Àsia, Pròxim Orient
Destinació
13 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Viatge a través del Kurdistan iranià, una experiència única recomanada per als viatgers amants de l’autèntic. Descobriràs el poble kurd, molt hospitalari, la cultura del qual és molt diferent a la de la resta del país, així com els paisatges de muntanya tan característics de les Muntanyes Zagros. Acabarem la ruta tornant a l’Iran més monumental i majestuós, coneixent les mesquites, palaus i basars de Isfahan.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / TEHERAN Vol / Hotel
2 TEHERAN – HAMEDAN E Hotel
3 HAMEDAN – SANANDAJ E Hotel
4 SANANDAJ E Hotel
5 SANANDAJ – MARIVAN E Hotel
6 MARIVAN E Hotel
7 MARIVAN – VALL DE HAWRAMAN – MARIVAN E Hotel
8 MARIVAN – PALANGAN – KERMANSHAH E Hotel
9 KERMANSHAH – JORRAMABAD E Hotel
10 JORRAMABAD – ISFAHAN E Hotel
11 ISFAHAN E Hotel
12 ISFAHAN E Hotel
13 VOL ISFAHAN / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

09 AGO | Vol Barcelona / Teheran
Sortida en el vol amb destinació Teheran (connexió a Istanbul). Arribada de matinada, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit en Teheran.

10 AGO | Teheran – Hamedán
Al matí, sortida cap a la majestuosa ciutat de Hamedan (320 km / 4h aprox). Hamedán, és la ciutat més antiga de l’Iran, i una de les més antigues del món, considerada com “la capital de la història i la civilització iraniana”. La primera capital de l’Iran, va ser fundada pel primer rei dels medes i va ser la residència d’estiu dels reis aquemènides. Arribada a Hamedán, i visita de Ganjnameh, i les conegudes tombes de Hamedan. Ganjnameh, és una enorme roca amb dos panells coberts d’escriptura cuneïforme, de l’època de l’Imperi Aquemènida. Les inscripcions estan en 3 idiomes: Persa, Elamita i Babiloni, i van anar de gran ajuda per a desxifrar l’escriptura cuneïforme. També coneixerem el Mausoleu de Avicena, dedicat al gran filòsof, científic i metge, que va ser construït durant el període Qajar, i el Mausoleu de Bava Taher, reconegut poeta i místic derviche de l’àrea de Hamedán, situat en un parc i envoltat de flors. El monument, combina l’arquitectura dels segles VII i VIII, i en les parets estan escrits alguns dels poemes de Bava Taher. Nit en Hamedán.

11 AGO | Hamedan – Sanandaj
Al matí, sortida fins a Sanandaj (180 km / 2’30h aprox). Sanandaj, és la capital del Kurdistan. Arribada a Sanandaj, i visita de la Mansió Asef, un fascinant museu de la cultura kurda, i és una de les construccions més antigues de Sanandaj, té dos patis amb murs luxosament decorats; un hammam subterrani; i finestres amb boniques vidrieres. Acull el Museu d’Antropologia, dedicat al poble Kurd. Visita del museu. Temps lliure per a explorar el basar tradicional, on es troben moltes de les peces d’artesania kurda. El basar de Sanandaj no és tan famós ni turístic com uns altres de l’Iran, però aquí es respira autenticitat, els productes són locals, portats de tots els punts del kurdistán iranià. Ens impressionarà la quantitat de teles de colors i d’adorns que hi ha, també és possible veure molts artesans i oficis com a sabaters, costurers, etc. Nit en Sanandaj.

12 AGO | Sanandaj
Avui passarem el dia en Sanandaj. El carrer principal de Sanandaj, és el carrer Ferdosi, aquí trobem moltes botigues i llocs de carrer. Molts homes vesteixen pantalons amples i entre les dones, veiem bastantes més mocadors que xadors. Els locals de menjar. venen enormes trossos de carabassa i remolatxa cuita, o Baghla (judiones amanits amb vinagre i paprika), i en la distància, a banda i banda de l’avinguda, s’elevaven muntanyes ondulades amb els seus cims coberts de neu durant gran part de l’any. Visitarem la Mesquita Jameh (Donar al-Ehsan):, la principal mesquita de Sanandaj, construïda durant l’època Qajar. El pati ofereix bones vistes d’un Iwan i dos minarets coberts d’acolorits taulells amb motius florals i inscripcions cal·ligràfiques. Tindrem temps lliure, per a recórrer els carrers de Sanandaj i a la tarda, visitarem el Parc Abidar, que és un parc molt típic entre els locals. Les vistes a la ciutat són increïbles, especialment a la nit. A dalt és comú prendre’s un te o pipa. Aquí es troba també la pantalla de cinema exterior més gran de l’Iran. Nit en Sanandaj. (El divendres és el dia festiu de la setmana a l’Iran i les botigues i altres comerços, poden estar tancats).

13 AGO | Sanandaj – Marivan
Sortida cap a Marivan (135 km / 2h aprox). Durant la ruta, ens seduiran els paisatges rurals, d’alta muntanya i pasturatge. De camí, pararem en Negel per a visitar la seva mesquita que s’ha fet famosa per contenir un autèntic tresor musulmà, un dels alcorans més antics del món. Arribada a Marivan i trasllat a l’hotel. Nit en Marivan. Marivan, és el segon nucli de població del Kurdistan iranià, és més petit que Sanandaj. I se situa al voltant del llac Zarivar El llac Zarivar és l’atracció turística per a la gent de la zona i és un oasi al Kurdistan Iranià. Les muntanyes Zagros constitueixen les terres més irregulars de Marivan. Aquesta ciutat s’ha convertit en el centre turístic més important de la província de Kurdistan, a causa de l’existència del llac, d’un clima agradable i de l’entorn natural de bosc i muntanya, que envolten el poble de Marivan.

14 AGO | Marivan
Avui visitarem el bazaar de Marivan, i ens perdrem pel seu laberint de carrers. En els basars, la gent del Kurdistan, acudeixen tant per a la compra diària com per a les compres especials, perquè es pot trobar de tot: objectes típics i peces d’artesania, qualsevol aliment fresc o enllaunat, els típics festucs, dàtils o figues seques, roba, catifes, or i joies o milers d’espècies. Podrem observar, com els kurds vesteixen la seva pròpia indumentària, que en les dones destaca pel seu bigarrat colorit, tenen els seus propis balls, la seva pròpia música i el seu propi estil de vida, molt apegat a la terra i poc urbà, testificat per les més de 2000 petits poblets que hi ha disseminats per tot el Kurdistan. A continuació, ens acostarem fins al llac Zarivar, i passejarem pel parc que embolica el llac, i pels petits pobles que trobem prop del llac, com Darreh Tefi, Kani Miren i Bardeh Rasheh, que són pobles molt petits de menys de 200 habitants i fins a 1.000 habitants aprox. Nit en Marivan.

15 AGO | Marivan – Valle de Hawraman – Marivan
Avui dedicarem el dia a visitar Hawraman Takht (62 km/1h aprox de Marivan) i els pobles de la Vall de Hawraman. Hawraman Takht, és un pintoresc poble penjat, que està totalment mimetitzat en la roca i la naturalesa que l’embolica. Arribarem fins al poble de Uraman Takht (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, des de juny de 2021), i que està ublicado a 15 minuts del poble de Hawraman. A la vall, podrem contemplar les tribus kurdes, vivint a les muntanyes que emboliquen la vall de Hawraman. A la tarda, tornada a Marivan. Nit en Marivan. La Vall de Howraman, és una de les zones més recòndites de l’Iran. situat en el nord-est del país, prop de la frontera amb l’Iraq, les seves escarpades muntanyes, amaguen pobles tradicionals kurds amb habitatges de pedra i tova que cauen en cascada pels vessants, i els seus habitants conreen la terra i cuiden dels seus ramats completament aïllats del món exterior durant bona part de l’hivern.

16 AGO | Marivan – Palangan – Kermanshah
Avui sortirem d’hora, per a visitar el poble escalonat de Palangan (85 km /2h aprox), on passejarem pel poble, per a poder admirar les seves tradicionals cases i la seva gent. El poble escalonat de Palangan, dividit en dos, per una ramificació del va riure Sirwan, s’eleva abruptament enmig de les muntanyes Zagros. Les cases tradicionals kurdes, pugen els vessants com a escales de pedra, i el terrat de cada casa forma el pati davanter de la casa de dalt. Els vilatans de Palangan continuen amb la seva vida diària. Els homes pasturen les ovelles, les dones renten la roba i els nens juguen en els sostres. El poble escalonat és un oasi de pau i tranquil·litat. Aquest poble es troba en els vessants de la muntanya i sembla estar penjat en el temps. Sens dubte és un dels pobles més bells del Kurdistan, una de les joies ocultes d’aquesta regió. Palangan és un poble tradicional kurd senzillament espectacular, amb una mar d’habitatges distribuïts en diferents nivells, un riu d’aigües cristal·lines i miradors amb panoràmiques espectaculars. Aquí la gent vesteix amb roba realment cridanera. Els homes vesteixen pantalons molt amples i (alguns) turbants al cap; les dones mocadors i vestits de vius colors. Passejarem pel poble, on podrem descobrir imatges de postal, com un nen muntat en ruc, ancianes filant llana o escampant gra en les teulades de les seves cases, noies assegudes amb les seves amigues, gats esmunyedissos, gent gran xerrant i pastors amb petits ramats d’ovelles… En acabar el passeig, continuació fins a Kermanshah (110 km / 2h aprox). Nit en Kermanshah.

Kermanshah, està situada al sud del Kurdistan. La majoria de la població de Kermanshah parla kurd del sud, i la ciutat és la ciutat de parla kurda més gran de l’Iran. Kermanshah, és àmpliament reconeguda com a centre cultural de la música kurda, tant la música iraniana com la turca, es remunten a les tribus kurdes, i aquí hi ha molts músics kurds establerts a la província de Kermanshah. Molts kurds que viuen en Kermanshah i els seus voltants, practiquen el yarsanisme, una de les religions preislàmiques de la regió. També hi ha una gran població de kurds en la zona, que practiquen l’Islam xiïta. “Kermanshah, es diferencia d’altres àrees kurdes de l’Iran, que té una població kurda xiïta significativa. Algunes fonts també assenyalen, que els kurds xiïtes de la regió, històricament, han tingut poc interès en el separatisme o l’autonomia kurds i en la seva major part, han fet costat a la república xiïta.

17 AGO | Kermanshah – Jorramabad
Avui farem una passejada per Kermanshah i sortirem fins a Jorrambad (190 km / 3h aprox), per la carretera a través del mateix lloc per on passaven les rutes caravaneras més importants d’Orient Mitjà. Molt abans de ser utilitzada per comerciants i camells, l’home prehistòric ja vivia en aquesta zona. Arribada a Bisotun, on l’emperador Darío I va guanyar en batalla a diversos governants que intentaven enderrocar a l’Imperi Aquemènida (521 a. C.). Per a commemorar la batalla, els reis aquemènides van manar realitzar diferents gravats en les parets verticals del penya-segat, destacant l’escultura d’Hèrcules. Arribada a la tarda a Jorramabad i si ens dona temps, visitarem del castell de Falak of Aflaak, fet de pedra, maó i argila. Construït durant el període Sassànida, aquest castell va servir com a seu principal dels governants locals en diferents èpoques. Nit en Jorrambad.

18 AGO | Jorramabad – Isfahan
Avui tindrem una jornada llarga per carretera (390 km / 5h aprox), passant per les ciutats de Doroud i Aligudarz, abans d’arribar a Isfahan. Nit en Isfahan.

19 AGO | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional. Es diu que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. Durant el dia d’avui visitarem la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Coneixerem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah i el palau Ali Qapu, entre altres. En aquesta ciutat es troba un els basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió. En el basar és on batega la vida de Isfahán; les olors, els colors, el moviment de la gent i fins i tot la ressonància del so és especial. Podrem perdre’ns entre carrerons, patis, caravasares i galeries que conformen aquest enorme i laberíntic espai ple de vitalitat. En 1979 la UNESCO va decidir incloure la plaça del Imam i els monuments que la voregen en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Nit en Isfahan.

20 AGO | Isfahan
Segon dia de visites dedicat a Isfahan. Avui descobrirem el barri armeni al costat de la Catedral de Vank, que va ser una de les primeres esglésies que es van establir a la ciutat en ple segle XVII. A la tarda visitarem els ponts històrics de Isfahán, situats sobre el riu Zayandeh. Nit en Isfahan.

21 AGO | Vol Isfahan / Barcelona
Trasllat de matinada a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a Barcelona (connexió a Istanbul). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 15 a 16 persones 1.560 €
En base a grup de 10 a 14 persones 1.690 €
En base a grup de 5 a 9 persones 1.985 €
Suplement Habitació Individual 360 €
Taxes Aèries (Aprox.) 290 €
GRUP MÍNIM 5 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat (tamany segons grup) amb conductor local.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant la ruta.
Entrades als llocs a visitar descrits al programa.
Carta d’invitació i gestió del visat.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Taxa visat Iran (75 €).
Suplement transport visita Palangan village (17 € per persona pagament local).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari