Àsia, Pròxim Orient
Destinació
9 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Isfahan, Yazd i Shiraz, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persèpolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-e Rostam, on es troben les tombes de diversos reis aquemènides i sassànides.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / SHIRAZ Hotel
2 SHIRAZ E Hotel
3 SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS-E ROSTAM – AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – ZEINODDIN – YAZD E Hotel
4 YAZD E Hotel
5 YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
6 ISFAHAN E Hotel
7 ISFAHAN E Hotel
8 ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN E
9 VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / SHIRAZ
Sortida en vol regular amb destinació Shiraz, amb connexió intermèdia. A l’arribada, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel. Nit a Shiraz.

DIA 2.- SHIRAZ
Shiraz ha estat durant la història una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals. Avui visitarem el Jardí d’Eram, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO com a part del conjunt de jardins perses, que tenen sempre una sèrie d’elements característics: un pavelló central, un estany i vegetació contigua.
També veurem el Palau Karim Khan (només per fora), la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-i-Moshir, així com la Mesquita Nassir al Molok, anomenada la Mesquita Rosa per el color de les rajoles al seu interior. Temps per dinar en un restaurant típic.
Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa’adi que van arribar als màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos. A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn i Hamzeh o els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la Tomba de Khajoy-i-Kermani.
Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de pelegrinatge de Shah Cheragh, que s’il·lumina de forma progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit a Shiraz.

DIA 3.- SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS-E ROSTAM- AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – ZEINODDIN – YAZD
Matí dedicat a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persèpolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550-330 a.C.).
El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, els propileus d’entrada, les tombes reials d’Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis es troba Naqhs-e Rostam, on es conserven perfectament tallades a la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Xerxes I, Artaxerxes I i Darío II, encara que només el primer es sap amb total seguretat). Dinar a Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per oferir menjar al viatger. Després de dinar visitarem la tomba de Ciro El Gran a la localitat de Pasargada.
Farem una breu parada a la localitat d’Abar Kouh, una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat, que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Més tard visitarem el caravanserai de Zeinoddin de l’època Safàvida, construït de forma circular i situat al límit del desert. Continuació fins a Yazd i allotjament.

DIA 4.- YAZD
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té el caràcter típic de les ciutats que es troben al costat del desert: mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinites carrerons per perdre, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres al mausoleu del sufí Rokned din, a més de múltiples mesquites, khanes i palaus.

Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem veure la dificultat que hi havia per canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat, i quina solució van trobar. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Les torres de vent van ser utilitzades durant molts segles per crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis.
En Yazd és on es fa més patent la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Visita del Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per voltors, atès que així s’alliberava l’ànima del cos. Nit a Yazd.

DIA 5.- ​​YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN
Temps a Yazd per recórrer la seva ciutat antiga. Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castell Narenj), una de les més antigues del país.

A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població Nain, on aprofitarem per fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Nit a Isfahan.

DIA 6.- ISFAHAN
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional. Es diu d’Isfahan que a causa de les seves infinites riqueses i de les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la coneguda plaça de Naqsh-i Jahan o Plaça de l’Imam, la segona plaça del món després de la de Tiananmen a Pequín.
Visitarem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita de l’Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon i Hasht Behesht, així com un dels basars més grans i antics d’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud d’ productes típics de la regió.

Al basar és on batega la vida d’Isfahan; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravanserais i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. El 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça de l’Imam i els monuments que l’envolten a la llista de Patrimoni de la Humanitat. En un dels carrerons del basar es troba Azadegan Tea House, una casa de te decorada de forma extraordinària amb una gran col·lecció de llums, quadres i armes antigues, que bé val una visita. Nit a Isfahan.

DIA 7.- ISFAHAN
Esmorzar. La mesquita Jame d’Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Visita de l’església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants del Pròxim Orient.
També és possible visitar el santuari de Monar Jomban, la importància arquitectònica es deu als minarets oscil·lants; des del terra es pot veure que quan un dels minarets s’agita, l’altre ho replica a l’uníson. Cap al tard, visita dels ponts històrics de Isfahan. Nit a Isfahan.

DIA 8.- ISFAHAN – ABYANEH – KASHAN – TEHERAN
Esmorzar. Sortida de Isfahan en direcció a Teheran. Després 200 km, visitarem la població tradicional de Abyaneh, situada a les Muntanyes Karkas, a prop del desert. Aquesta població manté intacta la seva arquitectura original i els seus pobladors encara parlen, viuen i vesteixen a l’estil persa original. Continuació cap a Kashan, on visitarem monuments emblemàtics com les cases-palau Tabatabaiha i Borojerdiha, o el hamam, la Mesquita Jame i el que el temps permeti. Continuació del trajecte fins l’aeroport de Teheran.

DIA 9.- VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
Sortida de matinada en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a Hotels 2/3* 1.310 €
Suplement Individual en Hotels 2/3* 120 €
Suplement Temporada Alta en Hotels 2/3* 100 €
Suplement Aeri Sortides 18 Juliol al 15 Agost 175 €
Taxes Aèries (Aprox.) 265 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
En base a Hotels 3/4* 1.390 €
Suplement Individual en Hotels 3/4* 160 €
Suplement Temporada Alta en Hotels 3/4* 115 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Shiraz i Teheran / Ciutat d’origen. Tarifa sotmesa a disponibilitat en el moment d’efectuar la reserva.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle adequat al tamany final del grup durant amb xofer local.
Guia local de parla hispana.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta Invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Iran (75 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades als llocs a visitar (60 € aprox.).
Visites i activitats opcionals o no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

10 maig, 2016

Es uno de los viajes más interesantes que he hecho nunca! El guía muy atento y nos daba mucha información. Isfahán ha sido la perla del viaje, junto con las ruinas de Persépolis. Muy recomendable, no es para nada lo que nos llega de los medios de comunicación, la gente muy amable y hospitalaria, se quieren hacer fotos contigo, y te dan las gracias por visitar su país. Los hoteles sencillos, pero limpios y correctos, y bien ubicados. Un gran viaje! Muchas gracias por vuestro consejo y servicios, equipo de Independents! Hasta otra!

25 agost, 2016

Hacía muchos años que quería viajar a Irán, y me ha impresionado mucho más de lo que me esperaba!! La guía (Fariba), muy bien, muy atenta, estaba muy pendiente de todo el grupo y nos respondía todas las preguntas muy amablemente. Para mi gusto el grupo demasiado grande, éramos 15 personas y muy diferentes aunque congeniamos mucho… yo que viajaba solo me encontré con otras 4 personas viajando solas, y estuvo bastante bien. En general muy contento y con ganas de regresar!

5 setembre, 2016

Ens ha agradat molt el viatge a l’Iran. A l’estiu fa calor, però és una calor seca i molt suportable. Tot el viatge molt interessant, el guia molt bo, era jove però amb molta cultura i experiència, i ens ha ajudat a entendre moltes coses, i ha aconseguit que ens enamoréssim completament d’aquest espectacular país. Els hotels molt bé i el minibus era espectacular.

16 setembre, 2016

Un gran viaje, la ruta muy interesante, la comida me encantó! El guía era muy bueno, un poco radical con sus ideas, pero muy amable y muy profesional. Para mi lo mejor del viaje es Isfahán, me encantó y me sorprendió mucho. Aunque las mujeres tengamos que ir con el pañuelo, para mi gusto, es uno de los viajes más interesantes que se pueden hacer hoy en día.

16 setembre, 2016

Em va agradar molt Iran i el viatge va anar molt bé. Erem 12 persones i vam estar tots molt a gust. El guia i el xofer molt simpatics i atents. No puc dir res negatiu, perque tot va anar molt bé. Gràcies!

21 setembre, 2016

Me gustó mucho Irán. Quise la opción más básica de hoteles, y ahora pienso que quizás hubiera pagado un poco más para subir la categoría, pero eran hoteles limpios y estaban bien. La guía muy amable y nos explicó muchas más cosas de las que tocaban, incluso nos presentó a su familia y fue una experiencia genial. Algún trayecto de coche un poco largo, pero las carreteras están bien.

10 febrer, 2017

Un viaje muy recomendable! El país muy interesante, la gente muy amable y hospitalaria, y todo fue muy bien.

Deixar un comentari