Àsia
Destinació
17 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

La serralada del Tien Shan ha vist creuar les caravanes de la Ruta de la Seda durant centenars d’anys. En ella podem trobar cims coberts de neu a més de 7.000 metres d’altura, espectaculars prats, llacs d’alta muntanya i inhòspits deserts com el de Taklamakan, el segon més gran del planeta de dunes de sorra.

Si a més ajuntem aquests paratges amb la cultura dels nòmades, que es desplacen segons l’estació de l’any per trobar aliment per als seus ramats, i amb assentaments humans que han viscut en aquestes terres des de la prehistòria, obtenim una barreja paisatgística i cultural totalment inèdita. En aquest viatge descobriràs aquesta regió remota del planeta travessant 2 països en el teu recorregut. Descobrirem les belles muntanyes i llacs del Tien Shan, restes de ciutats que es van perdre sota la sorra del desert de Taklamakan, explorarem icòniques ciutats-oasi de la Ruta de la Seda com Kashgar i Osh i descobrirem el delicat equilibri cultural entre l’ètnia musulmana dels Uigur i la dels xinesos Han.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
01 AGO VOL BARCELONA / BISHKEK A bord
02 AGO ARRIBADA A BISHKEK E Hotel
03 AGO BISHKEK – SONG KUL E / S Iurtes
04 AGO SONG KUL – TASH RABAT E / S Iurtes
05 AGO TASH RABAT – PAS DE TORUGART – KASHGAR E Hotel
06 AGO KASHGAR E Hotel
07 AGO KASHGAR – LLAC KARAKUL E / D / S Acampada
08 AGO LLAC KARAKUL – TASHKURGAN – KASHGAR E / D / S Hotel
09 AGO KASHGAR – YENGISAR – YARKAND E Hotel
10 AGO YARKAND – HOTAN E Hotel
11 AGO HOTAN – DESERT DE TAKLAMAKAN E / D / S Acampada
12 AGO DESERT DE TAKLAMAKAN – KUQA E Hotel
13 AGO EXCURSIÓ GRAN CANÓ DEL TIEN SHAN I LLACS DEL DRAC E Hotel
14 AGO KUQA – KASHGAR E Hotel
15 AGO KASHGAR – PAS D’IRKESHTAM – SARY TASH – OSH E Hotel
16 AGO OSH (VISITES). VOL A BISHKEK E Hotel
17 AGO VOL BISHKEK / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

01 AGO.- Vol Barcelona / Bishkek
Sortida en vol regular amb destinació Bishkek amb escala/es intermèdia/es. Nit a bord.

02 AGO.- Arribada a Bishkek. Visita de la ciutat
Arribada a l’aeroport de Bishkek a l’hora prevista. Trobada amb el guia i trasllat a l’hotel per descansar i prendre l’esmorzar. Posteriorment realitzem una visita panoràmica de la capital del Kirguizistan: veurem la Plaça central, el Parc de Roures, el Museu Històric, la Filharmònica i alguna visita addicional si tenim temps. Nit en hotel.

03 AGO.- Bishkek – Llac Song Kul
Després d’esmorzar, trasllat cap al llac Son-Kul (350 km) passant pel canó de Boom, el pantà d’Orto Tokoy, el poble de Kochkor, la vall de Sary Bulak i el pas Kalmak Ashu. Pel camí visita del complex “Burana”, situat a 70 km de Bishkek a la vall de Chuy. La Torre de Burana, construïda l’any 960, es troba en les ruïnes del que va ser la ciutat de Belasagún, important encreuament de la Ruta de la Seda a Àsia Central i capital de l’estat Karakhanida (segles IX-XII). Al costat de la torre, a part d’un petit museu amb els objectes arqueològics trobats a la zona, hi ha un fascinant museu a l’aire lliure dels Balbals – tombes túrquiques antigues. A Kochkor opcionalment podem participar en la mostra de fabricació de catifes kirgiz. Finalment, el llac de Song Kul és un dels més pintorescos del país, al qual van a l’estiu els pastors kirguiz amb els seus ramats i munten les seves iurtes. Opcionalment podrem fer un passeig a cavall i/o gaudir el silenci i tranquil·litat passejant pels voltants del llac. A l’arribada al llac Song Kul sopar i nit al campament de iurtes.

04 AGO.- Llac Song Kul – Tash Rabat
Esmorzar al campament de iurtes. Avui el trasllat es realitza a través del pintoresc canó Kara Koyun que està situat a la província de Naryn, a 100 km amb la frontera de la Xina. En total es realitzen 300 km amb cotxe. A l’arribada a Tash Rabat ens allotjarem en campament de iurtes. Visita del caravanserai de Tash Rabat, monument arquitectònic de l’alta edat mitjana, lloc de parada de les caravanes que seguien la Ruta de la Seda. Sopar i nit en campament de iurtes.

05 AGO.- Tash Rabat – Torugart Pass – Kashgar
Després de l’esmorzar al campament de iurtes situat davant del tan llegendari caravanserai, sortida cap a frontera la frontera amb Xina (115 km). El Pas de Torugart és un dels més inaccessibles del planeta i tanca durant bona part de l’any bloquejat per les fortes nevades que el cobreixen. A l’arribada, realitzem els tràmits de duana, creuem el territori neutral (a peu 50 m), i trobada amb el guia xinès. Trasllat cap a Kashgar per carretera (210 km).

06 AGO.- Kashgar
Després de prendre l’esmorzar farem una excursió de dia complet per la ciutat. Visitarem les tombes Apak Fulla, la mesquita Id Khah (la més gran de tota la Xina), el casc antic i el basar. Kashgar, tot i els continuats intents per part de la Xina d’integrar-la al país, segueix tenint una essència Uigur. Els seus llocs de menjar a l’aire lliure, els seus basars, la seva gent … El casc antic, que a poc a poc cedeix terreny a les grans avingudes de la ciutat moderna, és encara un vestigi dels temps de les caravanes.

07 AGO.- Kashgar – Llac Karakul
Esmorzar a l’hotel. Avui també serà un dia de carretera, ja que realitzarem una excursió al llac de Karakul, molt proper a la frontera de Tadjikistan i del Pakistan. El llac està situat a 200 km de Kashgar al peu de la muntanya Muztag Ata, de 7.546 metres d’altura. Per arribar fins a ell farem servir la famosa Karakorum Highway, una de les carreteres més belles i emblemàtiques del planeta, a través de preciosos canons i passos de muntanya. El llac, situat a uns 3.600 metres d’altitud, posseeix vida en els seus voltants en forma de petits poblets, així com uns interessants cementiris, que semblen més acollidors que els habitatges habituals. És probable que ens creuem amb alguna gent local o nòmades de la zona. Nit en tendes de campanya.

08 AGO.- Llac Karakul – Tashkurgan – Kashgar
Esmorzar amb la família nòmada, després de la qual cosa iniciarem el trasllat a Tashkurgan d’unes 2 hores de durada seguint encara més endins cap al Pakistan al llarg de la Karakorum Highway. Pel camí travessarem el pas de Subash (4300 m). A l’arribada a Tashkurgan visitarem la ciutat de pedra i praderia tadjik i aprofitarem el temps lliure per gaudir de la pau i les espectaculars vistes que envolten aquesta remota població. A la tarda, retorn per carretera a Kashgar, trigant unes 6 hores i arribant a prop de la mitjanit. Nit a l’hotel.

09 AGO.- Kashgar – Yengisar – Yarkand
Després de l’esmorzar a l’hotel començarem a envoltar el desert de Taklamakan per la ruta del Sud, fent una primera parada a Yengisar, considerat el lloc on es dissenyen els millors ganivets de la regió, que tot Uygur portava en el seu cinturó fins que la legislació xinesa ho va prohibir per seguretat. Després de la visita, seguirem vorejant el desert fins arribar a Yarkand, un altre lloc de gran rellevància en temps de les caravanes, doncs aquí arribaven les procedents de Kabul o les que provenien de la Xina o del Nord i volien internar-se al Karakorum. En Yarkand visitarem la tomba d’Aman Isa Khan, poetessa i música, dona d’un dels khans locals, encara venerada avui dia. Nit en hotel.

10 AGO.- Yarkand – Hotan
Després de l’esmorzar, sortirem cap a l’est deixant enrere Yarkand, envoltant el desert de Taklamakan. A primera hora de la tarda arribarem a Hotan, que ja és plenament territori Uygur i és un dels llocs més importants de la Ruta de la Seda, un punt d’encreuament de camins per a les caravanes que es dirigien cap a Europa o cap a la Xina i les que giraven cap a l’Índia, amb el que podem trobar relíquies de pràcticament totes les religions (Taoisme, Budisme, Islam, Zoroastrisme, Cristianisme …). Per desgràcia, la duresa del desert i el desconeixement dels habitants locals ha resultat en la destrucció de la major part de ciutats històriques, moltes d’elles convertides en una simple turó de sorra, amb els seus tresors repartits per museus de tot el món. En tot cas, Hotan segueix tenint una màgia especial i destaca particularment pels seus fantàstics basars, per la seva artesania de jade (abundant en la regió) i per posseir alguns dels millors teixidors de catifes tradicionals del món. Durant la tarda realitzarem alguna visita a tallers artesanals i, si queda temps, a un poble proper.

11 AGO.- Hotan – Desert de Taklamakan
Avui aprofitarem que és diumenge i sortirem a gaudir dels basars, que encara evoquen la grandesa de l’època d’esplendor d’aquesta regió i que serveixen encara a necessitats locals i no turístiques. Al migdia sortirem de Hotan i ens dirigirem directament cap al nord per travessar el desert de Taklamakan. Aquest desert té gairebé la mida d’Alemanya i és el segon de dunes de sorra més gran del planeta, després del Sàhara. El seu nom significa ‘Lloc de no retorn’ i la veritat és que les caravanes de la Ruta de la Seda ho evitaven sigui com sigui, envoltant per nord o sud. Ens endinsarem en el desert i passarem la nit en tendes de campanya al mig de les dunes de sorra i sota el cel estrellat.

12 AGO.- Desert de Taklamakan – Kuqa
Avui seguirem el trajecte a través del desert de Taklamakan pujant més cap al nord fins a sortir-ne i arribar a la localitat de Kuqa, a la tarda. Temps lliure per passejar per la localitat. Nit en hotel.

13 AGO.- Excursió Gran Canó del Tien Shan i Llacs del Drac
Després de prendre l’esmorzar anirem cap al nord, on visitarem dos llacs alpins (Estanys del Drac) que estan ubicats a les muntanyes de Tianshan. El gran estany té una superfície de 2 km² i una altitud de 3700 m. Després tornarem a l’Gran Canó de Tianshan, també anomenat canó Kizliya. En idioma Uygur, significa “penya-segat vermell”. Les muntanyes de color marró vermellós del canó semblen projectades directament cap al cel en vertical, formant un efecte que sembla un grup de flames ardents sota la llum del sol. Caminarem pels voltants (2-3 hrs). Posteriorment, retorn a la ciutat de Kuqa per passar la nit. Nit en hotel.

14 AGO.- Kuqa – Kashgar
Avui serà un dia intens de carretera. Després de prendre l’esmorzar, haurem envoltar pel nord el desert de Taklamakan, seguint la ruta Nord en temps de la Ruta de la Seda, amb espectaculars vistes de la serralada del Tien Shan a la dreta. Després d’unes 8-10 hores de carretera, amb pauses per descansar i admirar el paisatge, arribarem finalment a la tarda a Kashgar. Nit en hotel.

15 AGO.- Kashgar – Osh
Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció nord cap a Kirguizistan a través d’un dels passos de muntanya més famosos de la zona, molt usat per les caravanes de la Ruta de la Seda: el Pas d’Irkeshtam. Anirem guanyant alçada fins arribar a la frontera, on ens trobarem amb l’equip kirguís després creuar-la i iniciarem el trasllat cap al poble de Sary Tash. Pel camí travessarem enormes planes pelades envoltades de pics nevats de més de 6.000 metres d’altitud, en un paisatge dramàtic i espectacular. Seguirem llavors cap a la ciutat d’Osh, on pernoctarem en hotel.

16 AGO. Vol Osh / Bishkek
Després de l’esmorzar, iniciarem una visita panoràmica de la ciutat, veient primer la seva plaça central i la muntanya sagrada de Suleyman. Si hi ha temps, pots sortir a visitar el Bazaar d’Osh, un dels més interessants del país, al que van donar vida durant centenars d’anys les caravanes procedents del pas d’Irkeshtam o de la Vall de Fergana a Uzbekistan. A la tarda, trasllat cap a l’aeroport per agafar el vol a Bishkek. Arribada a l’aeroport de Manas i trasllat a l’hotel.

17 AGO. Vol Bishkek / Barcelona
Després de l’esmorzar, trasllat a l’aeroport i sortida en vol regular cap a Barcelona, amb escala/es intermèdia/es. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 2.585 €
En base a grup de 8 a 9 persones 2.815 €
En base a grup de 6 a 7 persones 3.230 €
Suplement Habitació Individual 485 €
Tramitació Visat Xina 150 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Barcelona / Bishkek / Barcelona, amb escales intermèdies.
Vol domèstic Osh / Bishkek.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat durant tot el recorregut.
Allotjament en habitacions dobles en hotels 3/4* amb bany privat, amb entrada aviat i esmorzar a l’arribar a Bishkek. 02 nits en tenda de campanya al Desert de Taklamakan i el Llac Karakul. 02 nits en iurtes a Song Kul i Tash Rabat, amb bany compartit.
Alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana/anglesa a Kirguistan (segons disponibilitat). Guia de parla anglesa a Xina.
Entrades a museus i monuments descrites al programa.
Visites i excursions detallades a l’itinerari com a incloses.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat de Xina (150 €).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes en els àpats.
Visites i excursions no indicades com a incloses.
Entrades a llocs no especificats com a inclosos.
Propines i extres personals.
Taxes per a realitzar fotografies o gravar en vídeo en llocs històrics.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació