Àsia, Pròxim Orient
Destinació
11 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Kerman, Shiraz, Yazd o Isfahan, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-i Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides. També descobrirem el Desert Dash-i-Lut i la seva famosa regió dels Kaluts, unes formacions fascinants creades per les condicions extremes de la zona, ja que aquí s’han registrat les temperatures més altes del nostre planeta.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 27 DESEMBRE 2021
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN Hotel
2 TEHERAN (VISITES). VOL A KERMAN E Hotel
3 KERMAN. MAHAN, RAYEN I BAM E Hotel
4 KERMAN. VISITES I EXCURSIÓ AL DESERT DE KALUTS E Hotel
5 VOL KERMAN / SHIRAZ (VISITES) E Hotel
6 SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS E ROSTAM – AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – YAZD E Hotel
7 YAZD E Hotel
8 YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
9 ISFAHAN E Hotel
10 ISFAHAN – TEHERAN (AEROPORT) E Hotel
11 VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

27 DES | Vol Ciutat d’origen / Teheran
Sortida en el vol amb destinació Teheran (connexió intermèdia a Estambul). Nit a bord. Arribada de matinada, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit en Teheran.

28 DES | Teheran (visites). Vol a Kerman
Esmorzar. Al matí iniciem la visita de la capital amb el Museu d’Història Pre-Islàmica, el basar i el Palau de Golestán. Si hi ha temps es visitaria la Torre Milad de Telecomunicacions (435 metres d’altura). De camí a l’aeroport farem una parada en Borj e Azadi (Torre de la Llibertat). A l’hora prevista, embarqui en el vol cap a Kerman. A l’arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

29 DES | Kerman: Mahan, Rayen i Bam
Esmorzar. Sortida en direcció a Bam fent una parada en Mahan. Aquesta ciutat és coneguda per albergar la tomba de Shah Ne’emat Ollah-e-Vali, un dels grans mestres sufís. El Jardí de Shazdeh (Jardí del príncep) és un històric jardí persa, situat a 6 km de Mahan, que representa la màxima expressió dels jardins perses construïts enmig del desert. Amb els seus 5,5 hectàrees i la seva forma rectangular es troba envoltat per una muralla que alberga entrades, construccions residencials i un conjunt de fonts que aprofiten el desnivell del terreny.
A continuació realitzarem la visita del Castell de Rayen, també realitzat en tova i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta estructura té molts paral·lelismes amb la ciutadella de Bam a la qual replica en menor escala i amb la qual rivalitza en bellesa. Realitzada en època sassànida (224-661), va ser abandonada durant el segle XIX.
Posteriorment ens acostem a la ciutat històrica de Arg-e-Bam o Ciutadella de Bam (3 hrs), la major construcció de tova del món, que data del 500 d.C i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta ciutat fortificada va quedar gairebé deshabitada a partir del 1850 i va ser destruïda gairebé per complet per un terratrèmol en 2003. Visitem la fantasmagòrica ciutat en ruïnes, les seves muralles i torres, així com les parts reconstruïdes, que augmenten any rere any. Tornada a Kerman i allotjament.

30 DES | Kerman (visites). Excursió al Desert de Kaluts
Esmorzar. Avui dedicarem mig dia a visitar la ciutat capital d’aquesta regió desèrtica, famosa per la seva llarga història i per la seva rica herència cultural. Visita del conjunt arquitectònic de Ganjali Khan i del basar de Kerman.
Excursió al desert de Dash-e-Lut (“el desert buit”) on trobem la regió dels Kaluts, que s’estén al llarg de 150 km. Els Kaluts són unes formacions úniques i fascinants de gran bellesa en forma de xemeneies que poden alçar-se fins a 75 metres sobre el nivell del terreny, formades en la roca arenisca per les condicions d’erosió extrema del desert. Es diu que és un desert en el qual no hi ha cap mena de vida, encara que s’han trobat petits rosegadors i altres animals que s’alimentarien dels ocells que moren aquí després de beure aigua d’algun llac salat de la zona. Tornada a Kerman.

31 DES | Kerman. Vol a Shiraz (visites)
Sortida al matí en el vol cap a Shiraz.
Shiraz ha estat històricament una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. També és anomenada la ciutat dels jardins, destacant el Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals.
Podem visitar el Palau Karim Khan (només per fora), la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-e-moshir, així com la Mesquita Nasir al Molok, anomenada la Mesquita Rosa pel color dels taulells en el seu interior.
Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa´adi, que van aconseguir els màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos.
A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn e Hamzeh o els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la Tomba de Khajoy-e-Kermani. Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de peregrinació de Shah Cheragh, que s’il·lumina de manera progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit en Shiraz.

01 GEN | Shiraz – Persépolis – Naqhs-e-Rostam – Aghamir – Pasargada – Yazd
Demà dedicada a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persépolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550 – 330 a. C.).
El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reals de Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis es troba Naqhs-e Rostam, on es conserven perfectament tallades en la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Jerjes I, Artajerjes I i Darío II, encara que només el primer se sap amb total seguretat).
Esmorzar en Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per a oferir menjar al viatger. Després de l’esmorzar visitarem la tomba de Ciro El Gran en la localitat de Pasargada. Realitzarem una breu parada en la localitat de Abar Kouh, una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat, que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Continuació fins a Yazd i allotjament.

02 GEN | Yazd
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert.
Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinits carrerons per a perdre’s, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres al mausoleu del sufí Rokned din, a més de múltiples mesquites, khanes i palaus.
Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem veure la dificultat que hi havia per a canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat, i quina solució van trobar. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Les torres de vent van ser utilitzades durant molts segles per a crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis.
En Yazd és on es fa més palès la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme.
Visitem el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per voltors, atès que així s’alliberava l’ànima del cos. Nit en Yazd.

03 GEN | Yazd – Meybod – Nain – Isfahan
Temps en Yazd per a recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí de desert de Dawlet Abad, que conté la torre de vent més alta de l’antiga Pèrsia.
Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castillo Narenj), una de les més antigues del país. A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població de Nain, on aprofitarem per a fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Nit en Isfahan.

04 GEN | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional.
Es diu de Isfahan que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Visitarem algunes de les meravelles d’aquesta plaça: la Mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita del Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon i/o Hasht Behesht, així com un dels basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió.
En el basar és on batega la vida de Isfahan; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravasares i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. En 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça del Imam i els monuments que la voregen en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Nit en Isfahan.

05 GEN | Isfahan – Teheran
Esmorzar. La mesquita Jame de Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Visita de l’església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants d’Orient Pròxim.
També és possible visitar el santuari de Monar Jomban, la importància arquitectònica del qual es deu als minarets oscil·lants; des del sòl es pot veure que quan un dels minarets s’agita, l’altre el replica a l’uníson. Continuació en vehicle fins a un hotel proper a l’aeroport de Teheran.

06 GEN | Vol Teheran / Ciutat d’origen
Trasllat de matinada i embarcament en el vol de tornada a casa (connexió intermèdia a Estambul). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona des de Barcelona 1.395 €
Preu Base per persona des de Madrid 1.370 €
Suplement Habitació Individual 160 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Suplement allotjament en Hotels 3/4* 125 €
Suplement Habitació Individual en Hotels 3/4* 210 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Teheran i tornada (connexió intermèdia a Estambul) amb la companyia aèria Turkish Airlines, en classe turista.
Vols domèstics Teheran / Kerman / Shiraz.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant els dies de ruta amb xofer local.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta d’invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (75 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar (10-12 € aprox per dia de visites).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites i activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari