Àfrica
Destinació
15 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Madagascar se situa a l’Àfrica, encara que aquí acaben les seves similituds amb el continent. Aquesta terra va ser poblada per habitants arribats d’Indonèsia i Polinèsia fa molts segles, deixant a l’illa una herència cultural molt particular, que s’ajunta a una fauna i flora totalment úniques al món a causa de l’aïllament de l’illa enmig de l’Oceà Índic.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 AGO VOL BARCELONA / ANTANANARIVO A bord
05 AGO ARRIBADA A ANTANANARIVO. TRASLLAT A ANTSIRABE Hotel
06 AGO ANTSIRABE – MORONDAVA E Hotel
07 AGO MORONDAVA – BELO SUR MER E Hotel
08 AGO BELO SUR MER – MANJA – MOROMBE E Hotel
09 AGO MOROMBE – SALARY BAY E Hotel
10 AGO SALARY BAY – TULEAR E Hotel
11 AGO TULEAR – RANOHIRA E Hotel
12 AGO RANOHIRA (PN ISALO) E Hotel
13 AGO RANOHIRA – AMBALAVAO – FIANARANTSOA E Hotel
14 AGO FIANARANTSOA – RANOMAFANA E Hotel
15 AGO RANOMAFANA – AMBOSITRA E Hotel
16 AGO AMBOSITRA – ANTANANARIVO E Hotel
17 AGO VOL ANTANANARIVO / BARCELONA E A bord
18 AGO ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E 

04 AGO.- Vol Barcelona / Antananarivo
Sortida de Barcelona amb destinació a Antananarivo amb escala intermèdia. Nit a bord.

05 AGO.- Arribada a Antananarivo. Trasllat a Antsirabe
Arribada a Antananarivo al matí i tràmit d’obtenció del visat a l’aeroport (23 €). T’estarà esperant el teu guia de parla hispana que t’acompanyarà al llarg d’aquests 13 dies a través de Madagascar a bord d’un vehicle 4×4, amb el qual començaràs desplaçant-te fins Antsirabe, on passaràs la nit en un hotel a prop del centre de la població.

06 AGO.- Antsirabe – Morondava
D’hora pel matí visitem el centre d’Antsirabe, que destaca especialment per la seva arquitectura colonial restaurada. Després d’una ràpida visita és convenient posar-se en camí cap a Morondava, travessant Madagascar des de l’altiplà on et trobes en aquest moment fins a l’Oceà a la costa oest. Pel camí pararem per veure la vida quotidiana dels camperols en els arrossars i en els cultius de verdures. A mesura que anem descendint i apropant-nos a la mar el paisatge anirà canviant de manera notable i començaràs a veure baobabs dispersos pel territori. A l’arribada a Morondava realitzarem una visita per la localitat, que és un lloc molt relaxat i molt menys turístic que altres, situat en una costa de platges precioses. Finalment realitzarem una excursió en el 4×4 a la famosa ‘Avinguda dels Baobabs’, a 45 minuts al nord de Morondava, a través d’una pista de terra. Aquest lloc és un dels millors per observar multitud d’arbres d’aquesta espècie que creixen a banda i banda de camí en diferents formes i dimensions, arribant als 30 metres d’altura en alguns casos.

07 AGO.- Monrondava – Belo sur Mer
Una autèntica pista de 4×4 travessant rius, dunes i paisatges espectaculars ens porta després de 4 hores de conducció al petit enclavament de Belo sur Mer, un poble situat a la vora d’una llacuna interior i envoltat de dunes de sorra. Aquest lloc està molt especialitzat en la construcció de vaixells i avui dia encara es pot veure el procés tal com es realitzava fa 400 anys. Belo sur Mer es troba, a més, envoltat pel Kirindy Mitea National Park, un parc nacional que posseeix una de les majors varietats de primats del planeta i que, per la seva localització, permet veure en un sol dia des denses selves tropicals fins vegetació típica de deserts i fins i tot esculls de coral.

08 AGO.- Belo sur Mer – Manja – Morombe
Avui torna a ser un dia molt intens en conducció. D’hora al matí sortirem en 4×4 en direcció sud i accedirem a una de les zones més remotes de Madagascar a través de complicades pistes de terra i fang, a través de paisatges semidesèrtics amb presència de Baobabs. Passaràs a la banda de tombes ‘Sakalava’, decorades amb la història de la víctima, tal com marca la tradició. Pararem per fer un dinar tipus picnic a la natura pel camí, més o menys a l’altura de Manja, la capital del regne Sakalava, per després seguir cap al sud-oest a través de zones molt poc poblades que et faran sentir lluny de tot fins arribar al Canal de Moçambic, la platja de Morombe. Allotjament en un hotel en aquest lloc tan idíl·lic, ple de platges espectaculars.

09 AGO.- Morombe – Salary Bay
Els propers dos dies seran més relaxats després de l’intens recorregut en 4×4 del dia anterior. Descendim per la costa a través d’una pista de terra passant per diverses localitats situades en badies amb espectaculars platges de sorra blanca i aigües amb diverses tonalitats de turquesa, autèntics paradisos recòndits encara molt poc explorats. Travessaràs la localitat d’Andavadoaka, un dels pobles de pescadors més bonics de tot Madagascar. Per si fos poc, la fauna marina d’aquesta zona és increïblement diversa. Seguint més baix per la costa passarem per una selva espinosa on podem trobar molts arbres endèmics de l’illa. Arribem finalment a Salary Bay, una de les platges més belles de tot la costa oest, amb sorra blanca i brillant en contrast amb les seves aigües de color turquesa clar. Passem la nit en un hotel prop de la platja, observant al capvespre l’anar i venir dels pescadors i els nens en els seus vaixells al llarg de la costa.

10 AGO.- Salary Bay – Toliara
Avui toca abandonar Salary Bay seguint una sèrie de platges que es succeiran una rere l’altra al llarg de la costa en direcció sud, apropant-nos a poc a poc a un dels llocs més icònics de país: les platges d’Ifaty. Seguirem cap al sud, ara ja per una pista més concorreguda i finalment arribarem a la ciutat de Toliara, el nucli més important a el sud-oest de país. Una de les atraccions properes a la ciutat (l’arquitectura no és molt destacada), és l’Arboretum d’Antsokay, un jardí botànic de 40 hectàrees d’extensió que posseeix una immensa varietat d’arbres i plantes endèmiques de l’illa. Després de la visita, allotjament en hotel.

11 AGO.- Toliara – Ranohira (Isalo NP)
Després d’haver resseguit una bona part de la costa oest de Madagascar avui comença l’aventura en direcció nord travessant el país pel centre. Pujaràs en el 4×4 passant per diverses localitats. En el camí, podrem admirar els baobabs i l’àrid paisatge de sud amb les seves famoses tombes Mahafaly. Una mica més endavant et trobaràs amb Ilakaka, un lloc que destaca perquè posseeix el 50% de la producció mundial de safirs, el que converteix a Madagascar en l’exportador més important del món d’aquesta pedra preciosa. Després d’una ràpida visita, seguim en direcció nord fins arribar a Ranohira al capvespre. Nit en hotel.

12 AGO.- Isalo NP
El Parc Nacional d’Isalo és un dels més importants de Madagascar. Situat ja en el gran altiplà del centre de Madagascar, aquest parc protegeix 815 km² de turons de gres esculpits pel vent i l’aigua en formes molt particulars, traçant canons i pinacles. Aquest parc ofereix innombrables oportunitats als amants del trekking: nosaltres ens centrarem en la visita a la piscina natural i en un trekking cap al Parc de Namazaha. Després a la tarda veurem la piscina negra i la piscina blava. Encara que aquest parc no posseeix una vida animal tan abundant com altres, sí que posseeix uns quants tipus de lèmurs que amb una mica de sort podràs veure al llarg de la teva visita, especialment a la zona del Parc de Namazaha. Al capvespre veurem la posta de sol des d’un punt elevat amb molta màgia, anomenat ‘La Finestra d’Isalo’. Nit a l’hotel de Ranohira.

13 AGO.- Ranohira (Isalo NP) – Ambalavao – Fianarantsoa (280 km ± 5h)
Avui la ruta segueix en direcció nord per la carretera principal RN7 a través de l’altiplà central de l’illa de Madagascar. Ens centrarem primer en visitar la Reserva Natural d’Anja, on es poden veure diferents espècies de lèmur, el Catta i el Maki. A continuació, una mica més al nord, trobaràs la població d’Ambalavao, potser una de les més belles de les terres altes centrals, amb teulades de colors vius i balcons de fusta tallada. Ens aturarem per visitar un taller de fabricació de paper i per veure com es confecciona el teixit de seda. Finalment, arribem a Fianarantsoa, ​​capital de l’ètnia betsileo, una antiga ciutat de la reialesa que es va convertir en capital de la regió durant l’època colonial francesa. Fianarantsoa posseeix un important llegat arquitectònic d’aquesta època i es tracta de la ciutat amb més esglésies per metre quadrat de país. Visita de la ‘Upper Town’ (la part més antiga), la ‘New Town’ (més moderna, plena de comerços) i el barri al voltant de l’estació de tren. Nit en hotel al centre de Fianarantsoa.

14 AGO.- Fianarantsoa – Ranomafana NP
Avui accedim a l’única zona veritablement tropical d’aquest itinerari, l’est de Madagascar, on les pluges fan acte de presència tot l’any i la selva creix proporcionalment a aquesta abundància d’aigua. El Parc Nacional de Ranomafana, a la banda de la vila del mateix nom és el més visitat de Madagascar per bones raons: 415 km² d’extensió de muntanyes cobertes de vegetació tropical que contenen ni més ni menys que 12 espècies diferents de lèmurs, així com molts altres mamífers i aus. Al costat d’un guia local avui farem una visita del parc d’unes 3 hores per admirar la seva fauna i flora. Més tard visitarem el poble i hi haurà la possibilitat (no inclòs) de gaudir d’uns banys termals. Nit en hotel.

15 AGO.- Ranomafana NP – Ambositra
Seguim apropant-nos al nord en el 4×4 per la carretera RN7 en direcció a Antananarivo, a punt de tancar el cercle. Abans de tornar a la capital, però, passaràs per la població d’Ambositra; la proximitat als boscos la va convertir en el centre de la fusta a Madagascar durant l’època colonial. Pel camí podràs admirar l’arquitectura típica de l’ètnia Betsileo i paisatges d’arrossars que s’estenen a banda i banda de la carretera. Ja en Ambositra, sortim per visitar alguns dels pobles Sandrandahy propers on podem visitar botigues d’artesania i tallers on es confecciona la seda, teixit fins fa poc reservat exclusivament a la reialesa i que avui dia s’usa principalment per vestir els morts. Temps lliure a la posta de sol per passejar. Nit en hotel.

16 AGO.- Ambositra – Antananarivo
Avui és l’últim dia de ruta per tancar el cercle que vam iniciar fa 12 dies a Antananarivo, capital de Madagascar i lloc on deixarem el 4×4 després d’unes 6 hores de carretera. El temps que ens quedi a la tarda l’aprofitarem per explorar els punts més destacats de la ciutat. Nit en hotel a la capital.

17 AGO.- Vol Antananarivo / Barcelona
Després de l’esmorzar temps lliure per passejar per Antananarivo al teu aire fins l’hora del trasllat a l’aeroport. Embarcament en el vol de tornada a Barcelona fent escala intermèdia. Nit a bord.

18 AGO.- Arribada a Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 2.225 €
En base a grup de 6 a 9 persones 2.365 €
Suplement Habitació Individual 425 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 470 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 16
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en hotels 3* amb esmorzar inclòs.
Recorregut en vehicle 4×4 amb conductor.
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals als parcs nacionals i reserves. Entrades necessàries per la seva visita.
Taxes turístiques i comunals.
Transbordador i peatges.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Sopars i dinars.
Visat Madagascar (23 € aprox.).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

1 setembre, 2015

He disfrutado mucho del viaje y de todos los atractivos naturales que ofrece Madagascar. Si tuviera que poner una pega sería el estado de algunas carreteras que enlentecen el viaje pero merece la pena.

4 agost, 2016

Estem molt contents amb el viatge. Ha superat totes les nostres expectatives i ja estem pensant en tornar per conèixer la zona dels Tsingys. Moltes gràcies al Mampi, el nostre guia, per la seva amabilitat i les seves explicacions!!

Deixar un comentari