Àsia, Pròxim Orient
Destinació
12 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Kerman, Shiraz, Yazd o Isfahan, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-i Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides. També descobrirem el Desert Dash-i-Lut i la seva famosa regió dels Kaluts, unes formacions fascinants creades per les condicions extremes de la zona, ja que aquí s’han registrat les temperatures més altes del nostre planeta.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 27 DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN A bord
2 TEHERAN (VISITES). VOL A KERMAN E Hotel
3 KERMAN. MAHAN, RAYEN I BAM E Hotel
4 KERMAN. DESERT DE KALUTS E Hotel
5 KERMAN – ZEINODDIN CARAVANSERAI – YAZD E Hotel
6 YAZD E Hotel
7 YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
8 ISFAHAN E Hotel
9 ISFAHAN E Hotel
10 ISFAHAN – PERSÈPOLIS – NAQHS-E-ROSTAM – PASARGADA – SHIRAZ E Hotel
11 SHIRAZ E Hotel
12 VOL SHIRAZ / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Teheran
Sortida del vol amb destinació Teheran, amb connexió intermèdia a Istanbul. Nit a bord.

Dia 02 | Teheran (visites). Vol a Kerman
Arribada a l’aeroport, tràmits de visat i recollida d’equipatges. Trasllat a Teheran i esmorzar. Al matí (09.00h) iniciem la visita de la capital amb el Museu d’Història Pre-Islàmica, el Palau de Golestán i el basar. A la tarda, de camí a l’aeroport, farem una parada en el Mausoleu Bori e Azad (Torre de la Llibertat). Si el temps ho permet es visitaria la Torre Milad de telecomunicacions (435 metres). Trasllat a l’aeroport de Merhabad, situat en la mateixa ciutat de Teheran, i embarcament en el vol cap a Kerman. A l’arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 03 | Kerman. Mahan, Rayen i Bam
Sortida en direcció a Bam fent una parada en Mahan. Aquesta ciutat és coneguda per albergar la Tomba de Shah Ne’emat Ollah-e-Vali, un dels grans mestres sufís. El jardí de Shazdeh (Jardí del príncep) és un històric jardí persa situat a 6 km de Mahan, que representa la màxima expressió dels jardins perses construïts enmig del desert. Amb les seves 5,5 hectàrees i la seva forma rectangular es troba envoltat per una muralla que alberga entrades, construccions residencials i un conjunt de fonts que aprofiten el desnivell del terreny.
A continuació, realitzarem la visita del Castell de Rayen, també realitzat en tova i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta estructura té molts paral·lelismes amb la ciutadella de Bam a la qual replica en menor escala i amb la qual rivalitza en bellesa. Realitzada en època sassànida (224-661), va ser abandonada en el segle XIX.
Posteriorment ens acostem a la ciutat històrica de Arg-e-Bam o Ciutadella de Bam (3 hrs), la major construcció de tova del món, que data de l’any 500 d. C. i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta ciutat fortificada va quedar gairebé deshabitada a partir del 1850 i va ser destruïda gairebé per complet per un terratrèmol en 2003. Visitem la fantasmagòrica ciutat en ruïnes, les seves muralles i torres, així com les parts reconstruïdes que ja superen el 35%. Tornada a Kerman.

Dia 04 | Kerman. Desert de Kaluts
Avui dedicarem mig dia a visitar la ciutat capital d’aquesta regió desèrtica, famosa per la seva llarga història i per la seva rica herència cultural. Visita del conjunt arquitectònic Ganjali Khan i del basar de Kerman. Excursió al desert de Dash-e-Lut (“el desert buit”) on trobem la regió dels Kaluts, que s’estén al llarg de 150 km. Els Kaluts són unes formacions úniques i fascinants de gran bellesa en forma de xemeneies que poden alçar-se fins a 75 metres sobre el nivell del terreny, formades en la roca arenisca per les condicions d’erosió extrema del desert. Es diu que és un desert en el qual no hi ha cap mena de vida, encara que és possible trobar petits rosegadors.

Dia 05 | Kerman – Caravanserai de Zeinoddin – Yazd
Sortida en direcció a Yazd (380 km), en el que serà una jornada intensa de carretera. Parada en ruta en el caravanserai circular de Zeinoddin, un dels centenars que va manar construir el Sha Abbas en el segle XVI per a cobrir la Ruta de la Seda, proporcionant allotjament i avituallament als comerciants de les caravanes. Continuació fins a Yazd i inici de les visites.

Dia 06 | Yazd
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert. Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinits carrerons per a perdre’s, plena de monuments, a cadascú més valuós, com la Mesquita del Divendres, o el Mausoleu del sufí Rokned din. Compte a més de múltiples mesquites, khans i palaus.
Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem entendre la dificultat que hi havia per a canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Aquestes torres van ser dissenyades per a crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis. La seva funcionalitat en l’actualitat continua sent excel·lent. A Yazd és on es fa més palès la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Visitem el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per ocells carronyers, alliberant d’aquesta manera l’ànima del cos. Nit a Yazd.

Dia 07 | Yazd – Meybod – Nain – Isfahan
Temps a Yazd per a recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí de desert de Dawlet Abad, on es troba la torre de vent més alta de tota l’antiga Pèrsia.
Sortida de Yazd en direcció a Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castillo Narenj), una de les més antigues del país. A mig camí entre Yazd i Isfahán, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població de Nain, on aprofitarem per a fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Arribada a Isfahan i allotjament.

Dia 08 | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional. Es diu que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. Durant el dia d’avui visitarem la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Coneixerem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita del Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon o Hasht Behesht.
En aquesta ciutat es troba un els basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió. En el basar és on batega la vida de Isfahán; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravanserais i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. En 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça del Imam i els monuments que la voregen en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Tarda lliure en el basar. Nit a Isfahan.

Dia 09 | Isfahan
Segon dia de visites dedicat a Isfahan. Avui visitarem l’església armènia de Vank, Monar Jonban (una personalitat sufí, que atreu per tenir els seus minarets oscil·lants) i els ponts històrics de Isfahán. Nit a Isfahan.

Dia 10 | Isfahan – Persépolis – Naqhs-e-Rostam – Aghamir – Pasargada – Shiraz
Demà dedicada a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persépolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550 – 330 a. C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reals de Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis es troba Naqhs-e Rostam, on es conserven perfectament tallades en la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Jerjes I, Artajerjes I i Darío II, encara que només el primer se sap amb total seguretat). Esmorzar en Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per a oferir menjar al viatger. També visitarem la tomba de Ciro El Gran en la localitat de Pasargada. Arribada a Shiraz i allotjament.

Dia 11 | Shiraz
Shiraz ha estat històricament una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”.
També és anomenada la ciutat dels jardins, destacant el Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals. Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa´adi, que van aconseguir els màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos. Visitarem el Palau de Karim Khan, la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-e-moshir, així com la Mesquita Nasir al Molok, anomenada la Mesquita Rosa pel color dels taulells en el seu interior. Temps per a menjar en un restaurant típic. A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn e Hamzeh. Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de peregrinació de Shah Cheragh, que s’il·lumina de manera progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit a Shiraz.

Dia 12 | Vol Shiraz / Ciutat d’origen
De matinada, embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA (Hotels 2/3*)
Preu Base per persona des de Barcelona 1.520 €
Suplement Aeri sortida des de Madrid 25 €
Suplement Habitació Individual 155 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR (Hotels 3/4*)
Suplement en Hotels Cat. Superior 125 €
Suplement Habitació Individual (en Hotels Cat. Superior) 205 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Teheran i tornada (connexió intermèdia a Estambul) amb la companyia aèria Turkish Airlines, en classe turista.
Vols domèstics Teheran / Kerman / Shiraz.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant els dies de ruta amb xofer local.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta de invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (75 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites i activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari