Àsia, Pròxim Orient
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Isfahan, Yazd i Shiraz, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-i Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 29 DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN A bord
2 TEHERAN E Hotel
3 TEHERAN – KASHAN – ABYANEH – ISFAHAN E Hotel
4 ISFAHAN E Hotel
5 ISFAHAN E Hotel
6 ISFAHAN – NAIN – MEYBOD – YAZD E Hotel
7 YAZD E Hotel
8 YAZD – PASARGADA – NAQHS-E-ROSTAM – PERSÈPOLIS – SHIRAZ E Hotel
9 SHIRAZ E Hotel
10 VOL SHIRAZ / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Teheran
Sortida del vol amb destinació Teheran, amb connexió intermèdia a Istanbul. Nit a bord.

Dia 02 | Teheran (visites)
Arribada a l’aeroport, tràmits de visat i recollida d’equipatges. Trasllat a Teheran i esmorzar. Al matí iniciem la visita de la capital amb el Museu d’Història Pre-Islàmica, el Palau de Golestán i el basar. Durant el dia d’avui, visitarem també la Torre Milad de telecomunicacions (435 metres) i farem una parada en el Mausoleu Bori e Azad (Torre de la Llibertat). Si disposem de temps suficient, es visitaria també el Museu de Joies. Nit a Teheran.

Dia 03 | Teheran – Kashan – Abyaneh – Isfahan
Sortida cap a la població de Kashan, on coneixerem algun dels seus monuments més emblemàtics. Destaquen les cases-palau Tabatabaiha i Borojerdiha, el hammam, la mesquita Jame, etc. Continuació en direcció sud fins a arribar a Abyaneh, situada en els Montes Karkas, prop del desert. La població manté intacta la seva arquitectura original i els seus habitants encara parlen, viuen i vesteixen l’estil persa original. A 200 Km es troba la ciutat de Isfahan. Nit a Isfahan.

Dia 04 | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional. Es diu que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. Durant el dia d’avui visitarem la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Coneixerem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita del Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon o Hasht Behesht.

En aquesta ciutat es troba un els basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió. En el basar és on batega la vida de Isfahán; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravanserais i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. En 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça del Imam i els monuments que la voregen en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Tarda lliure en el basar. Nit a Isfahan.

Dia 05 | Isfahan
Segon dia de visites dedicat a Isfahan. La Mesquita Jame de Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’Islam fins als nostres dies. Visita dels ponts històrics de Isfahán. Resta de la tarda lliure. Nit a Isfahan.

Dia 06 | Isfahan – Nain – Meybod – Yazd
A mig camí entre Yazd i Isfahán, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població de Nain, on aprofitarem per a fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Arribada a Isfahan i allotjament. De camí a Yazd, visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castillo Narenj), una de les més antigues del país.
Temps en Yazd per a recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí de desert de Dawlet Abad, on es troba la torre de vent més alta de tota l’antiga Pèrsia.

Dia 07 | Yazd
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert. Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova.
Es tracta d’una ciutat amb infinits carrerons per a perdre’s, plena de monuments, a cadascú més valuós, com la Mesquita del Divendres, o el Mausoleu del sufí Rokned din. Compte a més de múltiples mesquites, khanes i palaus.
Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem entendre la dificultat que hi havia per a canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Aquestes torres van ser dissenyades per a crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis. La seva funcionalitat en l’actualitat continua sent excel·lent. En Yazd és on es fa més palès la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Visitem el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per ocells carronyers, alliberant d’aquesta manera l’ànima del cos. Nit a Yazd.

Dia 08 | Yazd – Pasargada – Naqhs-e-Rostam – Persépolis – Shiraz
Demà dedicada a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Realitzarem la primera parada a mitjan matí en la localitat de Pasargada, on visitarem la tomba de Ciro El Gran. Esmorzar en Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per a oferir menjar al viatger. A una hora en vehicle es troba Naqhs-e Rostam, on es conserven perfectament tallades en la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Jerjes I, Artajerjes I i Darío II, encara que només el primer se sap amb total seguretat). Continuació cap a Persépolis (10 min).

Persépolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550 – 330 a. C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reals de Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc. Trasllat a Shiraz i allotjament.

Dia 09 | Shiraz
Shiraz ha estat històricament una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. També és anomenada la ciutat dels jardins, destacant el Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals. Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa´adi, que van aconseguir els màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos.

Visitarem el Palau de Karim Khan, la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-e-moshir, així com la Mesquita Nasir al Molok, anomenada la Mesquita Rosa pel color dels taulells en el seu interior. Temps per a menjar en un restaurant típic. A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn e Hamzeh. Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de peregrinació de Shah Cheragh, que s’il·lumina de manera progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit a Shiraz.

Dia 10 | Vol Shiraz / Ciutat d’origen
De matinada, embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA (Hotels 2/3*)
Preu Base per persona des de Barcelona 1.270 €
Suplement Aeri sortida des de Madrid 15 €
Suplement Habitació Individual 190 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR (Hotels 3/4*)
Suplement en Hotels Cat. Superior 75 €
Suplement Habitació Individual (en Hotels Cat. Superior) 265 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Teheran i tornada des de Shiraz (connexió intermèdia a Estambul).
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant els dies de ruta amb xofer local.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta de invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (75 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari