Àsia, Pròxim Orient
Destinació
11 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Kerman, Shiraz, Yazd o Isfahan, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-i Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides. També descobrirem el Desert Dash-i-Lut i la seva famosa regió dels Kaluts, unes formacions fascinants creades per les condicions extremes de la zona, ja que aquí s’han registrat les temperatures més altes del nostre planeta.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
27 DES VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN Hotel
28 DES TEHERAN (VISITES). VOL A KERMAN E Hotel
29 DES KERMAN: MAHAN, RAYEN I BAM E Hotel
30 DES KERMAN: VISITES I EXCURSIÓ AL DESERT DE KALUTS E Hotel
31 DES KERMAN. VOL A SHIRAZ (VISITES) E Hotel
01 GEN SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS E ROSTAM – AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – YAZD E Hotel
02 GEN YAZD E Hotel
03 GEN YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN E Hotel
04 GEN ISFAHAN E Hotel
05 GEN ISFAHAN – TEHERAN E Hotel
06 GEN VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

27 DES.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN
Sortida en el vol amb destinació Teheran, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada de matinada, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Teheran.

28 DES.- TEHERAN (VISITES). VOL A KERMAN
Esmorzar. Al matí iniciem la visita de la capital amb el Museu d’Història Pre-Islàmica, el basar i el Palau de Golestan. Si hi ha temps es visitaria la Torre Milad de Telecomunicacions (435 metres d’alçada). Camí a l’aeroport es farà una parada a Borj i Azadi (Torre de la Llibertat). A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Kerman. A l’arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

29 DES.- KERMAN: MAHAN, RAYEN I BAM
Esmorzar. Sortida en direcció a Bam fent una parada a Mahan. Aquesta ciutat és coneguda per albergar la tomba de Shah Ne’emat Ollah-i-Vali, un dels grans mestres sufís. El Jardí de Shazdeh (Jardí del príncep) és un històric jardí persa, situat a 6 km de Mahan, que representa la màxima expressió dels jardins perses construïts enmig del desert. Amb els seus 5,5 hectàrees i la seva forma rectangular es troba envoltat per una muralla que alberga entrades, construccions residencials i un conjunt de fonts que aprofiten el desnivell del terreny.
A continuació farem la visita del Castell de Rayen, també realitzat en tova i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta estructura té molts paral·lelismes amb la ciutadella de Bam a la qual replica a menor escala i amb la qual rivalitza en bellesa. Realitzada en època sassànida (224-661), va ser abandonada durant el segle XIX.

Posteriorment ens acostem a la ciutat històrica d’Arg-e-Bam o Ciutadella de Bam (3 hrs), la major construcció de tova del món, que data del 500 d.C i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Aquesta ciutat fortificada va quedar gairebé deshabitada a partir del 1850 i va ser destruïda gairebé per complet per un terratrèmol el 2003. Visita de la fantasmagòrica ciutat en ruïnes, les seves muralles i torres, així com les parts reconstruïdes, que augmenten any rere any. Tornada a Kerman i allotjament.

30 DES.- KERMAN: VISITES I EXCURSIÓ AL DESERT DE KALUTS
Esmorzar. Avui dedicarem mig dia a visitar la ciutat capital d’aquesta regió desèrtica, famosa per la seva llarga història i per la seva rica herència cultural. Visita del conjunt arquitectònic de Ganjali Khan i del basar de Kerman. A la ciutat abunden les mesquites històriques.

Excursió al desert de Dash-i-Lut ( “el desert buit”) on trobem la regió dels Kaluts, que s’estén al llarg de 150 km. Els Kaluts són unes formacions úniques i fascinants de gran bellesa en forma de xemeneies que poden alçar-se fins a 75 metres sobre el nivell del terreny, formades a la roca arenisca per les condicions d’erosió extrema del desert.
Es diu que és un desert en el qual no hi ha cap tipus de vida, encara que s’han trobat petits rosegadors i altres animals que s’alimentarien dels ocells que moren aquí després de beure aigua d’algun llac salat de la zona. Tornada a Kerman.

31 DES.- KERMAN. VOL A SHIRAZ (VISITES)
Sortida al matí en el vol cap a Shiraz.

Shiraz ha estat històricament una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. També és anomenada la ciutat dels jardins, destacant el Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals.

Podem visitar el Palau Karim Khan (només per fora), la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-i-Moshir, així com la Mesquita Nassir al molok, anomenada la Mesquita Rosa per el color de les rajoles al seu interior.

Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa’adi, que van arribar als màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos.
A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn i Hamzeh o els jardins de Jahan Nama. Altres llocs que es poden visitar són els jardins de Delgosha o la Tomba de Khajoy-i-Kermani. Si ens queda temps lliure, és recomanable visitar el monumental mausoleu-mesquita i centre de pelegrinatge de Shah Cheragh, que s’il·lumina de forma progressiva durant el capvespre, creant una estampa realment màgica. Nit a Shiraz.

01 GEN.- SHIRAZ – PERSÈPOLIS – NAQHS-E ROSTAM- AGHAMIR – PASARGADA – ABAR KOUH – YAZD
Matí dedicat a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. Persèpolis o “ciutat de Pèrsia” va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550-330 a.C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reials d’Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc.
A 10 minuts de Persépolis es troba Naqhs-i Rostam, on es conserven perfectament tallades a la roca les tombes de diferents reis perses tant aquemènides com sassànides (Darío I, Xerxes I, Artaxerxes I i Darío II, encara que només el primer es sap amb total seguretat). Dinar a Aghamir en una casa típica adaptada per una família local per oferir menjar al viatger. Després de dinar visitarem la tomba de Ciro El Gran a la localitat de Pasargada.
Farem una breu parada a la localitat de Abar Kouh, una ciutat plena d’història i arquitectura. Destaca en aquest lloc el xiprer de 4500 anys d’antiguitat, que queda com un símbol d’eternitat en el record dels viatgers. Continuació fins Yazd i allotjament.

02 GEN.- YAZD
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert.

Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinites carrerons per perdre, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres al mausoleu del sufí Rokned din, a més de múltiples mesquites, khanes i palaus.

Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem veure la dificultat que hi havia per canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat, i quina solució van trobar. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Les torres de vent van ser utilitzades durant molts segles per crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis.
En Yazd és on es fa més patent la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Visitem el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per voltors, atès que així s’alliberava l’ànima del cos. Nit a Yazd.

03 GEN.- YAZD – MEYBOD – NAIN – ISFAHAN
Temps en Yazd per recórrer la seva ciutat antiga o possibilitat de visitar el jardí de desert de Dawlet Abad, que conté la torre de vent més alta de l’antiga Pèrsia.
Després de deixar Yazd visitarem Meybod, una altra població de tova amb molt d’encant històric i una important fortalesa que data del període sassànida (Castell Narenj), una de les més antigues del país.

A mig camí entre Yazd i Isfahan, en els límits del desert de Dasht-e-Kavir, es troba a 1.400 metres d’altitud la població Nain, on aprofitarem per fer una parada. Encara queden restes de la fortalesa de construcció àrab denominada Narin Ghaleh. Altres punts d’interès són la seva gran mesquita del segle X, la presència d’unes 80 cisternes antigues i la producció de tapissos. Nit a Isfahan.

04 GEN.- ISFAHAN
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional.
Es diu d’Isfahan que a causa de les seves infinites riqueses i de les seves dimensions va ser cridada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la coneguda plaça de Naqsh-i Jahan o Plaça de l’Imam, la segona plaça del món després de Tiananmen a Pequín.

Visitarem algunes de les meravelles d’aquesta plaça: la Mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita de l’Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon i / o Hasht Behesht, així com un dels basars més grans i antics d’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió.
Al basar és on batega la vida d’Isfahan; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravanserralls i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. El 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça de l’Imam i els monuments que la voregen a la llista de Patrimoni de la Humanitat. Nit a Isfahan.

05 GEN.- ISFAHAN – TEHERAN
Esmorzar. La mesquita Jame d’Isfahan és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmiques des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Visita de l’església de Vank, una de les esglésies armènies més interessants del Pròxim Orient.
També és possible visitar el santuari de Monar Jomban, la importància arquitectònica es deu als minarets oscil·lants; des del terra es pot veure que quan un dels minarets s’agita, l’altre ho replica a l’uníson. Continuació en vehicle fins a l’Hotel Ibis, situat a l’aeroport de Teheran.

06 GEN.- VOL TEHERAN / CIUTAT D’ORIGEN
De matinada, embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Hotels 2/3* 1.465 €
Suplement Individual en Hotels 2/3* 225 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Preu Base en Hotels 3/4* 1.690 €
Suplement Individual en Hotels 3/4* 270 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics Teheran / Kerman / Shiraz.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant els dies de ruta amb xofer local.
Guia local de parla hispana.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Carta d’invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (75 € aprox.).
Entrades als llocs a visitar (10-12 € aprox per dia de visites).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació