Àsia
Destinació
15 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Entre les muntanyes i les fèrtils valls centrals de Sulawesi es troben moltes de les ètnies més conegudes de tot l’arxipèlag indonesi, però probablement la més famosa i interessant és la dels Toraja, famosos pels seus ritus funeraris i les seves cases-barco. Uns dies de senderisme a les muntanyes habitades per aquesta tribu, barrejats amb les visites als seus poblats i cementiris, ens serviran com a exemple de la sorprenent varietat cultural d’Indonèsia. Més al nord trobem les Illes Toggian, un autèntic paradís per als amants de la natura. El seu accidentat interior està cobert de selva pluvial, on habiten molts animals endèmics de Sulawesi. Però sens dubte, el seu major atractiu és el mar, per la qualitat dels seus fons marins plens de corals i fauna marina, a més de les seves platges de sorra blanca.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A MAKASSAR Hotel
2 MAKASSAR – RAMANG RAMANG – TORAJA E Hotel
3 a 4 TORAJA TOUR E Hotel
5 TREKKING RANTEPAO – LIMBONG E / D / S Casa local
6 TREKKING I RAFTING. LIMBONG – RIU MAULU – RANTEPAO E / D Hotel
7 RANTEPAO – TENTENA E Hotel
8 TENTENA E Hotel
9 TENTENA – AMPANA E Hotel
10 AMPANA – ILLES TOGGIAN E / D / S Hotel
11 ILLES TOGGIAN E / D / S Hotel
12 ILLES TOGGIAN E / D / S Hotel
13 ILLES TOGGIAN – AMPANA E Hotel
14 VOL AMPANA / MAKASSAR E Hotel
15 MAKASSAR. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- ARRIBADA A MAKASSAR
Arribada a Makassar, capital de l’illa de Sulawesi. Trobada amb el nostre representant local i trasllat a l’hotel. Nit a Makassar.

DIA 2.- MAKASSAR – RAMANG RAMANG – TORAJA
Esmorzar. A continuació sortirem en cotxe a través de la carretera “transulawesi”, cap a la terra dels Toraja. La primera parada serà per visitar la Reserva Natural de Ramang Ramang, on farem una passejada per la selva en canoa, i veurem les curioses roques Kartikas de la zona. Continuarem fins al poble de Pare Pare; durant aquest tram veurem els pobles típics dels Bugi -la ètnia del Sud de l’illa- amb les seves cases de fusta aixecades sobre pilars, les seves plantacions d’arròs, blat de moro i cacau.
Un cop passat el poble de Enrekang, pararem al mirador de muntanya “Erotic Mountain” per admirar les espectaculars vistes que ens ofereixen les muntanyes d’aquesta illa. Arribada al vespre a Rantepao, el poble més important de la regió de Tana Toraja.

DIES 3 i 4.- TORAJA TOUR
Durant aquests dos dies visitarem els llocs més carismàtics de la regió de Tana Toraja. Visitarem el poble de Kete’kesu, on veurem la curiosa forma de les cases Toraja i la distribució Nord – Sud dels pobles d’aquesta zona. També observarem les tombes de Londa, excavades en una roca, i els seus Tau – Tau (figures de fusta que els Toraja utilitzen per rememorar als seus difunts).
En cas de coincidir amb una cerimònia assistirem ella per a poder veure la increïble celebració que es porta a terme per honrar els difunts. Retorn a Rantepao per sopar i dormir.

DIA 5.- ​​TREKKING RANTEPAO – LIMBONG
Avui pujarem cap al riu Maiting entre valls, arrossars i plantacions de cafè. Durant la ruta trobem petits poblats dedicats a l’agricultura fins arribar al poble de Pantalla, on menjarem.
Una hora més de camí ens portarà fins al curiós poblat de Limbong, un dels més apartats de la regió, on ens allotjarem en una casa local.

DIA 6.- TREKKING I RAFTING LIMBONG – RIU MAULU – RANTEPAO
Des Limbong baixarem fins al riu Maiting a través d’arrossars, petits assentaments Toraja i un petit tram de selva tropical. Un cop a baix al riu, realitzarem el Rafting “Maulu”, on gaudirem d’un paisatge formidable, entre canons i cascades naturals. Veurem animals com iguanes i una gran varietat d’ocells tropicals. Farem un pícnic en una petita platja del riu i després continuarem descendint aproximadament 1,5 hores més. Retorn al nostre hotel de Rantepao per dormir.

DIA 7.- RANTEPAO – TENTENA
Esmorzar i sortida amb cotxe cap a la selvàtica part central de l’illa. Al principi baixarem el port de muntanya que separa l’ètnia Toraja dels Wajo, al llarg d’una carretera abrupta, envoltada de petites cases, plantacions de clau, cascades i una vegetació frondosa, fins al poble costaner de Palopo.
Després de dinar tornarem a ascendir cap a l’altiplà central, fins al poble de Tentena. En l’últim tram de carretera vorejarem el Llac Poso fins arribar al nostre allotjament situat a peu de platja del llac.

DIA 8.- TENTENA
Després d’esmorzar farem una petita caminada que ens portarà fins a la cascada de Saluopa, situada en plena selva, i descoberta fa només 15 anys. Aquesta cascada natural és una meravella de la natura tant per la seva grandària com per la seva espectacular forma.
Més tard anirem al nostre hotel situat davant de la platja del Llac Poso, en plena selva tropical, on hi ha la possibilitat de prendre un bany. Allotjament a Tentena.

DIA 9.- TENTENA – AMPANA
Després d’esmorzar agafarem la carretera nord, a través de la bonica costa de la Badia de Tomini. Cap al migdia arribarem a Ampana, on passarem la nit.

DIA 10.- AMPANA – ILLES TOGGIAN
Després d’esmorzar agafarem una barca pública cap a l’illa de Bomba, en plena reserva de les Illes Toggian. Allotjament en hotel.

DIES 11 i 12.- ILLES TOGGIAN
Durant aquests dos dies gaudirem de les Illes Toggian. Aquesta reserva natural constitueix un dels mars més bonics del sud-est asiàtic, amb multitud de coralls, peixos i abundant fauna en els manglars. Activitats com snorkelling o submarinisme es poden organitzar des del mateix hotel.

DIA 13.- ILLES TOGGIAN – AMPANA
Després d’esmorzar tornarem en barca al poble costaner de Ampana, on passarem la nit.

DIA 14.- VOL AMPANA / MAKASSAR
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol a Makassar. Arribada a Makassar i trasllat a l’hotel. Nit a Makassar.

DIA 15.- MAKASSAR. TRASLLAT A L’AEROPORT
Esmorzar. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per prendre el vol de tornada. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 1.560 €
En base a grup de 4 a 5 persones 1.650 €
En base a grup de 2 a 3 persones 1.785 €
Suplement Sortides 10 Juliol al 31 Agost 170 €
Suplement Habitació Individual 520 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vol domèstic Ampana / Makassar.
Transport indicat en minibús segons itinerari.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana (el guia no va a les Illes Toggian).
Visites i excursions indicades al programa.
Entrades mencionades en el programa.
Trekking i Rafting a Toraja.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat Indonèsia.
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats i visites no indicades a l’itinerari.
Lloguer de l’equip per fer snorkeling o submarinisme.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

30 octubre, 2016

Los Tana Toraja son de otra época, una cultura ancestral milenaria que sobrepasa cualquier lógica occidental, un perfecto ejemplo de la variedad cultural de Indonesia. Sólo conocerlos y visitar sus poblados y cementerios ya convierten el viaje en algo inolvidable.

Deixar un comentari