Àsia
Destinació
10 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Pocs llocs queden al planeta tan remots en els quals poder viure una experiència autèntica, amb tribus que encara viuen d’una forma tradicional, en convivència amb el seu entorn natural, amb les seves creences i rituals i amb una cultura pràcticament intacta. Els Katu de l’Alt Sekong són, sens dubte, un d’aquests pobles que, a més, veuen ara amenaçada la seva forma de vida per la propera construcció de carreteres i preses al llarg d’un riu que els ha proporcionat el necessari per a la seva supervivència durant segles.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 ABR VOL BARCELONA / BANGKOK A bord
05 ABR ARRIBADA A BANGKOK. VOL A PAKSE. TRASLLAT A SEKONG D / S Guesthouse
06 ABR SEKONG – KALUM 2 E / D / S Casa local
07 ABR KALUM 2 – BAN A LAN. TREK A BAN A LOT E / D / S Casa local
08 ABR TREK A LOT – BAN PALENG E / D / S Casa local
09 ABR BAN PALENG. IMMERSIÓ CULTURAL E / D / S Casa local
10 ABR TREK BAN PALENG – BAN LAPOUY E / D / S Casa local
11 ABR BAN LAPOUY – TA OY E / D / S Casa local
12 ABR TA OY – UBON RATCHATHANI. VOLS DE TORNADA VIA BANGKOK E / D / S
13 ABR ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S 

04 ABR.- Vol Barcelona / Bangkok
Sortida en vol regular amb destinació Bangkok amb escala intermèdia. Nit a bord.

05 ABR.- Arribada a Bangkok. Vol a Pakse. Trasllat a Sekong
Arribada a Bangkok i enllaç amb el vol a Pakse. A l’arribada a l’aeroport internacional de Pakse, recepció pel nostre guia local. Després farem un breu viatge en cotxe a Champasak (part de Paksong), la capital central de la província del sud de Laos.
Aquesta tarda, si el temps ho permet, explorarem el lloc arqueològic de Wat Phou, que es creu que va ser construït durant el mateix període que Angkor Wat. Després passejarem pel poble colonial francès. Posteriorment, trasllat a la província de Sekong (3 hores). Sopar i nit en una guesthouse.

06 ABR.- Sekong – Kalum 2
Sortida després de l’esmorzar cap al Nord per una pista que puja paral·lela al riu Sekong, un dels afluents del Mekong; a la riba se situen alguns pobles que visitarem. Seguirem fins a un punt on cal creuar el riu i ens internem llavors travessant la Serralada Anamítica en direcció a país Katu, l’ètnia que viu en aquesta regió, arribant a Kalum 2 (Nou Kalum), poble traslladat a causa de la construcció d’una de les preses que estan en projecte al llarg del riu i que canviaran molt la forma de vida de la població local en els propers anys. Després de l’arribada a Kalum, realitzarem algunes excursions pels pobles dels voltants. Nit a casa local.

07 ABR.- Kalum 2 – Ban A Lan. Trek a Ban A Lot
Esmorzar a l’allotjament i sortida per carretera durant unes 2 hores endinsant-nos encara més a les muntanyes i boscos d’aquesta regió tan remota de Laos. Avui ens desplacem a través d’una pista recentment oberta, que dóna accés a través d’un pas a la vall on se situa la localitat de Ban A Lan, prop de la qual ens resultarà impossible seguir amb el vehicle i començarem el nostre trekking, d’unes 5 -6 hores de durada, en direcció a Ban a Lot. Començarem pujant progressivament a través d’un paisatge amb petits turons i valls i amb vistes espectaculars a la serralada Anamítica. Seguirem després per una carena en direcció a l’Oest per finalment baixar a una vall on trobarem la localitat Katu de Ban A Lot, formada per una construcció central i unes 40 cases envoltant-se en forma circular, un estil propi de les tribus Katu. Arribada i allotjament en una de les cases locals.

08 ABR.- Trek Ban A Lot – Ban Paleng
Després d’esmorzar al costat dels habitants del petit enclavament, seguirem el nostre trekking, avui d’una durada d’unes 4-5 hores, primer al llarg d’una carena en direcció nord, descendint a una vall on creuarem un poble Katu, creuarem un petit riu i iniciarem un suau ascens fins al petit poble de Ban Paleng. Aquesta població, amb tan sols 9 cases, 10 famílies i uns 60 habitants, és possiblement un dels últims reductes humans on la vida transcorre totalment aliena a el món exterior. Es tracta d’un poble on el temps s’ha aturat i on podem aprendre de les tradicions mil·lenàries dels últims habitants de les tribus proto-indoxineses, les més antigues de el sud-est asiàtic. Nit en casa local.

09 ABR.- Ban Paleng. Trek i Immersió cultural
Després de l’esmorzar, sortirem a caminar pels voltants i aprendrem sobre l’estil de vida local: sobrevisqui sense diners. El teu guia et mostrarà diversos vegetals comestibles de la selva, podent després recollir a mà algunes verdures silvestres. De tornada al poble, cuinarem l’obtingut i aprofitarem per menjar-nos el resultat.
Intercanvi cultural a la tarda amb els vilatans amb converses sobre la vida de les dues parts mentre assaborim un te local. A la nit, ens asseurem al voltant d’un foc de llenya i gaudirem de el so d’instruments locals, balls i cançons, podent unir-nos a aquestes activitats tradicionals.
Gaudirem finalment d’un sopar comunitari amb el cap de poble, un membre sènior i adolescents de la comunitat. Nit a casa local.

10 ABR.- Trek Ban Paleng – Ban Lapouy
Aquest matí després d’esmorzar passarem unes 3 hores visitant el centre de la comunitat amb el cap del poble per aprendre més sobre la cultura, creences i forma de vida de la gent de la regió. Prendrem el menjar a casa de la família de el cap.
Posteriorment, ens acomiadarem dels habitants de Ban Paleng i seguirem el nostre itinerari a peu durant unes 4-5 hores, primer descendint cap al fons de la vall, per on llisca el riu Tavang. Seguirem la llera del riu i el travessarem per després passar per la població de Bam Pom, a la vora d’aquest. Finalment, pujarem allunyant-nos del riu cap al Sud-oest de Ban Pom per una senda que ens portarà fins al poble de Ban Lapouy, habitat per unes 30 famílies d’ètnia Katu. Temps lliure per explorar el poble i sopar amb la comunitat. Nit a casa local.

11 ABR.- Ban Lapouy – Ta Oy
Després de l’esmorzar, ens acomiadarem dels habitants del poble i caminarem durant aproximadament 1 hora i mitja fins a un punt on un vehicle ens podrà recollir per sortir de la regió dels pobles Katu.
El vehicle ens portarà a través d’una pista de terra, creuant el riu Xekong i després d’unes 6 hores de trajecte, fins al poble de Ta Oy, important població situada a la carretera que uneix Laos amb el Vietnam, i la ètnia local (Taoy) també té interessants tradicions que el líder de la comunitat ens explicarà a la nostra arribada. Nit en casa local.

12 ABR.- Ta Oy – Ubon Ratchathani. Vol a Bangkok. Vol Bangkok / Barcelona
Avui després d’esmorzar sortirem per carretera en direcció a Pakse, creuarem la frontera amb Tailàndia i ens dirigirem a l’aeroport de Ubon Ratchathani, des d’on surt el nostre vol a Bangkok (DMK). A l’arribada, pujarem a l’autobús que realitza un servei de trasllat gratuït que triga aproximadament una hora a l’aeroport internacional. Sortida de el vol de Bangkok poc abans de la mitjanit. Nit a bord.

13 ABR.- Arribada a Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 7 a 10 persones 2.515 €
En base a grup de 4 a 6 persones 2.895 €
Taxes Aèries (Aprox.) 475 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics segons programa.
Allotjament molt bàsic en Guesthouse i cases locals durant el trekking, en habitacions compartides, amb bany natural a compartir a l’exterior, sense dutxa.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Aigua embotellada durant tot el trekking.
Transport per carretera en vehicle privat 4×4.
Guia local de parla anglesa durant tota la ruta i guies locals en cada comunitat Katu que visitem.
Entrades als llocs a visitar mencionats al programa.
Assegurança d’assistència en viatge amb cobertura de trekking.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre.
Propines i extres personals.
Visat Laos (35 USD).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari