Àsia
Destinació
15 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Una travessa pel desert central de l’Iran ens permet conèixer l’espectacular bellesa d’un dels més vasts i sorprenents deserts del món. Embarcar-nos en aquesta aventura al cor de Dasht-e-Lut ens ajudarà a conèixer l’amable poble iranià alhora que passem per preciosos paisatges. Continuarem la ruta cap a la província de Sistan i Balutxistan, una regió més muntanyosa i molt seca, on es troba la Muntanya Taftan, 3.941 metres per sobre del nivell del mar.

Veure fitxa completa del viatge

DATES DE SORTIDA 2020: 31 MARÇ / 21 OCTUBRE
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN Hotel
2 TEHERAN – MARANJAB (DESERT CENTRAL) E / D / S Tenda
3 MARANJAB – ZAVAREH – ANARAK E / D / S Guesthouse
4 ANARAK – RIG-E-JENN E / D / S Tenda
5 RIG-E-JENN – TABAS – ESFAHAK E / D / S Guesthouse
6 ESFAHAK – BIRJAND E / D / S Hotel
7 BIRJAND – DASHT-E-LUT E / D / S Tenda
8 DESERT DE LUT E / D / S Tenda
9 LUT – ZAHEDAN E / D / S Hotel
10 ZAHEDAN – MT. TAFTAN E / D / S Refugi
11 MT. TAFTAN – CHABAHAR E / D / S Hotel
12 CHABAHAR – GOVATER E / D / S Tenda
13 GOVATER – CHABAHAR – VOLCÀ MUDDY E / D / S Tenda
14 VOL CHABAHAR / SHIRAZ E / D / S Hotel
15 VOL SHIRAZ / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Teheran
Sortida en vol regular amb destinació Tehran. A l’arribada, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel a l’aeroport. Nit a Teheran.

DIA 2.- Teheran – Maranjab (Desert Central)
Després de l’esmorzar passaran a buscar-nos els 4×4 i començarem l’aventura cap al desert. Primer, conduirem durant unes 3 hores fins Kashan, per després girar cap al desert de Maranjab, enmig del qual se situa un caravanserai (allotjament que solia allotjar a les caravanes que passaven a través de la ruta de la seda) originari de l’any 1603 . Aquest caravanserai va ser usat també com a fortalesa que va arribar a albergar fins a 500 soldats per protegir la ruta d’atacs des de l’Afganistan i Uzbekistan. Acamparem a les dunes properes per passar la nit.

DIA 3.- Maranjab – Zavareh – Anarak
Després d’esmorzar, desmuntarem el campament per dirigir-nos de tornada cap a Kashan i prendrem la carretera cap al Sud-est fins a Zavareh, una localitat d’origen pre-islàmic que conserva una antiga mesquita, que es creu va ser construïda l’any 1135. Després de la visita seguim cap a l’est per arribar finalment a Anarak, una petita localitat a la vora del desert a 1400 metres d’altura, constituïda en la seva major part per cases de tova amb patis interiors i envoltada de muralles en ruïnes i 3 torres de guàrdia.

DIA 4.- Anarak – Rig-e-Jenn
Avui és un dia de vivències al desert. Després de l’esmorzar sortim en 4×4 cal al desert de Dasht-e Kavir, travessant-fins a una zona central anomenada Rig-e-Jenn on el paisatge es converteix en un autèntic mar de dunes de sorra. Acamparem al mig del desert per passar la nit.

DIA 5.- ​​Rig-e-Jenn – Tabas – Esfahak
Avui prendrem l’esmorzar al bell mig del desert de Dasht-e Kavir, i prosseguirem la marxa cap a l’est en els tot terrenys travessant el desert i visitant primer un immens llac de sal. A la vora del desert arribarem a Tabas, que posseeix un jardí de fa més de 300 anys i una important mesquita. A prop de Tabas visitarem un canó que posseeix aigües termals i, després d’una caminada d’una hora, arribarem a una presa molt antiga. Finalment arribarem a Esfahak per passar la nit.

DIA 6.- Esfahak – Birjand
Després d’esmorzar visitarem Esfahak, un dels pobles renovats més preciosos de l’Iran, la rèplica destruïda pel terratrèmol de 1978 jeu en ruïnes a tocar i s’ha preservat fins a l’actualitat. Posteriorment sortirem en direcció a Birjand per visitar els jardins de Akbarieh, un complex de mansions i jardins d’estil persa pertanyents a l’era Qajar que ens fan somiar amb escenes de les Mil i una Nits. Passarem aquesta nit en un hotel a Birjand.

DIA 7.- Birjand – Dasht-e-Lut
Avui anem a internar-nos en un altre dels grans deserts de l’Iran, l’anomenat Dasht-e-Lut, un dels deserts més secs i amb més altes temperatures del planeta, havent punts on s’han arribat a mesurar 70 graus de temperatura a la superfície de la sorra. Aquest desert posseeix diferents àrees amb immenses planures de terra i sal, una regió de dunes de sorra de fins a 300m d’alçada i una zona flama coberta de roques negres de lava on es registren les temperatures més elevades. Passarem la nit a la zona de dunes de sorra.

DIA 8.- Desert de Dasht-e-Lut
Avui seguirem tot el dia explorant la immensitat del desert de Lut en 4×4, admirant els diferents paisatges i aprofitant per visitar els nòmades “Baluch”, propis de la zona de Balutxistan, situat a cavall entre el Pakistan, Afganistan i l’Iran, que posseeixen idioma propi però usen el Urdu per comunicar-se amb altres ètnies. El seu origen és incert però es creu que provenen de migracions cap a l’Est de la gent de la zona del Mar Caspi. Després de descobrir la forma de vida i tradicions dels nòmades passarem una altra nit al desert.

DIA 9.- Dasht-e-Lut – Zahedan
Avui conduirem per sortir progressivament del desert de Dasht-i Lut i ens dirigirem cap a l’Est en direcció a Zahedan, localitat situada molt a prop de la triple frontera que formen l’Iran, el Pakistan i l’Afganistan. Zahedan és una població molt important, amb gairebé 600.000 habitants, però que destaca per la seva pau i tranquil·litat, el seu aire fresc i els seus carrers nets i ordenades. Posseeix diverses mesquites d’interès i un mercat, el Rasouli Bazaar, que visitarem a la tarda, on es pot veure l’activitat comercial entre els mercaders Baluch i Pashtur. Avui dormirem en un hotel.

DIA 10.- Zahedan – Mt. Taftan
A uns 100 km al Sud de Zahedan es troba un immens volcà semiactiu anomenat Taftan, que s’aixeca fins 3941 metres d’altura sobre el nivell del mar. Després de l’esmorzar ens dirigirem a aquest lloc per fer una petita caminada pels seus vessants, amb formacions rocoses molt particulars i úniques al país, i dormirem en una cabana.

DIA 11.- Mt. Taftan – Chabahar
Des de la vessant del volcà baixarem i ens dirigirem després en 4×4 en direcció sud cap a la ciutat costanera de Xabahar, fent diverses parades pel camí per visitar diferents pobles i mercats locals pel camí. Aquesta regió de l’Iran és una de les menys explorades pel turisme occidental i els seus habitants tenen un interès i hospitalitat molt especials en un país que ja en general destaca per aquesta particularitat. A Chabahar dormirem en un hotel.

DIA 12.- Chabahar – Govater
La ruta d’avui és una de les més belles del país. Anem a sortir en direcció Est recorrent la costa fins a Govater per una carretera que es troba entre el Mar d’Oman a una banda i les anomenades ‘Muntanyes Marcianes’ a l’altra banda. Resulta difícil explicar els capricis de la natura en formar aquestes muntanyes en miniatura (de 5 a 100 metres d’altura) amb formes sinuoses modelades per l’aigua i el vent al llarg dels segles. Un cop a Govater, es pot llogar una barca per navegar la llacuna i veure algunes arbres típics anomenats ‘Harra’. Dormirem en tenda de campanya al costat de la platja.

DIA 13.- Govater – Chabahar – Volcà Muddy
Avui conduirem després del esmorzar de retorn per la carretera costanera fins a Chabahar per visitar aquesta localitat, especialment el seu bazar, sempre ple d’activitat i de productes exòtics. Després de la visita seguirem conduint fins a l’anomenat ‘Volcà Muddy’, una mena de cràter que expulsa fang com si es tractés d’un volcà, situat enmig d’una plana desèrtica. Muntarem el campament per passar la nit en una duna prop del mar.

DIA 14.- Vol Chabahar / Shiraz
Després de l’esmorzar ens pujarem per última vegada en els 4×4 que ens portaran a l’aeroport de Konarak, des d’on prendrem un vol interior en direcció a Shiraz, arribant aquí cap a les 12 del migdia. Disposarem de tota la tarda per visitar el més rellevant de Shiraz o per descansar en un hotel i reposar forces abans del vol de tornada a casa, que surt de matinada.

DIA 15.- Vol Shiraz / Ciutat d’origen
Sortida en el vol de tornada, amb connexió intermèdia. Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 6 persones 2.825 €
Suplement Grup de 4 a 5 persones 690 €
Suplement Habitació Individual 150 €
Taxes Aèries (Aprox.) 250 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 6
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Chabahar / Shiraz.
Recepció a l’aeroport de Teheran i trasllats especificats.
Transport en vehicle privat 4×4 amb xofer local.
Guia local de parla hispana expert en el desert.
Guia de parla anglesa per visitar la ciutat de Shiraz.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Aigua potable, fruita i altres aliments durant les acampades.
Permís especial per entrar al Desert de Lut.
Material d’acampada: tendes, taules, cadires, electricitat, eines de cuina, etc.
Visites especificades a l’itinerari. 
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (80 €).
Sac de dormir, matalàs per a l’acampada.
Lloguer de barco a Govater.
Alimentació no especificada en el quadre.
Preu de les entrades, així com visites i activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació