Àsia, Pròxim Orient
Destinació
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Kerman, Shiraz, Yazd o Isfahan, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. Descobrirem el Desert Dash-e-Lut i la seva famosa regió dels Kaluts, unes formacions fascinants creades per les condicions extremes de la zona, ja que aquí s’han registrat les temperatures més altes del nostre planeta. També visitarem Persèpolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-e Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides. 

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN Hotel
2 TEHERAN. VISITES I VOL A KERMAN E Hotel
3 KERMAN: MAHAN, RAYEN I BAM E Hotel
4 KERMAN: DESERT DE KALUTS E Hotel
5 KERMAN – MEYMAND – SHAHR-E BABAK – LLAC BAKHTEGAN – DEH MORD – SHIRAZ E Hotel
6 SHIRAZ E Hotel
7 SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS-E ROSTAM – AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – ZENOIDDIN – YAZD E Hotel
8 YAZD E Hotel
9 YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
10 ISFAHAN E Hotel
11 ISFAHAN E Hotel
12 ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN E
13 VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN
Sortida en vol regular amb destinació Teheran, amb connexió intermèdia. A l’arribada, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel. Nit a Teheran.

DIA 2.- TEHERAN. VISITES I VOL A KERMAN
Esmorzar. Al matí inici de la visita de la capital amb el Museu d’Història Pre-Islàmica, el Museu de Joies, la Torre Milad de telecomunicacions (435 metres), el Mausoleu Bori i Azad, el Palau de Golestan i el basar. A la tarda, trasllat a l’aeroport a la mateixa ciutat de Teheran per agafar el vol a Kerman. A l’arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

DIA 3.- KERMAN: MAHAN, RAYEN I BAM
Esmorzar. Sortida en direcció a Bam fent una parada a Mahan. Aquesta ciutat és coneguda per albergar la tomba de Shah Ne’emat Ollah-i-Vali, un dels grans mestres sufís. El Jardí de Shazdeh (Jardí del príncep) és un històric jardí persa, situat a 6 km de Mahan, que representa la màxima expressió dels jardins perses construïts enmig del desert. Amb les seves 5,5 hectàrees i la seva forma rectangular es troba envoltat per una muralla que alberga entrades, construccions residencials i un conjunt de fonts que aprofiten el desnivell del terreny. Posteriorment ens acostem a la ciutat històrica d’Arg-e-Bam o Ciutadella de Bam, la major construcció de tova del món, que data del 500 d.C i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta ciutat fortificada va quedar gairebé deshabitada a partir del 1850 i va ser destruïda gairebé per complet per un terratrèmol el 2003. Visita de la fantasmagòrica ciutat en ruïnes, les seves muralles i torres, així com les parts reconstruïdes que ja superen el 35%. A continuació farem la visita del Castell de Rayen, també realitzat en tova i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta estructura té molts paral·lelismes amb la ciutadella de Bam a la qual replica a menor escala i amb la qual rivalitza en bellesa. Realitzada en època sassànida (224-661), va ser abandonada durant el segle XIX. Retorn a Kerman i allotjament.

DIA 4.- KERMAN: DESERT DE KALUTS
Esmorzar. Avui dedicarem mig dia a visitar la ciutat capital d’aquesta regió desèrtica, famosa per la seva llarga història i per la seva rica herència cultural. Visita del conjunt arquitectònic de Ganjali Khan i del basar de Kerman. A la ciutat abunden les mesquites històriques.

Excursió al desert de Dash-i-Lut ( “el desert buit”) on trobem la regió dels Kaluts, que s’estén al llarg de 150 km. Els Kaluts són unes formacions úniques i fascinants de gran bellesa en forma de xemeneies que poden alçar-se fins a 75 metres sobre el nivell del terreny, formades a la roca arenisca per les condicions d’erosió extrema del desert. Es diu que és un desert en el qual no hi ha cap tipus de vida, encara que s’han trobat petits rosegadors i altres animals que s’alimentarien dels ocells que moren aquí després de beure aigua d’algun llac salat de la zona.

DIA 5.- ​​KERMAN – MEYMAND – SHAHR-E BABAK – LLAC BAKHTEGAN – DEH MORD – SHIRAZ
Esmorzar. Sortida en vehicle cap a Shiraz, realitzant diverses parades en ruta. Visita de Meymand, un poblat d’origen troglodita amb 350 habitacles cavats a la roca. El lloc ha estat contínuament habitat durant els últims 2 o 3 mil·lennis, encara que la seva antiguitat és molt més gran, com demostren les ceràmiques de 6000 anys i els gravats trobats que podrien tenir fins a 12.000 anys, remuntant-se al mesolític. També pararem a la població de Shahr-i Babak, on es creu que va néixer el fundador de la dinastia sassànida durant els segles II-III.

A 160 km de Shiraz, a la província de Fars, es troba el Llac Bakhtegan, el segon llac més gran del país, que amb 350.000 hectàrees constitueix un important hàbitat per a algunes espècies d’aus que es troben amenaçades (flamencs, aus migratòries, etc. ). El llac està totalment sec a l’estiu.
Parada a la població tradicional de Deh Mord als contraforts de les Muntanyes Zagros. El més interessants d’aquest poble és la seva economia, basada en el consum de productes d’elaboració pròpia com els aliments orgànics, les catifes, etc. Tot el que es produeix aquí és usat pels seus habitants. Continuació fins Shiraz.

DIA 6.- SHIRAZ
Shiraz ha estat durant la història una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals.
Avui visitarem el Palau Karim Khan (només per fora), la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-i-Moshir, així com la Mesquita Nassir al molok, anomenada la Mesquita Rosa per el color de les rajoles al seu interior. Temps per dinar en un restaurant típic.
Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa’adi que van arribar als màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos.
A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn i Hamzeh o els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la Tomba de Khajoy-i-Kermani. Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de pelegrinatge de Shah Cheragh, que s’il·lumina de forma progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit a Shiraz.

DIA 7.- SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS-E ROSTAM – AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – ZENOIDDIN – YAZD
Matí dedicat a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persèpolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550-330 a.C.).
El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reials d’Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis es troba Naqhs-i Rostam, on es conserven perfectament tallades a la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Xerxes I, Artaxerxes I i Darío II, encara que només el primer es sap amb total seguretat).
Dinar a Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per oferir menjar al viatger. Després de dinar visitarem la tomba de Ciro El Gran a la localitat de Pasargada.
Farem una breu parada a la localitat de Abar Kouh, una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat, que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Més tard visitarem el caravanserai de Zeinoddin de l’època Safávida, construït de forma circular i situat al límit del desert. Continuació fins Yazd i allotjament.

DIA 8.- YAZD
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert.
Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinites carrerons per perdre, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres al mausoleu del sufí Rokned din, a més de múltiples mesquites, khanes i palaus.

Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem veure la dificultat que hi havia per canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat, i quina solució van trobar. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Les torres de vent van ser utilitzades durant molts segles per crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis.
En Yazd és on es fa més patent la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Vistia del Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per voltors, atès que així s’alliberava l’ànima del cos. Nit a Yazd.

DIA 9.- YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN
Temps en Yazd per recórrer la seva ciutat antiga. Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castell Narenj), una de les més antigues del país. A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població Nain, on aprofitarem per fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Nit a Isfahan.

DIA 10.- ISFAHAN
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional.
Es diu d’Isfahan que a causa de les seves infinites riqueses i de les seves dimensions va ser cridada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la coneguda plaça de Naqsh-i Jahan o Plaça de l’Imam, la segona plaça del món després de Tiananmen a Pequín.
Visitarem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita de l’Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon i Hasht Behesht, així com un dels basars més grans i antics d’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud d’ productes típics de la regió.
Al basar és on batega la vida d’Isfahan; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravanserralls i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. El 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça de l’Imam i els monuments que la voregen a la llista de Patrimoni de la Humanitat. En un dels carrerons del basar es troba Azadegan Tea House, una casa de te decorada de forma extraordinària amb una gran col·lecció de llums, quadres i armes antigues, que bé val una visita.

DIA 11.- ISFAHAN
Esmorzar. La mesquita Jame d’Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Visita de l’església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants del Pròxim Orient.
També és possible visitar el santuari de Monar Jomban, la importància arquitectònica es deu als minarets oscil·lants; des del terra es pot veure que quan un dels minarets s’agita, l’altre ho replica a l’uníson. Cap al tard, visita dels ponts històrics de Isfahan. Nit a Isfahan.

DIA 12.- ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN
Esmorzar. Sortida de Isfahan en direcció a Teheran. Després 200 km, visitarem la població tradicional de Abyaneh, situada a les Muntanyes Karkas, a prop del desert. Aquesta població manté intacta la seva arquitectura original i els seus pobladors encara parlen, viuen i vesteixen a l’estil persa original. Continuació cap a Kashan, on visitarem monuments emblemàtics com les cases-palau Tabatabaiha i Borojerdiha, o el hamam, la Mesquita Jame i el que el temps permeti. A l’hora prevista, continuació del trajecte fins a l’aeroport de Teheran. Continuació del trajecte fins l’aeroport de Teheran.

DIA 13.- VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
Sortida de matinada en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Hotels 2/3* 1.510 €
Suplement Individual en Hotels 2/3* 180 €
Suplement Temporada Alta en Hotels 2/3* 130 €
Suplement Aeri Sortides 14 Juliol al 11 Agost 140 €
Taxes Aèries (Aprox.) 265 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Preu Base en Hotels 3/4* 1.630 €
Suplement Individual en Hotels 3/4* 395 €
Suplement Temporada Alta en Hotels 3/4* 150 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Teheran / Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia. Tarifa sotmesa a disponibilitat en el moment d’efectuar la reserva.
Vol domèstic Teheran / Kerman.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle adequat al tamany final del grup amb xofer local.
Guia local de parla hispana.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta Invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Iran (75 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades als llocs a visitar (80 € aprox.).
Visites i activitats opcionals o no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

10 maig, 2016

Es uno de los viajes más interesantes que he hecho nunca! El guía muy atento y nos daba mucha información. Isfahán ha sido la perla del viaje, junto con las ruinas de Persépolis. Muy recomendable, no es para nada lo que nos llega de los medios de comunicación, la gente muy amable y hospitalaria, se quieren hacer fotos contigo, y te dan las gracias por visitar su país. Los hoteles sencillos, pero limpios y correctos, y bien ubicados. Un gran viaje! Muchas gracias por vuestro consejo y servicios, equipo de Independents! Hasta otra!

25 agost, 2016

Hacía muchos años que quería viajar a Irán, y me ha impresionado mucho más de lo que me esperaba!! La guía (Fariba), muy bien, muy atenta, estaba muy pendiente de todo el grupo y nos respondía todas las preguntas muy amablemente. Para mi gusto el grupo demasiado grande, éramos 15 personas y muy diferentes aunque congeniamos mucho… yo que viajaba solo me encontré con otras 4 personas viajando solas, y estuvo bastante bien. En general muy contento y con ganas de regresar!

5 setembre, 2016

Ens ha agradat molt el viatge a l’Iran. A l’estiu fa calor, però és una calor seca i molt suportable. Tot el viatge molt interessant, el guia molt bo, era jove però amb molta cultura i experiència, i ens ha ajudat a entendre moltes coses, i ha aconseguit que ens enamoréssim completament d’aquest espectacular país. Els hotels molt bé i el minibus era espectacular.

16 setembre, 2016

Un gran viaje, la ruta muy interesante, la comida me encantó! El guía era muy bueno, un poco radical con sus ideas, pero muy amable y muy profesional. Para mi lo mejor del viaje es Isfahán, me encantó y me sorprendió mucho. Aunque las mujeres tengamos que ir con el pañuelo, para mi gusto, es uno de los viajes más interesantes que se pueden hacer hoy en día.

16 setembre, 2016

Em va agradar molt Iran i el viatge va anar molt bé. Erem 12 persones i vam estar tots molt a gust. El guia i el xofer molt simpatics i atents. No puc dir res negatiu, perque tot va anar molt bé. Gràcies!

21 setembre, 2016

Me gustó mucho Irán. Quise la opción más básica de hoteles, y ahora pienso que quizás hubiera pagado un poco más para subir la categoría, pero eran hoteles limpios y estaban bien. La guía muy amable y nos explicó muchas más cosas de las que tocaban, incluso nos presentó a su familia y fue una experiencia genial. Algún trayecto de coche un poco largo, pero las carreteras están bien.

10 febrer, 2017

Un viaje muy recomendable! El país muy interesante, la gente muy amable y hospitalaria, y todo fue muy bien.

Deixar un comentari