Àsia
Destinació
15 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Entre les muntanyes i les fèrtils valls centrals de Sulawesi es troben moltes de les ètnies més conegudes de tot l’arxipèlag indonesi, però probablement la més famosa i interessant és la dels Toraja, famosos pels seus ritus funeraris i les seves cases-barco. Uns dies de senderisme a les muntanyes habitades per aquesta tribu, barrejats amb les visites als seus poblats i cementiris, ens serviran com a exemple de la sorprenent varietat cultural d’Indonèsia. Més al nord trobem les Illes Toggian, un autèntic paradís per als amants de la natura. El seu accidentat interior està cobert de selva pluvial, on habiten molts animals endèmics de Sulawesi. Però sens dubte, el seu major atractiu és el mar, per la qualitat dels seus fons marins plens de corals i fauna marina, a més de les seves platges de sorra blanca.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DIÀRIES 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A MAKASSAR Hotel
2 VOL MAKASSAR / TORAJA
E Hotel
3 TORAJA E Hotel
4 TREKKING RANTEPAO – LIMBONG E / D / S Casa local
5 LIMBONG – RIU MAULU – RANTEPAO E / D Hotel
6 RANTEPAO – TENTENA E Hotel
7 TENTENA E Hotel
8 TENTENA – AMPANA E Hotel
9 TENTENA – ILLES TOGIAN E / D / S Hotel
10 ILLES TOGIAN E / D / S Hotel
11 ILLES TOGIAN E / D / S Hotel
12 ILLES TOGIAN E / D / S Hotel
13 ILLES TOGIAN – AMPANA E Hotel
14 VOL AMPANA / MAKASSAR E Hotel
15 MAKASSAR. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1 | Arribada a Makassar – Reserva de Ramang Ramang – Makassar
Arribada a Makassar, capital de l’illa de Sulawesi. Trobada amb el nostre representant local i començament de les visites. La primera parada serà per a visitar la reserva Natural de Ramang Ramang on farem una passejada per la selva en canoa, i veurem les curioses roques Kartikas de la zona. Després de la visita trasllado a Makassar. Nit en hotel.

DIA 2 | Makassar – Toraja
Esmorzar i trasllat a l’aeroport de Makassar per a volar a Toraja. Arribada a Toraja i trasllat a l’hotel. A la tarda visitarem els pobles típics de Kete kesu i les tombes de Lemo. Nit en hotel.

DIA 3 | Toraja Tour
Després d’esmorzar visitarem els llocs més carismàtics de la regió de Tana Toraja. Visitarem els poblats on veurem la curiosa forma de les cases Toraja i la distribució Nord – Sud dels pobles d’aquesta regió, les tombes de Londa, excavades en una roca, i les seves Tau – Tau (figures de fusta que els Toraja utilitzen per a rememorar als seus difunts). En cas de coincidir amb una cerimònia assistirem ella per a veure la increïble celebració que es duu a terme per a honrar a les persones difuntes. Tornarem a Rantepao per a sopar i dormir. Nit en hotel.

DIA 4 | Trekking Rantepao – Limbong
Esmorzar. Ascendirem cap al riu Maiting, entre valls, arrossars i plantacions de cafè, ens anem trobant petits poblats dedicats a l’agricultura fins a arribar al poble de Pantalla, on menjarem. Una hora més de camí ens portés fins al curiós poblat de Limbong, un dels més apartats de la regió, on ens allotjarem en una casa local. Nit a casa local.

DIA 5 | Limbong – Riu Maulu – Rantepao
Esmorzar. Des del poble de Limbong descendirem fins al riu Maiting a través d’arrossars, petits assentaments Toraja i un petit tram de selva tropical. Una vegada a baix en el riu, realitzarem el Rafting “Maulu”, on gaudirem d’un paisatge formidable, entre canons i cascades naturals. Veurem animals com iguanas, ocells tropicals, etc. Pararem a menjar un pícnic en una petita platja del riu i després continuarem baixant aproximadament 1h30m més. Tornarem a dormir al nostre hotel de Rantepao. Nit en hotel.

DIA 6 | Rantepao – Tentena
Després d’esmorzar sortirem amb cotxe cap a la selvàtica i isolada part central de l’illa, al principi descendirem el port de muntanya que separa l’ètnia Toraja dels Wajo, al llarg d’una carretera abrupta, envoltada de petites cases, plantacions de clau, cascades i una vegetació frondosa, fins al poble costaner de Palopo. Havent dinat tornarem a ascendir cap a l’altiplà central, fins al poble de Tentena. En l’últim tram de carretera vorejarem el llac Pòsit fins a arribar al nostre allotjament situat a peu de platja del llac. Nit en hotel.

DIA 7 | Tentena
Després d’esmorzar realitzarem una petita caminada que ens portarà fins a la cataracta de Saluopa, situada en plena selva, i descoberta fa tan sols 15 anys. Aquesta cascada natural és una meravella de la naturalesa tant per la seva grandària com per la seva espectacular forma. Després anirem al nostre hotel situat davant de la platja del llac Pòsit, en plena selva tropical on podrem banyar-nos en el llac Pòsit. Allotjament en hotel.

DIA 8 | Tentena – Ampana
Esmorzar sortida per la carretera nord, a través de la bonica costa de la bahia de Tomini. Cap al migdia arribarem a Ampana. Nit en hotel.

DIA 9 | Ampana – Illes Togian
Després d’esmorzar prendrem la barca publica fins a Wakai centre comercial de les illes Togian. En Wakai ens recollirà el staff de l’Hotel i ens portessin amb barca fins al Resort. Allotjament en hotel.

DIES 10 a 12 | Illes Togian
Durant aquests dies gaudirem de les illes Togian. Aquesta reserva natural constitueix un de les mars més boniques del sud-est asiàtic, amb multitud de corals, peixos i abundant fauna en els manglars. Activitats com a busseig o snorkelling es poden organitzar des del mateix hotel. Nit en hotel.

DIA 13 | Illes Togian – Ampana
Després d’esmorzar tornarem amb vaixell públic al poble costaner de Ampana, on passarem la nit. Allotjament en hotel.

DIA 14 | Ampana – Makassar
Esmorzar i trasllat a l’aeroport de Ampana per a volar a Makassar. Arribada i trasllat a l’hotel. Nit en hotel.

DIA 15 | Makassar. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport de Makassar i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 1.345 €
En base a grup de 4 a 5 persones 1.425 €
En base a grup de 2 a 3 persones 1.825 €
Suplement Sortides Juliol i Agost 160 €
Suplement Habitació Individual 595 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols domèstics Makassar / Toraja i Ampana / Makassar.
Transport indicat en minibús segons itinerari.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana (el guia no va a les Illes Toggian).
Entrades i visites mencionades al programa.
Trekking i Rafting a Toraja.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Lloguer de l’equip per fer snorkeling o submarinisme.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

30 octubre, 2016

Los Tana Toraja son de otra época, una cultura ancestral milenaria que sobrepasa cualquier lógica occidental, un perfecto ejemplo de la variedad cultural de Indonesia. Sólo conocerlos y visitar sus poblados y cementerios ya convierten el viaje en algo inolvidable.

Deixar un comentari