Europa
Destinació
15 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Un recorregut integral per Islàndia arribant als poc visitats i espectaculars fiords del Nord-oest. Una experiència única a la “illa de gel i foc”, descobrint totes les seves meravelles naturals i vivint les més emocionants aventures: passeig amb grampons sobre el gel glacial, albirament de balenes, descobriment de llacs amb icebergs, coves de lava, guèisers, volcans, aigües termals i cascades, a més de petites poblacions i ciutats emblemàtiques com Reykjavík i Akureyri. En aquest complet viatge per Islàndia, podrem contemplar en el sud les glaceres més espectaculars, en l’oest el famós volcà al qual va fer referència Jules Verne, en el nord l’activitat volcànica al costat del Llac Mývatn, i en l’est perdre’ns pels penya-segats més desconeguts.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JUNY A SETEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KEFLAVÍK Alberg
2 KRÝSUVIK – HVERAGERDI – CERCLE D’OR E / P / S Alberg
3 BORGARFJORDUR – REYKHOLT – PENÍNSULA DE SNAEFELLSNES E / P / S Alberg
4 ARNASTAPI – PENÍNSULA DE SNAEFELLSNES – GRUNDARFJORDUR E / P / S Alberg
5 STYKKISHÓLMUR – BRJÁNSLAEKUR – LATRABJARG E / P / S Alberg
6 FIORDS DE L’OEST – GORGS TERMALS – DYNJANDI – HRÚTAFJORDUR E / P / S Alberg
7 BLONDUÓS – VARMAHLID – AKUREYRI E / P Alberg
8 SAFARI D’ALBIRAMENT DE BALENES A EYJAFJORDUR – MÝVATN  E / P / S Alberg
9 KRAFLA – HVERFJALL – DIMMUBORGIR E / P / S Alberg
10 DETTIFOSS – HENGIFOSS – EGILSSTADIR – FIORDS DE L’EST E / P / S Alberg
11 STATAFELL – HOFN E / P / S Alberg
12 PN DE SKAFTAFELL – VATNAJOKULL E / P / S Alberg
13 VÍK – SKÓGAR E / P / S Alberg
14 CASCADES DEL SUD – REYKJAVÍK E / P Alberg
15 VOL KEFLAVÍK / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Reykjavík
Sortida en el vol des de Barcelona o Madrid amb destinació Keflavík.
A l’arribada, trasllat o flybus (bus de línia) des de l’aeroport internacional de Keflavík fins a l’allotjament. Els vols directes des d’Espanya són nocturns, arribant de matinada. Nit en alberg o apartament en la rodalia de Keflavik.

Dia 02 | Krýsuvík – Hveragerdi – Cercle d’Or
Comencem el dia amb una excursió a Krýsuvík, en la península de Reykjanes, zona termal de fumaroles i llots bullents que ens serveixen d’introducció al “país del foc”. Continuem per l’espectacular costa atlàntica, amb vista de les illes Vestman, abans d’arribar a Hveragerdi, una altra zona termal amb nombrosos hivernacles, per on descendeix un sorprenent riu d’aigua calenta on farem una excursió. A continuació ens dirigim cap a una altra demostració de la potència de la naturalesa, el famós Geysir i el seu veí Strokkur, en una de les zones geotermals més famoses del món. Visitarem un altre dels atractius de l’anomenat “Circulo d’Or”, la sempre impressionant Gullfoss, la cascada daurada. Nit en alberg.

Dia 03 | Borgarfjordur – Reykholt – Península de Snaefellsnes
Aquest dia visitem Thingvellir, seu del primer Parlament islandès i Patrimoni Històric de la Humanitat. En aquest lloc apreciarem la separació de les plaques tectòniques americana i euroasiàtica. A continuació ens dirigim en direcció nord per a visitar Deildartunga, la deu d’aigua calenta més important d’Europa i possiblement del món, el qual proveeix a les pròximes localitats de Borgarnes i Akranes. Encara impressionats per la força que demostra aquesta surgència visitarem Barnafoss (la cascada dels nens) amb una bellesa inusual i estranyes formacions rocoses sobre el riu Hvita i la impressionant deu de Hraunfossar. Nit en alberg.

Dia 04 | Arnastapi – Península de Snaefellsnes – Grundarfjordur
Avui farem una marxa entre les localitats de Arnastapi i Hellnar. Un recorregut pel qual travessarem una zona de penya-segats amb columnes de basalts plens d’ocells niant i camps de lava. Realitzarem una petita excursió per la reserva natural de Snaefellsnes, on es troba el famós glaciar amb el volcà Snaefellsjokull descrit per Jules Verne en el seu llibre ‘Viatge al centre de la Terra’. Allí visitarem un petit cràter des del qual podrem tenir, en dies buidats, unes magnífiques vistes de la muntanya del Snaefellsnes i de l’extrem més occidental de la península. Lluny de recursos literaris, aquest punt es considera un dels punts de la Terra amb major energia còsmica i anualment se celebra una reunió mística en el seu cim. Depenent de la climatologia, la neu i altres condicions, podrem contemplar el cràter principal que Verne assegurava ser l’entrada al centre de la Terra. Ens acostarem a la cova de lava del Parc Nacional de Snaefellsjokull (excursió opcional, entrada no inclosa) que, amb una longitud aproximada de 200 metres i dividida en tres seccions principals, ens mostra diversos tubs de lava interconnectats i algunes formacions espectaculars. Es tracta d’una cova descoberta recentment, però formada fa 8.000 anys a conseqüència de diverses erupcions d’un volcà pròxim. Ens dirigirem al poble de Grundarfjordur en la costa nord de la península. Nit en alberg.

Dia 05 | Stykkishólmur – Brjánslaekur – Latrabjarg
Pujarem fins a la localitat pesquera de Stykkishólmur, on prendrem el ferri que ens portarà als pocs visitats fiords de l’oest a través d’un entramat de centenars de islitas que formen un laberint on veurem multitud d’ocells marins. Farem escala, sense baixar-nos, en la petita illa de Flatey, centre cultural d’Islàndia a principis del segle XIX i on es troba la biblioteca més antiga del país. La preciosa travessia té unes 3 hores de durada, depenent de les condicions de la mar. El nostre objectiu és Latrabjarg, el punt més occidental de l’illa, a penes a 300 quilòmetres de distància de la veïna Groenlàndia. Ja en la zona dels fiords de l’oest, tindrem l’oportunitat de passejar pel cim dels seus espectaculars penya-segats, que són lloc d’anidament dels colorits frarets i una gran multitud d’ocells marins. Nit en alberg.

Dia 06 | Fiords de l’Oest – Gorgs termals – Dynjandi – Hrútafjordur
Després de despertar-nos en un dels paratges més autèntics i remots del país, aprofitarem aquest dia per a gaudir d’un agradable bany en alguna dels nombrosos gorgs d’aigua calenta que podem trobar en els fiords de l’oest d’Islàndia. Molts diuen que aquests gorgs són el veritable secret de la felicitat dels islandesos. Aigua natural a altes temperatures que ens permetrà relaxar-nos després de les intenses jornades viscudes. No acaben aquí les meravelles del dia perquè, després del relaxant bany, marxarem cap a la desconeguda cascada de Dynjandi. El nom d’aquesta cascada significa “tro” i, encara que ja podem imaginar el per què d’aquest nom, preferim que sigui la seva visió en viu la que us el mostri.
Més tard ens dirigirem cap al nord de l’illa. Aquesta i la pròxima són les jornades de més conducció de tot el viatge però el camí no deixa de sorprendre’ns. Passarem per l’entramat de fiords del nord-oest d’Islàndia amb el seu paisatge diferent al de la resta del país: muntanyes, penya-segats, platges de sorra blanca i fiords amb tonalitats verdes de tota mena i grandària. Nit en alberg.

Dia 07 | Blonduós – Varmahlid – Akureyri
Aquest dia, a més de recórrer els meravellosos paratges del nord passant per la població de Blonduós a les ribes del fiord Húnafjordur, visitarem el museu de Glaumbaer, granja-museu centenària que es troba en molt bon estat de conservació. Se centra en les velles cabanyes de torba i la forma de vida rural dels grangers dels segles XVIII i XIX.
Després d’aquesta parada, continuarem travessant les muntanyes en direcció a Akureyri on gaudirem de temps per a descobrir tots els secrets que guarda aquesta ciutat, l’anomenada “capital del nord”, amb les seves edificacions dels segles XVIII i XIX. Tarda-nit lliure per a conèixer la ciutat. Nit en alberg.

Dia 08 | Safari d’albirament de balenes en Eyjafjordur – Mývatn
Comencem el dia conduint cap al fiord Eyjafjordur, el més llarg de l’illa i d’una bellesa espectacular. Allí realitzarem l’excursió d’albirament de balenes amb vaixell, d’unes 3 hores, per les aigües del fiord i l’Atlàntic Nord. Des del vaixell també es podrà pescar bacallà. Tota la zona és famosa per la importància de la pesca del bacallà i aquí es troben algunes de les majors fàbriques de processament de peix. Després de la navegació visitarem la “cascada dels Déus”, Godafoss, i ens acostarem a Myvatn, llac d’origen tectònic i glacial que podrem descobrir durant la tarda i l’endemà. Aquesta zona tan especial de l’illa ens reserva múltiples paisatges i racons. Nit en alberg.

Dia 09 | Krafla – Hverfjall – Dimmuborgir
En aquest dia ens quedarem per la zona del llac Mývatn (que en islandès significa “My”, mosquits i “Vatn”, aigua, llac), potser la zona més famosa i important del nord de l’illa des del punt de vista natural. Allí trobarem tolls de llot bullint, pujols multicolors de riolita, així com camps de lava amb coves i arcs naturals, tot això testimoni de l’activitat volcànica de la zona. Realitzarem un trekking d’una hora i mitja per la zona del cràter de Hverfjall des del cim del qual es veu tot el llac, els anomenats pseudocràters i els nombrosos ocells de la zona, una completa visió del que alguns qualifiquen com la meravella de l’illa. Després ens dirigirem a Dimmuborgir per a fer un trekking d’aproximadament igual durada, on podrem perdre’ns entre les seves curioses formacions geològiques i parets que poden observar dins del laberint, formades per primes bugades que es vessaven des del llac de lava. Farem una passejada per la bugada del Krafla, que va tenir el seu últim període d’erupcions des de l’any 1975 fins a 1984 i on en algunes zones es pot notar la seva calor. Ens relaxarem en el famós Blue Lagoon del nord, un SPA d’aigües blavoses dotat d’unes fabuloses piscines naturals d’aigua termal. A diferència del seu bessó en les proximitats de Reykjavík, aquest és menys turístic i gaudeix d’unes millors vistes que les del seu homòleg. Moment de relaxació després d’intenses jornades de viatge. Nit en alberg.

Dia 10 | Dettifoss – Studlagil – Hengifoss – Egilsstadir – Fiords de l’Est
Visitarem Detifoss, que és sens dubte la cascada més cabalosa d’Islàndia, situada al sud del Parc Nacional de Jokulsárgljúfur, ara integrat en Vatnajokull. Prop de la localitat de Egilsstadir farem una excursió d’una hora i mitja aproximadament, arribant fins a la cascada de Hengifoss. Amb 118 metres d’altura i les seves columnes de basalt hexagonals, la poc freqüentada Hengifoss recorda a una catedral natural. Des de Egilsstadir ens dirigirem a la zona de Seydisfjordur, un pintoresc lloc en els Fiords de l’Est. Nit en alberg.

Dia 11 | Statafell – Hofn
Avui realitzarem un senzill trekking per la zona de Statafell, que ens portarà entre 3 i 4 hores. Aquesta excursió és una de les preferides dels islandesos però poc freqüentada per estrangers. Després de passar per unes zones de petits arbustos i pujols de pedreres sedimentàries, traiem el cap a l’impressionant i profund canó del riu Jokulsá í Loni. Allí, després de descendir al seu fons, caminarem en un entorn replet de força, un canó de riolita solcat per desenes de dics de basalt. Arribarem a Hofn, anomenada la “capital del Vatnajokull” per les vistes del glaciar que hi ha des de la ciutat. Nit en alberg.

Dia 12 | PN Skaftafell – Vatnajokull
De camí a Kirkjubaejarklaustur ens detindrem per a sorprendre’ns amb el llac Jökulsárlón, llac d’origen glacial amb sortida a la mar, replet d’icebergs, on habita una nombrosa colònia de foques que habitualment es pot veure en la rodalia de la desembocadura del llac. Allí passen el dia pescant i fent les delícies dels visitants. Ens desplaçarem a una imponent llengua glacial on, equipats amb grampons, realitzarem una petita marxa per sobre del gel. Aquesta marxa, senzilla i assequible per a tothom, no és un trekking pel glaciar sinó una petita marxa per a experimentar l’estranya sensació de caminar per sobre de la massa de gel més gran d’Europa. Per a acabar la jornada ens dirigim cap al Parc Nacional de Skaftafell, on realitzarem un senzill trekking que, depenent de les condicions, durarà de 2 a 3 hores. Durant el recorregut serem testimonis privilegiats de les vistes més espectaculars del glaciar Vatnajokull i les seves llengües de gel, vigilats contínuament pel pic Hvannadalshnúkur que amb els seus 2.111 metres s’erigeix com el sostre d’Islàndia. Contemplarem tot tipus de formacions glacials com ara morrenes, laterals i centrals, canals de despengi, valls glacials seques, llacs d’origen glacial, etc. Visitarem la famosa cascada Svartifoss, en les columnes de basalt de la qual està inspirada l’església de Reykjavík. Nit en alberg.

Dia 13 | Vík – Skógar
Ens dirigirem a les platges de sorra negra de Vík on tindrem una vista preferent del seu litoral en el qual destaquen els seus característics pilars marins. A continuació visitarem Dyrhólaey amb els seus penya-segats, característics arcs de roca on es troba una reserva natural de cria de frarets. També gaudirem de la que sigui possiblement una de les rutes més populars de l’illa, la que discorre paral·lela al riu Skógar. Contemplarem, a part de l’espectacular Skógafoss, que amb els seus 62 metres de caiguda ens dona la benvinguda, una successió de cascades, a cadascú més potent, a través del congost perforat en la roca. La cascada Skógafoss obre les portes a un dels trekking més famosos i impressionants del món, el trekking del Landmannalaugar, un lloc increïble envoltat de camps de lava i muntanyes de riolita d’infinits colors. Nit en alberg.

Dia 14 | Cascades del sud – Reykjavík
De camí a la capital acabem de descobrir les cascades del sud parant primer en Seljalandfoss, on podrem caminar per darrere de la seva cortina d’aigua de 57 metres d’altura. Després visitarem la que potser és la cascada menys visitada de l’illa, simplement pel desconeixement ja que només aquells que coneixen bé l’illa saben de l’existència de Glúfrafoss, la paradisíaca cascada amagada.
Després d’això ens dirigim a Reykjavík on tindrem la tarda lliure per a gaudir i visitar lliurement de la capital islandesa. El carrer Laugavegur, amb les seves botigues de outdoor i jerseis de llana islandesa, cafès i cerveseries, reuneix pràcticament tota l’activitat comercial i d’oci de Reykjavík. També, en el port, podrem degustar els peixos fresquísimos i visitar l’edifici Harpa, centre de concerts i conferències format per un entramat d’hexàgons de cristall. Igualment val la pena un passeig per la zona alta de la ciutat, on ens perdrem entre encantadores cases de fusta amb petits jardins. A prop està la Hallgrímskirkja, sovint definida com la “Catedral de Reykjavík” a causa de la seva grandària, encara que en realitat no ho és. Nit en alberg o apartament.

Dia 15 | Vol Reykjavík / Ciutat d’origen
Els viatgers amb vols directes podran gaudir del matí en la capital islandesa.
Trasllat o flybus (bus de línia) fins a l’aeroport de Keflavík i embarcament en el vol de tornada a Barcelona o Madrid.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona (Juny) 3.095 €
Preu Base per persona (Juliol i Setembre) 3.195 €
Preu Base per persona (Agost) 3.295 €
Taxes Aèries (Aprox.) 180 – 260 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 8
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 4 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona o Madrid / Keflavík (anada i tornada).
Equipatge facturat (20 Kg per adult).
Trasllats d’aeroport o Flybus en els dies de ruta segons programa.
Tots els trasllats durant els dies de ruta en vehicle exclusiu pel grup, inclòs ferrys.
2 nits d’allotjament en alberg o apartament a Keflavík / Reykjavík.
12 nits d’allotjament en albergs o granja / guesthouse segons programa.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Totes les activitats de trekking o senderisme mencionades al programa.
Safari d’observació de balenes i excursió al glaciar amb grampons.
Entrada al Blue Lagoon del nord (Jardbodin).
Guia Tierras Polares de parla hispana durant la ruta.
Assegurança de viatge multiaventura.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxes aèries i despeses de gestió dels bitllets aeris.
Àpats en els dies de vol i sopars a Keflavík / Reykjavík i Akureyri.
Trasllats a l’aeroport fora de les dates de ruta especificades.
Excursions opcionals com a la cova de lava, o d’altres.
Despeses derivades de la climatologia adversa o del retràs de vols.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.