Àsia, Pròxim Orient
Destinació
8 dies
Duració
Nadal
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Per als viatgers que busquen terrenys inexplorats, noves i autèntiques experiències i que no tenen por de sortir-se dels camins més coneguts, el Kurdistan és el destí ideal.

El Kurdistan iraquià és una regió pacifica i segura amb una història fascinant i una població encantadora. Els que visitin el Kurdistan trobaran una terra de benvinguda on una barreja de religions i creences (musulmans, cristians, jueus, yazidíes, zoroastristes i altres romanents del passat encara existents) conviuen pacíficament.

El viatge recorre les tres principals ciutats: Dohuk, Erbil i Suleymaniah, amb bells i inesperats paisatges: valls fèrtils, sorprenents cascades, prats, muntanyes amb cims nevats … a més de llocs interessants com la històrica població de Amedia, l’espectacular Canó de Gali Ali Beg, la ciutadella d’origens neolítics d’Erbil, el museu de la Guerra Química de Suleymaniah, etc. També dedicarem temps a interactuar amb la població, conèixer les tradicions locals, la cultura kurda, la seva recent història i les seves ambicions de cara al futur.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
28 DES ARRIBADA A ERBIL Hotel
29 DES ERBIL – AINKAWA I SHAQLAWA – ERBIL E Hotel
30 DES ERBIL – RELLEUS ASIRIS DE KHANS – TEMPLE YAZIDÍ DE LALISH – MONESTIRS DE CALDEUS DEL NORD DE MOSSUL – DOHUK E Hotel
31 DES DOHUK – AMEDIA – BARZAN – CANÓ GALI ALI BEG – ERBIL E Hotel
01 GEN ERBIL – KOIA SANJAK – VALL QAZQAPAN – SULEYMANIAH E Hotel
02 GEN SULEYMANIAH – HALABJAH – SULEYMANIAH E Hotel
03 GEN SULEYMANIAH – ERBIL E Hotel
04 GEN ERBIL. TRASLLAT A L’AEROPORT
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

28 DES.- ARRIBADA A ERBIL
Sortida en el vol amb destinació Erbil (connexions intermèdies). Arribada i trasllat a l’hotel. Nit a Erbil.

29 DES.- ERBIL – AINKAWA I SHAQLAWA – ERBIL
Esmorzar. Avui ens dirigim a Ainkawa, una de les ciutats habitades més antigues del món, que també és considerada com “el barri assiri” d’Erbil.

Seguim en direcció nord-est cap a Shaqlawa (50 km), ciutat situada entre les muntanyes de Safeen i Sork. Aquest lloc presenta multitud de cascades, brolladors, arbres i vegetació. La seva bella naturalesa atrau visitants arribats de tot l’Iraq. Podrem veure les seves animats carrers amb venedors ambulants, parades de menjar i restaurants. La majoria de la població són kurds i assiris que pertanyen a l’Església Caldea. Tornada a Erbil i allotjament.

30 DES.- ERBIL – RELLEUS ASSIRIS DE KHANS – TEMPLE YAZIDÍ DE LALISH – MONESTIRS DE CALDEUS DEL NORD DE MOSSUL – DOHUK
Esmorzar. Sortida en direcció nord per visitar el Temple de Lalish, pertanyent als yazidíes kurds, que es troba en un lloc idíl·lic envoltat per arbres i fonts. Es considera el lloc més sagrat per a aquesta religió, per la qual cosa segueix sent un important lloc de culte.

En ruta podem fer alguna parada al costat d’algun parc o al costat de les valls fèrtils on les famílies es reuneixen per menjar i ballar. En contrast amb les visites anteriors, aquí observarem la vida tranquil·la de les famílies kurdes que avui gaudeixen d’una estabilitat relativa però envejable a la regió.

Al nord de Mossul trobem els monestirs de l’Església Caldea, integrant de l’Església Catòlica, que és seguida per més de 700.000 persones a tot l’Orient Pròxim.

Als voltants de Dohuk visitem les inscripcions i escultures de Khans, dedicades al Rei assiri Sanhareb. En aquest paratge situat al costat del vall banyat pel riu, es troben moltes escultures, estàtues i coves usades com temples. Nit a Dohuk.

31 DES.- DOHUK – AMEDIA – BARZAN – CANÓ GALI ALI BEG – ERBIL
Esmorzar i sortida en direcció nord-oest. Visita d’Amedia, una antiga i pintoresca població d’orígens assiris construïda a la part alta de la muntanya, en forma circular formant una ciutadella. La població ofereix diversos punts d’interès com el gran minaret o l’antiga porta de la ciutat, que es remunta al període assiri-babilònic.
Continuació cap a Barzan, població natal i lloc on jeu enterrat el que és considerat el sacrificat líder de la nació kurda, Mostafa Barzani, i el seu primogènit Edris. Per arribar a aquest lloc de culte creuem alguns dels paisatges més bells i inaccessibles de la geografia kurda.

Finalment visitem el Canó Gali Ali Beg, un ampli i espectacular canó de 12 km d’ample amb impressionants marges i pobles curiosos en els seus cims, a la regió coneguda com Hamilton Road. Aturada en Shaqlawa i continuació cap a Erbil, on ens allotjarem.

01 GEN.- ERBIL – KOIA SANJAK – VALL DE QAZQAPAN – SULEYMANIAH
Esmorzar. Abandonem la capital en direcció a Koia Sanjaq (70 km), una ciutat envoltada per zones muntanyoses. La història atribueix a aquesta antiquíssima ciutat una llarga tradició ja des de l’època assíria com a centre del coneixement. En època islàmica les mesquites i madrasses van servir com a centres d’expansió de les arts i la ciència, donant lloc a múltiples erudits, poetes i artistes.
Prosseguim cap a la vall de Qazqapan, situat al costat del riu Razan, 50 km a l’oest de Sulaymaniyah. El monument funerari d’època assíria és sens dubte un dels més ben conservats del món antic. Continuació cap a Suleymaniah. Allotjament.

02 GEN.- SULEYMANIAH – HALABJA – SULEYMANIAH
Esmorzar. Visita del Museu Xarxa Security. Aquest edifici pertanyent al Partit Baath és ara un museu que rememora les atrocitats i tortures comeses pel règim anterior contra el seu propi poble. Altres visites d’interès són el Museu Arqueològic i el gran mercat cobert.

Visitarem el Monuments dels Màrtirs i el cementiri de Halabja, tristament famós per ser el lloc on Saddam Hussein va utilitzar armament químic contra la població civil el 1988, matant a 5000 persones i destruint la ciutat gairebé del tot. Un museu mostra fotos que documenten la tragèdia per mantenir-la en el record nacional. Tornada a Sulaymaniah i allotjament.

03 GEN.- SULEYMANIAH – ERBIL
Esmorzar. Matí lliure per visitar els famosos i populars mercats de Suleymaniah o per fer alguna visita pendent. Més tard, trasllat Erbil per passejar i conèixer els seus racons més desconeguts. Nit a Erbil.

04 GEN.- ERBIL. TRASLLAT A L’AEROPORT
A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 4 persones 1.570 €
Suplement grup de 2 a 3 persones 200 €
Suplement Habitació Individual 150 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Transport en vehicle privat tipus minivan o minibús amb aire condicionat.
Guia – conductor de parla anglesa per a grups de 2 a 7 persones.
Guia de parla hispana per a grups a partir de 8 persones.
Allotjament en habitacions dobles en base hotels 4* amb esmorzar inclòs.
Visites especificades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat Kurdistán (25 USD aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari