E Hotel
7 COPAN – QUIRIGUÁ – LIVINGSTON E Hotel
8 LIVINGSTON – RÍO DULCE – PETÉN E / D Hotel
9 PETÉN – TIKAL – FLORES. VOL A CIUTAT DE GUATEMALA E / D Hotel
10 CIUTAT DE GUATEMALA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D

Dia 01 | Arribada a Ciutat de Guatemala
Arribada a Guatemala, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Guatemala Ciutat – Chichicastenango – Llac Atitlan
Després d’esmorzar sortirem rumb a l’altiplà guatemalenc amb destinació al poble de Chichicastenango, on recorrerem un dels mercats indígenes més coneguts en tota Llatinoamèrica. Entre els guatemalencs Chichicastenango és conegut per ser el lloc on es va trobar el Popol Vuh, el Llibre Sagrat dels Maies que conté les narracions mítiques, llegendàries i històriques del poble Quiché (poble maia guatemalenc) que donen origen a l’Univers i la civilització. Per als maies aquest llibre és com la Bíblia o l’Alcorà, i marca el comportament de la seva gent i els seus costums. Avui gaudirem d’una visita Experiencial. Tindrem l’oportunitat de realitzar amb les dones locals un taller de blat de moro, l’aliment bàsic de Guatemala. Després de la visita continuarem rumb al Llac Atitlan, un majestuós llac situat a 1.600 metres d’altitud i del qual l’escriptor britànic Aldous Huxley va dir que era el més bonic del món. Tal vegada el va pensar pel contrast entre la tranquil·litat de les seves aigües – manses fins que les assota el conegut vent Xocomil – i la inquietant presència dels tres volcans adormits que ho vigilen: el Atitlan, el Tolimán i el Sant Pere.

Dia 03 | Llac Atitlan – Sant Joan La Llacuna – Santiago Atitlan – Llac Atitlan
Després d’esmorzar ens pujarem a una llanxa per a visitar un parell dels dotze pobles que envolten aquest preciós llac. Coneixerem el poble de l’ètnia Tzutuhil de Sant Joan La Llacuna, caracteritzat per l’harmonia en la qual les persones conviuen amb la naturalesa i la cultura tradicional. A continuació, ens mourem cap a Santiago Atitlan, un altre poble habitat també per indígenes que viuen de la pesca i l’artesania, encara que en el seu cas, són més coneguts com a adoradors d’una deïtat maia-catòlica a la qual anomenen Maximón.

Dia 04 | Llac Atitlan – Iximché – La Antigua
Després d’esmorzar posarem rumb a la ciutat de La Antigua. De camí, realitzarem una visita al lloc arqueològic de Iximché, antiga capital maia del regne Cakchiquel. A la nostra arribada a destinació, tindrem temps de visitar la Molt Noble i Molt Lleial Ciutat de Santiago dels Cavallers de Guatemala, popularment coneguda com La Antigua. Fundada en 1543, aquesta ciutat va ser declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 1979. El terratrèmol del 1773 va posar fi al seu regnat de dos-cents anys com a capital colonial del país i des de llavors, la ciutat sembla haver-se quedat detinguda en el temps, amb els seus carrers empedrats, les seves cases colonials i les seves tradicions. Durant el nostre recorregut coneixerem la Catedral, l’Església La Mercè, la Plaça Central i els seus principals carrers i monuments.

Dia 05 | La Antigua
Avui disposarem del dia lliure per a gaudir de La Antigua al nostre aire, passejant pels carrers empedrats, apreciant els seus estils arquitectònics d’antany o bé descansant en les instal·lacions de l’hotel. Els que desitgin realitzar una activitat alternativa (no inclosa), els recomanem visitar el Parc Nacional del Volcà Pacaya, al sud-est d’Antiga. En aquest parc es troba un dels volcans més actius d’Amèrica i el seu principal atractiu. Una vegada allí, és possible fer una tranquil·la ascensió per una dels vessants fins a aconseguir l’altiplà, des d’on es pot apreciar el cràter d’un dels tres volcans actius.

Dia 06 | La Antigua – Copan (Hondures)
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a la frontera hondurenya. Realitzarem els tràmits pertinents i ens dirigirem cap a Copán per a visitar les seves fabuloses ruïnes maies. Descoberta en 1570 per Diego García de Palacio, Copan és un dels llocs més importants de la civilització Maia. Els vestigis de la ciutat i les imponents places públiques revelen els tres principals períodes del seu desenvolupament, abans que la ciutat fos abandonada a principis del segle IX. En un dels temples on es realitzaven cerimònies còsmiques, es troba l’Escalinata Jeroglífica, que conté l’escriptura jeroglífica més important i extensa de tota Mesoamèrica. També trobarem deixants, piràmides, jocs de pilota i enterraments únics en el Món Maia.

Dia 07 | Copán – Quiriguá – Livingston
Avui deixarem Hondures i ens dirigirem cap al Carib Guatemalenc. De camí visitarem el centre arqueològic de Quiriguá, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Malgrat no tenir la grandària d’altres antigues ciutats maies com Copan o Tikal, en aquest lloc es van aixecar gairebé vuit segles abans del descobriment d’Amèrica, els considerats millors deixants del món maia. Després de la visita, continuarem el nostre camí a Livingston, un poble on la major part de la seva població és garífuna (grup ètnic descendent d’africans i aborígens caribenys) i on podrem gaudir de l’autèntic ambient caribeny davant la Badia d’Amatique.

Dia 08 | Livingston – Río Dulce – Petén
Després d’esmorzar ens embarcarem per a remuntar el Río Dulce i endinsar-nos al Parc Nacional homònim. Aquest corredor biològic enllaça el Llac d’Izabal amb la Mar Carib en un recorregut d’aproximadament 43 quilòmetres de llarg, envoltat d’exuberant bosc tropical plujós, i impressionants parets de pedra calcària. El parc és reconegut per la seva excepcional riquesa ecològica i no resulta estrany veure algun manatí o caiman. Durant la ruta pararem en la petita comunitat de Cayo Quemado, on juntament amb la comunitat local, gaudirem d’un taller gastronòmic, preparant un deliciós ceviche de peix al coco o un altre plat típic de la zona. Després de l’esmorzar, continuarem remuntant el riu fins a aconseguir el poblat de Río Dulce, on ens espera un vehicle per a continuar el nostre viatge per carretera fins a la selva de Petén.

Dia 09 | Petén – Tikal – Flores. Vol a Ciutat de Guatemala
Al matí visitarem la ciutat de Tikal, la gran joia del Món Maia. Tikal va aconseguir el seu apogeu durant el Període Clàssic, entre els anys 200 i 900 d.C., quan es creu que podia haver arribat a més de cent mil habitants. Durant aquest temps, la ciutat va dominar gran part de la regió en l’àmbit polític, econòmic i militar. Esmorzar campestre dins del recinte arqueològic. Una vegada finalitzada la visita, ens dirigirem a l’aeroport de Flores per a prendre un vol regular amb destinació a Ciutat de Guatemala.

Dia 10 | Ciutat de Guatemala. Trasllat a l’aeroport
A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport de Guatemala i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Habitació Doble 1.855 €
Suplement Habitació Individual 480 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 2 persones. Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vol domèstic Flores / Guatemala.
Allotjament en hotels de categoria turista en base habitacions dobles. Esmorzar inclòs tipus americà o boxbreakfast (carmanyola) quan per logística es requereixi.
Dinar comunitari durant el taller gastronòmic a Cayo Quemado (Río Dulce).
Dinar campestre durant la ruta per Tikal.
Transport en vehicle amb aire condicionat segons programa.
Llanxa per a les visites a San Juan la Laguna, Santiago Atitlan i Río Dulce
Guies de parla hispana durant la ruta.
Entrades als llocs a visitar indicats.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació fins a 3000 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Impostos pel vol local a l’aeroport de Flores (3 USD aprox.).
Impostos a la frontera entre Guatemala i Hondures (5 USD aprox.).
Activitats i visites indicades com a opcionals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari