Europa
Destinació
15 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un recorregut integral per Islàndia arribant als poc visitats i espectaculars fiords del Nord-oest. Una experiència única a la “illa de gel i foc”, realitzant els millors trekking per descobrir totes les seves meravelles naturals i vivint les més emocionants aventures: passeig amb grampons sobre el gel glacial, albirament de balenes, descobriment de llacs amb icebergs, coves de renta, guèisers, calderes, volcans, aigües termals i cascades, a més de petites poblacions i ciutats emblemàtiques com Reykjavík i Akureyri.

Descobrirem tots els racons de l’illa, fins i tot els més amagats i secrets com els penya-segats de Latrabjarg a la punta més a l’oest d’Islàndia. Admirarem un ampli ventall de terrenys, formacions i fenomens geològics: glaciars, valls, deserts, fiords, llacs, cascades, aigües termals naturals, etc.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG A SETEMBRE 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KEFLAVÍK Alberg
2 KRÝSUVIK – HVERAGERDI – CERCLE D’OR E / P / S Alberg
3 BORGARFJORDUR – REYKHOLT – PENÍNSULA DE SNAEFELLSNES E / P / S Alberg
4 ARNASTAPI – PENÍNSULA DE SNAEFELLSNES – GRUNDARFJORDUR E / P / S Alberg
5 STYKKISHÓLMUR – BRJÁNSLAEKUR – LATRABJARG E / P / S Alberg
6 FIORDS DE L’OEST – BASSES TERMALS – DYNJANDI – HRÚTAFJORDUR E / P / S Alberg
7 BLONDUÓS – VARMAHLID – AKUREYRI E / P Alberg
8 SAFARI D’OBSERVACIÓ DE BALENES A EYJAFJORDUR – MÝVATN  E / P / S Alberg
9 KRAFLA – HVERFJALL – DIMMUBORGIR E / P / S Alberg
10 EGILSSTADIR – FIORDS DE L’EST E / P / S Alberg
11 STAFAFELL – HOFN E / P / S Alberg
12 PN DE SKAFTAFELL – VATNAJOKULL E / P / S Alberg
13 VÍK – SKÓGAR E / P / S Alberg
14 CASCADES DEL SUD – REYKJAVÍK E / P Alberg
15 VOL REYKJAVÍK / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Keflavík
Embarcament en el vol amb destinació Keflavík, des de Madrid o Barcelona. Trasllat o Flybus des de l’aeroport internacional Leif Eriksson fins a l’allotjament. Nit en alberg o apartament en les rodalies de Keflavík.

Dia 2.- Krýsuvík – Hveragerdi – Cercle d’Or
Comencem el dia amb una excursió a Krýsuvík, a la península de Reykjanes, zona termal de fumaroles i fangs bullents que ens serveixen d’introducció al “país del foc”.
Continuem per l’espectacular costa atlàntica, amb vistes de les illes Vestman, abans d’arribar a Hveragerdi, una altra zona termal amb nombrosos hivernacles, per on baixa un sorprenent riu d’aigua calenta on farem una excursió. A continuació ens dirigim cap a una altra demostració de la potència de la natura, el famós Geysir i el seu veí Strokkur, en una de les zones geotermals més famoses del món. Visitarem un altre dels atractius de l’anomenat Cercle d’or, la impressionant Gullfoss, la cascada daurada. Nit en alberg.

Dia 3.- Borgarfjordur – Reykholt – Península de Snaefellsnes
Avui visitem Thingvellir, seu del primer Parlament islandès i Patrimoni Històric de la Humanitat. En aquest lloc apreciarem la separació de les plaques tectòniques americana i euro-asiàtica.
A continuació ens dirigim en direcció nord per visitar Deildartunga, la deu d’aigua calenta més important d’Europa i possiblement del món, el qual abasteix d’aigua calenta a les properes localitats de Borgarnes i Akranes. Encara impressionats per la força que demostra aquesta surgència visitarem Barnafoss (la cascada dels nens) amb una bellesa inusual i estranyes formacions rocoses sobre el riu Hvítá i l’impressionant brollador d’Hraunfossar. Nit en alberg.

Dia 4.- Arnastapi – Península de Snaefellsnes – Grundarfjordur
Avui farem una marxa entre les localitats de Arnastapi i Hellnar. Un recorregut pel qual travessarem una zona de penya-segats amb columnes de basalts plens d’aus niant i camps de lava. 
Farem una petita excursió per la reserva natural de Snaefellsnes, on hi ha el famós glaciar amb el volcà Snaefellsjokull descrit per Julio Verne en el seu llibre ‘Viatge al centre de la Terra’.
Lluny de recursos literaris, aquest punt es considera un dels punts de la Terra amb major energia còsmica i anualment se celebra una reunió mística en el seu cim. Depenent de la climatologia, la neu i altres condicions, podrem contemplar el cràter principal que Verne assegurava ser l’entrada al centre de la Terra. Ens aproparem a la cova de lava del Parc Nacional d’Snaefellsjokull (excursió opcional, entrada no inclosa) que, amb una longitud aproximada de 200 metres i dividida en tres seccions principals, ens mostra diversos tubs de lava interconnectats i algunes formacions espectaculars. Es tracta d’una cova descoberta recentment, però formada fa 8.000 anys a conseqüència de diverses erupcions d’un volcà proper. Ens dirigirem al poble de Grundarfjordur a la costa nord de la península. Nit en alberg.

Dia 5.- Stykkishólmur – Brjánslaekur – Latrabjarg
Pujarem fins a la localitat pesquera de Stykkishólmur, on prendrem el ferri que ens portarà als pocs visitats fiords de l’oest a través d’un entramat de centenars de illetes que formen un laberint on veurem multitud d’aus marines. Farem escala, sense baixar-nos, a la petita illa de Flatey, centre cultural d’Islàndia a principis del segle XIX i on es troba la biblioteca més antiga del país. La preciosa travessa té unes 3 hores de durada, depenent de les condicions del mar. El nostre objectiu és Latrabjarg el punt més occidental de l’illa, tot just a 300 quilòmetres de distància de la veïna Groenlàndia. Ja a la zona dels fiords de l’oest, tindrem l’oportunitat de passejar pel cim dels seus espectaculars penya-segats, que són lloc de nidificació dels colorits frarets i una gran multitud d’aus marines. Nit en alberg.

Dia 6.- Fiords de l’oest – Basses termals – Dynjandi – Hrútafjordur
Després despertar-nos en un dels paratges més autèntics i remots del país, aprofitarem aquest dia per gaudir d’un agradable bany en alguna de les nombroses gorgs d’aigua calenta que podem trobar en els fiords de l’oest d’Islàndia.
Molts diuen que aquestes gorgs són el veritable secret de la felicitat dels islandesos. Aigua natural a altes temperatures que ens permetrà relaxar-nos després de les intenses jornades viscudes.
No acaben aquí les meravelles del dia doncs, després del relaxant bany, marxarem cap a la desconeguda, al mateix temps que sense igual, cascada de Dynjandi. El nom d’aquesta cascada significa “tro” i, tot i que ja podem imaginar el per què d’aquest nom, preferim que sigui la seva visió en viu la que us ho mostri.
Més tard ens dirigirem cap al nord de l’illa. Aquesta i la propera són les jornades de més conducció de tot el viatge però el camí no deixa de sorprendre’ns. Passarem per l’entramat de fiords del nord-oest d’Islàndia amb el seu paisatge diferent al de la resta del país: muntanyes, penya-segats, platges de sorra blanca i fiords amb tonalitats verdes de tot tipus i grandària. Nit en alberg.

Dia 7.- Blonduos – Varmahlid – Akureyri
Aquest dia, a més de recórrer els meravellosos paratges del nord passant per la població de Blonduos a les ribes del fiord Húnafjordur, visitarem el museu de Glaumbaer, granja-museu centenària que es troba en molt bon estat de conservació. Se centra en les velles cabanes de torba i la forma de vida rural dels grangers dels segles XVIII i XIX. Després d’aquesta parada, continuarem travessant les muntanyes en direcció Akureyri on gaudirem de temps per descobrir tots els secrets que guarda aquesta ciutat, l’anomenada “capital del nord”, amb les seves edificacions dels segles XVIII i XIX. Tarda lliure per conèixer la ciutat. Nit en alberg.

Dia 8.- Safari d’observació de balenes al Eyjafjördur – Mývatn
Comencem el dia conduint cap al fiord Eyjafjördur, el més llarg de l’illa i d’una bellesa espectacular. Allà realitzarem l’excursió d’albirament de balenes en vaixell, d’unes 3 hores, per les aigües del fiord i l’Atlàntic Nord. Des del vaixell també es podrà pescar bacallà.
Tota la zona és famosa per la importància de la pesca del bacallà i aquí es troben algunes de les majors fàbriques de processament de peix. Després de la navegació visitarem (la cascada dels Déus) Godafoss i ens acostarem a Myvatn, llac d’origen tectònic i glaciar on, durant la tarda i el dia següent, podrem descobrir els múltiples paisatges i racons que aquesta zona tan especial que l’illa ens reserva. Nit en alberg.

Dia 9.- Krafla – Hverfjall – Dimmuborgir
En aquest dia ens quedarem per la zona del llac Mývatn (que en islandès significa “My”, mosquits i “vatn”, aigua, llac), potser la zona més famosa i important del nord de l’illa des del punt de vista natural.
Allà hi trobarem bassals de fang bullint, turons multicolors de riolita, així com camps de lava amb coves i arcs naturals, tot això testimoni de l’activitat volcànica de la zona.
Farem un trekking d’una hora i mitja per la zona del cràter d’Hverfjall des del cim es veu tot el llac, els anomenats pseudo-cràters i les nombroses aus de la zona, una completa visió del que alguns qualifiquen com la meravella de l’illa. Després ens dirigirem a Dimmuborgir per fer un trekking d’aproximadament la mateixa durada, on podrem perdre’ns entre els seus curioses formacions geològiques i parets que poden observar dins del laberint, formades per primes colades que es vessaven des del llac de lava.
Farem una passejada per la bugada de l’Krafla, que va tenir el seu últim període d’erupcions des de l’any 1975 fins 1984 i on en algunes zones es pot notar la seva calor.
Ens relaxarem en el famós Blue Lagoon del nord, un spa d’aigües blavoses dotat d’unes fabuloses piscines naturals d’aigua termal. A diferència del seu bessó en les proximitats de Reykjavík, aquest és menys turístic i gaudeix d’unes millors vistes que les del seu homòleg. Moment de relaxació després d’intenses jornades de viatge. Nit en alberg.

Dia 10.- Egilsstadir – Fiords de l’est
Visitarem Detifoss, que és sens dubte la cascada més cabalosa d’Islàndia, situada al sud del PN de Jökulsárgljúfur, ara integrat en el PN de Vatnajokull. A prop de la localitat de Egilsstadir farem una excursió d’una hora i mitja aproximadament, arribant fins a la cascada de Hengifoss. Amb 118 metres d’altura i les seves columnes de basalt hexagonals, la poc freqüentada Hengifoss recorda una catedral natural.
Ens dirigim cap a l’est de l’illa per la qual potser és la part més agresta de la Carretera 1 (l’anomenada Road a 1 o Ring Road). L’asfalt desapareix en alguns trams per donar pas a una pista de terra, demostrant una vegada més el valor que donen els islandesos a la seva naturalesa. Nit en alberg.

Dia 11.- Statafell – Hofn
Avui farem un senzill trekking per la zona de Stafafell, que ens portarà entre 3 i 4 hores. Aquesta excursió és una de les preferides dels islandesos però poc freqüentada per estrangers. Després de passar per unes zones de petits arbustos i turons de pedreres sedimentàries, traiem el cap a l’impressionant i profund canó del riu Jökulsá í Loni. Allà, després de baixar al seu fons, caminarem en un entorn ple de força, un canó de riolita solcat per desenes de dics de basalt. Arribarem a Hofn, l’anomenada capital del Vatnajokull per les vistes del glaciar que hi ha des de la ciutat. Nit en alberg.

Dia 12.- PN de Skaftafell – Vatnajokull
De camí a Kirkjubaejarklaustur ens aturarem per sorprendre’ns amb el llac Jökulsárlón, llac d’origen glacial amb sortida al mar, ple d’icebergs, on habita una nombrosa colònia de foques que habitualment es pot veure en les rodalies de la desembocadura del llac. Allà passen el dia pescant i fent les delícies dels visitants.
Ens desplaçarem a una imponent llengua glacial on, equipats amb grampons, farem una petita marxa per sobre del gel. Aquesta marxa, senzilla i assequible a tothom, no és un trekking pel glaciar sinó una petita marxa per experimentar l’estranya sensació d’estar per sobre de la massa de gel més gran d’Europa.
Per acabar la jornada ens dirigim cap al Parc Nacional de Skaftafell, on realitzarem un senzill trekking que, depenent de les condicions, durarà de 2 a 3 hores. Durant el recorregut serem testimonis privilegiats de les vistes més espectaculars del Vatnajokull i les seves llengües de gel, vigilats contínuament pel pic Hvannadalshnúkur que amb els seus 2.111 metres s’erigeix ​​com el sostre d’Islàndia.
Contemplarem tot tipus de formacions com ara morenes, laterals i centrals, canals de desvinculació, valls glaciars seques, llacs d’origen glacial, etc. Visitarem la famosa cascada Svartifoss, en les columnes de basalt està inspirada l’església de Reykjavík. Nit en alberg.

Dia 13.- Vík – Skógar
Ens dirigirem a les platges de sorra negra de Vík on tindrem una vista preferent del seu litoral en el qual destaquen els seus característics pilars marins.
A continuació visitarem Dyrhólaey amb els seus penya-segats, característics arcs de roca on hi ha una reserva natural de cria de frarets.
També gaudirem de la qual sigui possiblement una de les rutes més populars de l’illa, la qual discorre paral·lela al riu Skógar. Contemplarem, a part de l’espectacular Skógafoss, que amb els seus 62 metres de caiguda ens dóna la benvinguda, una successió de cascades, a cadascú més potent, a través del congost foradat a la roca. La cascada Skógafoss obre les portes a uns dels trekking més famosos i impressionants del món, el trekking del Landmannalaugar, un lloc increïble envoltat de camps de lava i muntanyes de riolita d’infinits colors. Nit en alberg.

Dia 14.- Cascades del sud – Reykjavík
De camí a la capital acabem de descobrir les cascades del sud parant primer a Seljalandsfoss, on podrem caminar per darrere del seu cortina d’aigua de 57 metres d’altura. Després visitarem la qual potser és la cascada menys visitada de l’illa, simplement pel desconeixement ja que només aquells que coneixen bé l’illa saben de l’existència de Glúfrafoss, la paradisíaca cascada amagada. Després d’això ens dirigim a Reykjavík on tindrem la tarda lliure per gaudir i visitar lliurement de la capital islandesa. El carrer Laugavegur, amb les seves botigues d’outdoor i jerseis de llana islandesa, cafès i cerveseries, reuneix pràcticament tota l’activitat comercial i d’oci de Reykjavík. També, al port, podrem degustar els peixos fresquíssims i visitar l’edifici Harpa, centre de concerts i conferències format per un entramat de hexàgons de vidre. Igualment val la pena una passejada per la zona alta de la ciutat, on ens perdrem entre encantadores cases de fusta amb petits jardins. A prop hi ha la Hallgrímskirkja, freqüentment definida com la “Catedral de Reykjavik” per la seva mida, encara que en realitat no ho és. Nit en alberg o apartament.

Dia 15.- Vol Reykjavík / Ciutat d’origen
Els viatgers amb vols directes podran gaudir del matí a la capital islandesa. Trasllat o Flybus fins a l’aeroport. Vol de tornada a la nostra ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona (Maig i Juny) 3.095 €
Preu Base per persona (de Juliol a Setembre) 3.195 €
Suplement Sortides Agost 100 €
Taxes Aèries (Aprox.) 180 – 260 €
GRUP MÍNIM 5 PERSONES / MÀXIM 8
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Equipatge facturat, 20 Kg per adult.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Activitats de trekking i senderisme segons programa.
Safari d’observació de balenes i excursió en el glaciar amb crampons.
Entrada al Blue Lagoon del nord (Jardbodin).
Transport durant els dies de ruta en vehicle privat. Ferrys especificats.
Guia Tierras Polares de parla hispana.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Dinars en els dies de vol i sopars a Reykjavík / Keflavík i Akureyri.
Excursions opcionals com la cova de lava, passeig a cavall, etc.
Trasllats des de/fins a l’aeroport fora de les dates d’aquesta ruta.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació