Àfrica
Destinació
24 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

L’observació de les diferents espècies de lèmurs als parcs i reserves, els baobabs de la zona occidental, les espectaculars formacions calcàries de Bemaraha i el contacte amb la població local en els acolorits mercats, ens permetran conèixer el més recòndit de l’illa. Una combinació per a aquells que disposin d’un esperit aventurer i estiguin disposats a sofrir algunes incomoditats inherents als llocs visitats.

Veure fitxa completa del viatge

DATES DE SORTIDA 2022: 29 JULIOL / 2 SETEMBRE
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ANTANANARIVO A bord
2 ARRIBADA A ANTANANARIVO Lodge
3 ANTANANARIVO – PN ANDASIBE E Lodge
4 PN ANDASIBE E Hotel
5 PN ANDASIBE – BEHENJY – ANTSIRABE E Hotel
6 ANTSIRABE – MIANDRIVAZO – MORONDAVA E Campament
7 MORONDAVA – RESERVA DE KIRINDY FOREST E / S Hotel
8 KIRINDY FOREST – BELO SUR TSIRIBIHINA – BEKOPAKA E Hotel
9 PETITS TSINGYS I GORGES DE MANAMBOLO E Hotel
10 TREKKING PN GRAN TSINGY DE BEMARAHA E Hotel
11 BEKOPAKA – AVINGUDA DELS BAOBABS – MORONDAVA E Hotel
12 MORONDAVA – MANJA E / S Hotel
13 MANJA – MANGOKY – MOROMBE E / S Hotel
14 MOROMBE – BOSC ENCANTAT – AMBATOMILO E / S Lodge
15 AMBATOMILO – SALARY – ANKASY E / S Lodge
16 PLATGES ANKASY E / S Lodge
17 ANKASY – TULEAR – PN ZOMBITSE – PN ISALO E / S Lodge
18 PN ISALO E / S Lodge
19 PN ISALO – ANJA – FIANARANTSOA – SAHAMBAVY E Hotel
20 SAHAMBAVY – PN RANOMAFANA E Hotel
21 PN RANOMAFANA – AMBOSITRA – ANTSIRABE E Hotel
22 ANTSIRABE – ANTANANARIVO E Hotel
23 VOL ANTANANARIVO / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
24 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Barcelona / Antananarivo
Presentació en l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Antananarivo. Nit a bord.

Dia 02 | Antananarivo
Arribada a l’Aeroport Internacional de Ivato a Antananarivo i recepció per part del guia. Trasllat a l’hotel. Allotjament.

Dia 03 | Antananarivo – Reserva de Peyrieras – Andasibé
Esmorzar i sortida cap al Parc Nacional de Andasibe, en ruta visitarem la Reserva privada de Mandraka-Peyrieras, on observarem camaleons, cocodrils i rèptils en captivitat, així com altres espècies de fauna endèmica de l’illa. Dinar (lliure) a la ciutat de Moramanga i visita del seu mercat. Continuació fins al Parc Nacional de Andasibe. Instal·lació en el lodge.

Dia 04 | Parc Nacional Andasibé
Esmorzar i sortida molt d’hora cap a la Reserva Especial de Analamazaotra (dins del Parc Nacional de Andasibe-Mantadia) on realitzarem una caminada per a observar el lèmur més gran de l’illa, el cèlebre Indri-Indri. Després de dinar (no inclòs) passeig per la petita població de Andasibe i tornada al lodge. A l’hora prevista, visita nocturna en una reserva privada on veurem diverses espècies de fauna endèmica i nocturna.

Dia 05 | P.N. Andasibé – Behenjy – Antsirabé
Esmorzar molt d’hora i continuació fins a les “Terres Altes” malgaixes entre un paisatge d’arrossars en terrassa, recorrent la famosa carretera RN7. Dinar lliure (No inclòs) a la ciutat del Foie-gras, Behenjy, on podrem degustar diverses varietats d’aquesta exquisida menja. Continuació fins a Ambatolampy, per a conèixer la curiosa fabricació artesanal de les olles d’alumini. A la tarda, arribada a la ciutat colonial de Antsirabe i instal·lació a l’hotel.

Dia 06 | Antsirabé – Miandrivazo – Morondava (etapa lagra de la ruta)
Esmorzar i sortida molt d’hora cap a la població de Miandrivazo, a la vora del riu Tsiribihina. Dinar lliure. Arribada a la tarda a Morondava.

Dia 07 | Morondava – Kirindy Forest
Esmorzar i sortida cap a la Reserva de Kirindy, passant pel Baobab Amorós i el Baobab Sagrat. Dinar lliure. A la tarda arribada a Kirindy i visita nocturna de la reserva. La reserva privada de Kirindy Forest és un bosc sec i dens amb abundància de baobabs. En ell es poden veure el Fossa i altres mamífers com la Rata Gegant Saltarina, lèmurs, com el Microcèbe Berthae, el primat més petit del món, ocells, rèptils (cocodrils, camaleons, tortugues, llangardaixos, serps…) amfibis…

Dia 08 | Kirindy – Belo sud Tsiribihina – Bekopaka
Esmorzar i caminada per la Reserva de Kirindy Forest per a descobrir altres espècies de fauna i flora. Després de la visita ens traslladarem en 4×4 a l’embarcador de Tsimafana per a travessar després en transbordador el gran riu en la seva zona més ampla i navegable i arribar a la ciutat Belo Sud Tsiribihina on dinarem. A la tarda seguirem la pista de sorra per a travessar el riu Manambolo i arribar a Bekopaka. Instal·lació en el lodge.

Dia 09 | Petits Tsingys i goles Manambolo
Esmorzar i navegació en canoa en les goles del riu Manambolo. Tornada a Bekopaka, dinar lliure en un restaurant popular i a la tarda visita dels “petits” Tsingy de Bemaraha. Caminada en els “Petits Tsingy” en el qual penetrarem en aquestes formacions de calcàries juràsiques úniques en el món i que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per UNESCO (trams amb escala de mà metàl·lica). Tornada al lodge.

Dia 10 | Trekking Parc Nacional Gran Tsingy
Trasllat d’hora en 4×4 per pista fins a l’entrada del Gran Tsingy de Bemaraha i inici del trekking. Travessem diversos laberints, grutes, congostos i ponts penjants; es tracta d’una via ferrata en la qual caminarem assegurats per arnesos. Després del dinar pícnic no inclòs (i que haurem de portar des del lodge, igual que l’aigua embotellada, ja que no trobarem llocs de menjar ni begudes), realitzarem un segon trekking en una altra zona dels Tsingys, anomenada Ranotsara, més petita, igual a l’anterior en dificultat i summament interessant, ja que en ella travessarem un altre pont penjant. Tornada a la tarda al lodge. Allotjament.

Dia 11 | Bekopaka – Avinguda dels Baobabs – Morondava
Esmorzar i tornada en 4×4 a Morondava per la polsosa pista de l’oest malgaix. Travessarem de nou i en barcasses transbordadores els rius Manambolo i Tsiribihina. Dinar lliure en Belo. De les 9 espècies de baobabs que existeixen, 7 estan a Madagascar. Pel camí veurem el “baobab sagrat” i el “baobab amorós”.
Al capvespre arribada a la cèlebre “Avinguda dels baobabs” de Morondava on veurem els espectaculars Adansonia Grandidieri. Posta de sol i arribada a l’hotel, situat en la semi-illa de Nosy Kely.

Dia 12 | Morondava – Manja (etapa de ruta)
Esmorzar i inici de les etapes en el salvatge oest malgaix, una de les zones més verges del país i amb menys visitants. Sortida en 4×4 per la polsosa pista del sud-oest (anomenada dels contrabandistes o dels caçadors), dinar picnic en ruta. Travessarem ermes extensions de terra, pistes arenoses, vegetació de clima sec pròpia del sud de l’illa i alguns poblats de l’ètnia sakalava i bara. A la tarda, arribada al pintoresc poble de Manja. Temps lliure per a passejar per la zona del seu mercat on es donen cita diverses ètnies de l’oest malgaix.
En aquesta etapa també se sortirà molt aviat, ja que encara que no es cobreixen molts quilòmetres es travessa una pista molt poc freqüentada i amb moltes irregularitats en el seu terreny, a més, aquesta és una pista que pot canviar d’estat d’un moment a un altre simplement perquè una tempesta de vent hagi llançat arbres uns dies i hàgim d’obrir camí per a continuar, així que també sol·licitem la comprensió dels nostres viatgers i el respecte als temps marcats per la seva guia. Allotjament.

Dia 13 | Manja – Gran Baobab – Morombe
Esmorzar i sortida en 4×4 per a descendir per la pista pedregosa del sud i arribar al poble de Bevoay, on ens disposarem a travessar en transbordador el cèlebre riu Mangoky. Pel camí trobarem diversos exemples de baobabs endèmics de l’illa i visitarem el “gran baobab sagrat”, considerat el més gran l’illa. Dinar lliure en ruta (aconsellem comprar menjar el dia anterior o menjar alguna cosa en algun poblat dels quals travessarem). Arribada a la tarda a la ciutat portuària i pesquera de Morombe, antigament un important port de l’ètnia Vezo i que conserva als seus carrers a mitjà asfaltar i a les seves platges l’aire dels antics poblets de la costa oest.

Dia 14 | Morombe – Bosc encantat – Platges de Ambatomilo
Esmorzar. Continuació en 4×4 per les pistes del sud-oest malgaix passant per l’anomenat ‘Bosc encantat’ on podrem observar espectaculars baobabs. Arribada a les platges i dinar lliure (no inclòs). Tarda lliure a les platges.

Dia 15 | Ambatomilo – Salary – Platges de Ankasy
Esmorzar. Continuació per les pistes de sorra en direcció sud. Arribada a les paradisíaques, verges i aïllades platges de Ankasy. Instal·lació en el lodge, dinar lliure i tarda a les seves platges.

Dia 16 | Platges de Ankasy
Dia lliure. Possibilitat de realitzar excursions i activitats des de l’hotel. Totes aquestes activitats NO estan incloses en el viatge i han de reservar-se i abonar-se directament en la recepció de l’hotel. Es tracta d’una de les platges més belles i verges de Madagascar.

Dia 17 | Ankasy – Tulear – Parc Nacional Zombitse – Parc Nacional Isalo
Esmorzar a l’alba. Sortida cap a Tulear i continuació per la RN7 fins al parc de Zombitse, on farem una caminada pel bosc. Esmorzo pícnic lliure. Arribada a la tarda al Parc Nacional de Isalo. Instal·lació a l’hotel.
El Parc Nacional Zombitse està situat en un bosc endèmic anomenat de transició i és un dels més verges i menys visitats de l’illa, on és fàcil la immersió en la naturalesa més endèmica i salvatge. Les senderes són bastant plans i es poden albirar amb relativa facilitat lèmurs de l’espècie Sifaka i camaleons de gran grandària. Tota la vegetació és endèmica de l’illa, destacant els baobabs, orquídies silvestres, pandanus, ficus i centenars d’espècies de plantes medicinals. A més, aquí es troben gairebé la meitat dels ocells autòctons de l’illa

Dia 18 | Parc Nacional Isalo
Esmorzar i caminada durant tot el dia per a visitar el parc, en gran part per un terreny àrid i rocós. Dinar tipus pícnic (lliure) al costat de la piscina natural on podrem prendre un bany. Visita de la cascada de les Nimfes, la piscina negra i la piscina blava en el famós Canó de Namaza i de la famosa posta de sol des de la “finestra del Isalo”. Tornada a l’hotel. Allotjament. El Parc Nacional Isalo s’estén sobre una superfície de 81.540 ha., sent el més visitat del país; amb profunds canons on circula l’aigua en forma de rierols, tombes Bara, grutes on s’amagaven els portuguesos i els àrabs, aquest parc és testimoniatge vivent de la història de Madagascar. També acull diverses espècies de lèmurs i ocells. La flora està també molt diversificada: euphorbeas, àloes, pachypodiums, etc.

Dia 19 | Parc Nacional Isalo – Reserva de Anja – Ambalavao – Sahambavy
Esmorzar i sortida molt d’hora cap a la Reserva de Anja, on realitzarem una caminada i veurem amb molta facilitat lèmurs de l’espècie Maki Catta. Continuació fins a Ambalavao. Visita de la fabricació tradicional del famós paper Antemoro. Seguirem el nostre viatge fins a Fianarantsoa, ja en les “Terres Altes” on a la tarda visitarem a peu la seva encantadora “ciutat vella”. Trasllat a les plantacions de te de Sahambavy i instal·lació a l’hotel. La Reserva de Anja s’estén als peus del massís de Iadramvaky i presenta una gran riquesa de flora, destacant orquídies i ficus, i fauna. El bosc està immers en un caos de blocs de pedra granítica, que formen fantàstics miradors naturals. També es poden visitar diverses grutes subterrànies que van ser utilitzades per l’ètnia Betsileo Sud per a protegir-se dels atacs dels bel·licosos Bara de Ihosy. La reserva és gestionada per una associació local i activa la petita població de Ny Anja on gran part dels joves treballen com a guies o cuidadors del parc.

Dia 20 | Sahambavy – Parc Nacional Ranomafana
Esmorzar i visita de les plantacions de te de Sahambavy, les úniques de l’illa i on podrem veure el procés d’elaboració del te verd i negre. Continuació cap al Parc Nacional de Ranomafana i visita a peu per a observar lèmurs i altres espècies de fauna i flora de l’illa. Dinar lliure.
Tot el Parc Nacional Ranomafana es troba enmig de la selva, en un frondós i extens bosc humit tropical arcaic, a més de 1.000 msnm. La seva gran biodiversitat ha cridat l’atenció de biòlegs i naturalistes de tot el món. Aquests boscos plujosos són Patrimoni Mundial (UNESCO) per la seva importància per als processos ecològics i biològics, la seva biodiversitat i el gran nombre d’espècies amenaçades que alberguen, en particular primats i lèmurs. La major part del parc nacional està tancat als visitants i només tenen accés els científics que estudien la seva biodiversitat. El parc s’ha de visitar a peu i en companyia d’un guia local. La major part dels recorreguts surten de l’enclavament de Talatakely, on es poden observar sense dificultat nombroses espècies de lèmurs. Aconsellem bon calçat, pantalons llargs i impermeable (el sòl és relliscós a causa de les pluges i a la humitat constant)”.

Dia 21 | Ranomafana – Poble de Ambositra – Antsirabé
Esmorzar i sortida d’hora cap a la població de Ambositra, on podrem visitar les seves tallessis i botigues d’artesania. Dinar lliure i trasllat a la ciutat de Antsirabe. Situada en les terres altes (1.350 msnm) Ambositra és bressol de l’ètnia Betsileo, i reconeguda pels seus mestres en l’escultura de fusta. Podrem visitar diversos tallers de marqueteria, o passejar pels seus carrers i barrejar-nos amb la seva gent. Per l’època de l’any, podríem trobar-nos amb algunes celebracions, a les quals intentaríem assistir, sempre que sigui possible.

Dia 22 | Antsirabé – Antananarivo
Esmorzar i visita panoràmica del centre de la ciutat colonial. Trasllat a Antananarivo, dinar lliure i visita panoràmica del centre de la capital.

Dia 23 | Vol Antananarivo / Barcelona
Esmorzar i visita del gran Mercat de la Digue, la més gran fira d’artesania de l’illa i un dels mercats més grans d’Àfrica. Últimes compres. Dinar lliure i trasllat a l’aeroport, per a prendre vol internacional de tornada. Cal presentar-se 3 hores abans de la sortida.

Dia 24 | Arribada a Barcelona
Després de connexions intermèdies, arribada a Barcelona i fi del viatge.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 3.615 €
Preu Base per persona (4 primeres inscripcions) 3.515 €
Suplement Habitació Individual 860 €
Suplement Aeri Sortida 29 Juliol 80 €
Taxes Aèries (Aprox.) 480 €
GRUP MÍNIM 10 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport en vehicle amb conductor durant la ruta segons programa.
Visites i excursions mencionades a l’itinerari.
Entrades a parcs nacionals i reserves.
Guia de parla hispana durant la ruta i guies locals (obligatoris) en els parcs i reserves.
Transbordadors per creuar els rius segons programa.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i excursions opcionals.
Propines i extres personals.
Visat.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari