Amèrica del Nord
Destinació
15 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta per la Mesa Central mexicana ens portarà a recórrer alguns dels Pobles Màgics més interessants del país. Assentats en muntanyes, selves, platges, valls i deserts, els Pobles Màgics representen una mostra de la gran riquesa natural, cultural i arquitectònica de cada regió. Cada poble de la ruta té la seva pròpia identitat i destaca per algun motiu en particular, ja sigui la seva influència de passat indígena, el seu llegat colonial, la seva preservació de tradicions seculars i ancestrals o algun esdeveniment rellevant en la història de Mèxic.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / CIUTAT DE MÈXIC Hotel
2 CIUTAT DE MÈXIC E Hotel
3 CIUTAT DE MÈXIC – TEOTIHUACAN – CIUTAT DE MÈXIC E Hotel
4 CIUTAT DE MÈXIC – CUERNAVACA – TAXCO E Hotel
5 TAXCO – ANGANGUEO E Hotel
6 ANGANGUEO – GUANAJUATO E Hotel
7 GUANAJUATO E Hotel
8 GUANAJUATO – SAN LUÍS DE POTOSÍ E Hotel
9 SAN LUÍS DE POTOSÍ – REAL DE CATORCE E Hotel
10 REAL DE CATORCE E Hotel
11 REAL DE CATORCE – ZACATECAS E
Hotel
12 ZACATECAS E Hotel
13 ZACATECAS – GUADALAJARA E Hotel
14 VOLS DE TORNADA A CIUTAT D’ORIGEN E
15 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ BARRANCAS DEL COBRE
14 VOL GUADALAJARA / LOS MOCHIS E Hotel
15 LOS MOCHIS – POSADA BARRANCAS E Hotel
16 POSADA BARRANCAS – CREEL E Hotel
17 CREEL – CHIHUAHUA E Hotel
18 VOLS DE TORNADA A CIUTAT D’ORIGEN E
19 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Ciutat de Mèxic
Sortida en el vol cap a Ciutat de Mèxic. A l’arribada trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 02 | Ciutat de Mèxic
Després d’esmorzar aprofitarem el dia per a recórrer aquesta interessant ciutat. Començarem visitant el ZÓCALO, la segona major plaça del món i la més gran a Llatinoamèrica. Coneguda oficialment com a PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ, en aquest lloc trobarem la CATEDRAL METROPOLITANA, el PALAU NACIONAL (amb les pintures murals de Diego Rivera), l’antic PALAU DE L’AJUNTAMENT i l’EDIFICI DE GOVERN entre altres edificis representatius.

Dia 03 | Ciutat de Mèxic – Teotihuacan – Ciutat de Mèxic
Després d’esmorzar sortirem a visitar TEOTIHUACAN, un dels centres arqueològics més impressionants del món, habitat des de l’any 100 a. C. fins al 650 d. C. Fins a la seva misteriosa fi en el segle VII, acompanyat d’un incendi devastador, Teotihuacán va ser un poderós centre polític, militar, econòmic i cultural que va influenciar a tota Mesoamèrica. Durant el seu apogeu, més de 150.000 habitants van viure en una àrea d’uns 20 quilòmetres quadrats, sent una de les majors metròpolis del món en aquella època.

Dia 04 | Ciutat de Mèxic – Taxco
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a CUERNAVACA, la ciutat de la “eterna Primavera” on tindrem l’oportunitat de visitar la seva CATEDRAL, una de les més antigues d’Amèrica. A continuació, ens dirigirem a la ciutat de TAXCO, coneguda com la capital mundial de la Plata, on apreciarem la famosa PARRÒQUIA DE SANTA PRISCA, una obra colonial d’estil xorigueresc, manada construir en 1750 per José de la Borda, un dels empresaris miners més rics de l’època. Caminant pel sòcol i els seus carrers empedrats, podrem descobrir i admirar els treballs en plata realitzats pels artesans de la regió.

Dia 05 | Taxco – Mineral de Angangueo
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a MINERAL DE ANGANGUEO, una petita població a les muntanyes de Michoacán, que va créixer a partir del segle XVIII a l’empara de l’or, la plata, el coure i el plom oposats a la regió. Enclavat en una serra boscosa visitada anualment per milions de papallones monarca, Angangueo conserva encara l’encant dels antics pobles miners. A la nostra arribada visitarem la PARRÒQUIA DE SAN SIMÓN CELADOR, el TEMPLE DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ i la CASA PARKER, un museu que allotja una interessant crònica fotogràfica que retrata l’època minera en el seu gran auge. Després de menjar alguna cosa podem aprofitar la tarda per a visitar el TÚNEL SAN SIMÓN i el MIRADOR DE LA CREU DE FERRO, des d’on obtindrem unes precioses vistes.

Dia 06 | Mineral de Angangueo – Guanajuato

De novembre a març
El petit Poble Màgic de ANGANGUEO és localment conegut per ser la porta d’entrada als Santuaris de la Papallona Monarca, una àrea d’increïble valor ecològica reconegut com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Cada tardor, milions de papallones monarca procedents de les regions dels grans llacs als Estats Units i el Canadà, inicien una migració de fins a 5.000 quilòmetres a la recerca dels boscos de pi i oyamel de la regió de Michoacán. El més sorprenent d’aquest viatge és que cap de les papallones coneix per experiència pròpia el camí perquè cap el sobreviu, sinó que aconsegueixen completar-lo gràcies a una misteriosa memòria col·lectiva. Adaptant-nos a la millor situació del moment, al matí visitarem el SANTUARI DEL ROSARI o el SANTUARI DE SIERRA CHINCUA, tots dos a més de 3.000 msnm i considerats com els millors llocs per a gaudir de l’espectacle d’aquests particulars lepidòpters. Després de la visita posarem rumb a la ciutat de GUANAJUATO, una de les joies de l’arquitectura colonial a Mèxic.

D’abril a octubre
Després d’esmorzar ens posarem en marxa i ens dirigirem cap a una de les joies de l’arquitectura colonial del país, GUANAJUATO. Inscrita com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, durant l’època colonial espanyola va aconseguir un gran desenvolupament degut a l’explotació dels seus jaciments d’or i plata. Guanajuato és coneguda pels seus carrerons empedrats i les seves avingudes subterrànies (úniques al país), repletes d’arquitectura colonial i de pintoresques places enjardinades, com el JARDÍ DE LA UNIÓ. Després d’instal·lar-nos a l’hotel sortirem a recórrer el centre històric on descobrirem llocs tan interessants com la ALHÓNDIGA DE GRANADITAS, el TEATRE JUÁREZ, la MINA DE LA VALENCIANA, el CARRERÓ DEL PETÓ o la UNIVERSITAT.

Dia 07 | Guanajuato
Avui disposarem del dia lliure per a continuar recorrent Guanajuato o realitzar alguna activitat per la rodalia. Alguns llocs interessants que podem visitar a la ciutat són el MUSEU DE LES MÒMIES, la CASA MUSEU DIEGO RIVERA (situada en el lloc on va néixer l’artista) o el MUSEU DEL POBLE. Els que prefereixin sortir de la ciutat, tenen alternatives molt interessants. Algunes d’elles són la visita a la MINA DE LA VALENCIANA i el TEMPLE DE SAN CAYETANO. La plata que es va començar a extreure aquí en el segle XVI era tan abundant, que la seva producció equivalia a les dues terceres parts del total que s’obtenia en tota la Nova Espanya. També podem acostar-nos a visitar SAN MIGUEL DE ALLENDE o LEÓN, dues poblacions pròximes amb un interessant llegat arquitectònic. Finalment, en PÉNJAMO, una petita població al sud de Guanajuato i envoltada de camps blavosos d’atzavara, podreu descobrir els secrets del tequila visitant alguna de les seves prestigioses cases tequileres.

Dia 08 | Guanajuato – San Luís de Potosí
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a SAN LUÍS DE POTOSÍ, un important centre miner d’or i plata que va florir en ple CAMÍ RAL DE TERRA ENDINS. Aquest camí, catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i més conegut com el CAMÍ DE LA PLATA, era la ruta per la qual es portava la plata des de les mines de San Luís de Potosí, Zacatecas i Guanajuato fins als ports des d’on viatjaria després cap a Espanya. La ciutat de San Luís de Potosí és especialment reconeguda pels seus acolorits edificis colonials, com a mansions, esglésies o museus. En el recorregut pel seu centre històric és d’obligada visita el TEMPLE i CONVENT DE SAN FRANCISCO, una de les edificacions més importants de l’estil barroc del país. Altres llocs d’interès són l’ESGLÉSIA LA NOSTRA SENYORA DEL CARMEN, amb una preciosa façana d’estil xorigueresc, la PLAÇA FUNDADORS o la CAPELLA DE LORETO.

Dia 09 | San Luís de Potosí – Real de Catorce
Al matí sortirem en direcció a REAL DE CATORCE, un antic poble en la Serra de Catorce al costat del DESERT DE WIRIKUTA, que va viure el seu auge en 1767 gràcies al descobriment d’unes riques mines de plata que el van posicionar com un dels centres miners més importants de Mèxic i del món sencer. L’explotació de les mines va provocar que l’esplendor prevalgués per un temps, fins que l’esclat de la Revolució mexicana en 1910 el va detenir. La gent va migrar i la seva riquesa es va perdre passant a ser un poble fantasma. En la dècada dels 70 va veure un centelleig de llum gràcies al descobriment del peyote (un cactus local) en el desert, un dels territoris més sagrats de la cosmogonia dels indígenes wixarika o huichola. Per a arribar fins allí, cal passar pel TÚNEL OGARRIO, una galeria de dos km. i mitjà de longitud que travessa per complet la muntanya. Després d’instal·lar-nos a l’hotel podrem sortir a recórrer aquest màgic lloc.

Dia 10 | Real de Catorce
Avui tenim diferents alternatives per a passar el dia. Els que vulguin recórrer els carrerons i submergir-se en la tranquil·la atmosfera local, han d’acostar-se a visitar l’ESGLÉSIA DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ, un temple d’estil neoclàssic aixecat en 1797. També podem acostar-nos a les antigues coves mineres des d’on tindrem unes precioses vistes del poble. Els que prefereixin realitzar alguna excursió una mica més lluny poden descendir fins a ESTACIÓ CATORCE i visitar el desert de WIRIKUTA, el territori sagrat de la cultura huichola.

Dia 11 | Real de Catorce – Zacatecas
Després d’esmorzar posarem rumb cap a la ciutat de ZACATECAS, una altra preciosa ciutat minera declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En el seu centre històric, replet d’edificis amb façanes llaurades en pedrera rosa, destaca la CATEDRAL un excel·lent exemple de barroc mexicà. La llista d’edificis i llocs a visitar es fa inacabable: l’ESGLÉSIA DE FÀTIMA, el PORTAL DE ROSERS, el MERCAT GONZÁLEZ ORTEGA, el TEATRE CALDERÓN, la PLACETA GOITIA,… El que vulgui unes vistes immillorables de la ciutat ha d’ascendir fins al TURÓ DE LA BUFA, un antic assentament de les tribus zacatecas.

Dia 12 | Zacatecas
Avui disposem del dia lliure per a continuar visitant la ciutat i els seus voltants. Un dels llocs més interessants als quals podem anar és la MINA EL EDÉN, un lloc en el qual endinsar-se en els túnels i galeries de la mina que va donar esplendor a la ciutat. Una altra alternativa fora de la ciutat de Zacatecas és el lloc de la CREMADA, una zona arqueològica associada a la cultura mexicana i que representa l’assentament monumental més rellevant en el centre nord de Mèxic. En el lloc existeix un gran saló de columnes amb la seva plaça, una pista per al joc de pilota i una piràmide. Finalment tenim el poble de JEREZ, amb una important herència arquitectònica i conegut per la fabricació d’objectes de cuir relacionats amb la muntura i la charrería per als cavallers.

Dia 13 | Zacatecas – Guadalajara
Després d’esmorzar  sortirem cap a la ciutat de GUADALAJARA, bressol del mariachi i el tequila. En arribar ens instal·larem a l’hotel i sortirem a recórrer la ciutat. Entre els llocs més interessants tenim l’HOSPICI CABANYES amb els murals del famós artista José Clemente Orozco, el TEATRE DEGOLLAT, la CATEDRAL, la ROTONDA DELS HOMES IL·LUSTRES o el PALAU DE GOVERN.

Dia 14 | Vol Guadalajara / Ciutat de Mèxic / Ciutat d’origen
A l’hora concertada ens traslladarem a l’aeroport on prendrem un vol cap a Ciutat de Mèxic. Allí connectarem amb el vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 15 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

* Consultar extensió a Barrancas del Coure en la fitxa tècnica adjunta.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 persones 2.330 €
En base a grup de 8 a 11 persones 2.440 €
En base a grup de 6 a 7 persones 2.660 €
En base a grup de 4 a 5 persones 3.100 €
Suplement Habitació Individual 705 €
Extensió Barrancas del Cobre 900 €
Suplement Habitació Individual en Extensió 274 €
Taxes Aèries (Aprox.) 105 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vol domèstic Guadalajara / Ciutat de Mèxic.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en hotels de categoria Turista amb esmorzar inclòs.
Tour en el centre històric de Ciutat de Mèxic amb guia local.
Tour a Teotihuacan amb guia local i pujada en globus aerostàtic.
Visita dels santuaris de Papallones Monarca a Angangueo.
Tour de mig dia a Guanajuato, Real de Catorce i Zacatecas.
Entrades incloses al Museu Nacional d’Antropologia i Història, i a Teotihuacan.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari