Àsia, Pròxim Orient
Destinació
13 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Viatge a través del Kurdistan iranià, una experiència única recomanada per als viatgers amants de l’autèntic. Descobriràs el poble kurd, molt hospitalari, la cultura del qual és molt diferent a la de la resta del país, així com els paisatges de muntanya tan característics de les Muntanyes Zagros. Acabarem la ruta tornant a l’Iran més monumental i majestuós, coneixent les mesquites, palaus i basars de Isfahan.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 9 AGOST 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TEHERAN Vol / Hotel
2 TEHERAN E Hotel
3 TEHERAN – HAMEDAN E Hotel
4 HAMEDAN E Hotel
5 HAMEDAN – SANANDAJ E Hotel
6 SANANDAJ E Hotel
7 SANANDAJ – KAMYARAN – PALANGAN – KERMANSHAH E Hotel
8 KERMANSHAH E Hotel
9 KERMANSHAH – JORRAMABAD E Hotel
10 JORRAMABAD – ISFAHAN E Hotel
11 ISFAHAN E Hotel
12 ISFAHAN E Hotel
13 VOL ISFAHAN / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

09 AGO | Vol Barcelona / Teheran
Sortida en el vol amb destinació Teheran (connexió a Istanbul). Arribada de matinada, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Teheran.

10 AGO | Teheran
Iniciem la visita de la capital amb el Museu Nacional d’història pre-islàmica i el Palau de Golestán. A la tarda visitem el pont Tabiat, que significa naturalesa en persa. Nit a Teheran.

11 AGO | Teheran – Hamedan (320 km)
Al matí sortida cap a la majestuosa ciutat de Hamedan, una de les més antigues del món, i considerada com “la capital de la història i la civilització iraniana”. La primera capital de l’Iran va ser fundada pel primer rei dels medes i va ser la residència d’estiu dels reis aquemènides. A la tarda visitarem les inscripcions monumentals de Ganjnameh, que es remunten 2500 anys enrere, escrites en els idiomes babilònic, persa antic i elamita. Aquestes inscripcions gravades en la roca commemoren els actes dels reis aquemènides Darío I i el seu fill Jerjes I.

12 AGO | Hamedan
Dedicarem el dia a visitar el pujol de Hegmataneh i les conegudes tombes de Hamedan. Coneixerem el Mausoleu de Avicena, dedicat al gran filòsof i científic, que va ser construït durant el període Qajar, i la tomba nova, que es va inaugurar durant la dinastia Pahlavi amb motiu del 1000 aniversari del seu naixement. També visitarem el Mausoleu de Bava Taher, reconegut poeta místic, situat en un parc i envoltat de flors. El monument presenta un disseny exquisit que combina l’arquitectura dels segles VII i VIII, en les parets dels quals estan escrits alguns dels poemes de Bava Taher.

13 AGO | Hamedan – Sanandaj (180 km)
Sortida al matí cap a la ciutat de Sanandaj, capital de la província iraniana del Kurdistan. Visitarem la casa de Saalaar Saiid, reconvertida en museu, on podem observar peces de diferents èpoques: prehistòria, antiga Pèrsia i període islàmic.

14 AGO | Sanandaj
Avui visitarem la casa de Amjad i la Mesquita Jame, anomenada Donar Al Ehsān, que es troba en el centre històric de la ciutat i que destaca pels seus taulells i marbres tallats. També visitarem el Pont Sheikh, construït sobre el riu Qeshlaq (8 km al nord de Sanandaj). Aquesta relíquia de la dinastia Safàvida té 53 metres de longitud i està construït de pedra i maó.

15 AGO | Sanandaj – Kamyaran – Palangan – Kermanshah
Sortida aviat al matí en direcció Kamyaran. Des d’allí ens desviarem a l’oest per a visitar la localitat de Palangan. Aquest poble es troba en els vessants de la muntanya i sembla estar penjat en el temps. Sens dubte és un dels pobles més bells del Kurdistan, una de les joies ocultes d’aquesta regió. Tornada pel mateix camí i continuació de la ruta fins a Kermanshah.

16 AGO | Kermanshah
La ciutat de Kermanshah s’estén per una plana al peu de la muntanya Kuh-e Sefid. Les muntanyes Zagros fan d’aquesta regió un dels territoris més pintorescos de l’oest iranià. El principal motiu que atreu als viatgers a Kermanshah és que des d’aquí es pot visitar Bisotun, una de les meravelles de l’època aquemènida, així com els gloriosos relleus sassànides de Taq-e Bostan. Visitarem Tekyeh Moaven al-Molk, el noble edifici de l’època Qajar que alberga el museu. Aquí s’exhibeixen precioses pintures murals, diverses mostres etnològiques, a més de taulells que representen la Batalla de Karbala o imatges de Persépolis i dels reis aquemènides. A pocs quilòmetres de Kermanshah es troba Taq-e Bostan, on els artistes sassànides van realitzar excel·lents obres d’art, aconseguint un altíssim nivell en la talla de baix relleus i escultures. Trobem un conjunt artístic format per dos arcs tallats en el vessant de la muntanya. Es desconeix si les escultures eren policromades a l’origen, però sabem que van estar pintades durant el període Qajar. Tots aquests relleus i escultures realitzades a principis del segle VII són considerades entre les obres mestres de l’art iranià.

17 AGO | Kermanshah – Jorramabad (190 km)
Ens dirigim per carretera a través del mateix lloc per on passaven les rutes caravaneras més importants d’Orient Mitjà. Molt abans de ser utilitzada per comerciants i camells, l’home prehistòric ja vivia en aquesta zona.
Arribada a Bisotun, on l’emperador Darío I va guanyar en batalla a diversos governants que intentaven enderrocar a l’Imperi Aquemènida (521 a. C.). Per a commemorar la batalla, els reis aquemènides van manar realitzar diferents gravats en les parets verticals del penya-segat, destacant l’escultura d’Hèrcules. Arribada a la tarda a Jorramabad i visita del castell de Falak of Aflaak, fet de pedra, maó i argila. Construït durant el període Sassànida, aquest castell va servir com a seu principal dels governants locals en diferents èpoques. També visitarem el museu d’Antropologia de la ciutat. Nit en hotel.

18 AGO | Jorramabad – Isfahan (390 km)
Avui tindrem una jornada llarga per carretera passant per les ciutats de Doroud i Aligudarz, abans d’arribar a Isfahan.

19 AGO | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional. Es diu que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. Durant el dia d’avui visitarem la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Coneixerem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah i el palau Ali Qapu, entre altres.
En aquesta ciutat es troba un els basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió. En el basar és on batega la vida de Isfahán; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravasares i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. En 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça del Imam i els monuments que la voregen en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Nit a Isfahan.

20 AGO | Isfahan
Segon dia de visites dedicat a Isfahan. Avui descobrirem el barri armeni al costat de la Catedral de Vank, que va ser una de les primeres esglésies que es van establir a la ciutat en ple segle XVII. A la tarda visitarem els ponts històrics de Isfahán, situats sobre el riu Zayandeh.

21 AGO | Vol Isfahan / Barcelona
Trasllat de matinada a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a Barcelona (connexió a Istanbul). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 15 a 16 persones 1.545 €
En base a grup de 10 a 14 persones 1.595 €
En base a grup de 8 a 9 persones 1.630 €
En base a grup de 6 a 7 persones 1.765 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 245 €
Suplement Habitació Individual 440 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat (tamany segons grup) amb conductor local.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant la ruta.
Entrades als llocs a visitar descrits al programa.
Carta d’invitació i gestió del visat.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxa visat Iran (75 €).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari