Àfrica
Destinació
9 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Al sud del Marroc i les valls de l’Alt Atles Central es troben els berebers, entre un paisatge espectacular. Observarem precioses poblets de tova penjats de la muntanya, el palmerar de la Vall del Draa i de N’Knob, les goles profundes del Dades, les Dunes de Lihoudi, o el Pont Natural d’Imi n’Ifri. Un veritable paradís amagat.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A MARRAKECH Hotel / Riad
2 MARRAKECH – OUARZAZATE E / S Hotel / Riad
3 OUARZAZATE – AGDZ – ZAGORA – DUNES DE LIHOUDI E / S Acampada
4 DUNES DE LIHOUDI – ZAGORA – NKOB E / S Hotel
5 NKOB – DADES E / S Hotel
6 DADES – VALL DE LES ROSES – SKOURA – VALL DE TASSAOUT E / S Alberg
7 VALL DE TASSAOUT – PONT NATURAL IMI N’IFRI – MARRAKECH E Hotel / Riad
8 MARRAKECH E Hotel / Riad
9 MARRAKECH. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

DIA 1.- ARRIBADA A MARRAKECH
A l’arribada, recepció a l’aeroport per al trasllat a l’hotel. Resta del temps lliure.
La ciutat és un verger d’àmplies avinguda flanquejades de tarongers, palmeres i xicrandes, i és també lloc de socs, de ombrejades carrerons, de te amb menta i d’homes de mirada intensa que poden ser narradors d’històries, músics, ballarins, escriptors públics , tiradors de la bonaventura, venedors de pocions, curanderos, apotecaris, o simplement habitants d’aquesta meravellosa ciutat. Aquesta ciutat erigida als peus de l’Atles és coneguda com la perla vermella del sud, encara conserva les seves muralles de color vermellós, esquitxades de belles portes com Bab al Jemis, la porta de dijous, etc.
Destaca la Mesquita Kotubia d’estil almohade, amb un majestuós minaret de 77m. Compta també amb majestuosos palaus fonamentats sobre jardins perfumats, com el palau el Badi, la construcció va ser ordenada per Ahmed al Mansur després de la seva victòria a la batalla dels tres reis, i del qual actualment només queden en peu les muralles de terra.
Encara que uns dels majors atractius d’aquesta ciutat és passejar pels socs que comencen a la plaça de Djamma el Fna, declarada Patrimoni de la Humanitat, la qual s’omple de vida al capvespre, quan els habitants s’animen al so de grups musicals, admirant als encantadors de serps. Són també d’interès Gueliz (la ciutat nova), la Menara (parc de cent hectàrees en el centre es troba un immens estany del segle XII), i el palmerar, amb els seus més de 10.000 hectàrees de palmeres, tarongers, oliveres i pomeres.

DIA 2.- MARRAKECH – OUARZAZATE
Esmorzar i inici del nostre viatge cap al sud, travessant el Gran Atles pel port de Tizi-n-Tichka, a 2.260 metres d’altitud. Ens acompanyen uns paisatges espectaculars amb petits llogarets de tova confoses amb el color de la terra. Continuem descendint pel vessant sud de l’alt Atles per arribar a la vall de Ounila, la vall del contrast entre el verd dels horts al llarg de riu i els variats colors de la terra al voltant. A la sortida del canó trobem un complex de fang i pedres envoltat per una muralla amb monumentals portes, escenari de nombroses pel·lícules com Lawrence d’Aràbia, la Joia de Nil, la Mòmia, Gladiador, Troia, Te al Sàhara … és la famosa alcassaba d’Aït Ben Haddou, declarada Patrimoni de la Humanitat des de 1987 per la UNESCO. Després de la visita i d’un passeig en els seus carrerons continuem fins Ouarzazate.

DIA 3.- OUARZAZATE – AGDZ – ZAGORA – DUNES DE LIHOUDI
Esmorzar i continuació de la nostra ruta en direcció sud. A la sortida de Ouarzazate prendrem la carretera que condueix a la ciutat de Agdz, travessant el port de Tizi N’Tinifift, una successió d’escarpats muntanyes de roca negra i grisa d’una bellesa inusual des dels quals podrem contemplar una incomparable panoràmica de la Vall del Draa. Deixarem enrere Agdz per continuar el nostre camí, ja en paral·lel al majestuós palmerar de la Vall del Draa, el palmerar més gran d’Àfrica, amb més de 150 quilòmetres de longitud i jalonat de alcassaba, poblets i horts.
En aquest punt deixarem momentàniament la carretera per agafar una pista que ens introduirà en el cor del palmerar per poder ser testimonis del que realment és i significa. Després del recorregut reprendrem la carretera que ens portarà a la mítica Zagora, punt d’arribada de les caravanes provinents de la no menys mítica Tombouctou. Continuem el viatge a la recerca de les dunes sempre en paral·lel al palmerar.
Poc abans d’arribar a la població d’Oulad Driss ens desviarem, ja fora de la carretera, per anar per una pista a la recerca de les Dunes de Lihoudi i d’Oued Naam, on ens aturarem per poder viure una experiència inoblidable.

DIA 4.- DUNES DE LIHOUDI – ZAGORA – NKOB
Després d’aprofitar l’alba sobre de les dunes i després d’un esmorzar molt ric, sortida per Oued Naam, travessant un camp de dunes fins arribar a M’hamid, per tornar per carretera a Zagora. Deixem la vall de Dra per entrar a un paisatge àrid amb espais grans, pel palmerar de Tazzarin, fins arribar al poble de Nkob, on ens allotjarem en una de les boniques alcassabes del sud.

DIA 5.- ​​NKOB – DADES
Esmorzar. Avui deixarem enrere el palmerar d’Nkob prenent una pista en direcció nord i travessant l’impressionant massís muntanyós del djebel Saghro, conegut com el “desert de pedra”, una rocosa cadena de muntanyes que ens oferirà uns paisatges inigualables amb uns impressionants monòlits de pedra. Continuem travessant una tauleta entre els dos Atles, per arribar a les goles de Todra, amb la seva gran palmerar, i la vall de Dades, amb el seu contrast de colors.

DIA 6.- DADES – VALL DE LES ROSES – SKOURA – VALL TASSAOUT
Molt lluny de tota civilització, avui visitarem els berbers que viuen en una harmonia amb la natura, en un món que no té pressa. Es tracta d’uns pobles aïllats del món a la Vall de Tassaout, que viuen encara sense electricitat. Després tindrem una ocasió irrepetible de fer una vista panoràmica sobre llogarets perdudes. Continuem la nostra ruta per pista, on cada corba ens presenta una sorpresa, fins al famós poble de Megdaz, en el fons de la vall. És conegut per la seva arquitectura i els seus alcassabes de pedra.

DIA 7.- TASSAOUT – PONT NATURAL DE IMI N’IFRI – MARRAKECH
Després de l’esmorzar iniciarem la tornada a Marrakech. Continuem en el món Amazigh, baixant en paral·lel al riu de Tassaout i travessant uns petits valls fins al bonic pont natural d’Imi n’Ifri, on vam aprofitar unes caminades per descobrir la seva bellesa natural. Tornarem a Marrakech passant per la ciutat de Demnat i la plana de Tansift el Haouz.

DIA 8.- MARRAKECH
Dia lliure per disfrutrar de la ciutat. Allotjament.

DIA 9.- MARRAKECH. TRASLLAT A L’AEROPORT
Esmorzar i a l’hora prevista trasllat a l’aeroport. Fi dels nostres serveis.

PREUS  PERSONA
En base a grup de 2 a 3 persones 795 €
En base a grup a partir de 4 persones 735 €
Suplement Habitació Individual 250 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Recepció a l’aeroport de Marrakech a l’arribada.
Trasllats especificats.
Allotjaments indicats o similars en base a habitació doble.
Alimentació especificada en el quadre.
Transport por terra en vehicle 4×4 del dia 2 al 7 del programa, amb conductor – acompanyant de parla francesa.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Guia de parla hispana a partir de 4 viatgers.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats no especificades.
Entrades als llocs a visitar.
Guies locals i visites a Marrakech.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.
marruecos_fotoweb6

Opinions del Viatge

14 gener, 2017

Los paisajes de Marruecos me han gustado y conocer más de cerca su cultura y forma de ser ha sido interesante. Marrakech me ha sorprendido muy gratamente no esperaba que tuviera tantas cosas por visitar

20 març, 2017

Ja havia visitat aquesta mateixa zona i segueix sent fantàstica. Tot està perfectament organitzat i els nostres fills van gaudir molt de la ruta i del desert.

Deixar un comentari