Àsia
Destinació
9 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Isfahan, Yazd i Shiraz, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-i Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
29 DES VOL BARCELONA / SHIRAZ Hotel
30 DES SHIRAZ E Hotel
31 DES SHIRAZ: BISHAPUR I REGIÓ DELS BEDUÏNS QASHQAI E Hotel
01 GEN SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS-E ROSTAM – AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – YAZD E Hotel
02 GEN YAZD E Hotel
03 GEN YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
04 GEN ISFAHAN E Hotel
05 GEN ISFAHAN – TEHERAN (AEROPORT) E Hotel
06 GEN VOL TEHERAN / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

29 DES | Vol Barcelona / Shiraz
Sortida en el vol amb destinació Shiraz, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada de matinada, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Shiraz.

30 DES | Shiraz
Shiraz ha estat històricament una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. També és anomenada la ciutat dels jardins, destacant el Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals.
Podem visitar el Palau Karim Khan (només per fora), la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-e-moshir, així com la Mesquita Nasir al Molok, anomenada la Mesquita Rosa pel color dels taulells en el seu interior.
Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa´adi, que van aconseguir els màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos.
A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn e Hamzeh o els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la Tomba de Khajoy-e-Kermani.
Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de peregrinació de Shah Cheragh, que s’il·lumina de manera progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit a Shiraz.

31 DES | Shiraz. Bishapur i regió dels beduïns Qashqai
Avui coneixerem una zona molt poc freqüentada pel turisme, on habiten els beduïns Qashqai.
El poble Qashqai és un grup nòmada d’origen turc assentat a l’Iran. Porten una vida tradicional no gaire diferent a la dels seus ancestres. Encara que la llengua que utilitzen és un dialecte del turc, la majoria parlen Parsi (l’idioma oficial a l’Iran) amb fluïdesa. Com la majoria d’iranianes, són musulmans xiïtes.

01 GEN | Shiraz – Persépolis – Naqhs-e-Rostam – Aghamir – Pasargada – Yazd
Demà dedicada a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persépolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550 – 330 a. C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reals de Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis es troba Naqhs-e Rostam, on es conserven perfectament tallades en la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Jerjes I, Artajerjes I i Darío II, encara que només el primer se sap amb total seguretat).
Esmorzar en Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per a oferir menjar al viatger. Després de l’esmorzar visitarem la tomba de Ciro El Gran en la localitat de Pasargada.
Realitzarem una breu parada en la localitat de Abar Kouh, una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat, que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Continuació fins a Yazd i allotjament.

02 GEN | Yazd
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert.
Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinits carrerons per a perdre’s, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres al mausoleu del sufí Rokned din, a més de múltiples mesquites, khanes i palaus.
Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem veure la dificultat que hi havia per a canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat, i quina solució van trobar. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Les torres de vent van ser utilitzades durant molts segles per a crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis.
En Yazd és on es fa més palès la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Visitem el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per voltors, atès que així s’alliberava l’ànima del cos. Nit a Yazd.

03 GEN | Yazd – Meybod – Nain – Isfahan
Temps en Yazd per a recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí de desert de Dawlet Abad, que conté la torre de vent més alta de l’antiga Pèrsia.
Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castillo Narenj), una de les més antigues del país. A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població de Nain, on aprofitarem per a fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Nit a Isfahan.

04 GEN | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional.
Es diu de Isfahan que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Visitarem algunes de les meravelles d’aquesta plaça: la Mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita del Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon i/o Hasht Behesht, així com un dels basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió.
En el basar és on batega la vida de Isfahan; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravasares i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. En 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça del Imam i els monuments que la voregen en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Nit a Isfahan.

05 GEN | Isfahan – Teheran
Esmorzar. La mesquita Jame de Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Visita de l’església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants d’Orient Pròxim.
També és possible visitar el santuari de Monar Jomban, la importància arquitectònica del qual es deu als minarets oscil·lants; des del sòl es pot veure que quan un dels minarets s’agita, l’altre el replica a l’uníson. Continuació en vehicle fins a Teheran, on ens allotjarem en un hotel situat en l’aeroport.

06 GEN | Vol Teheran / Barcelona
De matinada, embarcament en el vol de tornada a Barcelona, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Hotels 2/3* 1.280 €
Suplement Habitació Individual 195 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Preu Base en Hotels 3/4* 1.355 €
Suplement Habitació Individual 270 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle adequat al tamany del grup durant els dies de ruta amb xofer local.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta d’invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (75 €).
Entrades als llocs a visitar (10-12 € aprox. per dia de visites).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari