Àfrica
Destinació
17 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Madagascar se situa a l’Àfrica, encara que aquí acaben les seves similituds amb el continent. Aquesta terra va ser poblada per habitants arribats d’Indonèsia i Polinèsia en les seves navegacions fa molts segles, deixant a l’illa una herència cultural molt particular, que s’ajunta a fauna i flora totalment úniques al món causa de l’aïllament de l’illa enmig de l’Oceà Índic.

En aquesta ruta descobrirem en profunditat el territori malgaix, navegant pel canal de Pangalanes, explorant les seves selves tropicals amb tot tipus de lèmurs, recorrent la seva alta i rocosa altiplà central i gaudint de les seves platges al Sud.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 AGO VOL BARCELONA / ANTANANARIVO A bord
05 AGO ARRIBADA A ANTANANARIVO Hotel
06 AGO ANTANANARIVO – ANDASIBE E Lodge
07 AGO ANDASIBE E Lodge
08 AGO ANDASIBE – MANAMBATO – AKANIN’NY NOFY E Hotel
09 AGO AKANIN’NY NOFY E Hotel
10 AGO AKANIN’NY NOFY – ANTANANARIVO E Hotel
11 AGO ANTANANARIVO – ANTSIRABE E Hotel
12 AGO ANTSIRABE – RANOMAFANA E / S Hotel
13 AGO RANOMAFANA – FIANARANTSOA E Hotel
14 AGO FIANARANTSOA – PN ANJA – RANOHIRA (PN ISALO) E / S Hotel
15 AGO RANOHIRA (PN ISALO) E / S Hotel
16 AGO RANOHIRA (PN ISALO) – PLAYAS DE IFATY E Hotel
17 AGO PLATGES D’IFATY E Hotel
18 AGO PLATGES D’IFATY – TULEAR. VOL A ANTANANARIVO E Hotel
19 AGO ANTANANARIVO (VISITES). VOL A BARCELONA E A bord
20 AGO ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

04 AGO.- Vol Barcelona / Antananarivo
Sortida en vol regular amb destinació Antananarivo, amb connexió intermèdia. Nit a bord.

05 AGO.- Arribada a Antananarivo
Arribada a l’aeroport d’Ivato, recepció per part del nostre representant i trasllat a l’hotel.

06 AGO.- Antananarivo – Andasibe
Després d’esmorzar, sortida cap a Andasibe (170 km a l’est) a través del paisatge típic de les Terres Altes: arrossars en terrassa plantats al mig de les valls. (3 h 30 de trajecte). Arribada i visita de la Reserva Privada de Vakona per descobrir cocodrils, lèmurs i altres espècies de flora i fauna. A la nit, possibilitat de fer una visita nocturna (lliure) abans del sopar per observar les espècies nocturnes de la reserva. Nit en lodge.

07 AGO.- Andasibe
Sortida després d’esmorzar per a la visita a peu (2 a 3 hores de marxa) de l’excepcional Reserva de Analamazoatra on resideix el llegendari indri, el lèmur més gran de Madagascar, endèmic d’aquesta regió. El lèmur dels lèmurs (de 65 cm i al voltant de 25 kg) és també el més escandalós, conegut pel seu crit estrident. Al contrari que altres espècies de lèmurs, l’indri no té gairebé cua. També és l’única espècie monògama: si un dels cònjuges mor, el vidu o vídua s’ocupés de la seva progenitura, mai tornarà a buscar una parella. En aquesta reserva resideixen a més 11 espècies de lèmurs diürns i nocturns. També es troba una altra fauna com insectes enigmàtics, camaleons i ocells de diferents colors que podran ser observats durant la caminada. Ens deixarem sorprendre per una exuberant vegetació de lianes, pandanus, arbres de fusta noble, orquídies, plantes medicinals …
Dinar lliure. A la tarda, visita de l’illa de lèmurs de la reserva privada de Vakona, petit santuari dedicat a la protecció de les diferents espècies d’animals, que viuen en semi-llibertat (si no s’ha fet la visita el dia anterior). Nit al lodge

08 AGO.- Andasibe – Akanin’ny Nofy
Sortida després d’esmorzar a Manambato. Aquesta població situada a les ribes del llac Rasoabe és a 2 hores de carretera i 1 hora de pista d’Andasibe. Prendrem un vaixell per fer un agradable passeig pel Canal de Pangalanes de 45 minuts. Arribada a Akanin’ny Nofy i instal·lació a l’hotel. A la tarda, sortida en vaixell fins a la “Ile au Coq” per a una visita nocturna per observar els estranys lèmurs “aye-aye”. Nit a l’hotel.

09 AGO.- Akanin’ny Nofy
Després d’esmorzar farem diferents tipus d’excursió, a peu o en vaixell. Una d’elles serà la visita guiada a la reserva privada d’Ansirakalaloty, el palmari que alberga diferents espècies de lèmurs i una impressionant flora. També visitarem, en vaixell, un poble típic Betsimisaraka. Nit a l’hotel.

10 AGO.- Akanin’ny Nofy – Antananarivo
Després d’esmorzar, agafarem el vaixell en direcció a Manambato (45 minuts). A l’arribada el xofer estarà esperant per continuar el circuit per pista i carretera fins Antananarivo, a través de boscos tropicals i paisatges amb arrossars. Parada per dinar a càrrec del viatger en un restaurant local si al grup li ve de gust. Arribada a la fi de la tarda a la capital. Nit en hotel.

11 AGO.- Antananarivo – Antsirabe
Després de l’esmorzar, començament de la primera etapa del viatge a través de la cèlebre RN7 en la qual podrem apreciar els magnífics paisatges de les Terres Altes amb les seves cases de maons vermellosos, els arrossars, els rius … La primera parada tindrà lloc a Ambatolampy, petita ciutat coneguda per la seva tradició artesanal de fabricació de cassoles d’alumini o al poble de Behenjy, famós per la seva foie gras. Continuació fins Antsirabe. (3 h 30 de trajecte). A Antsirabe, dinar en un restaurant de la ciutat (a càrrec del viatger) i visita del llac Tritrive, el llac dels enamorats, els Romeu i Julieta malgaixos: aquest llac és un antic cràter d’una profunditat desconeguda i diverses llegendes parlen d’aquest lloc ‘Fady’ (sagrat, on s’han de respectar les tradicions). Si el temps ho permet, podrem deixar-nos temptar per un passeig en pousse-pousse (mitjà de transport típic malgaix), molt pràctic per a explorar els carrers de la ciutat i observar els vestigis de l’època colonial.

12 AGO.- Antsirabe – Ranomafana
Després d’esmorzar, sortida per carretera fins a Ambositra també coneguda com la «ciutat de les roses», bressol de l’art malgaix, capital de la marqueteria i escultura de fusta. Tindrem l’ocasió de visitar alguns tallers durant la parada prevista en aquesta ciutat. Dinar al restaurant «Chez l’Artisan», si així es desitja, a compte propi. Després del dinar, trajecte per carretera a través del país Betsileo fins arribar a Ranomafana. Instal·lació a l’hotel (6h 30 de trajecte). Si l’horari ho permet, temps lliure a la tarda per visitar els carrers i el mercat, per conèixer la vida quotidiana d’aquesta cultura. Nit a l’hotel.

13 AGO.- Ranomafana – Fianarantsoa
Després d’esmorzar, visita del Parc Nacional de Ranomafana, compost per un bosc primari tropical ple d’una variada flora i fauna, amb bonics barrancs erigits sobre goles. Excursió de 2 o 3 hores de marxa a peu amb l’objectiu de descobrir meravellosos paisatges i una vegetació exuberant composta per plantes medicinals, falgueres arborescents, orquídies així com una estranya varietat de cactus, el Rhipsalis madascariensis, que al contrari dels cactus acostumats a viure en ambients àrids i hostils, creix enmig d’aquest bosc humit. El parc alberga a més 110 espècies d’ocells, de les quals 36 són endèmiques, centenes d’espècies de camaleons, granotes (algunes endèmiques també) així com 12 espècies de lèmurs. Les dues espècies més difícils de trobar de lèmurs són el Hapalemur simus i el Hapalemur aureus o daurat. Aquest últim té la particularitat d’alimentar a força de branques d’una varietat de bambú que conté cianur, absorbint quantitats capaços de matar a 10 éssers humans. Dinar per compte propi i continuació cap a Fianarantsoa, ​​capital de l’ètnia Betsileo. Al llarg de la carretera podrem apreciar les vinyes i els camps de terra vermella. Tarda lliure per passejar pels carrers del nucli antic i conèixer millor la vida d’aquesta cultura. Nit en hotel.

14 AGO. Fianarantsoa – Reserva d’Anja – Ranohira (PN Isalo)
Esmorzar i sortida cap a Ranohira. Pel camí, visita de la Reserva d’Anja que va rebre el premi Equador el 2012 gràcies a les seves actuacions. Hi viuen els lèmurs de cua anellada o maki catta en el seu entorn natural. Després de la visita, continuació del trajecte a través de la plana de Horombe que ens oferirà increïbles paisatges. Ens deixarem sorprendre per aquestes masses de sorra comprimida que han pres un aspecte inimaginable amb el pas del temps, així com per una flora endèmica molt particular. Instal·lació a l’hotel i desplaçament per admirar la posta de sol a la cèlebre Finestra del Isalo (6 hores de trajecte).

15 AGO.- PN Isalo
Esmorzar i dia consagrat a la visita del Parc Nacional d’Isalo, les seves cascades, piscina natural, canons … Seria convenient preveure dinar pel teu propi compte si es vol fer l’excursió d’un dia.
L’erosió ha esculpit formes magnífiques al gres, des escarpades agulles que apunten al cel fins blocs rocosos en equilibri. Malgrat el seu aspecte sec, Isalo posseeix una important xarxa hidrogràfica constituïda d’aigües que alimenten els afluents del Mangoky. Terra sagrada, conté sepultures dels ancestres Bara qua han estat excavades en els laterals dels barrancs per evitar la seva espoli. A Isalo trobem enormes cadenes de canons, pics de gres que van de vermell a rosa, masses de granit esculpides, planes plenes de cràters, etc. Pots triar entre fer diferents circuits dins o fora del parc (consultar fitxa tècnica).
Omnipresent en les cerimònies tradicionals, el zebú és l’element natural més important de la cultura Bara. Antigament, abans del matrimoni un jove Bara havia de robar zebús per demostrar la seva força i bravura. El circuit Malazo (que vol dir “lladres de zebús”) encara s’utilitza a través d’aquest laberint natural de l’Isalo. Els Bara van venir del sud-est de Madagascar buscant pastures favorables a l’expansió del seu bestiar per finalment establir-se a la regió de l’Isalo.

16 AGO.- PN Isalo – Tuléar – Platges de Ifaty
Esmorzar i sortida cap a la ciutat costanera de Tuléar (3 hores de trajecte). Pel camí, travessarem la regió de Sakaraha, on apareixen els primers baobabs del sud malgaix i les cèlebres tombes Mahafaly. Arribada a l’animada ciutat de Tuléar i dinar lliure. Visita del mercat de petxines abans de continuar cap a Ifaty, situada a 25 km de Tuléar. Arribada a Ifaty i instal·lació a l’hotel.

17 AGO.- Platges de Ifaty
Esmorzar. Possibilitat de realitzar diverses activitats, organitzades per l’hotel: visita del bosc de baobabs, sortida per albirar balenes, activitats nàutiques, etc (totes opcionals, a pagar en destí).

18 AGO.- Platges de Ifaty – Tuléar. Vol a Antananarivo
Esmorzar i temps lliure. Segons l’horari del vol, trasllat fins Tuléar per al vol de tornada a la capital, Antananarivo. A l’arribada a l’aeroport d’Ivato, recollida i trasllat al seu hotel. Nit en hotel.

19 AGO.- Antananarivo (visites). Vol a Barcelona
Sortida després d’esmorzar, per descobrir Antananarivo, “la ciutat de les Mil Pujols”. La ciutat s’estén entre 12 turons a una mitjana de 1500 metres d’altitud. Passeig a peu per la part alta de la ciutat, amb les seves cases tradicionals altes i estretes, on es troba el palau de la Reina Ranavalona 1Re, destruït pel foc el 1995. També el Palau del Primer Ministre, transformat en museu, i que conserva els vestigis salvats de l’incendi del Palau de la Reina. Des d’aquest lloc podran gaudir d’unes vistes extraordinàries de la ciutat i els turons.
A continuació, trasllat a l’aeroport per agafar el vol internacional de tornada a Barcelona. Si dóna temps, en el camí a l’aeroport visitarem el mercat de la Digue. Nit a bord.

20 AGO.- Arribada a Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 6 a 8 persones 3.175 €
En base a grup de 4 a 5 persones 3.355 €
Suplement Habitació Individual 725 €
Taxes Aèries (Aprox.) 450 €
  GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 8
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Tulear / Antananarivo.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport durant la ruta en vehicles climatitzats amb conductor de parla anglesa o francesa.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia de parla hispana del 05 al 16 d’Agost i durant el 19 d’Agost.
Entrades a parcs nacionals i reserves.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visat i Taxa Turística (30 € en total, a l’arribada en destí).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

4.5 Basat en 2 ressenyes
1 setembre, 2015

He disfrutado mucho del viaje y de todos los atractivos naturales que ofrece Madagascar. Si tuviera que poner una pega sería el estado de algunas carreteras que enlentecen el viaje pero merece la pena.

4 agost, 2016

Estem molt contents amb el viatge. Ha superat totes les nostres expectatives i ja estem pensant en tornar per conèixer la zona dels Tsingys. Moltes gràcies al Mampi, el nostre guia, per la seva amabilitat i les seves explicacions!!

Deixar un comentari

Classificació