Àsia
Destinació
17 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

La serralada del Tien Shan ha vist creuar les caravanes de la Ruta de la Seda durant centenars d’anys. En ella podem trobar cims coberts de neu a més de 7.000 metres d’altura, espectaculars prades, llacs d’alta muntanya i inhòspits deserts com el de Taklamakan, el segon més gran de la planeta de dunes de sorra.

Si a més combinem aquests paratges amb la cultura dels nòmades que es desplacen segons l’estació de l’any per trobar aliment per als seus ramats i amb assentaments humans que han viscut en aquestes terres des de la prehistòria, obtenim una barreja paisatgística i cultural totalment inèdita.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
05 AGO VOL BARCELONA / BISHKEK A bord
06 AGO ARRIBADA A BISHKEK Hotel
07 AGO BISHKEK – TORRE DE BURANA – SONG KUL E / S Iurta
08 AGO SONG KUL E / D / S Iurta
09 AGO SONG KUL – NARYN – TASH RABAT E / S Iurta
10 AGO TASH RABAT – TORUGART PASS – KASHGAR E / D Hotel
11 AGO KASHGAR E Hotel
12 AGO KASHGAR – LLAC KARAKUL E / S Acampada
13 AGO LLAC KARAKUL – TASHKURGAN – KASHGAR E Hotel
14 AGO KASHGAR – YENGISAR – YARKAND E Hotel
15 AGO YARKAND – HOTAN E Hotel
16 AGO HOTAN – DESERT DE TAKLAMAKAN E / S Acampada
17 AGO DESERT DE TAKLAMAKAN – KUQA E Hotel
18 AGO EXCURSIÓ GRAN CANÓ DEL TIEN SHAN I LLACS DEL DRAC. TREN NOCTURN A KASHGAR E Tren
19 AGO KASHGAR – IRKESHTAM PASS – OSH E Hotel
20 AGO OSH – ANDIJAN – FERGANA – MARGILAN – KOKAND. TREN A TASHKENT E
21 AGO VUELO TASHKENT / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

05 AGO.- Vol Barcelona / Bishkek
Sortida en vol regular amb destinació Bishkek amb connexió intermèdia. Nit a bord.

06 AGO.- Arribada a Bishkek
Arribada a l’aeroport de Bishkek a l’hora prevista. Trobada amb el guia i trasllat a l’hotel. Posteriorment realitzem una visita panoràmica de la capital del Kirguistan: veurem la Plaça central, el Parc de Roures, la Filharmònica i alguna visita addicional si tenim temps. Nit a l’hotel.

07 AGO.- Bishkek – Torre de Burana – Llac Song Kul
A les 08:30 trobada del grup al vestíbul de l’hotel.
Sortim en direcció a Song Kul i pel camí visitem la Torre de Burana – monument arquitectònic i arqueològic (segles X-XI). Trasllat per la costa sud del llac Issyk-Kul en direcció a Song Kul (3.016 m), un dels mes bonics i pintorescs llacs del país. Es troba a una altura de 3.050 metres sobre el nivell de la mar, envoltat completament per un circ de muntanyes de 3.500m d’altura, el que el converteix en un dels pocs llacs del món sense sortida d’aigua natural; es buida filtrant-se en el terreny. La zona es visita només en l’època de l’estiu quan els ports de muntanya estan oberts per al vehicles. Allotjament i sopar al campament de iurtes.

08 AGO.- Song Kul. Excursions opcionals
Esmorzar al campament. Avui és un dia per relaxar-nos en aquest autèntic paradís o bé per realitzar diferents activitats. El llac atreu nòmades pels seus prats alpins i és un lloc impressionant on es poden fer passejades a cavall (opcional, no inclòs) o senderisme, visitant iurtes de nòmades i coneixent millor la cultura i tradicions kirguís. Dinar, sopar i nit en iurtes.

09 AGO.- Song Kul – Naryn – Tash Rabat
Després de prendre un suculent esmorzar i acomiadar-nos de la família de nòmades que ens ha acollit durant les últimes 2 nits, seguim la ruta passant per uns llocs molt curiosos del Tian-Shan Central. Creuarem per la localitat de Naryn, visitant la seva peculiar Mesquita Central. En total fem 300 km en cotxe. Finalment arribem a Tash Rabat on ens allotgem en un campament de iurtes. Visita del caravanserai de Tash-Rabat, monument arquitectònic de l’alta edat mitjana, on pernoctaven les caravanes que feien el pas de muntanya de Torugart, entre Kirguistan i Xina. Sopar i nit en iurtes.

10 AGO.- Tash Rabat – Torugart Pass – Kashgar
Després de l’esmorzar al campament de iurtes situat davant del tan llegendari caravanserai, sortida cap a la frontera amb Xina (115 km). El Pas de Torugart és un dels més inaccessibles del planeta i roman tancat durant bona part de l’any, bloquejat per les fortes nevades que el cobreixen. Tràmits a la frontera. Realitzem a peu els 50 metres de territori neutral i ens trobem amb el guia xinès. Trasllat cap a Kashgar per carretera (210 km).

11 AGO.- Kashgar
Després de prendre l’esmorzar farem una excursió de dia complet per la ciutat. Visitarem les tombes Apak Fulla, la mesquita Id Khah (la més gran de tota la Xina), el casc antic i el basar. Kashgar, tot i els continuats intents per part de la Xina d’integrar-la al país, segueix tenint una essència Uigur. Els seus llocs de menjar a l’aire lliure, els seus basars, la seva gent … El casc antic, que a poc a poc cedeix terreny a les grans avingudes de la ciutat moderna, és encara un vestigi dels temps de les caravanes.

12 AGO.- Kashgar – Llac Karakul
Esmorzar a l’hotel. Avui també serà un dia de carretera, ja que realitzarem una excursió al llac de Karakul, molt proper a la frontera de Tadjikistan i del Pakistan. El llac està situat a 200 km de Kashgar, a peu de la muntanya Muztag Ata, de 7.546 metres d’altura. Per arribar fins a ell farem servir la famosa Karakorum Highway, una de les carreteres més belles i emblemàtiques del planeta, a través de preciosos canons i passos de muntanya. El llac, situat a uns 3.600 metres d’altitud, posseeix vida en els seus voltants en forma de petits poblets, així com uns interessants cementiris, que semblen més acollidors que els habitatges habituals. És probable que ens creuem amb alguna gent local o nòmades de la zona. Nit en tendes de campanya.

13 AGO.- Llac Karakul – Tashkurgan – Kashgar
Després d’esmorzar amb la família nòmada, iniciarem el trasllat a Tashkurgan d’unes 2 hores de durada seguint encara més endins cap al Pakistan al llarg de la Karakorum Highway. Pel camí travessarem el pas de Subash (4300 m). A l’arribada a Tashkurgan visitarem la ciutat de pedra i praderia tadjik i aprofitarem el temps lliure per gaudir de la pau i les espectaculars vistes que envolten aquesta remota població. A la tarda, retorn per carretera a Kashgar, trigant unes 6 hores i arribant a prop de la mitjanit. Nit en hotel.

14 AGO.- Kashgar – Yengisar – Yarkand
Després de l’esmorzar a l’hotel començarem a envoltar el desert de Taklamakan per la ruta del sud, fent una primera parada a Yengisar, considerat el lloc on es dissenyen els millors ganivets de la regió, que tot Uygur portava en el seu cinturó fins que la legislació xinesa ho va prohibir per seguretat. Després de la visita, seguirem vorejant el desert fins arribar a Yarkand, un altre lloc de gran rellevància en temps de les caravanes, doncs aquí arribaven les procedents de Kabul, de la Xina o del nord, i que pretenien internar-se al Karakorum. A Yarkand visitarem la tomba d’Aman Isa Khan, poetessa i amant de la música, dona d’un dels khans locals, encara venerada en l’actualitat.

15 AGO.- Yarkand – Hotan
Després de l’esmorzar, sortirem cap a l’est deixant enrere Yarkand, envoltant el desert de Taklamakan. A primera hora de la tarda arribarem a Hotan, que ja és plenament territori Uygur i és un dels llocs més importants de la Ruta de la Seda, un punt d’encreuament de camins per a les caravanes que es dirigien cap a Europa o cap a la Xina i les que giraven cap a l’Índia, amb el que podem trobar relíquies de pràcticament totes les religions (Taoisme, Budisme, Islam, Zoroastrisme, Cristianisme …). Per desgràcia, la duresa del desert i el desconeixement dels habitants locals ha resultat en la destrucció de la major part de ciutats històriques, moltes d’elles convertides en un simple turó de sorra, amb els seus tresors repartits per museus de tot el món. En tot cas, Hotan segueix tenint una màgia especial i destaca particularment pels seus fantàstics basars, per la seva artesania de jade (abundant en la regió) i per posseir alguns dels millors teixidors de catifes tradicionals del món. Durant la tarda realitzarem alguna visita a tallers artesanals i, si queda temps, a un poble proper.

16 AGO.- Hotan – Desert de Taklamakan
Avui aprofitarem que és diumenge i sortirem a gaudir dels basars, que encara evoquen la grandesa de l’època d’esplendor d’aquesta regió i que serveixen encara a necessitats locals i no turístiques. Al migdia sortirem de Hotan i ens dirigirem directament cap al nord per travessar el desert de Taklamakan. Aquest desert té gairebé la mida d’Alemanya i és el segon de dunes de sorra més gran de la planeta, després del Sàhara. El seu nom significa ‘Lloc de no retorn’ i la veritat és que les caravanes de la Ruta de la Seda ho evitaven sigui com sigui, envoltant per nord o sud. Ens endinsarem en el desert i passarem la nit en tendes de campanya al mig de les dunes de sorra i sota el cel estrellat.

17 AGO.- Desert de Taklamakan – Kuqa
Avui seguirem el trajecte a través del desert de Taklamakan pujant més cap al nord fins a sortir-ne i arribar a la localitat de Kuqa, a la tarda. Temps lliure per passejar per la localitat. Nit en hotel.

18 AGO.- Excursió Gran Canó del Tien Shan i Llacs del Drac. Tren nocturn a Kashgar.
Després de prendre l’esmorzar anirem cap al nord, on visitarem dos llacs alpins (Llacs del Drac) que estan ubicats a les muntanyes de Tianshan. El gran llac té una superfície de 2 km² i una altitud de 3700 m. Després tornarem al Gran Canó del Tien Shan, també anomenat canó Kizliya. En idioma Uygur, significa «penya-segat vermell». Les muntanyes de color marró vermellós del canó semblen projectades directament cap al cel en vertical, formant un efecte que sembla un grup de flames ardents sota la llum del sol. Caminarem pels voltants (2-3 hrs). Posteriorment, retorn a la ciutat de Kuqa i sortida en tren nocturn cap a Kasghar. Nit al tren.

19 AGO.- Kashgar – Irkeshtam – Osh
Arribada del tren a Kashgar i sortida en direcció nord cap a Kirguistan a través d’un dels passos de muntanya més famosos de la zona, molt usat per les caravanes de la Ruta de la Seda: el Pas de Irkeshtam. Anirem guanyant alçada fins arribar a la frontera, on ens trobarem amb l’equip kirguís després creuar-la i iniciarem el trasllat cap al poble de Sary Tash. Pel camí travessarem enormes planes pelades envoltades de pics nevats de més de 6.000 metres d’altitud, en un paisatge dramàtic i espectacular. Seguirem llavors cap a la ciutat d’Osh, on passarem la nit.

20 AGO.- Osh – Andijan – Fergana – Margilan – Kokand. Tren a Tashkent
Esmorzar i trasllat a la frontera. Formalitats a la frontera i trasllat a Marguilan. Visita de la fàbrica de seda Yodgorlik i del mercat oriental. Visitarem també la madrassa de Said Akhmad-khodha; al seu interior els artesans treballen les catifes. Trasllat a Kokand i excursió per la ciutat, visitant el palau de Khudoyar khan, el mausoleu de Madari khan i la mesquita Jami. Sortida cap a Tashkent en tren a mitja tarda, arribant a última hora del dia. Disposarem de temps per sopar abans del trasllat a l’aeroport.

21 AGO.- Vol Tashkent / Barcelona
Sortida de matinada del vol a Barcelona, amb escala. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grupo de 10 a 16 personas 2.710 €
En base a grupo de 8 a 9 personas 2.895 €
En base a grupo de 6 a 7 personas 3.270 €
Suplemento Habitación Individual 390 €
Tasas Aéreas (Aprox.) 310 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat amb aire condicionat durant tot el recorregut.
Bitllet de tren Kuqa – Kashgar en classe ‘Soft Sleeper’ (4 llits per compartiment).
Bitllet de tren Kokand – Tashkent en classe turista.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana a Kirguistan i de parla anglesa a Xina.
Entrades a museus i monuments descrits al programa.
Visites i excursions detallades a l’itinerari com a incloses.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat de Xina (126 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Taxes per a realitzar fotografies o gravar en vídeo en llocs històrics.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari